leona81
|
IZVORNA PORUKA: Alhemicarka IZVORNA PORUKA: Lalali IZVORNA PORUKA: vila_7 Mene zapravo zanima ima li koja mama na forumu s malo starijim djetetom koje nije vakcinisano,pa da kaze nesto o zdravlju i npr.da li jebolovalo ospice i sl i da li je teze odbolovalo te dj.bolesti.... Pa evo djeca rodjena u ratu nisu vakcinisana, pa su svi zdravi. mislim ne vidim razlog cijepljenja protiv hepatitisa B ako je majka zdrava, znamo kako se on prenosi. Protiv djecijih bolesti koje svakako dobijes. Ja sam vakcinisana pa sam opet bolovala haman sve djecije bolesti. Odakle informacija da su svi zdravi? Iz ličnog iskustva onih nekoliko koje poznaješ, ili iz nekih zvaničnih statističkih podataka? Kolegica koja radi sa mnom je 91. godište, u ratu nije vakcinisana. Nedavno je dobila zaušnjake i završila u bolnici. Mjesec dana je nije bilo na poslu, a kasnije joj ni neki jetreni nalazi nisu bili u redu, što je bila posljedica zaušnjaka. Čula sam za slučaj gdje su se jednoj djevojci borili za život nakon što je dobila zaušnjake, isto nije bila vakcinisana. sve je moguce. i da vakcinisana djeca obole, i da ne obole...kao i za nevakcinisanu djecu. problem je kad si stariji, ali sve zavisi od celijskog imuniteta. ja nisam vakcinisana protiv ospica(kod nas i ne postoji ta vakcina), a imala sam jedan od blazih slucajeva koji je dr vidjela u svojoj karijeri, kao i moje dijete...a znam za slucajeve koji su se vakcinisali vani, jer su sami to trazili i imali tezi oblik od mene...