pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: škorpija Apotekarka tvoje spominjanje Monte -a mi došlo ko kec na 12. Maloprije moja ujna donijela Ajdinu smoki i monte kao da jede, ja poludjela, mislim da to nije za bebe iako moj ima 7 mjeseci. Njena mala ima 4 godine i ne jede ništa osim monte, ali doslovno ništa, dijete živi na tome, a blijeda je kao kreč, doduše to je ekstreman slučaj, ali i tvoj mali dječak dobro napreduje i monte su samo prazne kalorije od kojih se dijete deblja, a ništa u njemu nema. Ipak to je moje mišljenje, a sve mame rade kako misel da je najbolje ja sam isto protiv tih monte, danonino , cokolino, i slicnih junk food za bebe..pa koliko god budem mogla da izdrzim...bar sad mogu kontrolisati sta jede dok je beba, a poslije ako me izradi sta mogu te stvari su pune secera (opasnost od karijesa) i nemaju neku bas kvalitativnu hranljivu vrijednost...djeca to vole nema sumnje, ali od tih stvari nastaju tako strasne naslage na zubima koje dovode do karijesa..i jos kada se uzme u obzir da djecica nerado peru zubice......... mozda je OT ali moram reci da moja mamita meni i braci nije davala te secerne gluposti..ja sam tek sa 6 god probala svoju prvu bombonu (i skoro da sam se udavila ali to je druga tema)..zato danas nakon dvadeset i kusur godina nemam ama bas niti jedan jedini karijes, zub u zivotu nisam popravila ni ja ni brat (a on jos i pusi)...ne znam sta je zubobolja..bukvalno! poucena vlastitim iskustvom zeljela bih isto to omoguciti svom djetetu..dakle, nix bombone, nix slatkisi ,nix smoki..i pranje zubova prije spavanca obavezno! bolje da place sto mu ne dam monte i smoki i sto ga tjeram da pere zube svaku noc, nego da place sto ga boli zub...
< Poruku je uredio pocahontas -- 28.11.2009 23:54:09 >