|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nemirna beba
18.3.2009 21:19:24   
choush
Drage moje mame možda će se neke od vas i nasmijati na pomenutu temu,  obzirom da su sve bebe svaka na svoj način i u određenim fazama razvoja nemirne ali  moja je od samog rođenja pa do danas, a sada je stara devet mjeseci i jednu sedmicu, strašno nemirna tako da svaki dan pomislim: "E danas ću da padnem u nesvijest od umora i nespavanja". Hvala Bogu pa se to još nije desilo, valjda je organizam otporniji nego što  mislimo. Naime od samog početka nije htjela dudu varalicu tako da je ni time nisam mogla ni na kratko vrijeme smiriti. Ako je nosim u naručju ona se cijelo vrijeme okreće  tako da je faktički i nije moguće nositi. Puzi, mada je i to počela prije nekih 15 dana,  ni to mi ni malo ne olakšava obzirom da  svako malo lupi glavom o nešto. U hodalici ne želi biti ni 5 minuta, tako da ne stignem ni doručkovati. Ako  još neka mama misli da vrijedi raspravljati o ovoj temi, pa i da ponudi neko rješenje koje još nisam isprobala...

< Poruku je uredio choush -- 18.3.2009 21:21:24 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 21:27:00   
dana3
nemam pojma iskreno receno.moj sin ce izgleda takav biti valjda je u pitanju hiperaktivnost

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 21:35:52   
Blue rose RR
Chous,kao prvo dobrodošla na ovu našu malu/veliku zajednicu, i nadam se lijepom druženju.
Svaka beba je nemirna ili mirna na svoj način, ali sam shvatanja da se beba uči odmah po rođenju, na određene stvari, pa tako i kako provesti dan.
I moja je bila u zavadi sa cuclom, od 4 mjeseca, čisto iz nama preventivnih razloga. Kako je kasnije odvići, zubići, nepce itd.
Vidjet ćeš nadam se po našim starim temama ima mnogo savjeta, ima mnogo istovjetnih ali i različitih poimanja jedne te iste stvari.
Lično sam mišljenja da bebi treba red i disciplina u životu. Ne mislim u radikalnom smislu vojnički način života, ali preneseno u naše obaveze priblično se tako može definisati.
Bebin dan treba da bude ispunjen, da se zna kada se šta radi.Ako je ustajanje u 08,00 , hranjenje i presvlačenje je do 09,00, igranje je do 10,00, kada je opet spavanje.
Eh sada kako vidim bebica je već porasla ... nadam se da imate neke koliko toliko ustaljene rutine.
A igračke u ovim mjesecima su bebi itekako zanimljive. Dijete saznaje, istražuje okolinu ... nemoj se brinuti da li će bebica dobiti dovoljno tvoje pažnje, ukoliko ga pustiš da malo sam istražuje (naravno da se pazi na opasne stvari, i stvari koje NISU igračka).
Ja sam kikici stvorila naviku da izlazimo vani prije spavanja, kolica i šetnja.
I meni je godila i njoj je godila.
Eh sada jedno se pitanje nameće, koliko si ti i kako organizovala Vaš zajednički dan, i od kojih se aktivnosti sastoji?



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 22:21:01   
Anoniman
choush ovo što si napisala je identična situacija koju sam ja imala kad je naša kćerka bila mala. Ja sam od njenog rođenja smršala na 47 kg, užasno sam bila iscrpljena, pa je i beba s obzirom na tempo koji je imala još pridodavala toj iscrpljenosti. Ne znam da sam imala "normalan" objed sve do njene 2 godine!! Napraviti iz prve ručak za mene je bio ogroman uspjeh! O ostalim stvarima da i ne pričam.
A sve što je MaryamAmina spomenula ja sam provodila, od igranja, šetanji pa ćak i kupanja i to 2 puta dnevno ali bez uspjeha. Beba nemirna pa nemirna. Jedino pozitivno u svemu tome je što je od prvog dana spavala po čitavu noć u komadu pa sam makar noć imala "za sebe".
Znam da ti nisam pomogla, iskreno ne znam ni kakav savjet bih ti pružila jer sam i sama bila u istoj situaciji. Smatram da se jednostavno dijete rodi takvo - hiperaktivno i dok ne "isfura svoj film", na nama je da se borimo user posted image .
Nek su oni nama živi i zdravi a ostalo će se manje-više uspješno savladati.
Sretno!!

< Poruku je uredio enisa_sara -- 18.3.2009 22:22:36 >

(odgovor članu Blue rose RR)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 22:49:59   
mamica
 Dobro nam dosla choush... u tvojoj prici sam se odmah prepoznala, pogotovo u dijelu u kojem kazes da samo cekas kad ces se onesvijestiti od umora i nespavanja.... razumijem te u potpunosti! Ja sam imala sa prvim sinom situaciju slicnu tvojoj choush, a evo i sa drugim nije nista bolje... malom sad ce punih 7 mjeseci i polahko puze, istrazuje ali i to stvara glavobolje... slazem se da bebica treba imati odredjenu rutinu ali je fakat(to sam iskusila na svojoj kozi) da postoje bebe koje se ne uklapaju u stereotip i zele maximalnu fleksibilnost. Jedina stvar koja nam pomaze su setnjice,zato jedva cekamo ljepse vrijeme... preostaje nam jedino da budemo strpljive a taj trud ce biti jos sladji kad bebica pocne da nam sve uzvraca... u narodu se kaze koliko das toliko ti se i vrati...


_____________________________

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 22:56:29   
choush
Hvala na dobrodošlici. Prvi put se javljam na neki forum, obično samo čitam ono o čemu drugi pričaju, naravno o temama koje me zanimaju, ali eto  već sam se počela brinuti da li je sa mojom bebom sve u redu. Već nekoliko puta je bio i kod ljekara, jer sam mislila da  ga nešto boli čim je toliko nemiran, ali do sad je po njihovom mišljenju sve bilo u redu.  Budi se po cijelu noć i traži da doji ali doji svega 2 minute, tako da imam osjećaj da mu treba samo da mi bude blizu ali meni je to jako naporno jer je on neumoran i po danu a ja sam već dovoljno iscrpljena od nespavanja. Negdje sam čitala da bebu treba odvikavati od noćnog dojenja pomću sokova ili vode ali on uopšte ne želi flašicu nebitno šta je u njoj. Takođe sam negdje pročitala da ako je beba jako nemirna da je treba utješiti i priviti uz sebe,  međutim moju bebu je prosto nemoguće nositi jer se izvija i teško da se neko s njom može izboriti, zato više nemam ideja kako da je smirim. Zaboravila sam reći da spava samo onda kad toliko izmorena da više ne može ni prstom mrdnuti.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Nemirna beba
18.3.2009 23:42:29   
mamica
sasvim dobro razumijem o cemu pricas... ja sam mislila da covjek nikako ne moze normalno funkcionirati ako se ne naspava nekoliko noci za redom, a ja evo ne spavam vec posljednjih 7 mjeseci duze od 3 sahata u komadu...pa evo jos sam ziva hvala dragom Bogu, i meni je dojenje po noci jako iscrpljujuce jer svog imrana znam podojiti i 10-tak puta u toku noci, ali nekako ja sam optimista i nadam se da ce od sad biti sve lakse i ljepse... a i znam i iz iskustva sa starijim sinom da ce to vrlo brzo sve doci na svoje... samo saburauser posted image .

_____________________________

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 13:29:28   
choush
Draga mamica drago mi je vidjeti da još ima bebaca poput mog (nemoj me pogrešno shvatiti nije mi drago što ni ti noćima ne spavaš), ali čovjeku nekako bude lakše kad zna da nije sam u nekoj situaciji. Zanima me da li je tvoj stariji sin i sada nemiran ili je poslije određenog perioda promijenio ponašanje, pa eto zanima me i kad se otprilike dešavaju te promjene, ako su se desile. Mada znam da je svako dijete individua za sebe ipak bih voljela znati koji je to prelazni period da se mogu makar nadati da će se to tada desiti.

< Poruku je uredio choush -- 19.3.2009 13:38:15 >

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 13:35:42   
Skvo RR
He...mislim da definitivno nisi sama....Uma trazi 100 % mog vremena...nosaj me....sjedi kraj mene...igraj se sa mnom....kad pocne da reve i tersa...cuje nas citava zgrada....do prije neki dan nismo mogli nigdje izaci sa njom...sada je malo normalnija kada dodjemo negdje u goste...ali i u tom slucaju je meni u rukama...tako da mi se nigdje ni ne ide...Ja sam smrsala 30 kg od poroda...nadam se da to sve govori....ali na kraju tu smo za njih...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 13:55:13   
Rabi
choush, je li bebica dobila zubice ? Meni se desavala ista stvar, zadnjih nekoliko dana prije izbijanja zubica... ma po cijeli dan po rukama, po noci svako pola sata sisa.... Mada je inace jako aktivan, nece da je sam, hoce da sve dotakne i pipne.... kad ga stavim u onu ljiljalicu- sjedalicu, samo se izvija i ljuti....Nocu mi jaaaaako lose spava, hoce non stop da dojiuser posted image  i ja sam hiljadu puta pomislila da cu se onesvjestiti i srusiti, vjeruj mi.. Pa i nervozna sam ko pas, sve me nervira jer sam ne naspavana i izmorena vec 6,5 mjeseci....a, sta da se radi..... sto kaze enisa sara, samo nek su nam zdravi, pa polahko, sve prodjeuser posted image

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 14:01:16   
choush
U pravu si Skvo mi i jesmo tu za njih i meni to do sada nije predstavljalo nikakav problem, ali eto lakše mi je kad to s nekim podijelim. Ni ja vjeruj mi nemam želju da bilo gdje izlazim obzirom da moj bebac ne dozvoljava da se bilo gdje zadržimo duže od 5 min. jer je valjda njemu već dosadno i mi moramo mijenjati lokaciju. S druge strane on uopšte ne želi da zna koju svrhu imaju kolica jer ih jednostavno ne želi ni vidjeti a kamoli sjesti u njih, a o krevecu i da ne pričam, naime još spava u mom krevetu. Nije da nisam pokšavala sve ovo promijeniti ali nije dalo rezultate. Ponekad pomislim da je problem u meni da nešto ne radim kako treba ali kako god vratim film unazad mislim da sam bez obzira na neiskustvo nastojala prikupiti što više informacija i sprovesti ih u djelo međutim sva ona silna otkrića i savjeti o tome kako umuriti bebu kod mog bebca ne pale.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 14:04:05   
Anoniman
ne naspavana i izmorena vec 6,5 mjeseci

user posted image i kako izgleda dernek je tek počeo.
Sinoć se moja beba iz čista mira probudila u dva ujutro sva sretna vesela i spremna za igru, što nam se nije desilo od rođenja. Ja sam bila preumorna od vježbanja, tako da se muž sa njom igrao do pola četiri ujutro, donio je da je podojim i napokon zaspala. Evo nas sve troje ko zombiji.user posted image

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 14:05:01   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: choush
Negdje sam čitala da bebu treba odvikavati od noćnog dojenja pomoću sokova ili vode ali on uopšte ne želi flašicu nebitno šta je u njoj.



Choush, možda je bolje prije negoli se odlučiš za ukidanje noćnog podoja da malo se konsultuješ sa mamama dojiljama, kako da to odradiš, a da bude najbezbolnije za bebicu. Ako želiš da ti bebica i dalje doji, ipak je ptreban jedan prelazni period, da flašica ne bi uticala na dojenje uopšte.


IZVORNA PORUKA: choush
Zaboravila sam reći da spava samo onda kad toliko izmorena da više ne može ni prstom mrdnuti.


Što opet dovodi do zaključka da je bebi potrebno mnogo aktivnosti, zašto ga u momentima kada želi da spava ne staviš u onu stolicu sa više položaja, tako da ga laganin ljuljuškanjem uspavaš.
Ili da mu upališ crtani film, koji će okupirati mu pažnju.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 19:48:23   
mamica
moj hamza je i dan-danas hiperaktivan...stvarno je neumoran a 2 i po godine su mu, medjutim sad je drugacije ima razlicite potrebe, znam mi objasniti sta zeli kako zeli, voli da mu poklanjam 100% svog vremena ako je moguce... ali otkako imam i imrana malo je teze sve uskladiti...ali evo snalazimo se nekako... cim djete pocne lijepo govoriti i samostalno hodati lakse je...bar kod mene je bilo tako,pa se nadam da ce tako biti i sa imranom kad dodjemo do te faze...preporucujem ti da se naoruzas strpljenjem i da budes kreativna i jako dosjetljiva kako bi bila u stanju zadovoljiti potrebe svoje bebice...zelim ti svu srecu i da nam se ubrzo naspavasuser posted image user posted image .

_____________________________

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 20:12:10   
Anushka
vjerovatno je u pitanju hiperaktivnost, kao sto rekose, ali moze biti da ti bebici trebaju intenzivniji podrazaji da se umori. Ovaj moj je "trcao maraton" od rodjenja, savjetovali mi da pijem apaurine ne bi li se smirio. Spavao je mozda 5-6 sati u djelicima i nismo mogli vjerovati da bebe spavaju po 15 sati. Znalo je biti dana da i ne spava - po vise od 24 sata. Ljekari kazu da je zdrav. Nekad hoce dojiti nekad nece, a nikad nije htio da ga drzim u rukama i da lezi. Tako da ga uspravnog nosim non stop, cupkamo i trcimo po kuci sto brze to bolje, plesem uz MTV do kraja odvrnut isl i onda se desilo cudo, komsije pocele raditi stan i hiltovka lupala non stop, i dan danas vec dva mjeseca, i mali se navikne i pocne spavati! u medjuvremenu i ja se naviknem i pocnemo svi spavati u bracnom krevetu, cim se javi ja dam cicu, on dva put povuce i nastavi. i poceo redovno kakiti u pola 5 ujutro!? i tad nam dan pocne. tu su negdje i kolica upala, pa ga po kuci vozam, opet sto brze to bolje.  A napolje nije htio u kolica nikako, pa ga ja u ruke i pred zgradu, i malo po malo dogurali smo i do sata napolju - u rukama. I danas kad mu se spava vristi kao da je pun energije, i ja ga brzim africkim plesom kroz kucu pronesem i proljuljam i zaspi. Ne daj Boze da ga njezno i polako ljuljam, digne zgradu na sebe. Pokusaj i ti sa glasnom muzikom i brzim pokretima (naravno sigurnim), naporno jeste ali sam danas uzela hlace br 26 pa se neces muciti sa linijom. Sto se reda tice nikako ga nije bilo. I danas je nemoguce naci red sa kupanjem npr. Ali koliko toliko ujutro vjezbamo, malo na balkon (obozava gledati auta na cesti pred zgradom), pa malo spavanja pa vocni obrok i setnja napolju, pa igranje i kolica po kuci itd i niposto se nemojte trositi da bebca uspavljujete kad nije pospan, mi smo ostavili zivaca i zivaca na tome. i sretno da se naspavas ako Bog da.

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 22:20:31   
choush
Moj bebac je malo karakterističan. Naime on je sa nepunih mjesec dana dohranjivan sa adaptiranim mlijekom, naravno pomoću flašice, obzirom da se jako bunio kad bi ga dojila(vrištao je), tako da mu flašica nije strana. Ja sam bila strašno uporna i svim silama sam se trudila da ga nastavim dojiti, a to je bilo jako iscrpljujuće. Svi znamo da bebe obično u takvim situacijama pređu na flašicu jer im je valjda lakše. Međutim ja sam nekako uspjela da odviknem od te flašice sa dva mjeseca i od tada doji, ali sada ne želi ni pomirisati flašicu, ne zanima ga šta je unutra.
Što se tiče ove stolice sa više položaja moram ti reći da još nije izmišljena stolica u kojoj bi moj bebac zaspao čak i kad je toliko pospan da nemože držati glavu na ramenima. Naprotiv on se svim silama trudi da ne spava i kad je najpospaniji.

< Poruku je uredio choush -- 19.3.2009 22:21:50 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 22:49:08   
choush
Rabi moguće da je bebac sad u ovom periodu dodatno nervozan i zbog izbijanja zubića, čak štaviše svu njegovu nervozu i plač sad i pripisujemo nicanju zubića. Dobio je dvije jedinice sada čekamo dvojke  ali brate nešto se odulji, već tri mjeseca. Ali opet s druge strane on je nemiran i nervozan od kad se rodio (čak je i u stomaku bio nemiran) tako da eto ne znam čemu šta da pripišem, al valjda će ići u bolje, ko što ti reče nek su zdravi i živi.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Nemirna beba
19.3.2009 23:15:05   
choush
Anushka mislim da smo ako ne identičnoj onda barem jako sličnoj "situaciji". Sve pomenute metode isprobane a rijetko koja dala rezultate. Ponekad mi uspije da ga uspavam pomoću muzike i malo jačeg ljuljanja ali ako ga pokušam spustiti on se odmah "uključi" i hajmo sve ispočetka i tako u krug dok on konačno ne utroši posljednji gram snage.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 10:03:03   
Anushka
choush, vidim i ja po postovima da smo u slicnoj situaciji, i ovom mom kao da je zao zaspati, valjda ce biti bolje kad se uobroci umjesto dojenja, a i ljepse vrijeme ide pa ce se vise moci napolju umarati, ja sam oko treceg mjeseca prestala sa uspavljivanjima "kad je vrijeme" i pustila mu potpuno na volju, i lakse je svima, ali puno trazi prisustvo i toplotu, tako mu grijalica radi skoro non stop, i buni se kad je "normalna" temperatura. I najmirniji je kad sam ja ili mm uz njega naravno, sokirao me kad je prespavao novu godinu (od 11 do 2) a kuca puna ljudi, dreka muzika prica vani puca vatromet petarde, frka opsta a on ni da mrdne, ali kad se sve stisalo probudila ga skripa parketa!?i inace zaspi uz preglasnu muziku a kad sve utisamo, probudi se na zvuk steke od vrata, tako da sam skontala da ne voli da je sam i ako ikako moze ne bi se odvajao od nas pa ni da spava.
Kad mu je bilo 2 mjeseca stavila mu iznad krevetica trakicu sa dvije zvecke i lupao ih je rukicama - prva budna zabava od bar 15min a da ne ukljucuje mene i mm. Inace s nije moglo desiti da je budan i miran a pogotovo sam. A tako je i danas. A nama opet drago sto je veseo i reaguje (mm sretan jer nije dosadna beba:) samo nek je ziv i zdrav. A kako je stariji sve mi je lakse, sve mu je sareniji i ispunjeniji dani, ima vise aktivnosti, svasta nesto uci i izvodi a i koliko toliko uvodi neki red, makar to bilo i u pola5 ujutro:)
Nek nam je Bog na pomoci kad prohodaju!

(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 10:24:38   
mišur
Ja imam jaku dobru prijateljicu čiji je dječak stariji od mog Luke samo 21 dan!
Pošto živimo blizu, svaki dan smo ih zajedno vodile u šetnju, zajedno učile o svemu što se tiče naših beba, i uglavnom stečeno znanje isto primjenivale na naše dječake.
Moj Luka je od kako se rodio bio beba za poželiti! Odmah spavao po nekoliko sati po noći(budili ga po 15 minuta da jedeuser posted image ), grčeve nije imao, htio da leži u svojoj ležaljci, nikada se nije desilo da neće u kolicima...Nikada nije plakao, nije mu smetala vrućina, nisam ga morala nosati, nisam osjetila rast njegovih zubića..I sad kad je prohodao, on sam istražuje, i sam se i zaigra sa svojim igračkama, i ne traži veliku pažnju...Sad kad je malo "omudro", kako kaže moja mama, počeo je tražiti da ga nosam, ali samo ako bi nešto vidio što nije mogao sam dohvatiti..
Dječak moje prijateljice je sušta suprotnost mom Luki- grčeve je imao 3 mjeseca, nosanje dan i noć..Kasnije više nije htio nikako drugačije nego na rukama...Kolica nikako nije volio, i kad bi išli u šetnju, prijateljica ga je uglavnom nosila i gurala kolica...Jako rano je počeo da se okreće na stomak, na leđa, brzo je propuzao i prohodao sam sa nepunih 9 mjeseci!!! Hiperaktivno dijete! Moja prijateljica kaže da nikada nije mogla od njega napraviti ručak iz prve na miru, raširiti veš, srediti kuću...O pijenju kafe i doručkovanju da ne pričam! U tome je mogla uživati samo kada zaspe...
Obojica imaju red i što se hrane i što se spavanja tiče...Tačno se sve zna kada i kako..
Eto, nas dvije smo njih skoro pa isto odgajale, a sasvim dva svijeta...
Moj miran i sve hoće, a njen đavo i ništa neće...
To je jednostavno do djeteta, tako se rodi..
A ako ste ti ili mm bili takvi, eto ti genetskih perdispozicija za malog nestaška...


Što se tiče ove stolice sa više položaja moram ti reći da još nije izmišljena stolica u kojoj bi moj bebac zaspao čak i kad je toliko pospan da nemože držati glavu na ramenima. Naprotiv on se svim silama trudi da ne spava i kad je najpospaniji
Kao da gledam ovog dječaka...Prijateljica je upropastila leđa nosajući ga i to i dan danas radi da ga uspava...

< Poruku je uredio mišur -- 20.3.2009 10:27:15 >

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 15:30:38   
choush
O da Anushka imamo identičnu situaciju. Mada je i moj mm oduševljen što bebac nije neka kako on kaže "beba ljenjivac" ali meni bi ipak bilo draže da je makar malo mirniji, obzirom da ja sama s njim provodim najveći dio vremena, ali ipak je on moj mali "zvrk" i uz sve napore s njim kupi me jednim osmjehom. Njemu je najvjerovatnije i dosadno sa mnom po cijeli dan u kući ali ovo vrijeme nikad se popraviti pa da malo izađemo vani. Navijamo za ljepše vrijemeuser posted image   

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 15:52:24   
choush
Mišur baš sam se slatko nasmijala na ovu tvoju poruku jer i ja imam prijateljicu čija je beba čista suprotnost mojoj, pa tako kad izađemo negdje slijedi situacija " Ja nosim bebca a mm gura kolica ili obrnuto a oni svog mirnog bebca fino voze u kolicima i zezaju nas, ili ako smo negdje sjeli da popijemo piće naš bebac odmah diže uzbunu jer je po njegovom mišljenju vrijeme da se ide dalje,"nema odmora dok traje obnova" je izgleda njegov moto. Moja prijateljica je uvijek fino dotjerana dok ja daj Bože da se okupam i to nekad u poslijeponoćnim satima. Mislim da kad si spomenula  gene ima vjeruj mi iu tome nešto, mama od mm se stalno žali kako je on bio isto jako nemirna beba i jednostavno ni danas ne zna kako je uspjela ostati pri zdravom razumu i zdravoj kičmi.


< Poruku je uredio choush -- 20.3.2009 15:58:24 >

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 16:16:14   
choush
Mamica zanima me kako si uspjela, a valjda jesi, posvetiti malo vremena sebi, ja sam po tom pitanju totalno izgubljena. Prije poroda bila sam opsjednuta time da na meni mora sve izgledati što bi rekli "cakum-pakum", a sada kad se pogledam u ogledalo vjeruj mi ne ličim na  sebe. Teško mi je bebca ostaviti kod nana da bih otišla do frizerskog salona, obzirom da je za njih beba sa tri mjeseca dovoljno stara da se oslanja na nogice, beba sa šest mjeseci dovoljno stara da pije sok za odrasle ili jede monte, ili ne znam prženu hranu i sl. Smatraju da pretjerujem obzirom da ih stalno opominjem da ne rade ono što one misle da trebaju raditi sa bebcem, tako da se bojim da će kad ja ne budem prisutna podleći nekim iskušenjima a koja se tiču nečeg što sam ja strogo zabranila. Naime nane su oduševljene unukom i ne mogu mu Npr odbiti ako on otvara usta kad one jedu prženi krompir jer krompir je znate zdrav, bez obzira što je soljen i pržen na ulju. 

< Poruku je uredio choush -- 20.3.2009 16:17:10 >

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 21:07:55   
mišur
I ja sam imal isti problem sa mamama...
Moja je često znala govoriti kako mi je sam tri mjeseca davala žumance, a sa pet sam već jela grah...
Ali ja se nisam dala pokolebatiuser posted image
Stalno sam ih opominjala i prigovarala im, pa su odustale hB, i sad stvarno sve poštuju što im ja kažem..
Posebno sveki, jer sam počela raditi i ona sad čuva Luku..

A ako ti je neka utjeha, prijateljica mi kaže da joj je sad puno lakše sa njenim malenim, jer je prohodao i sam istražuje po kući...Ide sa njom u toalet, vtri se oko nje kad pravi ručak...Ali to opet vuče drugi problem-sve dira, otvara, i moraš ih puno više paziti nego kad su skroz mali..
A onda se i brže umori, pa htio ili ne san ga savlada pa spava po 2-3 sata u komadu...
To je za njega ranije bilo skoro nemoguće, jer se uvijek borio da ne spava-kaže da mu se oči sklapaju i nervozan je, ali nema šanse da zaspi...


(odgovor članu choush)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Nemirna beba
20.3.2009 21:13:44   
Hanady RR
ja i moja zaova smo našle lijek ....igraonica 5 km 1 sat odvedemo ih zajedno i pustimo da se dobro iskču na trmpolini te da se penju i pužu kuda stignu , nakon toga strogo šetnja do kuće i spavaju u behutu po 4 sata. e jest da neki moraju sačekati da prohodaju al ....valja od 3 kg načiniti velikog čovjeka.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *