| 
			 RE: Recapti,recepti   24.1.2010 16:41:45 
				    |   
			   | 
			  		
			  
			 | 
			 
		 
		 | 
	   
	  
	  
		
		   
		  
			  Nunichi
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 Evo i kako ja pravim LAZANJE, stvarno budu extra.      Potrebno vam je 500 grama lazanja, 1 glavica luka, 400 g sampinjona, 2 kasike fanta za lazanje, origano, so, vegeta, timjan, besamel sos 500ml (ili jedna supa od gljiva razmucena sa 500ml vode), 300 g livade ili mizzo sira, 4 dl paradajz sosa (ja koristim barilu).      Isprziti luk, dodati meso, zatim gljive i zaciniti na kraju. Dodati paradajz sos, prziti na laganoj vatri dok voda ne ispari.   Sir izrendati, izmjeriti lazanje po tepsiji (4 reda ja pravim). Tepsiju malo pouljiti, a u jednu serpu staviti vodu i ulje, voda neka stalno vri i pripremiti tacnu za cijedjenje kora. Skuhati lazanje po par sekundi, poredati prvu koru, rernu zagrijati, a polovinu besamel sosa ostaviti za preliti preko zadnje kore.    Na prvu koru staviti najtanji sloj fila, a ja redam prvo besamel, pa fil s mesom, pa mrvicu besamela opet i na kraju rendani sir.   Na zadnju koru rasporediti sav besamel i sav sir i peci dok se sir ne istopi. Oko 15-20 minuta.         A ja cu danas probati da ih ne kuham ono po par sekundi, pa cu ih peci malo duze. Inace do sad sam uvijek kuhala, ma budu glava boli.             
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 | 
	   
	  
			| 
		  
		 | 
	   
	 
	 |