|
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 27.1.2010 23:55:18
|
|
|
|
Lejla Ka
|
Ja sam mama maramašica. Dok sam bila trudna sa sinom, odlučila sam da ćemo se nosati u marami, jer sam imala loše iskustvo sa kengurom. To mi se učinilo i beskrajno praktično za drugo dijete, da imam slobodne ruke za prvo. Sling mi se u to vrijeme za početnicu činio nesiguran, pa sam se odlučila za maramu. Elastičnu sam uspjela naručiti netom iz USA, a čvrstu sam našla ko jedne žane u SA koja ih je dobavljala iz HR. Bebca sam počela stavljati u elastičnu sa neka 2 mjeseca, i nije bio baš odmah oduševljen, no brzo se oduševio Nakon toga nismo mogli nigdje otići na duže bez marame jer bi mu kolica za čas dojadila. Marama mi je bila praktičnija i kad sam se sa bebom kretala sama, da ne vucaram kolica po našim isparkiranim trotuarima. No ipak sam ga kasnije, iza 8.-9. mjeseca počela lagano navikavat na kolica jer sam znala da neću moći fizički izdržat isključivo nošenje, a i kad ostane na čuvanju nana neće moći da ga nosi. Već se odavno slabo nosimo u marami, on fura na nogicama, u kupovini sjedi u kolicima. Mei Tai mi je prelijep, ali mislim da ne bih započinjala ponovo sa nošenjem, on je potežak, a meni su leđa već dosta stradala. I svima preporučujem ove nosiljke, naročito elastičnu maramu za početak. To mi dođe kao produžena trudnoća, beba je i dalje uz mamu, sluša joj srce, osjeća miris, grije se, lakše se adaptira na ovaj svijet.
|