|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Opstipacij - zatvor kod djece
11.10.2010 12:37:34   
bebacha
Ja nisam pronasla ovu temu,ako postoji spojiteuser posted image
Ajla oduvjek ima problema s zatvorom,al najvise je to doslo do izrazaja kad se odvikla od pele.Zbog cvrste stolice nije htjela kakit u tutu-solju,vec se krila i kakila u gace.To traje vec 7 mjesci,jos nikad nije kakila u tutu.Zna ne kakit po par dana,jer kad osjeti potrebu ona se negdje sakrije  i valjda je pocne bolit i ona to potiskuje i pravi veci problem.pokusla sam joj pricat da je nece bolit ako kaki u tutu,nagradivat je,kritikovat,pustit je da kaki i u gace al vise nista ne pomaze.Skontala da da ima puno i u tome sto smo je forsirali da kaki u tutu pa smo prestali uopste pricat o tome.Pije dosta tecnosti,jede supice,jogurt.musli nece.Imal neki sirup na biljnoj bazi ili nesto sto se moze napravit kod kuce.kompot od suhi sljiva joj nemogu ni podvalit,suhe sljive samo nece,ni smokve.

< Poruku je uredio mama alma RR -- 11.10.2010 14:10:44 >


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Opstipacija
11.10.2010 13:37:40   
Anoniman
moj brat je imao isti problem i ja sam mu kupovala neki caj u apoteci,ne mogu se sjetiti imena al njemu je pomagao..ja sam samo pitala u apoteci sta imaju za taj problem i njegov uzrast i dobila taj cajuser posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Opstipacija
11.10.2010 13:49:50   
koka i po
Ja sam vec pisala na nekoj od tema kako sam ja rijesila problem opstipacije kod svoga sina.Napisat cu recept za prirodni lijek,koji sam dobila od dokt.sa odjela Urologije na Kosevu.S obzirom da je malenoj trca godina dobro bi bilo da se posavjetujes sa doktorom dali smije koristiti ove sastojke.Ja sam svom sinu davala u uzrastu od cetiri godine.

250 gr suhih sljiva(mjera bez kospice)

250 gr suhe smokve

250 gr meda

50 gr.sena caja(mozes ga naci u apotekama)


Sve se dva puta samelje na masinu za meso i drzi se u hladnjaku u staklenoj tegli.
Daje se ,(najbolje navece),po kasikica smjese(ja sam svom sinu pocela sa kafenom i zavrsila na mjeri od pola supene kasike) da dijete pojede.

Problem zatvora kod djeteta biti ce rijesen odmah ujutro.Davati redovno dok se stolica ne uredovi.
S obzirom da je lijek prirodan(i jako ukusan) nema nus pojava.Sretno.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Opstipacija
11.10.2010 13:56:29   
Medić*
isti problem ima moja snaha sa trogodisnjim sinom, vec pola godine maleni se muci sa stolicom, krije se i potiskuje toliko da jadno dijete od muke pocne da povrca a regularno piski na tutu, u zadnje vrijeme odmah poslije dorucka mu daje po supenu kasiku domaceg pekmeza i kaze da odmah nakon toga ima stolicu, mozes probati jer njima je pomoglo a pritom jako zdravo. 

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Opstipacija
11.10.2010 13:56:45   
taurus
Koko znači tvoj dječak nije imao grčeve od sene
jer ona se rijetko daje djeci
user posted image user posted image user posted image  super ako ste uspjeli

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Opstipacija
11.10.2010 14:00:19   
M kao Mama
Da li je moguće da je med, neutralisao senu, moja kolegica pravi od ovog bombice i neki dan nam svima podjelila, ja od jedne haman porođajne bolove dobila,



(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Opstipacija
11.10.2010 14:02:09   
koka i po
sena u tom omjeru igra vaznu ali neznatnu ulogu.Ja licno sam probala taj lijek i nisam imala nista vece bolove u stomaku nego kod prirodnog ciscenja crijeva. 

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Opstipacija
11.10.2010 14:06:52   
M kao Mama
Izvini upravu si , tek sada kada si kazala omjer, pogledala sam, ona stavi svega po 250 grama,

P.S. postoji slična tema, sada ću prenijeti postove, a u nastavku ove ću dodati - zatvor kod djece

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
11.10.2010 14:08:54   
M kao Mama
Prenos postova:


IZVORNA PORUKA: merimaa

moj sincic evo vec pet dana ima tvrdu stolicu ne mogu nikako da mu pomognem kad ga vidim kako se crveni i stenje dusa me boli....cula ja da je dobar kivi dala mu samo zalogaj on se sav osu alergican na to...probala sam s kamilicom,sa kompotom sokom od kruske i nista pa eto ako neko ima neki prijedlog nek mi javi.....

pusaaaaa



IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Cula sam da jak caj od kima ima dobro djelovanje kad je tvrda stolica... pokusaj mu toga dati da se napije al onda ono pravo puno stavi kima da bude voda pravo zuto-narandzasta...

Ja nikad nisam imala problema sa malom oko toga al znam da to funkcijonise jer mojoj braticni nonstop daju kad joj je cvrsta stolica... a i citala sam o tome na netu...

Jesi li probala kompot od suhi sljiva? I to bi trebalo da pomogne...

Moja osjetljiva na sve toliko da ako pojede jednju sljivu odma izlazi svaki cas po citav dan....


IZVORNA PORUKA: mamyca

Probaj mu dati kompot od sljiva i ili same sljive,to bi trebalo da upali odmah.Mi nismo nikad imali problema s tim,ali znam da bi od sljiva stolica dobro proradila .A imas slicnu temu,pa procitaj i tu sta se pisalo.
http://www.ringeraja.ba/forum/tvrda_stolica/m_81013/tm.htm



IZVORNA PORUKA: mateica

cao,
ne znam koliko ti je star malac.Ako je prohodao onda bi ti ovaj savjet mogao pomoci.Naime imam curicu od 2 god.koja je unazad 4-5 mjeseci imala iste probleme.Srce mi se cjepalo kad sam je znala gledati kako i po 4-5 dana ne kaki i sve to pokusava kao da izgura a ono nista.Sve dok nismo otisli na more i kad smo je vidjeli onako gologuzu skontali smo da ona uopste ne gura nego stisce guzu.A svaki dan sto ne kaki ta stolica je sve tvrdja i tvrdja pa je to boli.Onda je moj muz dosao na ideju da kad joj dodje frka jednostavno rasiri nogice,naravno dok stoji..... i to je to.Tako da smo na taj nacin rjesili taj problem.Nadam se da ti ovaj savjet upali.Sretno! 


IZVORNA PORUKA: lely

Kod mene uvjek upali hipova kasica od sljive,posto nece da pije kompot ni kamilicu.Doduse Anes ima stolicu svaki dan,ali je cesto tvrda pa ne uspije odjednom da se rijesi,vec nekolika puta na dan po malo.Nadam se da ce i kod tebe upaliti merimaa,drzim vam fige.


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
11.10.2010 22:48:48   
stella


Mi smo imali taj problem,nema stolice po par dana,kad ima tvrda uzas,nju boli,pila sirupe sve moguce portalak,las baby,...trenutno pomazu i kocke vocne iz apoteke ali se ne daju djeci,ja sam na svoju odgovornost dala jednu malu bobicu(tj otkinula kraj jedan i napravila lopticu da pojede) par puta...isli gastrologu,propisala joj klizme,nista ....na dj hirurgiji joj stavljali cepic dulkolaks...ukinuli slatkise,promijenili ishranu,svakki dan supice i kakva cuda sve ne...i opet nista.rijesi se trenutno ali ostaje problem...ma uzas...gdje god sam sta cula probala i nista dugorocnije nisam nasla...
Pelene prestala koristiti kakila  na tutu al je problem i dan danas

U poslednje vrijeme ima malo poboljsanja al zadnju stvar koju sam pocela davati...propolis sad dal je od njega bolje il samo od sebe neznam,tvrda stolica ali znatno meksa u usporedbi kako je bilo prije.


_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
12.10.2010 19:50:27   
larina
imas kupiti u dm-u sok od suhih sljiva specijalno za to,ja dajem svojoj kcerki i pomoglo je,a i ukusan je sokuser posted image

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
12.10.2010 21:29:30   
Blue rose RR
Stella, i mi smo haman imali kao i u Hanino doba isti problem. Neće da kaki u tutu, ne privlači je WC šolja, i kao i ti nema šta nismo probali, od ukusnog do krajnje gadnog (makar njoj). Meni se srce cijepalo, ne mogu joj pomoći, njoj se kaki, a strah je pustiti kaže da je boli. Plače ona , plačem i ja sa njom ...uhhh...

Na kraju sam poslušala savjet starog doktora, koji mi je pojasnio da je djeci u jednom izvjesnom periodu mrsko ići obaviti nuždu, jer djeca su aktivna u igri, razgledanju, i ne žele "traćiti vrijeme za TO". Njegov savjet je bio da se dijete stavi u tutu, svaki dan u isto vrijeme i da na tuti provede 10 minuta. Htjelo kakiti ili ne, i da se djetetu pojasni da će morati biti tu deset minuta.
Mi smo praktikovali da je posadimo na tutu kraj sata sa kazaljkama u dnevnom boravku, pokazali joj da kada kazaljka npr. dođe do 18 sati (sa prethodnih 17,50 sati) da onda može ustati, neovisno je li kakila ili ne.
Prva dva dana nije bilo uspjeha, ali je treći dan tačno u 18,00 sati kakila...user posted image
I nakon toga smo svaki dan u isto vrijeme imali istu pauzu, na istom mjestu, zbog istog razloga - da kaka ide vani :)

Sada više nemamo problema, osjetim kada joj je vrijeme ići u WC (da prostite pusti goluba :) ), i odmah bez odlaganja ostavljamo sve i idemo kakiti.

Pokušajte ništa vas ne košta.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
12.10.2010 22:17:39   
mišur
I mi imamo problema sa kakenjem već duže vrijeme.
Počelo je kod odvikavanja od pelena, s tim da je prvo naučio da piški u tutu, a sada i u šolju. Ali nikada nije htui da kaki u tutu, a o šolji i da ne pričam. Pošto još nismo skinuli noćnu pelenu, uglavnom kaki u pelenu ili u gaće.
Ali, prvi put se problem javio početkom ljeta kada je jedna dan počeo da se previja i plače i govori da neće da kaki, da ga boli guza. To je trajalo dva dana i pošto valjda više nije mogao zadržavati, kakio je, i tako je nekako i to prošlo.
Međutim, prije 15-ak dana smo opet imali isti problem, samo što je sad sve trajalo nekih 10 dana.
Opet je odjednom reako da neće da kaki, trpio po cijeli dan, hodao i plakao po kući, bio nervozan, slabo spavao, slabo jeo...Nema šta nismo probali, obećavali autiće, razne gluposti, mi i cijela familija, uključivali Nodija i Uška u cijelu pričuuser posted image , ali džaba. Od hrane je tih dana jeo samo ono što ga može protjerati, ali nije nam pomoglo.
On inače voli kompot i svaki dan ga pije, kao i jogurt obavezno, pa supice, čorbice...jedino pije oko 1/2l mlijeka, a ono zatvara.
Šesti dan sam ga odvela dr i pregledala ga je rektalno i vidjela da ima krvi, vjerovatno jer je sluznica oštećena zbog potiskivanaj i jer se stolica stvrdnula.
Dala nam je čepiće  i sirup Portalak. prva stolica je bila potpuno krvava, a već druga puno bolja. Taj sirup smo koristili tri dana, jer se za početka više i ne preporučuje, i sad je opet sve ok.
Bilo je bitno da ima stolicu svaki dan, da nije tvrda i da se zato ne boji da kaki.

Mi smo nekako i prije ovog zadnjeg problema, a i sada, navikli prije spavanja dnevnog i noćnog da kakimo. To nam je postao nekakav ritual pošto nikada ne kaže da mu se kaki, već to odradimo tada. Nešto slično kao što je Bluerose rekla, samo što to mi i dalje radimo u pelenu.
Meni više nije ni bitno gdje će to raditi, nego samo da kaki, pa makar i ugaćice, jer mi ga je toliko bilo žao tih dana. Nisam ga mogla gledati kako se muči, a ne mogu mu pomoći.

I sad svaki dan pijemo kompot, obavezno jedemo jogurt, palentu,supice, mlijeko smo smanjili, kao i banane, a forsiramo kruške i smokve. Pošto inače nije ljubitelj voća u smislu da ga samog jede, obavezno mu cijedim sokiće ili podvalim npr. smokve izmiksane sa nekim drugim voćem ili suve šljive iz kompota.
Zasada kaki kako treba, ali samo čekam novi problem....








(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Opstipacija- Zatvor kod djece
12.10.2010 22:28:53   
Blue rose RR
Di si ti mišure mali :)???
Dobro je da se završilo sve u najboljem redu. I mi smo završili kod dr. , i ista dijagnoza, i isti recept. Moja se u neki vakat navikla na Portalak, pa i sama ga tražila . Valjda djetetu dojadilo da je boli guza, mada nismo htjeli da je navikavama na njeg.

Ali eto sve je to sastavni dio njihovog odrastanja.
Ljubi mi male ljepotane od mene i kikice :).

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Opstipacij - zatvor kod djece
15.10.2010 8:34:10   
M kao Mama
Prenos postova

IZVORNA PORUKA: NUR

Drage moje, evo se zabrinuh, pa rekoh da vidim ima li ko kakvo slično iskustvo.

Curica (4 joj je godine) mi vec mjesec dana ima problema sa tvrdom stolicom i to joj je postao psihički problem. Strah je da jede jer dobiva grčeve u stomaku i nadimanje, a ne smije da ide u WC jer joj tvrda stolica. U subotu i nedjelju je nekoliko puta imala proljev i povratila. Nisam je vodila dr, jer je vec u ponedjeljak bila ok. Međutim, od ponedjeljka ima skroz svijetlu stolicu (kao kod beba koje su na mlijeku). I malo sam surfala netom, i baš se zabrinula. Znači, svakodnevni bolovi u stomaku (grčevi, nadutost), svijetla stolica.

Je li iko imao iskustva s ovim?

Hvala vam.


IZVORNA PORUKA: sarayka

Moja curica ima inace tako svjetliju stolicu ali nikad nije hB imala nikakve bolove pa ti nemogu tako pomoći...stolica joj je redovna 1x dnevno.
Jedino da se prijavim da i ona ima istu boju



(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Opstipacij - zatvor kod djece
15.10.2010 8:47:36   
ziki
Koliko je svijtla stolica. Kreč bijela stolica je znak žutice. Svijetla stolica može da bude znak nekog stomačnog virusa. Odvedi malu kod ljekara moj ti je savjet. 

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Opstipacij - zatvor kod djece
15.10.2010 9:07:44   
chuci
i ja bi otišla doktoru

šta je jela ovih dana, možda joj je od toga svijetla stolica sada


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Opstipacij - zatvor kod djece
15.10.2010 17:46:48   
stella
Ispravka-dajem joj polen(u zrnu)po preporuci gospodina kod kojeg kupujem med,sirupe za kasalj...

Sada ima stolicu skoro svaki danuser posted image
I nije tvrda kao prije

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 12:54:55   
Skvo RR
Umce nema klasicni zatvor....imamo problem, jer nece da kaki u tutu...jedino kada mora svaki treci dan...nekada hoce da kaki na nastavku od solje..nisam pametna.user posted image ....prije dvadesatak dana nije pet dana kakila...znaci "ona trpi"...user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 10.1.2011 12:55:36 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 14:24:04   
Dida79
I moj je Vildan jedno vrijeme tako radiouser posted image Tačno mu po izrazu lica vidiš da se stišće a neće da kaki u tutuuser posted image koliko sam mu puta samo pelenu obukla i pravila se da ga ne gledam dok bi on završio user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 14:39:19   
ziki
Nemirko je prvo naučio da kaže kad će da kaki i to na šolji, bilo mu je zanimljivo da čuje ono "buć" probaj na tu foru da je malo odobrovoljiš. 

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 14:43:34   
bebacha
mi smo se s tim mucili dugooo-nije htjela nikako kakit u tutu,solji,samo u gace i to svako 3-4 ili 5-ti dan.uzas.evo nakon 10 mjesci konacno kaki u tutu i solju.to traje vec 10 dan,kaki svaki dan i u ovom periodu jos nikad se nije ukakla u gace.samo sjede na tutu i obavi posao.a to je ona sama odlucila tako

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 16:06:52   
Romali
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Umce nema klasicni zatvor....imamo problem, jer nece da kaki u tutu...jedino kada mora svaki treci dan...nekada hoce da kaki na nastavku od solje..nisam pametna.user posted image ....prije dvadesatak dana nije pet dana kakila...znaci "ona trpi"...user posted image


Identicno! Plus, moj kid pije premalo tecnostiuser posted image
Nema kake bez pelene, ne kaki redovno, ma muke user posted image
Medjutim, ja neki dan 'ubacim' tu istu kaku u tutu nakon obavljenog posla i pocnem aplaudiratiuser posted image .  Sljedeci put je poceo kakiti i sjetio se -mama, daj tutu. Sinoc isto, poceo i opet sam trazio. Opet mu nekad dodje dan da nece, ali mislim da smo na putu da to prevazidjemo.

Tako da svo moje nagovaranje nije imalo smisla. Kao i uvijek do sada morala sam ga pustiti da on odradi po  svom i tek kad sam shvati sta je bolje,prihvati i moju ideju. Uglavnom, sve se svodi na cekanje.
Zelim ti da cekanje sto krace traje.



_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 16:09:24   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Romali

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Umce nema klasicni zatvor....imamo problem, jer nece da kaki u tutu...jedino kada mora svaki treci dan...nekada hoce da kaki na nastavku od solje..nisam pametna.user posted image ....prije dvadesatak dana nije pet dana kakila...znaci "ona trpi"...user posted image


Identicno! Plus, moj kid pije premalo tecnostiuser posted image
Nema kake bez pelene, ne kaki redovno, ma muke user posted image
Medjutim, ja neki dan 'ubacim' tu istu kaku u tutu nakon obavljenog posla i pocnem aplaudiratiuser posted image .  Sljedeci put je poceo kakiti i sjetio se -mama, daj tutu. Sinoc isto, poceo i opet sam trazio. Opet mu nekad dodje dan da nece, ali mislim da smo na putu da to prevazidjemo.

Tako da svo moje nagovaranje nije imalo smisla. Kao i uvijek do sada morala sam ga pustiti da on odradi po  svom i tek kad sam shvati sta je bolje,prihvati i moju ideju. Uglavnom, sve se svodi na cekanje.
Zelim ti da cekanje sto krace traje.




Ja zeno...znas kako sam se sada ismijala....moram probati i ovo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Opstipacija - zatvor kod djece
10.1.2011 16:11:47   
Romali
Nemoj da ti pisem detaljno sta sve radim sa doticnom samo ne bih li ga 'navela' da koristi tutu.
Bojim se da bi doslo do zgrazavanja user posted image



_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *