enči80
|
IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Hanady RR pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super je nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkera ja sam pravila dzem od malina sa dzemfixom prije 7 dana i extra je ispao.. mislim da smo stavili 3 kg malina i 2 kg secera i odlican je ispao (pitacu zaovu za provjeru - ja zaboravim u sekundi koje su mjere a znam da sam se vodila njenim receptom). dodala sam i sok od dva limuna i sve zamutila sa dva i po dzemfix extra od dr. Oetkera (ono kad pocne bacati kljuc). a od cega je dzemfix - evo citam - dekstroza, tvar za zelatiranje (pektin), regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervans i očvrsnuta biljna mast. Hanady,ja sam probala i sa džemfixom a i prirodno praviti od jagoda i malina i iskreno meni se oboje sviđa.Možda čak džem sa malinama napravljen uz pomoć džemfixa mi je ukusniji Iskreno,meni nije prirodno ni kada se dodaje limuntos pa sad možeš probati pa odlučiti. Usput recept za slatko od višanja i sirup je Hvala