|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 14:24:33   
amdi
Ovo je pitanje za mame koje imaju dvoje ili vise djece.Ne znam kako da rijesim problem: imam 2 djece-sina od 3.5god i od kcerku od 14 mjeseci. Kad su zajedno kod kuce, a to je uglavnom poslije 5 popodne stalno je neka vriska, galama oko igracaka i plac na kraju. Mislim, ne ocekujem da se grle i ljube svo vrijeme, to je normalno izmedju brata i sestre, ali ne mogu da podnesem stalno otimanje oko igracaka, tj.stariji sin ne da svojoj seki da ima u ruci ijednu igracku. Kako da to rijesim, on nije postedjen ljubavi koju mu mi kao roditelji pruzamo i trudimo se da ne bude ni u jednom trenutku ljubomoran na sestru. Je li neko imao ovakav problem i kako ga je rijesio?

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 15:17:56   
batterfly
Draga Amdi,pogodila si me sa temom pravo,danima kontam da postavim nesto slicno,ali nisam znala temi dati ime!!!user posted image user posted image
I ja sam ti u istim problemima,iako je kod mene malkice mladja populacijauser posted image
)stariji sin 3god. i 4mjeseca,a mladj sin 10 i po mjeseci)....
Kod mene se ne javlja samo problem oko igracaka,vec i drugih situacija..npr.oko hrane(sve sto dajem jednom ,moram i drugom i to identicno sve.)..ako neko donese nesto jednom ,a nije drugom,opet problem..
Veliki ne moze da podnese ni da se neko obrati mladjem i tu nastaje problem....i jos puno sl. situacija....ali mislim da je asd tome (kod nas9doslo vrijeme i da se ne moze puno utjecati na novonastalu situaciju...(bar dok ne odrastuuser posted image )
Ja se naprosto nekad izgubim u svemu tome,dodje mi da frcim,ali sta je tu je...
Nekad sam u tolikoj dilemi,jer me dovuku do granice kad ni ja sama nisam pametna sta i kako dalje,kako odreagovati,osjecam da se pomalo gubim....(mozda za ovo treba druga tema,ha??)
I ja ,u glavi,imam stotine pitanja vezanih za "odgoj dvoje djece"??'Kako???
Idem da je i otvorim..ili mozemo o tome i ovdje??)

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 22:01:53   
fanamatik
Evo da se i ja pridruzim klubu...Razlika izmedju mojih djevojcica je 2 godine i 2 mjeseca. Malena je bebica od 2 mjeseca, tako da nemaju neku interakciju i komunikaciju. Starija je ljubaka non-stop, tepa joj nogicama itd, sasvim je njezna prema njoj, ali ljubomoru iskazuje na suptilniji nacin, privlacenjem paznje na sebe, nekim ispadima, tepanjem, piskenjem u gace itd... I tako smo mi bili sretni sto prema njoj nije agresivna, kad ono, neki dan ona ju je lijepo ugrizla za rukicu. user posted image Pitali smo je zasto, ona kaze ZATO STO HOCU DA ONA PLACE!
Bili smo sokirani...
Mislim da je treba djetetu dopustiti odredjeni period adaptacije i prihvatanja novog clana porodice, pa me to malo tjesi.
Vama cija su djeca starija preporucujem strpljenje i pokusaj da budete fer, da postujete svojinu starijeg djeteta i ne koristite onu ON JE MALI, DAJ NJEMU...Ne zvuci kao ubjedljiv argument za jedno dijete. Jednostavno, pokusajte biti postene prema oba djeteta, starije ce to sigurno osjetiti.
Ili nece...Ne znam, ali nista mi drugo ne pada napamet.
Sretno nam svima!user posted image

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 22:31:03   
amdi
Mishka, i kod nas je ista situacija  i oko hrane ali eto to me malo manje brine. Znaci ima nas josuser posted image
Danas sam uspjela da bebana ima 5 min igracku a da joj brat ne otme iz ruke...i ona se naljuti, uf
Fanamatik, hvala ti na savjetu, pokusacu iako sam gotovo sve metode ubjedjivanja isprobala i nije mi uspjelo. Eto mozda uspije tako...
LP

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu fanamatik)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 22:41:05   
dinaa
Evo i mene na ovu temu,kako se slazu-pa neznam sta bih vam rekla,moj sin je vec malo stariji od vase djece njemu ce ubrzo 7 punih godina a curica ima 14 mjeseci ljubomorni su jedno na drugo puno mada stvarno nema razloga moj sin nimalo nije zakinut za nasu ljubav i paznju voli svoju sestru ali joj ne dozvoljava da ima kod sebe bilo kakvu igracku,kada ona hoda on ce kao slucajno malo pruziti svoju nogicu da ona zapne uzet ce joj njen omiljeni jastuk koji ona nikome neda a ona naravno na sve to ne da place nego vristi,a kada on ujutru dodje malo kod mame da se poljubimo za dobro jutro ona ce njega gurati nogicama,cupati za kosu ili jednostavno ugrist ga,ima toga jos mnogo da se kaze ali...a ja ni sama neznam kako izlazim s njima na kraj jer smo skupa 24sata jedino malo prodisem kad moj dragi sincic u 13sati ode u skolu a moja draga kcerkica tada zaspiuser posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu fanamatik)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 23:29:26   
almai
e ovdje ste mene nasli...amdi ti rece da su ti djeca skupa tek poslije 17h skupa,zavidim tiuser posted image .Moji su sa mnom 24h zajedno i vjeruj mi da nekad dodem na granicu iznemoglosti i jednostavno da mi dode da izadem na balkon i da se dobro izvristim.Uh,kako me znaju naljutiti stalno je neka svadaj u pitanju.Npr. danas su se prepirali oko lizala sto nisu iste boje.Kod mene ih je troje i ovaj najmladi (11mj.)vec se i on zna Mada se znaju i igrati sat-dva bez svade i otimanja ali ja mislim da uz odrastanje ide i ta svada i borba za sebe.Iskreno,prisjetimo se mi kad smo bili mali koliko smo se puta posvadali sa bracom i sestrama???

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.9.2008 23:35:08   
almai
Naumpade mi ona stara izreka'jedno ko nijedno' koju sam tek shvatila kad sam dobila drugo dijete.Sa jednim covijek moze svugdje i  nema se sa kim svadati i otimati i puno je jednostavnije i lakse u nekim stvarima,mada ja NIKAD nebih zeljala imati samo jedno dijete.

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kako se slazu vasa djeca?
23.9.2008 14:17:03   
batterfly
user posted image user posted image
I meni je isto pala na pamet ta izreka,samo jos i nastavak...user posted image user posted image
I jest tako....shvatis tek kad dobijes drugo...

Citam vase postove i cini mi se ko da ih jedna osoba pise...
Ja sam pokusala i dalje pokusavam naci najbolje metode za odgajanje dvoje djece,a da ni jedno ne ostane zakinuto!!!
Ponekad mi se cini da je to naprosto ne moguce,jer djete od 3god. ima drugacije prohtjeve i zahtjeve,od drugog djeteta kojem je 10 mjeseci....i kako sad to uskladiti?????

Nekad imam duboki osjecaj u sebi da grijesim,da nisam u pravu...da vise....ne znam....Nekad mi toliko ,u dusi,bude zao starijeg..pa porusim sve svoje stavove i odgojne metode koje je do sada imao i koje sam,nadam se uspjesno obavila....jer drugi jos uvijek nije dorastao tim metodama i njemu se skoro sve pusta....a kako onda "ne progledati kroz prste" ovom starijem...Kako njemu objasniti da to brat moze,jer je mali,a on nije??user posted image user posted image  A i on mjvica mala!!!

I uvijek mi onda visi pitanje nad glavom."sta s tim dobivam"???
Kako??? sta dalje???
Nekad se isplacem ....(kao i sada dok ovo pisemuser posted image user posted image )jer naprosto ne vidim rjesenje...kako da ih zajedno izvedem na pravi put????

P.S. Samo da znate da sam i ja ista: majka 24 sata..........

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kako se slazu vasa djeca?
23.9.2008 15:52:11   
fanamatik
IZVORNA PORUKA: mishka
Nekad imam duboki osjecaj u sebi da grijesim,da nisam u pravu...da vise....ne znam....Nekad mi toliko ,u dusi,bude zao starijeg..pa porusim sve svoje stavove i odgojne metode koje je do sada imao i koje sam,nadam se uspjesno obavila....jer drugi jos uvijek nije dorastao tim metodama i njemu se skoro sve pusta....a kako onda "ne progledati kroz prste" ovom starijem...Kako njemu objasniti da to brat moze,jer je mali,a on nije?? A i on mjvica mala!!!


I ja se zaista cesto ovako osjecam, ali tjesim se. Mislim da sama cinjenica da se pitamo o tome da li ispravno postupamo i taj osjecaj krivice garantuju da smo u konacnici ipak dobri roditelji. mislim, svi imamo pravo da budemo nekad i iznervirani i ljuti, ali fazon je to prihvatiti i objasniti djetetu. mozda si nekad prekrsila neko pravilo, ali objasni mu to. Reci MAMA SE NALJUTILA I BILA JE NERVOZNA I POGRIJESILA JE. IZVINI! Ja se svojoj malenoj sve cesce izvinjavam, jer zaista nekad osjetim da pogrijesim prema njoj i uskracujem joj neka prava samo zato sto  u tom momentu osjecam kako ce mi glava puci.user posted image
Nisam ponosna na to, ali sto mogu, samo sam covjek...

< Poruku je uredio Dina RR -- 23.9.2008 16:00:28 >

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kako se slazu vasa djeca?
23.9.2008 15:55:16   
ElmaB
Joj, i mene sve ovo ceka, ako Bog da! Iskreno, pomalo me plasi taj odnosuser posted image i nacin na koji cu se ja uspjeti izboriti s tim. Ali, polako!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu fanamatik)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kako se slazu vasa djeca?
23.9.2008 16:00:26   
belmac
moja raja su "malo" starija. curici je 11, a dječaku 8,5 godina. mislim da su brat i sestra koji se dosta dobro slažu, i pokazuju ljubav jedno prema drugom. naravno, daleko od toga da se non-stop vole. kada se svađaju, svađaju se ko veliki!. ja se često napravim da ih i ne čujem i upletem se samo kada vidim da će incident poprimiti šire razmjere.ipak, sve u svemu dosta sam zadovoljna. mislim da sam to postigla tako što sam im jasno dala doznanja gdje je kome mjesto. ona je starija sestra koja treba da pazi i čuva svog mlađeg brata, da mu popušta i brine o njemu, a on je onaj koji treba da je sluša i poštuje. mada im vrlo često nije bilo pravo to je bio princip od kojeg nisam odustajala.i sada , kada su po snazi i mogučnostima dosta izjednačeni znaju "gdje je kome mjesto". koliko god možda ovo sve izgledalo pomalo surovo, morate priznati da su ti neki kriteriji koji vladaju uopšte u odnosima među ljudima. veliki brinu o malima, mali poštuju velike...možda ovo izgleda teško izvodljivo s malom djecom vjerujte mi da nije toliko teško. mali princ i princeza od 3-4.godine jedva če dočekati kada m se kaže da je on veliki koji ponekad treba da popusti onom "malom prdavcu", jer "on je veliki i pametan".

nadam se da sam donekle pomogla

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kako se slazu vasa djeca?
24.9.2008 18:18:28   
amdi
Uglavnom, vidim da je i kod vas ima istih problema. Sad ste me malo utjesile. Do prije 2 mjeseca i ja sam bila mama 24 sata, ali sam eto pocela raditi pa mogu da kazem da sam jos umornija, jer opet me ceka kod kuce coravi posao, a moram i odgajat djecu. Sve u svemu majcinstvo je tezak zadatak i zeni koja izvede djecu na pravi put i pored svih tih obaveza ja se divim. To tek sad vidim kad sam postala i ja majka...


_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kako se slazu vasa djeca?
24.9.2008 20:05:20   
asjaa
moje hanumice moja starija curica je pravo ljubomorna na ovu mladzu postala je pravi davez nista joj ne da od igracacaka uzima joj sve sto ona dohvati cak i kasice frutekove nikad prije nije jela ali sada obavezno kupujem i jednoj i drugoj starijpj je 4,5 a mladzoj 11,5 mjececi pkusava privuci paznju na sebe ali uvijek radi nesto sto ne valja bitno joj je samo da sa njom pricam ili galamom ili pricom

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kako se slazu vasa djeca?
24.9.2008 20:51:24   
neki
Ma zene,svaka vama cast sto svoju dragu djecicu toliko volite,pazite i brinete o njima...U samom odgoju nase djecice naravno da ce biti i greskica i svega i svacega,ali najbitnije je da ih volimo iznad svega,da se brinemo o njima,pored svih drugih obaveza u zivotu,naravno oni su nam najbitniji...Biti majka je iskreno bas tezak posao,i saljem vam ovim putem svima veeeliki poljubac bas zbog toga sto ste majke i tako ste brizne prema svojoj djeciciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu asjaa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kako se slazu vasa djeca?
24.9.2008 23:27:26   
asjaa
ma svi mi volimo svoju dijecu vise od svega ali sto znaju covijeka dovesti u situaciju da vise ne znas sta da kazem ili da odreagujem ma nemam pojma ja po cijeli dan vristim zao mi je udariti pa samo galamim ali ogrejala na to pa joj svejedno znam mnoge ce reci da to nije u redu ali nemam pojma svakako sam probala prica najbolj pomogne ali treba uvijek imati vremena i zivaca znam i to da su oni najpreci ali molim te ja pravim iftar kasnim a one oko mojih nogu ona place ona se smije sto ona place ma nemam vise pojm ja bi onda najradije izisla iz kuce ohladila se ali izgori iftar a tu su svekar svekrva ...to je najbanalniji primjer kako me dovedu do ludila sretno svima

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kako se slazu vasa djeca?
23.11.2008 16:49:01   
travnicanka
E i kod nas je rat svakodnevno...a jedno bez drugog zivjeti nemogu.
Jako je tesko biti sudac kad se njih dvoje posvadjaju.Ovaj mali svrco je pravo zeznut.Tuce se,cupa kosu seki i hoce da je dominantniji.Meni zao Ajlice ona uvijek popusta...sad u poslijednje vrijeme malo je stanje stabilnije Adi se naucio cekati red.
Glavno pravilo u vrticu je upravo cekati svoj red....npr.kad Ajla uzme neku igracku da ne uzima iz ruke dok ona sama ne ostavi i tako.
Sve u svemu jako naporno ali i zabavno....

(odgovor članu asjaa)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kako se slazu vasa djeca?
14.7.2009 22:47:54   
dinaa
A da malo podignemo temu.
Kako se slazu vasi malisani,kod mene jos uvijek isto pola dana se vole,maze,smiju igraju a pola svadjaju,udaraju, vriste ,otimaju cupaju...
Eh valjda ce i ovo nekad proci.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kako se slazu vasa djeca?
14.7.2009 22:59:31   
slono
Bas dobro dinaa sto si malo podigla ovu uvijek aktuelnu temu!!!

Procitah sve postove i sto neko rece kao da ih pise jedna osoba. Ne znam sta bih rekla. Nekad je bolja manja razlika medju djecom, ali kas procitah sta se tu desava, onda se tjesim da ce kod mene biti malo drugacije.
Istina je da je najgore kad mladje pocne da zauzima teritorij onog starijeg. Kod mene jos nije dosla ta faza jer bebi je tek 7 mjeseci pa cemo vidjeti sta ce biti.
Ovaj stariji je tek poceo biti ljubomoran, ali to sto rece fanamatik, iskazuje na suptilan nacin ili mu uzme igrackicu pa je odnese kod sebe u sobu ili nesto sto je njegovo ne da i sl.

Ponekad ga kad ga ljubi, vidim da se previse navalio na njega, pa ga opominjem.
Sve u svemu nije grub, dobar je djecak, ali kad mu pocne ulaziti u sobu, e onda ce biti belaj.

Javim se opet svakako!!!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kako se slazu vasa djeca?
17.7.2009 14:06:11   
amdi
hehehe, evo kod nas isto, pola dana se ljube, vole najvise na svijetu, a pola dana svadjaju. Evo jutros upravo, babo im dosao s puta i daonio igracku semafor oko koje su se poceli svadjati, daj meni, daj meni...pokusavam ih nauciti da se zajedno igraju, i to uspijeva u nekim situacijama, svaki dan se vidi neki pomak...ali jutros...rat. I ja malo pustim da se svadjaju, pa kad sam vidjela da nece niko popustiti, jednostano oduzmem semafor i kazem-kad se svadjate oko igracke, onda cu da je uzmem...placu ko kisna godina, ali ja ne popustam. Poslije su nasli neku drugu zanimaciju i igrali su se, to je upalilo par puta pa vidjecemo da li je stvarno "sretno" rjesenje

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kako se slazu vasa djeca?
17.7.2009 14:09:08   
hanabanana
MOje se još uvijek super slažu. Hana se jako zaštitnički ponaša prema sestri, toliko da je ja ne smijem ni zaružiti. user posted image



(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kako se slazu vasa djeca?
17.7.2009 14:10:30   
Lulu_
izvini hanabanana ali moram te pitati dali si ti i hanabana isto??

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kako se slazu vasa djeca?
17.7.2009 14:42:06   
Blue rose RR
Nisu :)
HanaBana ima samo jednu Hanu, :)
A Hanabanana ima i Hanu i Sajru :))



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kako se slazu vasa djeca?
17.7.2009 14:59:01   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Nisu :)
HanaBana ima samo jednu Hanu, :)
A Hanabanana ima i Hanu i Sajru :))



nikad ne znam ko je ko :)

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: kako se slazu vasa djeca?
9.10.2009 13:32:43   
minica81

pzdrav, to je normalno Amdi to je sve normalno kod djece. sve što budu veća sve će to biti više
. i kod mene ti je to tako , svađa oko igrica na pleju, svađa oko neke priće, i t.d....Tvoj dječak je ljubomoran na svoju seku i to je normalno. Pokušaj s nim razgovarati i reci mu kako ga vi volite i dalje bez obzira što se njegova seka rodila. da je ona malena  i da joj morš malo više pokloniti pažnje i tako...

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: kako se slazu vasa djeca?
9.10.2009 14:26:51   
Dida79
E bas ste me pogodile temom ja sam bas sad u fazi da nisam sigurna da cu ostati u pameti od njih dvojice kada su zajedno to je vika i dreka bez prestanka da ti se kosa na glavi digne.Meni se cini da ovaj starije samo gleda kako ce ovog malog zeznuti u svemu...Na sve moguce nacine sam probala da razgovaram sa njim ali ne ide meni se cine sto mu vise govorim on sve vise to radi.Evo bas sinoc ovaj mali ima voli plisane igracke i ima ih vise ali ima samo jednu koju voli i sa njom spava i sinoc kada sam ga stavila u krevetic vidim nema mu bele(on joj je tako dao ime) pitam ga gdje je a on neznam mama izadjem iz sobe pitam mm i on nezna pitam starijeg i on se pravi da nezna to je sve trajalo jedno pola sata naravno uz plac i vrisku ovog malog dok ja nisam otvorila ormar kad ona tamo pogledam ovog starijeg on se zavali od smjehauser posted image Kada sam ga pitala od kud tamo on kaze ja sam se malo saliouser posted image .Nisam sigurna od kuda ovo ovakvo ponasanje ja imam sestru mladju od mene dvije god i brata mladjeg osam god mi smo se sa njim uvijek igrale i nikada nam nije palo na pamet da mu radimo ovakve stvari.Sta se ovo danas desava vjeruj te mi nisam sigurna...

(odgovor članu minica81)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *