emma.L
|
Mislim da sam našla foru - jutros je opet htjela plakati odmah pri umivanju (neće ona u vutić), i ja više nisam znala šta ću i počnem kukati mužu kako ja neću na posao. I onda je pitam da mi ona da novaca jer ja neću na posao i neću zarađivati. I rekoh "imaš li ti, Emili, para, za zemičkice". Kaže "nemam". Pa rekoh šta ćemo sad. I gleda me blijedo koji tren i kaže "ja mojam u vutić, ti mojas na poso" (doduše, plačnim glasom, ali izgleda da je povezala ). I prvi put me poljubi na odlasku. Danas mi se stislo više nego ikada kad sam zatvorila vrata za njima- htjela sam plakati što sam sretna i što mi je narasla velika curica . Kaže MM da je ostala bez problema - ne presretna, ali je pozdravila tete, obukla pape i otišla se igrati. Ali sad drugi problem, nana pokidala tetive u nozi i u gipsu je do daljnjeg. Ovaj tjedan je čuva teta koja nam je sitter uvečer za izlaske, ali može ovih pet dana dok su njeni prva smjena. Sljedeći tjedan će biti skoro pa nemoguće da moju Emu kupi u 12, svoju unuku u 4, a još čuva bebu od kćerke. Divim se ženi, zaista, sama se i ponudila za ovaj tjedan. Nije mi opcija ni ostavljanje cjelodnevno u vrtiću, a ni povlačenje iz vrtića kad je već ovako krenulo. Baš smo u frci, sad smišljamo tko bi je poznat mogao uzimati naredni tjedan ili tko bi mogao od nas uzeti odmor (a oboma nam grozno na poslu). Ma samo da mi se Ema ne razboli, šmrcava je malo, ostalo ćemo nekako srediti valjda.