|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: neće u vrtić
15.11.2011 11:32:13   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa to je malo, po meni bi trebalo bar jednom mjesečno


ne znam kako je u ostalim vrtićima, ali naše tete su zaista vrlo susretljive tako da roditelj svaki dan može obaviti razgovor sa njima i pitati šta ga zanima



hehe pa i ja svaki dan obavljam s tetama razgovor, informativni... šta je jela, pila, čega su se igrali, koje pjesme su radili, jesul crtali, kakva je prema drugarima, oni prema njoj i bla bla al sastanaka konkretnih nikad nije bilo a malena ide u vrtić već 1,5 godinu
Ja bi da razmjenim mišljenja i sa roditeljima, da vidim šta njih žulja, možda ja i oni ne gledamo isto na stvari itd
Možda uočimo određene propuste zajedno ili pohvalimo zajendo rad vrtića itd


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: neće u vrtić
15.11.2011 12:12:12   
Rabi
Mi idemo vec treci mjesec u vrtic, i jos uvijek pomalo place...negoduje, pita redovno idem li sutra u vrtic, a ja mu kazem da ide....da mama i babo moraju raditi i zaraditi para da njemu mozemo kupiti ''smecare'' igracka koju smo snimili u izlogu i obecli kupiti od plateuser posted image Prilikom ostajanja, uvijek place. Ponekad udje sam, ali ga ponekad teta unese, jer nece da ostaneuser posted image Mislim da je sve stvar privikavanja!A moguce i da se nesto desilo u vrticu, da mu je nesto ''zasmetalo'' i da mu se zbog toga ne ide!!! Probaj s njim razgovarati, insistiraj da kaze zato nece da ide, stalno ga zapitkuj....mozda na kraju i nesto izvuces!
Ili mozda jednostavno zna da mu je bolje kod nane, koja sve popusta...a u vrticu su pravila!! Jedina greska, user posted image koju nisi smjela uraditi jer si samo sebi dodatno otezala cijelu situaciju, jeste sto si popustila i ipak ga odvela naniuser posted image ja bih ga ostavila, pa ako nista drugo....samo na nekoliko sati!!!


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: neće u vrtić
15.11.2011 12:46:23   
elecsys
Rabi nisam u situaciji da ga ostavim na nekoliko sati zbog svog radnog mjesta koje je jako komplikovano.znam da sam ga ostavila on bi urlo onda bi me zvala teta da dođem po njega a kako da izađem sa posla.vjerovatno jesam pogriješila što sam mu popustila ali ja nemam trecu varijantu.moja mama žovi 30 km od mene i ja moram na vrijeme reagovati radi prevoza a on to jako dobro koristi.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: neće u vrtić
15.11.2011 13:14:04   
Majčica
Ja imam dijete koje je rijetko ikad ostalo igdje bez mene i MM a da nije"urlalo", ali stvarno to mislim, kod tete što ga je čuvala je plakao svako jutro oko godinu i po, na prste se prebrojati dani mogu kad nije plakao, a par puta što sam ga ja vodila a ne MM je legao na pod pred vratima tetine kuće i vrištao, tako da mi to nije ništa novo. Sad ide u vrtić i za divno čudo, hvala Bogu dragom,  nije nijednom zaplakao, ali bez obzira na sve to - i dok je išao kod tete kući i bilo gdje drugo nikad nisam ni razmatrala da ga ne odvedem tamo gdje treba jer nisam imala izbora - na posao sam morala a nisam ga imala s kim ostaviti. U tome je razlika. Zato mislim da ti je sad još teže jer si mu dala alternativu i mislim da ti je većina žena ovdje to i reklo. Znam da je teško, ali sad ti ne preostaje ništa drugo nego da mu pričaš i pričaš i budeš uporna.
Sretnouser posted image


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu elecsys)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: neće u vrtić
15.11.2011 13:40:58   
Rabi
A zasto bi vas tete zvale da dodjete po njega ako placeuser posted image Ne razumijem! I moj Adnan je plakao, pa znalo se desiti da bude skoro modar oko ociju od placa...znaci, znao je preplakati cijelo vrijeme provedeno u vrticu!
Ni ta opcija, da vas zovu da dodjete po njega, ako place (uredu ako je bolestan) nije OK, s njihove straneuser posted image Kakvi su oni odgajatelji ako tako postupaju! Ja bih bila uporna, neka place...nista mu se nece strasno desiti!
I kod nas je bila kriticna situacija,ali kako koji dan odmice sve je lakse i sa manje suza!!
Samo budi uporna, razgovaraj s njim, objasnjavaj i naravno ostavljaj ga bez obzira na njegovo negodovanje!!!
I jos jednom, provjeri da li se nesto desilo u vrticu, sto bi ga moglo toliko prokrenuti sto se tice ostanka u vrticu! Mozda je neka situacija lose uticala na njega pa on tako reaguje!
Malo mi je cudno, kako kazes da je isao tri mjeseca i onda odjednom odbijauser posted image
Opet provjeri sa odgajateljima da se nesto slucajno nije dogodilo, a da im je na neki nacin promaklo...sta bi moglo biti? Stalno zapitkuj dijete, oni nekad i vrlo cesto nama govore, a mi mislimo da nije tako ili da izmisljaju...a ono se ispostavi da je fakat tako...


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: neće u vrtić
17.11.2011 11:35:37   
lejla31
suosjecam sa mamama koje pate jer dijete odbija ici u vrtic...i sama sam jedna od tih.
naime mom amaru su 4 i po godinice, cuvala ga strina do sada, treci je mjesec nastao kako je krenuo u vrtic...katastrofa user posted image budi se po noci, place, stalno bolestan, nema apetita, smrsao, stavlja prste u usta i u njedra, drhti kad treba ici, ono pravo se primjeti da je mali nervozan....moram milion puta obecati da cu doci cim ustane...puno razgovaramo...ne vidim razloga zasto ne voli ici u vrtic, jednostavno odbija...mi smo uporni ali polako mislim da se nikad nece navici.



_____________________________

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: neće u vrtić
20.1.2012 9:41:20   
selmoni
Evo da se i ja pridruzim klubu: Moja curica vec 3 sedmice ide u vrtic SAN na Bistriku i sve je bilo super 1 dan pa i drugi, vec treći dan je nastala vriska. Hajd kazem sebi normalno je naviknut ce se ii evo 3 sedmicu je krenula i nije plakala ni jedan dan ali zato je pocela navece ruzno da sanja ja vam nemogu opisati taj panični plač koji bukvalno traje bez prestanka minimalno  pola sata. Ne postojhi nista i niko da je moze smiriti ja sam se prvu noc toliko prepala da sam mislila da ludi. KAda sam je odvela u jaslice i pitala tetu jeli se nešto desilo ona je rekla da su joj djeca stalno uzimala flašicu i evo ja neznam sta da radim ona se baca po krvetu izvija vrišti ciči urla plače više ne znam šta neradi Pomozite ja ne mogu to da gledam to je njoj velika trauma i šok.


_____________________________

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: neće u vrtić
29.2.2012 22:55:31   
Dusarica
Ma nije to nista,najvaznije je da adaptacija koliko god izgledala bolno ne ostavlja nikakve psiho.-fiz.posljedice.Dijete je skontalo da ostaje i pocelo da protestuje,samo treba biti uporan,imati pozitivan stav prema vrticu,jer kad oni kod vas vide kolebanje ili kad vas vrate gotovo je,neka se djeca brzo adaptiraju neka jako tesko ali to ne znaci da je nima tamo lose vec su uporni da ih ostavite kuci ili sa nanom.najbolniji je trenutak rastanka koji treba biti sto kraci sa osmjehom,pusica i cao a ne ubjedjivanje i moljakanje.

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 12:34:03   
irenaSA
Elem mi imamo još problema...više sa četverogodišnjakinjom nego li sa doječentom...a kažu da to tako ide mala piju mlijeko velika krv...
Krenuli smo sasvim opušteno normalno i bez ikakvih problema i suza uvrtić u septembru...mam bila trudna i trebala da se porodi...godinu dana prije dogovarali se oko vrtića ..ma napravili scenariji kupovine papa, ruksaka..ogulila se godinu dana pričajući kako je tamo super...i zaista curica krenula bez ikakvih problema super se snašla i navikla.
Nije da smo imali potrebu da je neko čuva nego čisto radi socijalizacije...imali smo zaista divno iskustvo moja majka ju je čuvala do sada ..mogla je biti sa nama i ovu godinu jer sam ja na porodiljskom no htjeli smo da se zabavi nečim osim HD engleskog na koji ide već dvije godine...Malo su nas zeznuli virusi i izostanemo koji dan iz vrtića..u tom mama se porodi...donesemo kući bracu i odmah je bilo neću u vrtić...oči ujutru pune suza..
Probali sve...ostavit da plače haos...hajde eto ne idi koji dan što se pretvorilo u ne idi dva mjeseca...probali da je svi članovi porodice vode...da je čekamo pred vrtićem ...elem neće pa neće...probala da kaznim ...da se naljutim..probala da plačem a vjerujte vrišti mi se oktobar moram platiti 85 KM, novembar 50 KM a ni ušla nije u vrtić...ide u državni vrtić protivno mojoj volji jer suprug smatra da treba da se socijalizuje u društveno realnom koloritu a ne u segregaciji...privatnih vrtića..odvajanju po nečemu posebne djece...
Išla i kod psihologa...rekli mi da uđem s njom i ponesem slike kada je bila ona beba pa da pokažemo svi zajedno tetama i djeci...
Ako je neko imao slično iskustvo neka se javi ..kako i šta učiniti i da li vam je to uspjelo jer ako ovaj prblem uskoro neriješimo mama će poluditiuser posted image

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 13:37:55   
salmana
Mislim da si pogrijesila sa tom cijelom "pripremom" za polazak u vrtic I tolikom dramom I da si taj vrtic ucinila krupnom I vaznom stavkom za sve vas, a sad ti je dijete tim "velikim" faktorom uzvratilo I iskoristilo ga u svoju korist u momentu kad se osjetila ugrozenom dolaskom novog clana u porodicu.

Normalno je da reaguje na bebu, po meni grijesis sto insistiras da je vodis u vrtic sad kad je nesigurna I kad zeli da vam je blizu I da je ne udaljavate dok vi ostajete kod kuce sami. To dijete duboko prozivljava I ako vec mozes, zasto je ne ostavis kod kuce, ne kontam?


(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:18:59   
canim

IZVORNA PORUKA: irenaSA

..mogla je biti sa nama i ovu godinu jer sam ja na porodiljskom no htjeli smo da se zabavi nečim osim HD engleskog na koji ide već dvije godine....ide u državni vrtić protivno mojoj volji jer suprug smatra da treba da se socijalizuje u društveno realnom koloritu a ne u segregaciji...privatnih vrtića..odvajanju po nečemu posebne djece...
Išla i kod psihologa...rekli mi da uđem s njom i ponesem slike kada je bila ona beba pa da pokažemo svi zajedno tetama i djeci...
Ako je neko imao slično iskustvo neka se javi ..kako i šta učiniti i da li vam je to uspjelo jer ako ovaj prblem uskoro neriješimo mama će poluditiuser posted image


pitam se pod kojim izgovorom salje dijete u privatnu skolu engleskog jezika HD a ne moze u privatni vrtic user posted image jeli to on smatra da se u HD socijalizuje u drustveno realnom koloritu, bit ce da je HD 10tak km mjesecno, pa si svako moze priustiti isti.

Nije ti lahko.

A sto se djeteta tice, gledaj da je saljes svaki dan u isto vrijeme i nakon nekog vremena vjerovatno ce prestati da se buni, jer ce vidjeti da nema koristi od toga, ali ako ti budes popustala i ostavljala je kuci onda ce stalno praviti scene i mislit ce da na taj nacin moze da te ubjedi da ostane.



(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:29:20   
irenaSA
E upravo se bojim i te manipulacije...jer mi uvijek popustimo...
A što se tiče HD -a jednostavno smatramo da je metoda sjajna i dosta je skupina raznolika...mislili smo na Montesori i sl....a naspram njih je HD sitniš...

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:32:52   
irenaSA
A hvala na savijetu Canim probat ću i to no izgleda da je problem u meni ...nemogu podnijeti da ide protiv svoje volje i sa suzama...jer samo tako i ide..da li da je bukvalno vucem

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:37:04   
irenaSA
pa najvjerovatnije će i ostati u kući...i ja sam pomislila na to...
Samo smo htjeli da joj nebude dosadno gledati konstantno prematanje..dojenje...tata na poslu i mama koja se nemože igrati u svakom trenutku kao prije...niti možemo cunjati svugdje kao nekadauser posted image

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:48:28   
salmana
IZVORNA PORUKA: irenaSA

pa najvjerovatnije će i ostati u kući...i ja sam pomislila na to...
Samo smo htjeli da joj nebude dosadno gledati konstantno prematanje..dojenje...tata na poslu i mama koja se nemože igrati u svakom trenutku kao prije...niti možemo cunjati svugdje kao nekadauser posted image


Irena, radis li? Mozda ja gledam cijelu situaciju iz perspektive zaposlene majke koja je jedva docekala porodiljsko odsustvo da provedi sto vise vremena sa svojom djecom. Pritom smo se uklapali kako smo najbolje mogli, tata koji odlazi na posao, mama sa tek rodjenom bebom, I curica sa promijenjenom kompletnom dotadasnjom postavkom naseg zivota I rasporeda (koji su dotad svi bili usmjereni maksimalno I samo na nju). Meni npr tada nije naumpalo niti dolazilo u obzir da je posaljem u vrtic.

Ovo gore citirano po meni uopste nije za uplakanog smajlija. Imas priliku ukljuciti je (ako je to bude zanimalo) u neke procedure oko bebe (presclacenje, previjanje, kupanje) ali sto se tice cunjanja I druzenja, ja sam se sa svojom starijom curicom druzila I dalje koliko je maksimalno bilo moguce, ali uz ucesce malog dodatka naravno :) s bebom smo isle I u setnje i u kupovine I u posjete, I u igraonice...sve kao I prije. Nakon sto mi je isteklo porodiljsko odsustvo, e onda smo se poceli razdvajati, kud koji mili moji...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 14:48:36   
canim

IZVORNA PORUKA: irenaSA

A hvala na savijetu Canim probat ću i to no izgleda da je problem u meni ...nemogu podnijeti da ide protiv svoje volje i sa suzama...jer samo tako i ide..da li da je bukvalno vucem

Mojoj curi ce za nekih mjesec i po 4 godine i ona je posljednjih par mjeseci tako znala protestovati nece da ide a posebno ako je recimo ne saljem u vrtic par dana zbog nekog razloga... tipa, neko nam dolazi, negdje smo planirali da idemo i slicno.
Vrtic nam je jako blizu i jednom sam je jedva odvela, sve je plakala citavo vrijeme, od tad smo isle s autom i nije bilo problema, plakala je i dalje do ulaza vrtica ali mi je bilo lakse odvesti i sto je interesantno, cim udje u vrtic kod djece prestane plakati.
Samo da napomenem mi nemamo jos jednu bebu u kuci tako da nemogu reci da zbog toga nije htjela da ide, vec jednostavno faza, neki period je tako ufati, tako da nemoj odustajati, odvedi je pa makar 2 sata bila ali nek zna da ce ici i proci ce je.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 15:08:19   
salmana
IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: irenaSA

A hvala na savijetu Canim probat ću i to no izgleda da je problem u meni ...nemogu podnijeti da ide protiv svoje volje i sa suzama...jer samo tako i ide..da li da je bukvalno vucem

Mojoj curi ce za nekih mjesec i po 4 godine i ona je posljednjih par mjeseci tako znala protestovati nece da ide a posebno ako je recimo ne saljem u vrtic par dana zbog nekog razloga... tipa, neko nam dolazi, negdje smo planirali da idemo i slicno.
Vrtic nam je jako blizu i jednom sam je jedva odvela, sve je plakala citavo vrijeme, od tad smo isle s autom i nije bilo problema, plakala je i dalje do ulaza vrtica ali mi je bilo lakse odvesti i sto je interesantno, cim udje u vrtic kod djece prestane plakati.
Samo da napomenem mi nemamo jos jednu bebu u kuci tako da nemogu reci da zbog toga nije htjela da ide, vec jednostavno faza, neki period je tako ufati, tako da nemoj odustajati, odvedi je pa makar 2 sata bila ali nek zna da ce ici i proci ce je.


Boldirano je jako vazno jer razliciti razlozi zbog kojih dijete nece da ide za sobom povlace razlicit pristup u rjesavanju situacije.

A canim, iz licnog iskustva, moja djeca su odbijala ici u vrtic samo kad se nesto tamo desavalo (negativno naravno) bilo da je to bila svadja sa drugaricama, stroga uciteljica, odlasci u kaznu ili slicno.

Meni su takvi signali dosad uvijek bili pouzdan znak da se nesto desava. Dijete rado ide tamo gdje mu je lijepo.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 16:40:20   
irenaSA
e da i to je bitno....da li joj se tamo za tih nekoliko dana nešto neprijatno desilo...
vjerujem joj ali se dijete od 4 god. ne zna pravilno izraziti...pitala sam hiljadu puta šta rade i kako joj je biloi da li se nesto desilo kao i vaspitacice ...ne znam na koji način da provjerim da li je imala neko ružno iskustvo ta..mo ili doživjela nesto sto do sada nije.
Ukoliko je zbog toga onda to mijenja cijeli ton priče.
Salmana u pravu si...i ja sam o tome razmišljala jer znam da moje dijete s radošću ide gdje joj je lijepo...e canim onda ako se nije nešto desilo onda je to čista manipulacija...i trebala bih insistirati na polasku...uhhh user posted image

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 17:02:21   
teacher75
Moj mali je konacno nakon puna 2 i po mjeseca prestao da place kad dodje u vrtic, mada mu i dalje nije drago sto ide. Uciteljics kazu da uvijek prestane plakati cim ga ostavimo al mi je vise bilo muka svako jutro od kuce do vrtica slusati kenjkanje i plac. Jos mu i starija sestra ide u vrtic al dzaba. S njom nisam nikad imala problema osim prvih par dana kad nije jela, al nije nikad plakala

< Poruku je uredio teacher75 -- 17.11.2014 17:03:24 >


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 17:41:16   
irenaSA
Kolika je vama razlika između curice i dječaka i da li je ona išla u vrtić kada se braco rodio i kako je to podnijela..šta ste radili?

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 17:51:51   
teacher75
Razlika je 2 god.i 5 mjeseci, ona je krenula u vrtic kad je on imao 7 mjeseci, a ona 3 godine. do tada sam bila s njima u kuci. Prve 2 sedmice nije nista htjela jesti u vrticu, al nije plakala niti se puno bunila sto ide. Onda je pocela jesti tamo i vise nije bilo nikakvih problema sto se tice vrtica.super se uklopila i sad bas voli da ide. Njega je do prije par mjeseci majka cuvala i upisala sam ga u vrtic sasd u sept.sa 2 i po godine. Od pocetka je plakao bukvalno svako jutro, iako i seka ide s njim mada su u razlucitim grupama i uglavnom se nikako ne vidjaju tamo. U pocetku je trazio da ide sa sekom u njenu grupu. Eto zadnjih par dana je konacno ostao bez suza u vrticuuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 17:55:53   
irenaSA

IZVORNA PORUKA: salmana



Irena, radis li? Mozda ja gledam cijelu situaciju iz perspektive zaposlene majke koja je jedva docekala porodiljsko odsustvo da provedi sto vise vremena sa svojom djecom. Pritom smo se uklapali kako smo najbolje mogli, tata koji odlazi na posao, mama sa tek rodjenom bebom, I curica sa promijenjenom kompletnom dotadasnjom postavkom naseg zivota I rasporeda (koji su dotad svi bili usmjereni maksimalno I samo na nju). Meni npr tada nije naumpalo niti dolazilo u obzir da je posaljem u vrtic.

Ovo gore citirano po meni uopste nije za uplakanog smajlija. Imas priliku ukljuciti je (ako je to bude zanimalo) u neke procedure oko bebe (presclacenje, previjanje, kupanje) ali sto se tice cunjanja I druzenja, ja sam se sa svojom starijom curicom druzila I dalje koliko je maksimalno bilo moguce, ali uz ucesce malog dodatka naravno :) s bebom smo isle I u setnje i u kupovine I u posjete, I u igraonice...sve kao I prije. Nakon sto mi je isteklo porodiljsko odsustvo, e onda smo se poceli razdvajati, kud koji mili moji...


Da, radim i jedva sam dočekala da godinu dana budem sa svojom curicom i tek rođenom bebicom...ali to druženje ne izgleda onako kako sam zamišljala niti kao na filmskom platnu...ili ja samo nisam super žena pa da mogu da peglam, perem, kuham /ili je pogrešno što to želim sve sama da uradim/ i igram...dok je tata samo dva sata kući jer radi tri posla od kojih se 15 min. poigra sa njima i preostalih prespava user posted image
Sarah želi u igraonicu i u šetnju s mamom a ja sam četvrti dan porođena, dojim, krvarim i nespavam user posted image

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 17:57:30   
R&T@
Irena, vi nemate problem sa vrticem vec sa ljubomorom starijeg djeteta...
Tu promjenu oni ispoljavaju na svoj nacin, ali se moraju nauciti zivjeti s njom...

Ako ste odlucili da ide u vrtic, morate biti istrajni...
Inace ste donji...
Suzama ce postici/ dobiti sve sto zeli...

Zelite li vi takvo dijete?

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 18:00:54   
R&T@
Irena, umorna si i to je sasvim normalno...

Mozes li iskoristiti nana servis da pricuva bebicu dva sata,.a da ti odes po nju u vrtic, a onda na kolace ili u park?
Mozda ce rado ici ako ti dodjes po nju...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: neće u vrtić
17.11.2014 18:01:19   
teacher75
Ja sam prva 2 mjeseca kad sam se porodila imala pomoc od mame i od tete koja je do tada cuvala kcerku, poslije sam se polako uhodala s oboje, al nakon pola godine mi je trebalo vremena za sebe i odmora pa sam upisala kcerku u vrtic par mjeseca prije povratka na posao

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *