|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
18.10.2008 23:07:43   
_mama_
Prema mojoj bebici se svi lijepo ponasaju,inace kod mojih drugo unuce,kod muzevih prvo.
Svi ga vole,paze,maze,a najvise ja i mm-naravno.Kad je to maza mala!!!
 

_____________________________

MAMINA SREĆICA
Emin-17.05.2008

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
4.11.2008 0:12:14   
Anoniman
Samo jedan detalj, i kod mojih i kod njegovih je i ekran na mobitelu i monitor na kompjuteru ukrašen slikom naše male pepotice.:) A nije prvo unuče, već zadnje, pa kako koje dolazi, tako i zauzima pažnju, a svako ima svoje mjesto, i to je valjda normalno.

(odgovor članu _mama_)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
4.11.2008 0:31:26   
lejlašh
I moja mrvica je jedinica- mezimica, prvo unuče sa obje strane. Uz to moja mama je oduvijek željela da ima samo curice i nekako žensku djecu više voli, pa još kako se obradovala našoj maloj mazi.
Ponekad je pitam - a šta da je Merjem bila muško, da li bi je onda toliko voljela, a ona se smijeuser posted image , pa naravno, zar je spol bitan. 
Mene je samo strah da se to ne promjeni kad, aBd, dođe drugo djete, a ona dotle navikne na pažnju, ali svima ću zaprijetiti da je ne smiju zapostavljatiuser posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
4.11.2008 2:00:32   
triplemama
Moja djeca su prva i jedina kod mojih, a kod MM su 5,6 i Emir 7-mi. Usto je Emir prvi dječak sa obje strane.
Brat mi se skoro oženio i vjerovatno će uskoro i beba pa ću razliku vidjeti iako nevjerujem da će je biti. 
Kod porodice MM sve ih jako vole jer su najmlađi.  Najmlađa kćerka od djevera je 12 god. starija od moje najstarije Melike. Nekad se osjećam ružno zato što je moj svekar lud za Emirom da ne bih neko nešto pomislio. Ali on se neda omesti user posted image

Inače oni mi ne čuvaju djecu. Odvedem ih kada kažu da su ih poželili. Ne želim ih opterećavati. Kad god mi baš nešto treba mogu se u njih pouzdati. Moja mama puno radi, svekrva je starija i bolesna. Mislim da je to OK imaju i oni svoj život.
Viđala sam nane koje porane da bi otišle kući kćerkama ili sinovima i čuvali njihovu djecu pa su onda i svaki vikend djeca kod njih da se roditelji odmore. To mi je čisto iskorištavanje i nisam za to.

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
11.11.2008 17:42:41   
Dalia05
Dalia je prva curica u mojoj familiji koja se rodila u zadnje 24 godine. Prvo je unuce sa moje strane tako da je svi obozavaju. Ima 5oricu dajdji koji su je razmazili uzasno.Moja mama je obozava, cesto je vodi u setnje i park. Dalia vrti Dedu oko prsta jel zna da joj kod njega sve moze proci. Sto se tice muzeve familije ne zive blizu nas ali kad god odemo u Bosnu na odmor puste joj da radi sta hoce. Nekad se naljutim na svoju familiju jel me je strah da ce je pokvariti sa svim silnim poklonima i gledanjem kroz prste. Evo primjer moja mama je iz Japana dobila zlatnu vazu prije 13 godina i cuvala je kao oko, Dalia je razbila vazu moja mama se nije naljutila samo je rekla vaza se moze kupiti. Da sam ja tu istu vazu razbila ona bi dobila slom zivaca hahahah. Drugi primjer je Dedi je Dalia pukla omiljeni ribarski stap dedo ni mukajat jos je vrti po sobi drago mu hahahah. Tako da sve u svemu ja mislim da su je moja sestra, moji roditelji i moja braca puno puno razmazili.

_____________________________

Mamina sreca 7-9-2005=)

"Brak se mora neprestano boriti protiv nemani koja sve proždire- protiv navike."
Hanore de Balzac

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
24.12.2008 0:11:59   
sarayka
Neke od vas navode da osjete razliku izmedju ponašanja porodice prema djeci ali niko ne navodi koja je to razlika??? Sta podrazumjevate pod tim??
Ja i moja zaova smo se porodile u 3 dana i obje imamo curice ali nikad nisam osjetila da ih neko razdvaja, čak moji SiS sve kupuju objema isto (iako je kod nje situacija specifična jer se skoro razvela i živi s njima) ....
Čak ne osjetim da prave razliku jer je MM ipak sin a zaova KĆer jer ima i toga kod nekih...Ono sta god je od sina zlatno je!
Jedino se desi da joj malo vise posvete paznju da odemo kod njih jer ipak idemo jednom u 1-2 mj pa je požele a s ovom curicom su stalno iako to nije nista pretjerano.
Zaista nemogu shvatiti takve ljude??!!user posted image

_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Dalia05)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
24.12.2008 0:18:11   
Ilhana RR
Moja mala je drugo unuce mojim roditeljima a mm-ovim je prvo... nevidim da ih ikako razlikuje... moj babo ih malo razlikuje po tome sto ja i on smo uvijek bili vezanu puno jedno za drugo tako da ga nekako nesto vise vuce za moju malu... al to je isto zato sto ja od prvog dana njemu dajem da je on uzima i cuva i tako to... dok moja snaha je bila malo odbojnija na to... i vise je sa mojom malom proveo vremena za ovih skoro 8 mjeseci nego sa mojom bratisnjom od dvije godine i 9 mjeseci...

A moja mala je toliko vezana za moje roditelje da nevoli ni kad izadju iz prostorije gdje sjedimo... pocne odma da place za njima...

(odgovor članu _mama_)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
24.12.2008 13:48:19   
juni
Nas Emil je prvo unuce i kod jednih i kod drugih pa ne mogu govoriti o razlici, ali mogu iz vlastitog iskustva. Nas je cetvero unucadi kod moje majke (tatine mame), razlika izmedju nas je po jedna godina, poredali se user posted image , i nikad zaista nikad nisam osjetila da je neko vazniji od drugog. Ona nam svima pruza toliko ljubavi i dan danas, i ja je neizmjerno volim. Cuvala je i mene i moju sestru a sad zivi daleko s drugom unucadi, puno mi nedostaje!
Izmedju nas - rodjaka stvorila je toliko bliske odnose da ih gledam kao svoje najmilije.
Godisnej smo zajedno 3 mjeseca i tad uzivamo i druzimo se.
Moja rodica i ja smo joj podarili i dvoje praunucadi i ona je danas sretna sto je dozivila da vidi nasu djecu.
Svi je puno voimo!


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
5.1.2009 9:08:38   
dana3
moj sin je mojoj mami drugo unuce kao i mojoj svekrvi.svi su u bosni pa ne znam da ima kakve razlike.sto se teice mog dajdze ovde u svedskoj nema sta reci.zamislite kako se ponasa covjek i zena koji zive za djecu a svoje nemaju.moj sin kao i djecak od mog muza su za njih centar svijeta.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
12.2.2009 8:57:41   
malaaaa
moj sin je 3 unuce i mojim i njegovim pa evo svekrva  vise voli od cerke curice vec mog malisu trudi se da to ne pokaze ali ali ipak se primijeti dok umene svekar stvarno ga voli a voli naravno i od cerke ali ipak njemu je vise privrzen..

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
12.2.2009 9:48:12   
HanaBana
Hana je mojoj svekrvi 8. unuce, ali su joj ostala unucad u Svedskoj a ona zivi sa nama tako da se zaista super odnosi prema Hani. Mojim roditeljima Hana je prvo unuce tako je to posebna pricauser posted image Moja sestra je prosto obozava a i mm sestre i zetovi su predivni prema Hani. Ipak je ona najmladja. Stariji rodjak od nje ima 8 godina.

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
12.2.2009 10:53:29   
D_K
nemam zamjerke..
Svekru i svekrvi su Merjema i Esma 2 i 3 unuce a mojim su 4 i 6 ali svako unuce ima svoje mjesto.. Naravno da se nane i dede vise vezu uz onu unucad koja im je bliza, koju svaki dan vide i koji im uljepsaju svaki dan ali nisam primjetila neko posebno odvajanje tako da je sve ok :)..
P.S. U blizini imam jednu mamu koja ocekuje 'poseban tretman' za svoje potomke pa pegla sve oko sebe - to mi malo ide na zivce ali predeveramo i to :)

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
6.3.2009 19:33:30   
andji
Kod mojih prvo unuče,kod svekra četvrto,ali mogu slobodno reći(bez hvale)kao prvo i jedino.....Možda zvuči surovo,ali Sergej se tretira kao kralj,i kao jedini(možda zato što je unuče od sina,i tako dugo čekano)...sve u svemu ja sam zadovoljna 'tretmanom' za mog jedinca od obe straneuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2009 19:39:35   
nina20
Dok ovo čitam dodje mi da plačem,
naime moja mala je stara 5mj.,mojim je četvrto unuče,a muževim jedanaesto unuče.
Ne živimo s njima već smo odijeljeni,i otkad sam se porodila nikad nisu došli da vide malu niti su kad nazvali da pitaju za nju.
Ja sam je par puta odnijela da je baka vidi,a svekar radiv u Njemackoj,ali ni on nikad ne pita.
Sad bio kući ali uopće se ne javljaju,tako da sam ja prestala ići tamo,muž ode ali ja ne,ne želim se toliko ponižavat pred nekim.
Što se mojih tiče,žive za malu,i sve bi uradili za nju.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
7.3.2013 13:39:35   
Precious
Kod nas se pravi razlika. Naime moja zaova se porodila par godine prije mene i svekrva je bila s njom cijelu 40nicu i nakon toga isla skoro svaki dan da vidi malog. Bila je tu i kad se sunetio i svaki dogadjaj je ispratila, i svekar. Mali je i sad vise kod njih nego kod roditelja, oni ga odgajaju sto je po meni van pameti. Zaova ga uvali pa put pod noge.

Ja kad sam se porodila, mama moja je bila par dana sa mnom, zbog posla nije mogla duze ostati, a daleko bude pa sam ostala sama s mm i bebom. Bilo je jako tesko u pocetku jer sam na carski porodjena, muz radi, u kuci obaveze i oko bebe, ovo, ono, medjutim svekrva je rijetko dolazila, bila je zauzeta ulogom majke tudjem djetetu user posted image . Kad se moj sin trebao sunetiti jedva je dosla. Ima jos puno primjera. Meni to nebi tesko padalo da su moji roditelji blize pa da mi dijete ima majku i djeda, ali su jaako daleko, dok ovi stanuju par minuta od nas.

Ali sto kaze moj tata: "Dok ga sine volis ti i otac mu, ko mu vise i treba!" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina20)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:19:06   
veeseelaa
interesantna tema o kojoj nisam razmišljala user posted image

vajda zato što mi nije bitno na kojem je mjestu moja kći nanama i dedi i ostalima
bitno je da je meni i mm NO1
ne bi me doticalo da sutra moja sveki gotivi više djecu mog djevera od Ajše, pa šta, možda joj više leže, možda su s njom prisnija i sl
to je sve prirodno

svjedoci smo da neke nane odgoje djecu jednog djeteta dok od drugog djeteta ne, i normalno je da su vezanije za ono koje je više vremena s njima, logično

čemu isčuđavanje i sluser posted image



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Precious)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:22:15   
veeseelaa
medjutim svekrva je rijetko dolazila, bila je zauzeta ulogom majke tudjem djetetu


meni je normalno što se oko kćerke zadala a oko snahe nije, realno nju više voli i više joj brine
što se prije shvati lakše se živi

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Precious)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:27:24   
tinkivinki
a da je dolazila svaki dan,bilo bi jest naporna hoce ona moje dijete da odgajauser posted image .sve ima svoje prednosti i mane,pa i to da ne dolazi cestouser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:32:34   
veeseelaa


e baš se smijem, čuj da mi je krivo i da se bavim procjenjivanjem koliko i koje unuče nana više voli user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:35:15   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Precious

Kod nas se pravi razlika. Naime moja zaova se porodila par godine prije mene i svekrva je bila s njom cijelu 40nicu i nakon toga isla skoro svaki dan da vidi malog. Bila je tu i kad se sunetio i svaki dogadjaj je ispratila, i svekar. Mali je i sad vise kod njih nego kod roditelja, oni ga odgajaju sto je po meni van pameti. Zaova ga uvali pa put pod noge.

Ja kad sam se porodila, mama moja je bila par dana sa mnom, zbog posla nije mogla duze ostati, a daleko bude pa sam ostala sama s mm i bebom. Bilo je jako tesko u pocetku jer sam na carski porodjena, muz radi, u kuci obaveze i oko bebe, ovo, ono, medjutim svekrva je rijetko dolazila, bila je zauzeta ulogom majke tudjem djetetu user posted image . Kad se moj sin trebao sunetiti jedva je dosla. Ima jos puno primjera. Meni to nebi tesko padalo da su moji roditelji blize pa da mi dijete ima majku i djeda, ali su jaako daleko, dok ovi stanuju par minuta od nas.

Ali sto kaze moj tata: "Dok ga sine volis ti i otac mu, ko mu vise i treba!" user posted image user posted image user posted image


Oba puta kad sma rodila moja je mama sa mnom bila 40 dana...
bila je i sa mojom sekom koja ima živu svekrvu u istoj kući...
ja svekrvu nemam...

moja zaova kada je rodila sa njom nije bio niko, nema svekrve vitalne , slab joj je niti ima majku svoju...mjenjali smo se ja i starija zaova koliko smo mogle od svoje djece i obaveza...

moja joj majka nije išla...
a i da je išla...
šta je mogla ona njoj kad njoj njene majke nema...
usisat i oprat veš mogla je i sama...trebala je pogled majke svoje...blago tvojoj zaovi pa je ima Živu da joj dođe...i ti svoju da te pripazi...
majka je majka...svekrva  bi ti na živce otišla...a majka sve razumije, prašta i ona kad zagrli to je zagrljaj...

I da moja starija zaova je jako privržena djeci moje mlađe zaove...
više su kod nje, više im kupuje i pazi ih...i meni je to drago...jer moja djeca opet imaju svoju nanu (jeste d anemaju dedau i ona im je jedina) al da je drugačije meni bi teško bilo...
nemam nikakvih zamjerki niti tuga je rmoju djecu možda manje viđaju il im manje udovoljavaju niti im ja to ''vraćam'' svojim odnosom prem anjihovoj djeci...ja živim kako mislim da treba, činim što mogu kada mogu i kako mogu po svojim potulatima i želim da nikada ni jedno dijete ne bude u bolu da neko nekoga više voli...djeca odjete sama a ja ih učim da nikada ne plaču i ne broje koliko ko je dobio čokolada, igračaka, poljubaca...i svi smo sretni...svoje mjesto pod suncem nađu svi.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Precious)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 12:44:55   
salmy
Meni to opste nije bitno...nikada nisam poredila koga vise voli nana ili dedo

samo je cinjenica da su djeca dosta "interescije" i da ce biti u boljoj relaciji sa onim dedama/nanama koje im vise daju kupuju i gotive....stotine takvih primjera imam...i sama se uvjerila u to
kao i dede/nana prema djeci....ja sam vidjela da moj svekar vise puta sedmicno(skoro svaku noc) nazove djecaka da pricaju...dodje maksuz za njega naprave nesto i kupe igracku...a od zaove djecu riejtko nazove...jer i one (sad vise djevojke) rijetko nazovu dedu....
ja recimo kad svekar ne nazove taj dan..okrenem broj i dam djecaku da se cuju,to je njemu veliko..i samim tim mu uzvraca...
kako stare sve vise podsjecaju na djecu


(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 13:10:57   
smajli80
Meni niko nije pomagao kad sam se porodila.

Nemam svoje mame a sveki živi par km od nas na selu i ima neka svoja posla.
Oba puta sam odmah ostala sama sa bebom i sve ostale obaveze su mi pale zavrat.Od čišćenja kuvanja brige oko user posted image i drugog djeteta.

Sve se to može samo se treba malo potruditi.

Moja djeca su mojo sveki jedina unučad.Iako živimo blizu nije nešto specijalno vezana za njih.
Nikad ih nije čuvala,niti su kad spavali kod nje bez mene.
Curica je neki dan napunila 5 a sin ima 13 mj.
Niti je kad rekla aj dovedite djecu na par sati pa vi negdje izađite.Svoju djecu vodim svugdje sasobom čak i kad sam bolesna.Vadim krv oni samnom u lab.Frizeru,na kafu svugdje.
Pa ih odhranila,evo ih živi i zdravi HBuser posted image
I nemože mi niko reći da mi je odhranio djecu-sve samauser posted image

Voli ona njih daleko od toga ali nema taj osjećaj da i meni treba malo odmora od svega.
Da ima kćer možda bi drugačije razmišljala.

Kad odemo kod nje ona prvo pozavršava sav svoj pšosao koji je planirala za taj dan pa tek onda oko njih bezobzira što ih nije vidjela 5 dana prije toga.
Meni je to ispočetka bilo jako čudno i ljutilo me ali sad sam već navikla.
Taskva žena šta ćeš jojuser posted image user posted image


_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 47
   [Obrisana poruka]
8.3.2013 13:13:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 13:21:37   
jasmin
Vidi se da su moja djeca voljena od strane djedova,nana,pranana,prabake,tetki,amidže,dajdže...i td.
Ali ko je svima najbrojanim prioritet u iskazivanju ljubavi,ni najmanje mi nije bitno.
Ja i mm ih beskrajno volimo i pružamo dovoljno ljubavi i to je ono najbitnije.



_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem...
8.3.2013 13:34:07   
sabinos
moj Ajdin je prvo unuce kod mojih.i prva muska glava nakon mnogo generacijauser posted image on je znaci kralj,dugo cekano prvo unuce.moja srednja sestra mu je kuma.dosta je vezan za njih.nekoliko puta je ostajao u zenici bez mene i muza i sve super proslo...moja sestra najmladja je rodila sina prije 8 mjeseci i ne primjetim da se nesto njihova ljubav smanjila zbog drugog unuceta.najvise sam se promijenila ja jer sam postala tetka i nisam ni sanjala da se moze voljeti apsolutno kao i vlastito dijete.svako ima svoje mjesto.i tako treba da bude.ali prvo unuce zauvijek ostaje prvo.znam po sebi.kod nene i dide(maminih roditelja) sam ja prva i to je uvijek neki specijalni tretman...
kod muzevih je moj sin trece unuce ali nijedno im nije blizu pa nisu ni vezani za njih.doduse moj sin ima specijalni tretman jer je prvo unuce od sina a ujedno i muskouser posted image

a koliko ga volimo muz i ja dosta mu jeuser posted image al eto fino je kad dijete ima i druge ljubavi u zivotu osim roditeljske.

< Poruku je uredio sabinos -- 8.3.2013 13:37:49 >


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *