Hanady RR
|
eh ovako...pišem kao da si iz sarajeva, valjda jesi ovo je osnovni recept za fondant.... http://www.minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/ 1.želatina u prahu ako ne koristiš svinjetinu kupiš od dr.oetger od 20 gr kesicu na kojoj piše goveđa... tu kesicu omjeriš kašikama i pola iste je mjera za jednu turu fondata 2. ja koristim smao fruktorz..istu kupujem u DM-u na dojeljenju zdrave prehrane ...500 gr oko 3 km 3. GLICERNI MOŽEŠ KUPITI U EUROFAR APOTEKAMA, U NEKIMA JE POVUČEN AL ZASIGURNO GA IMA U OMJERU 100 ML PO CIJENI OD 2,70 kM u apoteci Anis koja se nalazi na alipašinu iza zgrade pink televizije... 4. šečer u prahu ...ima ih rzanih al meni se ajbolji pokazao onja iz konzuma plava kesa BONY ili frankov ( mada frank je skuplji) Uglavnom... fondant praviš tačno po uputama.... dobiješ bijeli... onda podjeliš i radiš u bojama koja ti treba... ja boje uzimam u merkatoru i bingu...one u prahu oko 35 pfeninga kesica... malo boje razmutiš sa malo vode...pa čačkalicom dodaješ na fondant i mjesiš... dodoaješ šećera u prahu po malo ako treba jer dodoavanje boje tj. vode ga smekša... sad torta sa utićima... kako napraviti autić, na xoutube imaš mnogo tutoriala evo jedan npr http://www.youtube.com/watch?v=pmnl4Xazyg4 kad napraviš tortu moraš napraviti butter kremu pa preko nje namazati... da onda staviš razvijeni fondat... fondt razvijaj na gustinu, bolje je nego na šećeru u prahu da s ene ljepi... sve na tortu od fondat lijepiš kistom umočenim u malo vode sa šećerom u prahu... eto osnovno...pitaj šta te još zanima
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.'' H- 25.6.2006 F-12.2.2009
|