|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako se slazu vasa djeca?
9.10.2009 14:36:35   
minica81

Baš mi žao tog majog brace,,,,i kod mene se to dešavalo. sad kako je i mlađi porastao i on neda na sebe i to je haos,nemogu nikako da budem sudija među njima.JEDAN DRUGOM SE NAGOVORE SVAŠTA I ONDA ZA POLA SATA OPET DOBRI I KAŽU DA JEDAN DRUGOG VOLE user posted image user posted image user posted image šta ćeš nije nam lakouser posted image

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: kako se slazu vasa djeca?
9.10.2009 14:45:07   
Dida79
Ma vjeruj mi sama sebe tjesim da ce i ovo brzo proci...


(odgovor članu minica81)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: kako se slazu vasa djeca?
13.10.2009 9:52:54   
dana3
kod mene je specificna situacija jer svake druge sedmice dolazi sin od MM.On voli svog malog brata,voli da prica o njemu u skoli,voli da se hvali s njim:Ja imam malog brata i ja sam sad veliki brat!
Ali,ljubomoran je strasno!Ja ne dopustam da se neki problem zataska i ostane neprokomentarisan i nerijesen jer onda tumacenje istog cuje od svoje bolesne majke koja je na putu da postane manicni sizofrenicar(zalosno ali istinito)
Svaka prilika se koristi da ga zaglim,popricam s njim,saslusam njegove probleme,cure koje su ga ostavile ili zagrlile(njemu je 7 goduser posted image ),ali isto upozorim da je on veliki pametni brat i da mora da nauci puno toga da bi mali brat naucio od njega:
Lako je kritikovati ali to ne donosi dobro,naravno da nekad i galamimo kad pretjera sa glupostima koje svako dijete njegovog uzrasta radi,pogotovo stvari opasne za obadvojicu(Nosanje brata,vadjenje iz kreveta i sl nije dozvoljeno,da hrani brata isto tako).
Ponovimo milion puta da njega tata isto voli kao i brata ali da su jednaki po tom pitanju i to sto on nije uvijek s nama ne cini ga posebnim i specijalnim.
Tesko je i svaki novi odlazak je i nova borba jer nije to njegova vec materina krivica koja na taj nacin njemu stvara osjecaj krivice zasto tata nije s njima vise.Dok mi to objasnimo,vec je ponovo nazad kod nje,ali mi vozimo istom brzinom i uvijek se isto pnasamo tako da sve manje i manje vremena trosimo na ubjedjivanje u iste stvari.
Uzima igracke iz ruku kao i ostala djeca,sakriva svoje i sl.ali ja nadjem sve igracke,pomijesam i kazem da se igraju zajedno.Mali zna da baca loptu njemu i tako se igraju po pola sata zajednouser posted image .Igracke koje su sitne i nisu za malu djecu,kazem da su to samo njegove i da ih mora dobro da cuva i tako bude.On ko vazan sto ima igracke koje mali brat ne smije da dirauser posted image
Jako je tesko ali se borimo-dok ne izrastu ,znaci jos SAMO nekih 20-tak godinauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dana3 -- 13.10.2009 9:56:07 >


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: kako se slazu vasa djeca?
13.10.2009 16:33:28   
Tidzi
Moj sin je star 2,9 godina, a kcerka skoro napunila godinu. Ako je ona sama, ne znam ni da je imam, ne cuje se zva i sama se igra. Tako je i sa sinom. E, kad su oboje skupa, nekada se super slazu. On njoj daje igracke koje god ona hoce i sve bude super, dok se on ili ona ne pomami. Sad smo u fazi da ona jednostavno hoce sve sto on uzme u ruke i onda nastaju poblemi. Da se bar ona igra s tim kad uzme od njega, vec cim joj damo, ona to baci. Srecom, nekako starijeg uvijek obrlatimo da je ona mala, da ona ne zna, da joj da, pa kad ona ustavi da on opet uzme. U vecini slucajeva to i pali.

_____________________________

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 11:38:07   
R&T@
IZVORNA PORUKA: travnicanka

Jako je tesko biti sudac kad se njih dvoje posvadjaju.Ovaj mali svrco je pravo zeznut.Tuce se,cupa kosu seki i hoce da je dominantniji.Meni zao Ajlice ona uvijek popusta...


Zelim podici temu...
Ovaj citirani post pokazuje kakav je moj "problem"...
Starija je stvarno mirna, uvijek je i bila i ne pokazuje ljubomoru prema sestri.
Ali mladja joj sve otima, grebe je, stipa, cupa za kosu...
Ona joj se ne suprostavlja, samo je tuzno gleda ili se rasplace. Nema sanse da joj vrati ili i ona otme od nje...
To traje otkad je mladja prohodala, neka tri-cetiri mjeseca.
Da li je faza?

Ja ne znam kako da se ponasam.
Da ne reagujem?
Da branim stariju?
Da je "savjetujem" da joj uzvrati, pa da "zarate"?

Kakva su vasa iskustva?

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:00:43   
koka i po
Ja stalno "skačem" iz generacije u generaciju.

Neznam dali je prednost ili mana napraviti veliku razliku između djece.

Veliki se ponaša "ko veliki" ali osjetim da ima tu i ljubomore prema malom,valjda zato što sada mora dijeliti moju ljubav.
Mali je opet pravi živčo.Ako nešto nije po njegovoj volji odmah vrišti,čupa se ,ujeda.Te njegove ispade ja ignorišem a pokušavam i velikom da objasnim da se i on ponaša isto.Nekada i popustim kad vidim da je vrag odnio šaluuser posted image .
Uglavnom drage moje problemi su isti.Jedno popušta a drugo provodi svoje.
Sreća da je veliki već momak pa shvata neke stvari.Ma luda kuća pa hajduser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:28:31   
Anoniman
Tajra,kod mene je potpuno ista situacija kao i kod tebe.Starija je sama od sebe uvijek bila mirna,nikad nije tukla drugu djecu i vjeruj da mi je zbog toga i krivo,kada je neko dijete ili sad i sestra udari ona se samo rasplače,i uvijek se ja m oram miješati.
Džaba,nagovarala sam ja nju da udari mlađu,ali ona nju jednom a ova onda tek se razljuti,starija se prepane i opet plače....uhhh!
Ja se nadam da je samo faza,da naglasim ne udara je stalno,već ako hoće neku igračku od nje,ako hoće sjesti gdje ona sjedi,uglavnom da se izbori za ono što želi.
S druge strane,već se sad znaju skupa zaigrati,milina ih vidjeti k´o curice od 5-6 godina

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 32
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:33:13   
Dida79
user posted image user posted image Luda kuca i kod mene je redovitouser posted image user posted image
Nikako ne mogu reci koji prvi pocinje ovaj mali hoce sve stvari od velikog e tu nastaje haususer posted image Vriska cika cupanje je redovnouser posted image
Prije neki dan lezim ja starije igra PS u dnevnoj sobi a ovaj mali navalio daj njemu i ne prestaje da kamice i moli gauser posted image Ja samo slusam i cekam da vidim dokle ce to da ide...usta mladji i povuce kablove ma u sekundi je ostalo da se LCD ne prevrnu sa komode...e tu se je meni zacrnilouser posted image Kazem ja starijem sta mislis da mu das da vidis koliko ce da igra...dade on njemu ma nije ni 2 minute vraca mu djojstik i govori evo ti bate i ode do svojih igrackiuser posted image
A da ja nisam bila sudija mislim da bi ga mogao slusati do jutra da cvili a ne bi mu daouser posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:41:00   
koka i po
Moja Dido,ma teško namauser posted image user posted image user posted image
Nekad mi bude žao starijeg a ovaj mali"denis napast" svoje pa svoje.
Ja ga nekako i prmuntam,nađem mu žicu a moj sin nikako.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:43:07   
Dida79
Bas tako i ja pokusavam da mu objasnim da je on veliki i da mora da bude takticar ali on jok tvrdoglav pa tvrdoglavuser posted image
ma nista moja koko trebaju nam konjski zivci da covjek ovo izdurauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 13:51:51   
*pcelica*
Vidim nisam jedina sa problemom zvani ljubomora user posted image
I kod mene kao i kod vas starija je bolesno ljubomorna jer smo je svi razmazili. Tako da sad ako pred njom pocnem tepati ovoj maloj ili se nedaj Boze poigrati ona se odmah razboli, a ova mala kao da je svjesna situacije u kojoj se nalazi jadnica samo suti i sama sebe zabavlja dok starija jos uvijek zahtjeva paznju a vjerujte ima je vise nego kad je bila sama. Ona sestru voli ali nekad imam osjecaj kao da joj smeta.Mm se sa bebicom smije igrati samo kad ova spava ili nije tu jer ona se odmah gura izmedju njih dvoje, a sto se tice poklona ako je neko nesto kupio maloj a njoj nije ona odmah to njeno prisvoji sto jede ova mora i ona. Jednostavno covjek da poludi. Tesko je naci balans sve mislim jednu cu zakinuti a to ne zelim jer necu da izmedju njih dvije bude rivalstva.Nek nam je dragi Bog na pomoci.


_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 20:35:15   
jasmin
Kod mene nije velika razlika medju djecom,samo 16 mjeseci.Curica je rodjena prva i to mi bilo veliko olaksanje.Ne znam kako,ali nije pokazivala vece napade ljubomore.Cak,stavise,zavoljela je bracu.Pustila sam je da mi pomaze koliko ona moze,pa je znala dohvatiti maramice ili pelenu i prljavu pelenu baciti u smece.Naravno da sam cekala svaki slobodni trenutak da se posvetim njoj i da je mazim.Hvala Bogu,mali je samo jeo i spavao,i trazio da je uredno presvucen,tako da ona i nije osjetila posebnu razliku.Ali je sad problem sto je djecak ljubomoran na nju.Sad se oni vec igraju,znaju se naravno i udariti i sl,ali se vole i najsladje mi je kad ujutro curica ustane,pa ode njega buditi poljupcima...ili kad se navece ugasi svjetlo...nastaje igra koja zna trajati pola sata,ako nista.....smiju se hehe.Da ih Allah pozivi u lijepom zivotu na oba svijeta.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 21:56:18   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Tajra,kod mene je potpuno ista situacija kao i kod tebe.Starija je sama od sebe uvijek bila mirna,nikad nije tukla drugu djecu i vjeruj da mi je zbog toga i krivo,kada je neko dijete ili sad i sestra udari ona se samo rasplače,i uvijek se ja m oram miješati.
Džaba,nagovarala sam ja nju da udari mlađu,ali ona nju jednom a ova onda tek se razljuti,starija se prepane i opet plače....uhhh!
Ja se nadam da je samo faza,da naglasim ne udara je stalno,već ako hoće neku igračku od nje,ako hoće sjesti gdje ona sjedi,uglavnom da se izbori za ono što želi.
S druge strane,već se sad znaju skupa zaigrati,milina ih vidjeti k´o curice od 5-' godina



Upravo ovako kako si opisala...
A kako ti reagujes?

Ne zelim popustati mladjoj, pa da starija mrzi recenicu:pusti, ona je mala i sl.
(Ja sam bila najstarija i to mi je strasno smetalo...)
Znam ja da one moraju nauciti da se same snadju, ali kad su potpuno razlicite.

Sta mislite da li ce se mladja u vrticu promijeniti?
(Krece od septembra, abd)



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 23:15:17   
dinaa
Ja sam mislila kako vrijeme prolazi i ljubomora ce biti manja,aha jest vraga,ja sam na ivici zivaca zbog njihove ljubomore i ne slaganja.Mala hoce sve od brata pocevsi od igracaka do skolskog pribora,a on uhh ne mogu stalno govoriti ma pusti joj ona je mala i ja bi se iznervirala a kamo li on,a ne mogu ni reci sakrij,nedaj...
I moji se i svadjaju i izazivaju i otimaju i vriste i cice ma haaaaaooooossss,ja se nekad samo iskljucim a nekad moram malo povisiti ton da me cuju i usute,Tesko je biti sudija i mijesati se,moji kad se svadjaju ili otimaju za igracku ja je uzmem i sklonim,onda nadju svako sebi sta hoce.Ma konjski zivci su nista kakvi nama trebaju.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 23:22:56   
R&T@
Uh, sto me ne utjesi...
Ja sve mislila da je prolazna faza...

Moja nana je cuvala mene i tri godine mladju rodicu.
Njena odgojna metoda je bila- obje ste krive...
Tako da smo rano shvatile da je najbolje da se udruzimo...
user posted image user posted image user posted image

Jadna ja kad se moje udruze...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 23:23:05   
Anoniman
Moji se još uvijek dobro slažu user posted image , do kad viddjet ćemo user posted image
Samo što su ih danas oboje "vile nosale"  jaoooooo kad danas nisam šiznula neću nikada!!! user posted image  Bili su user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Oboje u nekom svom filmu... ccccc

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 41
   RE: kako se slazu vasa djeca?
19.6.2010 23:34:24   
Puslica
user posted image user posted image user posted image sto me Enia nasmija ,moje su pocele da se cupaju ,otimaju igracke ,ujedaju,,,al opet ako se jedna probudila prije druge dodze nad krevet one koja spava pa guguce i pruza rukicu  prema njoj zove je i ako je odnesem u drugu sobu da neprobudi seku koja psava ih ode ona da je trazi 

_____________________________

DJECA SU NAJLJEPŠI POKLON ,VOLIM VAS CURICE MOJE!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.6.2010 18:32:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Gracanka

Tajra,kod mene je potpuno ista situacija kao i kod tebe.Starija je sama od sebe uvijek bila mirna,nikad nije tukla drugu djecu i vjeruj da mi je zbog toga i krivo,kada je neko dijete ili sad i sestra udari ona se samo rasplače,i uvijek se ja m oram miješati.
Džaba,nagovarala sam ja nju da udari mlađu,ali ona nju jednom a ova onda tek se razljuti,starija se prepane i opet plače....uhhh!
Ja se nadam da je samo faza,da naglasim ne udara je stalno,već ako hoće neku igračku od nje,ako hoće sjesti gdje ona sjedi,uglavnom da se izbori za ono što želi.
S druge strane,već se sad znaju skupa zaigrati,milina ih vidjeti k´o curice od 5-' godina



Upravo ovako kako si opisala...
A kako ti reagujes?

Ne zelim popustati mladjoj, pa da starija mrzi recenicu:pusti, ona je mala i sl.
(Ja sam bila najstarija i to mi je strasno smetalo...)
Znam ja da one moraju nauciti da se same snadju, ali kad su potpuno razlicite.

Sta mislite da li ce se mladja u vrticu promijeniti?
(Krece od septembra, abd)




I ja se trudim da starija ne ispašta,pustim mlađu da otplače,a ona opet tako ljuta,zna se na pod baciti ili od zid udarati,pa je baš teško u takvoj situaciji ispravno postupiti.Odoše živci...
Nekad nemam živaca ili vremena pa nagovorim stariju da popusti,a istovremeno mi žao i krivo z bog toga,jer znam da na taj način ništa ne rješavam,a zna se i desiti da je mlađa toliko bezobrazna,pa dok joj starija da npr igračku,ona baci na pod i hoće opet nešto drugo što je ova već uzela,e tad je stvarno dosta,većinom bude i malo puc puc o guzi,nakon čega bi ova mogla satima čini mi se po sobi letati i vrištati....ojjj Bože!
Hajd,srećom ponavljam nije to stalno tako....evo sad se upravo igraju svaka u svom ćošku,i mir,nekad se i skupa zaigraju,a nekad mi se čini da ću poludjeti od njihove vriske i plača,pa jedva čekam da ih uspavam,onda još muž dođe i kaže "što si ugasila tv?" "ama čovječe ne pali i šuti i ti,da mozak odmorim od zvukova" user posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 43
   RE: kako se slazu vasa djeca?
22.6.2010 21:56:37   
R&T@
Ti mene uvijek nasmijes svojim postom, jer se zapitam: Kad sam JA ovo napisala...user posted image
Zaista je situacija u mojoj kuci identicna ovome kako si opisala.

Najgore sto ja kad bih trebala odmarati mozak(kao sad kad obje spavaju) razmisljam o svim danasnjim situacijama i da li sam trebala drugacije reagovati...

Npr. mladja joj je danas bas sve otimala iz ruku uz takve krikove, trzanja i snagu da je starija bukvalno bjezala od nje...
da mi je vidjeti da i ona njoj nesto otme, pa neka "zarate"...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 44
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *