|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Potres na GAK-u!!!
16.10.2008 15:19:31   
Koalinka
Draga Mika, ispratila sam tvoju priču od početka do kraja.
Podržavam te u svemu 100%, da znaš samo da živim u Sa da bih ti se rado potpisala u dnu tužbe.
Ja sam svoju priču ukratko ispričala na http://www.ringeraja.ba/forum/m_130035/mpage_3/key_/tm.htm gdje sam htjela svojim primjerom utješiti neke naše drage forumašice...U priči nisam naglasila neljudskost medicinskih "profesionalaca" čime sam doživotno ogorčena, indukovani porod na krevetu u sobi sa 8 žena, gdje je svaka okrenuta zidu u tim momentima, da ne gleda i ne sluša, a kao šlag na sve revizija posteljice bez ikakve postojeće anestezije, koja me naprosto dotukla.....
(naime, pošto sam imala spontani u 18. sedmici, nakon čega je slijedila indukcija, porod...radili su mi tzv. reviziju tj. struganje posteljice sa zidova maternice, jer je u tom periodu prerano da bi sama izašla, tako da ostane cijela posteljica koju valja strugati. To se zna desiti i nakon normalnog prirodnog porođaja, nakon čega ženu uspavaju i to urade. Imam 5 dobrih prijateljica kojima je to urađeno odmah nakon porođaja, kada posteljica nije htjela van, pa su dobile kratku totalnu anesteziju. Ne poznajem nikog kome je to rađeno na živo, osim mene. Eto, imamo sad i to iskustvo. Tih 20tak min bolova se ne mogu porediti sa 12h bolnih kontrakcija....Nisam dobila nikakvu anesteziju, niti lok. niti tot., nisam bila u rodbinskoj vezi sa medic.osobljem-ako ne brojimo dvoje školskih drugova specijalizanata koji prisustvuju tome - poslije su mi "sredili" da dobijem analgin, noge vezane, svaku ruku drži po jedna sestra, u najmanju ruku scena iz "Igmanskog marša", samo sam čekala da mi kao Bati Ž. dodaju flašu rakije da me manje boli....(jer valjda u 21.vijeku još nije izmišljena anestezija)....Samo znam da je u pitanju žena, sestra ili kćerka dotičnih ljekara, bila bi to najbezbolnija revizija što može biti....Aferim!
Danas znam da sam mogla insistirati na anesteziji, jer kad vide da znaš da imaš pravo na to, onda ti moraju dati.....Neće baka više u šipke.....Primjer drugima da uvijek insistiraju na anesteziji, jer mi drage žene imamo na to potpuno pravo, a ja to nisam znala)

Imala sam dosta istomišljenika izvan bolnice, u prijateljskim krugovima ali nikoga da sa mnom pokrene nešto konkretno što si ti učinila. Velika hrabrost, veliki korak za tebe, za sve nas, ovo što si uradila je za buduće dobro svih nas koje očekuje susret sa kasapinima od trudnoće, klimaksa i šta već ne....
Pratim i dalje šta će se dešavati, a tebi želim da ustraješ u namjerama, želim ti da se takođe smiriš jer je sada mir potreban tebi i TM, da odmaraš i planiraš dalje svoj intimni život....
user posted image

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 10:12:19   
Mika
IZVORNA PORUKA: Koalinka

Draga Mika, ispratila sam tvoju priču od početka do kraja.
Podržavam te u svemu 100%, da znaš samo da živim u Sa da bih ti se rado potpisala u dnu tužbe.



Hvala, hvala, hvala i još jednom hvala! Ovakve izjave me vrate u život jer moralna podrška je sasvim u redu ali drage moje žene nama treba nešto konkretno! Totalno sam se razočarala u ovaj forum i naše drage majke koje su spremne da trpe sve nehumane torture i podnose ih stojički sa jezikom za zubima! Pošto sam dugo radila sa međunarodnim predstavnicima iz raznih zemalja za ovakve priče sam čula da se dešavaju samo još na afričkom kontinentu!  Razumijem ja da se žena u datom momentu ne može baš snaći i ostati pribrana, ja sam si djelimično uspjela pomoći ali mogla sam još puno puno više uraditi za svoje bebe. ALI ŠTA POSLIJE???!!! Šta kad saznaš koliko su te oštetili nedavanjem anestezije na koje imamo pravo ili porađanjem na krevetu u sobi među ostalim trudnicama koje graniči sa tretmanom u konc logoru???!!! NIŠTA! Sve je to od Boga i tako je moralo biti, mi se isplačemo, pojadamo na forumu i tjeramo dalje moleći tog istog Boga da sljedeći put budemo bolje sreće ili skupljajući pare za kovertu kojom bi si kupili malo humanosti. Onaj koji šuti ne treba da se žali jer šutnjom odobravamo takav tretman i samim tim ga i zaslužujemo. Užasna činjenica ali istinita! Šta sam ja trebala raditi? Ne napisati žalbu generalnom direktoru i umiriti se riječima istih mesara da nisam jedina i da se sljedeći put nećemo igrati?! Ma šta se ja tu žalim i plačem za svojim bebama, prvi mačići se svakako u vodu bacaju?! Ako je jedna majka spremna podnijeti ovo sa jezikom za zubima onda stvarno ne zalužuje bolje! Razumijem ja da nismo svi stvoreni za borbu ali ako imaš priliku da se nekome priključiš i samo staneš iza nekoga ko je pokretač svega, sa jednom jedinom izjavom o tome šta ti se desilo, samo da kažeš ono što jeste bilo i ništa više, i nisi spreman na takvo nešto, onda i nisi vrijedan dostojanstvenog tretmana. Koliko god se neka majka mogla naći uvrjeđena ovim rječima, mislim da je puno bitnije boriti se human treman prema sebi samoj a onda i prema svojoj djeci od mahlanja o tome koja je šta za ručak pravila ili s kim je kafu pila! Ali pošto se ni administrator na ovom forumu ne slaže s tim i smatra da su mahalanja svrha ovog foruma a ne pokretanje konkretnih aktivnosti za poboljšanje statusa trudnica i majki u ovoj državi ja dižem ruke od svega ovdje i nastavljam dalje sama.
Tebi želim svu sreću i savjetujem ti da bar napišeš žalbu direktoru kliničkog centra, jer i sama činjenica da si TI dovela do toga da doktori pišu izjave o tvom liječenju je donekle duševna satisfakcija. To ti ispada kao da si nekome ko te je "odvalio štosem" pukla šamar, ali i taj šamar je pokazatelj da nećeš trpiti takvo ponašanje i da si dobar kandidat da ti njih sljedeći put "zavališ štosem". Takva ti je situacija sada kod mene gdje me doktori na GAK-u sada gledaju ispod oka, ne smješe se (jest mi stalo do toga!) ali pristupaju mi sa velikom dozom opreza da negdje ne kiksaju jer znaju da ću se žaliti. I mislim da je takav tretnam puno više ljudski i fer od onog kojeg bi ponovo imala da sam držala jezik za zubima. I da ne dužim ionako predug post, sretno i bori se za sebe!

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 12:30:44   
Koalinka
Draga Mika, i sama prepoznajem letargičnu atmosferu u redovima svih psiho-fizički degradiranih porodilja..i generalno svih napaćenih bolesnika bilo koje kategorije ili rodbine onih kojih više nema....
Razmišljala sam dugo o svemu tome.....Veliki procenat pacijentica koje doživljavaju ovakav nemilosrdan tretman na žalost pripadaju jednoj obrazovno-siromašnoj (čitaj: "nepismenoj") populaciji koja pristaje na sve, ćutke podnosi, jer misle da tako treba i vozi dalje...snimila sam to u dva navrata boravka u bolnici...dok ostatak pacijentica zna poslije šta i kako bi trebalo odraditi, kome se obratiti, žaliti, znaju procedure, ali prvobitno nije im ni do čega, odboluju svoju muku, vrate se na posao, podijele svoju tugu s bliskim osobama i onda promisle na način, ma gotovo je sad ionako ne mogu ništa vratiti....a neće da ulože sebe i "troše" se za buduće majke u namjeri da se drugima ne desi slično...Mislim da će ta svijest još pričekati na ovim prostorima......na žalost, malo je pozitivnih primjera iz prakse gdje su tužbe, žalbe upućene zbog nemara/nehata ljekara urodile plodom-nekim dugoročnim pravim sankcijama koje bi služile za primjer drugima, tako da su ljudi mahom obeshrabreni...Mi smo imali primjer gdje je ljekarka spec.gin. uradila zabranjeni prekid visoke trudnoće, ali dobro plaćen, pa je žena podlegla, gdje bi u svijetu zauvijek izgubila licencu doktora, kod nas naravno nije, nego i dalje radi kao ljekar.....Tek ovih godina dolaze primjeri iz susjedne Hrvatske gdje je nekoliko ljekara optuženo ali i sankcionisano zbog ovog ili onog (pr. poznati slučaj Maškarin-gdje su momku "greškom" amputirali nogu, za vrijeme operacije slijepog crijeva), čak i takvi extremni slučajevi idu sporo, godinama ali makar s dobrim prognozama.....
Da završim, nikako ne mislim da ne treba reagovati, samo apsolviram zašto većina to ne čini....ja sam uvijek za pravdu i pozivanje na odgovornost prvo sebe pa i svih ostalih...ja sam pogriješila što nisam dala svoj doprinos u toj borbi...i molim sve druge samosvjesne, hrabre i napaćene da ne čine isto.
Mika, uz tebe - do samog kraja!
pozz svima user posted image


(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 13:31:30   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Mika

Koliko god se neka majka mogla naći uvrjeđena ovim rječima, mislim da je puno bitnije boriti se human treman prema sebi samoj a onda i prema svojoj djeci od mahlanja o tome koja je šta za ručak pravila ili s kim je kafu pila!


Apsolutno se slažem s tobom, i da budem iskrena tek sada sam i išcitala tvoju priču na dijelu foruma o spontanom pobacaju. Znam da ti moralna podrška znači, ali znam i da treba uraditi više. Evo ja se prva prijavljujem da ću izaći u mirne prosvjede, recimo šetnjom, kojima se želi skrenuti pažnja na loš tretman žena. Bunila bih se i protiv načina ishrane djece u vrticima, ali nešto mislim možda nemam pravo na to sve dok moje dijete konekretno ne ide u taj isti vrtic.
S druge strane pošto me neki na ovom forumu otvoreno smatraju čudovištem koje mal te ne zlostavlja svoje dijete tako što inzistira na zdravoj prehrani, pitam se pa što bi vrtići mijenjali svoj menu ako roditelji i privatno djecu i mladju od godinu dana trpaju svim i svačim.

Neću ti reći ništa novo glede tvoje tužbe, ali znaš da si krenula u borbu sa vjetrenjačama. Ali neko treba krenuti, apsolutno se slažem. Uskoro će biti procesuiran i slučaj preminule Svjetlane, i ne mogu dočekati da vidim sankciju koju će ljekarka dobiti u tom slučaju.

Ja sam drugo dijete rodila carskim rezom i pošto su me odmah nakon 12 sati spustili sa intenzivne nije bilo mjesta na odjelu gdje leže porodilje, nego su me na tri sata smjestili u sobu gdje leže žene koje čuvaju trudnoću.
Tu je medjutim ležala i žena kojoj je u petom mjesecu rađen prekid trudnoće.
To je strašno bilo. Ja nisam mogla vjerovati da se to radi na taj način.
Žena je 10 puta zvala ljekara, previjala se jadna. Na kraju sam ja ustala i rekla joj evo ti ruka, stišći koliko god možeš kada naiđu trudovi ako će ti biti lakše.
Ne znam da li sam joj time pomogla, ali znam da mi je ruka bila plava.
Najstrašnije mi je bilo kada se pojavila crvena fleka na njenoj spavaćici.
Ali ja sam bila porodjena, mogu misliti kako je to izgledalo ženama koje su bile u istoj sobi i koje su čuvale trudnoću.

Ne znam zašto, vjerovatno je i manjak prostora u pitanju, ali valjda je taj ljekar mogao doći i dvije joj lijepe riječi uputiti - pa to ništa ne košta.


(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 13:45:47   
Mika
Draga moja, razumijem ja i neukost naroda i letargičnost države nam jadne, ali opet kako neko zna da će doživjeti krah žalbe ili tužbe ako iste ne podnese?! Najlakše je ići linijom manjeg otpora... Ni Hrvatska nije stigla tu gdje jeste preko noći, niti je država prvo sredila svoje stanje i onda rekla pacijentima: "Evo sad ćemo vas slušati i rješavati vaše žalbe / tužbe pozitivno pa dedera da čujemo šta nam imate reći!" Ne, i kod njih je bilo pacijenata koji su se žalili i tužili i ostajali bez pozitivno riješenih žalbi dok se nije konačno našao neko da zbilja odradi istragu kako treba i da stane uz tog pacijenta i "progura" mu žalbu / tužbu, pa malo mediji "pogurali" i došli do prvog pozitivno riješenog predmeta. Da se kod nas u mjesec dana požali samo 10 žena (a moglo bi 110!) na tretman i tako naredna 3 mjeseca zar misliš da bi sve to propalo ili da bi konačno neko poduzeo nešto po tom pitanju? Ovako, jedna dvije žalbe ili tužbe u godinu dana i njima dobro! To su samo razmažene ženturače koje ne znaju šta pričaju i tako se sve to i završi.

Eto, nakon što se "narod digao", procesuiranje ubice Denisa Mrnjavca prođe u rekordno brzom roku i osudiše ga, pa makar i na 9 i pol godina ali u KP Zenica, gdje će mu vjeruj mi svakaka godina biti beneficirana (ja sam rodom zeničanka i znam o čemu pričam). A do tada su isti maloljetnici prolazili nekažnjeno. To znači da se i u ovoj jadnoj državi može "nešto" postići, samo treba malo truda i zajedničkog zalaganja, a to "nešto" bi jednog dana dovelo do oduzimanja ljekarskih licenci.

Ali, dobro mu je ko ne zna za bolje, a onaj ko zatvara oči, njemu je još bolje.

I ako što Dubioza kolektiv kaže :"ŠUTI I TRPI!"

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 14:10:19   
Mika
Draga moja hanabanana, ne mogu ti ništa drugo reći nego hvala na podršci i ako dođe do protesta bićeš obavještena. Ti si čini mi se traća koja je to izjavila od cijele nam velike zajednice na ovom forumu, pored Višnje i stelle na temi "Koliko ste spremni podržati tužbu protiv GAK-a". Dalji komentari su suvišni...

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 14:18:46   
beni29
Draga Aida

Dubravka mi je sve ispricala sta se desilo i stvarno mi je zao. Glavu gore i samo naprijed ali ja te znam i sigurna sam da neces odustati.

Pozdrav iz Francuske

_____________________________

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Potres na GAK-u!!!
17.10.2008 14:23:53   
ElmaB
Draga Mika, ja, takodjer jedino sto mogu je da moralno budem uz tebe i da ti pomognem u smislu da tvoj slucaj izadje na vidjelo dana i u medijima. A, naravno i za protest sam tu!

Veliki pozdrav!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Potres na GAK-u!!!
19.10.2008 14:43:43   
garfild
IZVORNA PORUKA: Mika

Drage moje,

Obećala sam vam javiti status naše žalbe na tretman koji sam preživjela na GAK-u pa evo...
Pobačaj je bio 16.6. 2008. žalbu smo uputili 10.7. a odgovor dobili tek 4.9. pod izgovorom da su nas već jednom obavještavali ali nas nije bilo...bla,bla,bla
Elem, odgovor drito sa Klinike od dr. Gavrankapetanovića je da oni ne smatraju da su narušena etika i deontologija kao ni dobra ljekarska prasa user posted image  Drugačije naravno nismo ni očekivali.
U međuvremenu smo poslali isti dopis sa još par dodatih stavki koje su se desile na patologiji DIP-a (dok smo pokušavali doći do tijela beba da ih sahranimo a ne da završe kao patološki otpad!!! kako im je bilo namjenjeno iako smo striktno naglasili nakon pobačaja da do toga ne smije doći!!!) Federalnom ministarstvu zdravstva te Ljekarskoj komori KS. Fed. ministarstvo zdravstva nam je poslalo odgovor u roku od 7 dana (čuj oni nas našli kod kuće!!!) da oni nisu nadležni i da su proslijedili predmet Kantonalnom ministarstvu zdravstva te Federalnoj upravi za inspekcijske poslove na dalje postupanje. U ovu subotu smo uputili ponovo dopis Kantonalnom Ministarstvu i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove žaleći se na odgovor koji smo dobili sa KCUS-a.
Sve ovo nebi bilo toliko bitno da MM nije danas išao po nalaze obdukcije (za koje sam inače čula da nedaju roditeljima ali ih je MM uz svoje INSISTIRANJE dobio da ih kopira i vrati) gdje ga je pri izlasku iz kancelarije dr. Dizdarević Jadranke napao dr. Bašić rekavši da nas treba biti sram i da se trebamo ponaosob izvinuti svakom doktoru kojeg smo naveli u žalbi jer je on JADAN morao izjavu da piše user posted image  MM mu nije ostao dužan u prepucavanju a prof dr. Dizdarević je samo gledala i pokušavala da smiri situaciju.
OČITO JE I EVIDENTNO da je naša žalba izazvala potres među dotičnim doktorima koje su sve vrijeme mislili da su nedodirljivi. EH EVO DA VIDE DA NISU!!! Samo kad još čuju da je žalba otišla višim instancama i da će vjerovatno doći do tužbe ima da se ujedaju za guzu od muke!!!
U srijedu idem gore da ponovo radim nalaze pa ćemo vidjeti hoće li biti više napada! Dr. Dizdarević uporno pokušava da nas nagovori da ostavimo sve što smo peživjeli iza sebe i da radimo na novoj trudnoći.
To ćemo svakako, ali tek kad isti doktori koji i sada tretiraju trudnice k'o neuku stoku provedu još par besanih noći i popiju još koji apaurin kojim nemilosrdno kljukaju iste trudnice da poslije mogu reći kako one nemaju pojma o tome šta se desilo!!!
Eto drage moje, učite iz mog primjera, samo oštro i na prvu! Obrazujete se i informišite i onda zahtjevajte pretrage, nalaze i pitajte sve što vas interesuje a ako budu drski i bezobrazni samo se na mene pozovite i pitajte svoje doktore hoće li još jednu žalbu na ponašanje i da pišu još jednu izjavu user posted image  !?



Svaka cast!
To djubre od dr.Basica je moj suprug htio udarati na hodniku kada sam izgubila bebu.
Ne bih o detaljima ,jer me to jos boli.
A da je djubre,djubre je.

Zahvalna sam dr.Kandic koja je iaoko mlada doktorica bila predivna prema meni

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Potres na GAK-u!!!
19.10.2008 14:51:33   
M kao Mama
Draga Aida, u više navrata sam ti kazala da sam uz tebe, šta god da odlučiš ili poduzmeš, da li je riječ o tužbi, teksu, mirnom protestu, nije bitno uz tebe sam, i sve one žene koje odluče tebe da podrže

(odgovor članu garfild)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Potres na GAK-u!!!
20.10.2008 21:22:07   
Lorna
draga moja, znas da sam uz tebe i znas da ako ista mogu uciniti tu sam! A slazem se s tobom u vezi nasih zena koje se plase podignuti glas i koje sute i trpe... O tom sam nesto pisala na nekoj drugoj temi.
Nego, ako ista treba ovako prekookeanski, znas da sam tu, a uz tebe sam u mislima i molitvama!

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Potres na GAK-u!!!
21.10.2008 19:02:53   
nensy
draga mika mislim da je odlična ideja za mirne proteste  ja sam svakako uz vas i nadam se skoroj organizaciji ipak to treba neko dobro organizovati i osmisliti,najeviti ...user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Lorna)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Potres na GAK-u!!!
21.10.2008 19:24:55   
Bosanka
Ja vam od srca zelim snagu i sabur a to sto morate bukvalno moliti za tijela svojih beba TO JE BRUKA NAD BRUKOM NE SAMO DRZAVE NEGO BEZOBRAZNIH DOKTORA.MEDICINA JE OTISLA DO DJAVOLA KOD NAS.

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Potres na GAK-u!!!
22.10.2008 8:25:44   
Mika
Draga nensy mislim da od protesta nema ništa! Ja sam pokušavala naći neku majku koja je preživjela strahote GAK-a da stane uz mene u nastojanjima da uradimo nešto konkretno po pitanju kliničke mafije i ćorak! Znaš kako su prolazili priješnji protesti protiv vladajućih institucija (pojavilo se pedesetak ljudi), isto će biti i sa ovim protestom a ja ne želim doživjeti još jedno razočarenje indolentnim ponašanjem žena - žrtava GAK-a! Ako neko drugi preuzme inicijativu organizovanja protesta ja ću svakako pomoći i pojaviti se...

P.S. Dokle si sa patologijom? Jesi li zvala doktora? 

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Potres na GAK-u!!!
22.10.2008 8:32:17   
lamka
Mika ja ti stvarno ne mogu ponuditi ništa osim moralne podrške jer sam se porodila u drugom kaNTONU
A ako ne uspijevaju mirni protesti
da li bi možda pomogao neki članak uv novinama
možda da ih malo protrese


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Potres na GAK-u!!!
22.10.2008 11:10:17   
Mika
Draga lamka pisaće se i u novinama ali to dođe i prođe i oni će opet po svom, zato tražimo konkretno...

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Potres na GAK-u!!!
22.10.2008 21:49:19   
nensy
draga mika doktora nisam zvala jednostavno nemam snage za ponavljanje. zvat će ga valjda moja tetka koja je sve to preuzela na sebe jer ima nekih veza.ma valjda će biti skoro.  tebi puno hvala za br.tel

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 67
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *