|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 11:24:20   
azraj

IZVORNA PORUKA: medic slatki

ono sto se u nase domu svak cas glanca jeste kuhinja i kupatilo, s obzirom da mi je kuhinja veoma mala odmah moram ocistiti,skloniti i oprati sudje jer inace haos bi bio, volim urednu i cistu kuhinju stvarno, sudje fino slozeno i izglancano, tako i kupatilo svaki dan se detaljno prebrise, ipak na moju veliku srecu M je jako uredan i pedantan, ne baca stvari okolo, kupatilo prebrise za sobom, ako nisam tu pa sebi napravi da jede, pocisti,skloni i opere, rijetko se desi da ostavi nesto za sobom osim kada je preterano umoran ili se nekuda zuri. Brisanje prasine i usisavanje svaki drugi dan, potiranje laminata dva puta sedmicno, uglavnom dnevni boravak rijetko kada je zategnut i uredan zahvaljujuci igrackama, ali kad treba neko iznenada doci sve se to skloni za 10 tak min, jer sve ostalo je u redu, inace kad nema nikoga sto je neko rekao trazi se malo prostora da se u sred igracaka popije kafica, meni to ne smeta uopste jer sto bi bez veze svak cas kupila kad znam da ce moj osvajac sve ponovo razroviti. Bitno mi je da je sve cisto i opranao a ne mora sve biti zategnuto pod konac user posted image

Eh,ovako je i kod mene.Ne mora sve biti zategnuto koliko mi je bitna cistoca sama po sebi.Ne volim muzgavo nista,pogotovo sudje od toga mi se povraca.Volim da mi je sudoper uvijek uglancan,umivaonik isto tako,prasina obrisana i najvise od svega mirisna kuca.Zbog toga sam prestala pusiti jer mi smeta kada je kuca zagusljiva,pogotovo mi zivimo u stanu od 42m2,prala sam zavjese svakih 10-15 dana iako sam pusac bila 10godina meni je to uvijek smetalo,hvala Bogu kad je tako.Volim da je sporet cist,mrzim kada je rerna zaprljana toliko da ju je nemoguce vise izribati,inace svu bijelu tehniku odrzavam bas tako da je bijela kao da je nova,Al sto se tice igracaka po podu to ne kupim svaki cas,zidovi su mi isvarani jer imam malog umjetnika u kuciuser posted image koji ce ako Bog da odrasti i vise to nece raditi,voljela bih da to nije radio al sta cemo sta je tu je uskoro cemo kreciti i pokusacu da ga malo vise kontrolisem i da mu ne dam bojice bez mog prisustva jer sve je to uradio dok sam ja bila zauzeta ili ciscenjem ili spremanjem rucka.

_____________________________

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 14:09:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: fatimica09

Mislim da sam normalna ili mozda pomalo ters user posted image ali najvise licim na HANADY user posted image
Kad sam se udala, moja sestra jedan dan preuzela dotadasnju moju obavezu i kaze mama, ona generalno spremila stan.....sve gospodjica zavrsila i kaze: E sad kuca opet mirise na I...u user posted image user posted image user posted image (valjda mislila na zeleni Ajaksuser posted image )
Mene izludjuje to nonsalantno bacanje stvari gdje im nije mjesto, uopste ne shvatam ono ,,pozitivni nered"user posted image
Sta je pozitivno u tome da recimo ormaric u kupatilu stoji prazan dok se na ves masini nalaze mokri peskiri, sve moguce kremice, cetkice, odvrnuti kaladon, pjena za brijanje, otvoreni samponi u tus kabini user posted image ma ja bih to sve lijepo pokupila i u kantu za smece!user posted image
MM je tako imao obicaj da ko macka pred parenje, kad dodje kuci s posla, ostavlja za sobom trag kroz cijeli stan od 140m2....u hodniku izvrnute cipele, pa u trpezariji jakna, na trosjedu majica, carape u hodniku ispred spavace, pa u kupatiluuser posted image user posted image user posted image ali sam mu dohakala....sve sto nije na svom mjestu, pravac kanta za smece, a ja smece odmah bacam u kontejner user posted image pa izvoli!
Plakari su mi slozeni pod konacuser posted image , peskiri i posteljine cak i po bojamauser posted image , tako isto majice, dzemperi i sl.
U kuhinji imam neki ,,samo moj red" i kad mi recimo sveki dodje i opere sudje, ja ,,osjetim" da nesto ne stima u onoj plastici za susenje sudja (nije poslagala kao ja user posted image )
Generalno spremam svakih 15 dana (izmicanje kauca, komoda, sporeta, frizidera,lezaja, plocice kupatilo i kuhinja i sl.), skule kojekakve ne dozvoljavam da se skupljaju po ostavi i sl.
Svaki dan brisem prasinu, perem kupatilo, kuhinjske plohe, sporet nakon svake upotrebe prebrisem i nikad nema ribanjauser posted image ....mrzim neuredne spavace sobe, ustajali zrak, i komode koje vise lice na police u ostaviuser posted image nema sta nema na njima....
I da, najgore su mi one okolo gladac, unutra jadac.....user posted image

Eto, ja napisah esej....a nisam ,,bolesna" majke mi user posted image samo sam malo ters....


Moj muz je u vezi i na pocetku braka za nered u kuci govorio da mu prija, da je tako "toplo" u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Medjutim, vise ne govori o toj vrsti "topline". Mislim da je to izvlakusa za one polijene...Ili ono"gdje se kuha mora biti i neuredan(prljav) sporet"...Ma daj, molim te.Ja svaki dan kuham nesto, te rucak, te kompot, te hljeb...Svake sedmice makar jednom napravim kolac, pa mi nije zaprljana ni rerna ni oni "kolutici" na sporetu.
Ja sam alergicna na otiske prstiju bilo da je u pitanju komoda(wenge, najosjetljivija varijanta), kuhija, balkonska vrata, plocice u kupatilu( u kuhinji su mat, pa se ne viide te manje fleke).
U upatilu i kuhinji cesme moraju blistat, bez suvisnih kapljica na njima. Lavabo se dnevo nekoliko puta prebrise(kad god dodjem u kupatilo uvijek negdje necim "mahnem"). WC solja...da ne pominjem. U ormaru je isto sve "pod konac". O sudju isto tako mnogo vodim racuna...kao sto Fatimica rece, pazim i kako ga slazem da se osusi, jer ako nije dobro okrenuto kad se susi onda ostaju targaovi...
Ali meni to nije nista naporno raditi. I sto je najcudnije uopce mi ne treba puno vremena da sve dovedem u red, jer svaki dan se nesto pomalo radi tako da nema nakupljene prljavstine i nereda.
I ne kontam kako neko moze da se ujutro samo izvuce iz posteljine, a navece da se u istu uvuce, bez prozracivnja, protresanja, zatezanja...user posted image

Mislim da je gore da '' dana nista ne radis(osim pranja sudja), pa onda sedmi dan ne znas za sto da prihvatis(kao sto radi meni bliska osoba). I onda mene "ismijava" kako sam rob kuce...
Svi u kuci(cak i Farah) ostavljamo stvari na svoje mjesto, tako da mi se ne moze nakupljati nered(osim igracaka, ali to i ne smatram neredom) i nemoguce mi je zamisliti da npr. ne znam gdje mi stoji igle i konci, jer stalno su na jednom te istom mjestu.

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 14.5.2010 14:16:37 >

(odgovor članu fatimica09)
  Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 15:21:40   
viktorija
Ajme, žene, svaka vam čast!!! Pa kad vi stižete sve? Nije da sam neuredna, ali brate, ne mogu usisavati češće od jedanput sedmično (dolazim kući s posla u pola pet, muž nekad i kasnije - ono malo vremena do uspavljivanja gledamo da provedemo kvalitetno s djetetom), kupatilo generalno peremo takodje jedanput sedmično, ostalih dana prebrišemo, jedino sudje nikad ne ostavljamo prljavo!!! Mašina za veš mi je uključena svaki dan, pa dok izvadim veš, okačim, složim, operem suđe, sklonim igračke, ja sam skroz gotova i samo gledam gdje je krevet! Dijete, muž, posao, poneko moje zadovoljstvo - i stvarno nemam vremena da još puno razmišljam o kući, uradim koliko mogu, uglavnom ne mislim da sam neuredna da mi je u stanu pretjerana katastrofa user posted image ali da je sve blistavo i uvijek sređeno, ma nije, nema šanse!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 17:14:16   
acudesa
da se požalim na samu sebe: baš sam postala aljkava (što bi moj učo rekao)user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu viktorija)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 17:23:34   
Meri29
acudesa prepisujemuser posted image
Nekad prije sam na ovoj temi pisala kako radim, kad i sta, sve mi bilo tip top...a danas, uz malu bebu, ma nema sanse ni pola od onog. Divim se zenama koje sve stizu uraditi kako sebi zacrtaju da treba biti. Za mene je trenutno urednost da mi solja u wc-u nije prljava, umivaonik, da nema suda u kuhinji i da je stan usisan, sve ostalo je na cekanju, tj kad se sta stigne

_____________________________

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 17:33:32   
acudesa
Vjeruj da ne želim ni da čitam šta sam sve radila...samo znam da mi je sve blistalo...a, sad ne blistauser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 17:35:04   
mala86
nikad nisam bila preuredna,ni dok sam bila cura!ormari su mi najgori!
trudim se pogotovo sad,ali izmedju setnje i brisanja prasine biram ovo prvo!kad suprug ne radi,onda se ja uhvatim krpe,a ovako je sve nekako usput,sta stignem!
sudje mi na primjer nikad nece prenociti,ili ves u masini...

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 17:39:09   
acudesa
A, slažem se sa tobom, mala86, važnije mi je da je čisto makar i razbacano..
ne volim zategnuto pod konac, a nije čisto...memli, flekavo, prašnjavo, neugodnog mirisa...user posted image


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 18:15:24   
Tidzi
Ja sam mozda malo bolesna. Mnogi mi prijatelji to cesto znaju i reci. Jednostavno ne podnosim prljavo sudje u kuhinji. Kod mene gotov nikada ne mozes ni casu naci. Uzasavam se ljudi koji sudje skupljaju po citav dan, pa ga operu navecer ili tek ujutro. Takva je moja sveki. user posted image   Takodjer ne volim prljavo kupatilo. One muzge po cesmama, na plocicama...dize mi se kosa. Uglavnom najvise gledam da mi je kuhinja perfektna i kupatilo. Sto se tice ostalog, prasinu redovno brisem, a ima je stalno, usisavam, brisem podne plocice svakodnevno, jer dijeca po citav dan igraju se na njima i moram. Volim da bude sve na svom mijestu i trudim se oko toga. Sto se tice razbacanosti po stanu, ne moze se naci nista drugo, sem djecijih igracaka. Obzirom da ih je dvoje ima ih svugdje, a jos dok dodje ovo trece bice veselo pravo. Mada dijeci nema lijeganja u krevet dok svoje igracke na sakupe i sloze u svojim sobama. Tako ih ucimo vec neko vrijeme i uspijevamo u tome. Moraju i oni da shvate od malih nogu da za sobom neke stvari trebaju da pospremaju. Sestre od mog muza mogu konju repove iscupati, a kad im udjes u sobe da se izgubis. Od nekog zagusljivog smrada sto se ne provjetrava prostorija, preko uzasnog ormara kojima su na pola otvorena vrata koliko je pobacano, preko pobacane odjece preko kreveta, po podu, casa kako su bile Bog sami zna od kad stoje, a ja kad sam imala godina ko ova starija, ja se udala. Meni se od toga dize kosa na glavi i ne mogu to da podnesem. Mislim se sve sta ce kad se uda, radi, dijeca, kuca, kuhanje, pranje...

< Poruku je uredio acudesa RR -- 14.5.2010 18:17:57 >


_____________________________

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 19:19:52   
zeze
Ja sam osoba koja vodi racuna o urednosti. Vodim racuna da mi je uglavnom cisto, sad da svaki dan cistim kupatilo, nisam. Pobrisem ga, a sedmicno ga cistim od do i  poprilicno dugo vremenski. Kuhinja je i kod mene mala pa se trudim da je uvijek uredna, jer nije je neki problem pocistit. Neko je rekao da mu smeta neoprano sudje, e brate i mene to pojede. Lakse mi je odmah pospremit i oprat nego ga gledat kako mi stoji nagomilano.user posted image
Parket sam cistila cesto dok nisa bila user posted image , a sad malo rijedje i namjestaj isto tako, sad rijedje. Prije trudnoce gledala sam da mi je sve na svom mjestu, jer ne radim i jedino mi je to preostaje da gledam sta mi nije ok. Sad kako sam user posted image , cesto mi dodje da placem, nisam uopste u stanju da usisam kako treba, prije sam svako jutro usisavala, a sad samo kad moram. Malo sam se ulijenila tokom user posted image .
I jos nesto, ja jedva cekam da pocnem skupljat igracke po podu user posted image user posted image user posted image user posted image

A mozda sad kad bi mi se najavila svekrvica da bi bilo u tren sve tip-top user posted image user posted image

_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 19:55:11   
reallove
ja sam uredna,nekad i previse..bolest mi je parket i pod u kupatilu koji je od bijelih podnih plocica,brisem ga nekad i po 2-3 puta na dan....ormari obavezno da su slozeni..sudje mrzim vidjeti u kuhinji,nekad i pretjerujem,znam oko 12 navecer prati sudje i raditi kuhinju...nervira me prasina,naravno...stepenice isto bijele su uzasssss,i njih brisem stalno...ma neznam vise,mogla bih pisati do ujutro na ovu temu ali dostauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 20:05:33   
anidla
e gdje me nadje user posted image

ja sam bolesnik sto se tice stana, ali kako vrijeme odmice polako popustam jer sam postala sva isfrustrirana zasto vise ne mogu sve stici, kao Salmy user posted image ali ipak mm me bukvalno tjera iz stana, kaze radije izvedi Nou vani i okani se krpe i usisivaca i pegle...na kraju krajeva,opet ces ti to sve uraditi i sve te to ceka....tako da vec polako sve ima svoje vrijeme....prvo Noa pa kuca....

evo npr, jutros sam ocisitila ono sto svako jutro radim, kupatilo, sudje i napravila rucak, a dodatni posao je bilo generalno ciscenje frizdera....

za sutra sam ostavila ves da peglam .... bitnija sam svojoj bebi nego svom stanu....iako i dalje nekad znam bas pretjerati user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 20:12:51   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: reallove

ja sam uredna,nekad i previse..bolest mi je parket i pod u kupatilu koji je od bijelih podnih plocica,brisem ga nekad i po 2-3 puta na dan....ormari obavezno da su slozeni..sudje mrzim vidjeti u kuhinji,nekad i pretjerujem,znam oko 12 navecer prati sudje i raditi kuhinju...nervira me prasina,naravno...stepenice isto bijele su uzasssss,i njih brisem stalno...ma neznam vise,mogla bih pisati do ujutro na ovu temu ali dostauser posted image user posted image user posted image


tvoj nick je trebao biti MONK user posted image user posted image


_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 20:15:54   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: reallove

ja sam uredna,nekad i previse..bolest mi je parket i pod u kupatilu koji je od bijelih podnih plocica,brisem ga nekad i po 2-3 puta na dan....ormari obavezno da su slozeni..sudje mrzim vidjeti u kuhinji,nekad i pretjerujem,znam oko 12 navecer prati sudje i raditi kuhinju...nervira me prasina,naravno...stepenice isto bijele su uzasssss,i njih brisem stalno...ma neznam vise,mogla bih pisati do ujutro na ovu temu ali dostauser posted image user posted image user posted image


tvoj nick je trebao biti MONK user posted image user posted image



hahahhahhahahahahaha jojjj frankoze legenda si a ti reallove aman zeno pretjera ga :)) odahni :)


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 20:17:42   
frenkoza
ja se trudim da budem uredna u nekim granicama - radim sve po potrebi - ako je prljavo ocistim, kad nam nesto treba popeglam.... nisam neki teski radnik u kuci... trudim se da sve bude na svom mjestu a jednom sedmicno radim ono "generalku" kad bas dohvatim svaki ćošak i svaku sitnicu....
uvijek mi naumpadne jedna malo ruzna ali i poucna prica, ne znam jel je neko pricao ovdje: jedna zena danima radila, cistila, spremala.... ma kad god dodje muz kuci kod nje sve blista.... kaze njoj muz jedan dan - e zeno jesi ti ovo sve sredila i uredila.... tako je sve blistavo da ja nemam gdje pljunuti osim na tebe....
stoga se ja volim posvetiti osim kuci i djetetu a Boga mi i sebi.... bolje mi je da sam muzu i djetetu raspolozena i odmorna, nego da padam s nogu ribajuci i cisteci - a porodica me zeljna...

ma sve onako u nekim granicama sredine


_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
14.5.2010 23:58:42   
reallove
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: reallove

ja sam uredna,nekad i previse..bolest mi je parket i pod u kupatilu koji je od bijelih podnih plocica,brisem ga nekad i po 2-3 puta na dan....ormari obavezno da su slozeni..sudje mrzim vidjeti u kuhinji,nekad i pretjerujem,znam oko 12 navecer prati sudje i raditi kuhinju...nervira me prasina,naravno...stepenice isto bijele su uzasssss,i njih brisem stalno...ma neznam vise,mogla bih pisati do ujutro na ovu temu ali dostauser posted image user posted image user posted image


tvoj nick je trebao biti MONK user posted image user posted image



hahahhahhahahahahaha jojjj frankoze legenda si a ti reallove aman zeno pretjera ga :)) odahni :)


dobro,mozda se cini da lupam malo,ali bogami ni rijec nisam slagala,sta cu i ja bih nekad da se opustim i bas me briga ali kad vidim da sve nije na mjestu ludimuser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 9:40:40   
Mirkica
reallove vjerujem ti imam ja jednu takvu moaj jetrva a zene Boze sacuvaj i sakloni , ona sam trlja ma meni se cini ona neda praski pasti i kada joj udjes glanca se sve djaba stomak do zuba trudna ona samo trlja trlja.

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 9:59:28   
Ilhana RR
Kod mene je jako bitno da je cisto i uredno, ja vrsim generalku svaki drugi vikend i ocistim kucu ko pista bude (svaki drugi jer tako sam slobodna od posla)...

Tokom te dvije sedmice odrzavam kucu koliko mogu al stim da imam malo dijete koje iznosi svoje igracke i ostavla svukuda po kuci onda mi je malo tesko da mi izgleda uredno al boze moj ipak je to dijete malo pa mora i ona se raskomotiti.... mada sam u zadnje vrijeme pokupila sve igracke, sortirala ih i sakrila... jedne igracke joj dadnem a druge uzimam (posto je vecinom za vikend kod mojih ja to tada radim da ona nebi vidila)... jer ima igracaka i previse... mislim da se mnoge slaze u tom pitanju za djecu...

prozore cistim pri potrebi, kupatilo cistim vise puta sedmicno jer TO MI MORA BITI UREDNO, kuhinja se naravno cisti kad treba, nakon pravljenja hrane i tako toga...

Evo bas juce mi bile braticne, nisu bile ovde ima dvije sedmice... razbacale su igracke svukuda a ja sinoc nisam imala vremena da ih pokupim pa cu morati danas.... a sutra pravimo festicu, svu sicu od igracaka moram pokupiti da mi sutra djeca nebi haus pravili hahhaa...

Mislim bitno je da se vidi ispod igracaka da je cisto... da se nehoda po mrvama, da nije centimetar prasine po stvarima i da kuca nesmirdi... koje je sasvim normalno kod svedjana... oni usisavaju vecinom jednom sedmicno, ti kad udjes u njihovu kucu izgleda ko da je atomska pala... bar kod ovih sto ja poznajem... one kad dodjju kod mene oni mi govore da sam bolesna sto cistim toliko a uopste necistim toliko puno hehe...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 11:20:31   
acudesa
reallove, sad znam što te nama na RR...user posted image
Ja stvarno nemam živaca za lickanje kuće, vikendom uradim generalku, al u tu generalku spada sve manje i manje obaveza...ranije bih sve "prešla krpom" i podove i stvari, sad podove brišem u 15 dana...samo ih usisam

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 11:22:05   
acudesa
u jednu ruku razumijem mame malih beba, one pužu i diraju sve stvari, pa mame brižno bdže sve čisto, pohvale za to naravno...a, ova malo starija djeca su, ipak, otpornija

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 170
   [Obrisana poruka]
15.5.2010 11:34:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 11:43:56   
anidla
ustala u pola 8, do sada sam cistila kuhinju (vanjski dio onaj sto se otisci ruku vide user posted image ), ribala plocice u kuhinji, brisala podove citavog stana, ispeglala dvije masine vesa i ocistila kupatilo....

ovo sve sam stigla jer danas mm slobodan pa je s Noom, eno ih spavaju, umorili se obojica gledajuci mamu kako cisti user posted image




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 14:44:08   
reallove
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

u jednu ruku razumijem mame malih beba, one pužu i diraju sve stvari, pa mame brižno bdže sve čisto, pohvale za to naravno...a, ova malo starija djeca su, ipak, otpornija

pa  meni je to najvaznije,Emin sada puze,sve sto na podu nadje stavlja u usta,stalno ustaje uz namjestaj,pa prasinu moram stalno cistiti,usisavti svaki dan MORAMuser posted image ..ako nadje i najmanju dlacicu odmah u ustauser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 14:47:04   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

u jednu ruku razumijem mame malih beba, one pužu i diraju sve stvari, pa mame brižno bdže sve čisto, pohvale za to naravno...a, ova malo starija djeca su, ipak, otpornija

pa  meni je to najvaznije,Emin sada puze,sve sto na podu nadje stavlja u usta,stalno ustaje uz namjestaj,pa prasinu moram stalno cistiti,usisavti svaki dan MORAMuser posted image ..ako nadje i najmanju dlacicu odmah u ustauser posted image

neka neka smao ti nama osvjetli obraz tamo u Jordanu da tam narod misli da smo mi bosanke takve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Koliko ste uredne i sta je za vas neurednost
15.5.2010 14:50:57   
reallove
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

u jednu ruku razumijem mame malih beba, one pužu i diraju sve stvari, pa mame brižno bdže sve čisto, pohvale za to naravno...a, ova malo starija djeca su, ipak, otpornija

pa  meni je to najvaznije,Emin sada puze,sve sto na podu nadje stavlja u usta,stalno ustaje uz namjestaj,pa prasinu moram stalno cistiti,usisavti svaki dan MORAMuser posted image ..ako nadje i najmanju dlacicu odmah u ustauser posted image

neka neka smao ti nama osvjetli obraz tamo u Jordanu da tam narod misli da smo mi bosanke takve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image
ovdje ti vecina zena briga ih za kucu vazno je da je muz zadovoljan i da mu "nesto" ne faliuser posted image user posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *