|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
1.11.2010 15:39:15   
Medić*
odmah cu ja to pritefterit, pa cu na kraju vidjeti sta mi je najmanje komplilovano, stvarno kolace ne volim da pravim a kako udjoh na ovaj forum malo pocinjem deverati kad vidim sve one recepte slikovito objasnjenje, pa rekoh red da i ja sta slatko pocnem uciti da pravim user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 226
1.11.2010 15:40:05   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Jel 16/11 Bajram?
Da,dauser posted image user posted image user posted image

kod mene veliko slavlje ovaj bajram...sestri i mužu rođendan a Bajram nam...mašallahuser posted image

Bogami tebi troskali ovaj Bajramuser posted image

pa da ti kažem nešto i ja sma tako mislila al onda skontah da ubijam 4 muhe jednim udarcem umjeto dvijeuser posted image user posted image user posted image
bajramluk i poklon za rođkas satsavim i eto ga, a onako posebno a njih dvoje duple škorpije bome zaho da ti kažem poteški na pokolnima i mjere li mjere koga više volim već godinamauser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 227
1.11.2010 15:41:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: medic slatki

odmah cu ja to pritefterit, pa cu na kraju vidjeti sta mi je najmanje komplilovano, stvarno kolace ne volim da pravim a kako udjoh na ovaj forum malo pocinjem deverati kad vidim sve one recepte slikovito objasnjenje, pa rekoh red da i ja sta slatko pocnem uciti da pravim user posted image

de ti vidi na kolačima onaj moj brzi tiramisuu ima i slika...vjeruj ja ću evo i večeras da ga pravim kako je dobar i kako mi ga pojedu.user posted image
A i seka mi dolazi večeras pa mi naručila.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 228
1.11.2010 15:47:29   
Honey3
Hanady i ja sam skorpija a nisam bas tako teskauser posted image pravila je prekuce tiramisu i super je i lako ga napravitiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 229
1.11.2010 15:50:24   
Hanady RR

Hanady i ja sam skorpija a nisam bas tako teskauser posted image pravila je prekuce tiramisu i super je i lako ga napravitiuser posted image

jesi vijdle...ja ga sebi prilagodila bez jajauser posted image
doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...al ova brza kombinacija za 10.user posted image
Sreća slikah ga prije nego su ga pojeli...ipak se svaki recept bolje doživi kad se slika vidi...lakše se insanu nakanit.

ja vam sugerišem i tortu sultaniju koju je maja RR postavila, vjerujte nećete požalit...ja ću je aBd za bajram praviti, smao bože zdravlja.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 230
1.11.2010 15:54:19   
Honey3
e bas cu vidjeti tu sultaniju,treba mi bas nesto dobro jako ko baklavauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 231
1.11.2010 15:56:50   
Hanady RR

e bas cu vidjeti tu sultaniju,treba mi bas nesto dobro jako ko baklavauser posted image

taman ti je takva...''ubija''user posted image
zaista je super...sastojci, ukus, način pravljenja a o veličini da ne pričam...može ti bit za dva bajramauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 232
1.11.2010 16:05:27   
jasmin
Hanady,iskreno,najiskrenije,tako bih voljela doci tebi na bajram,samo da ocejfim u tvojim specijalitetima,et` ako vjerujes.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 233
1.11.2010 16:26:55   
mamin cvjetić

evo stavljam ovdje pitanje ili molbicu za prijedloge koju tortu ili kolac ili rolat bih mogla praviti za Bajram, da napomenem neznam praviti kolace ali odlicno kuham bih molila da neko predlozi neksto lagano a fino gdje se necu zapetljati user posted image , sitne kolace smo narucili od nase merime, baklavu fino praavim ali treba mi jos neki kolac ali ne mogu se odluciti sta, molim za prijedloge user posted image

KORA
    1 petit keks izdrobljen na komadiće
    125gr rastoplenog putera
  • 125gr šećera u prahu
    50gr kaka
    50gr kokosa
    50gr grožđica
    50gr sjeckanih oraha
    50gr rogača (u koliko ga ima nije obavezno)
    1 čaša ili 1 dl đusa ili razmućene cedevite

ovo sve pomješati i zakuhati sa sokom(gore navedenim)
    dobro sjediniti i pretresti u kalup za torte(onaj što se peku u njemu kore)
    kora se ne peče što je super user posted image

FIL:
    2 pudinga od vanilije
    pola litre mlijeka i 6 kašika šećera
    125gr margarina ili putera
    i po želji pola banane (svježe)

puding skuhati kada se ohladi
    dodati margarin i bananu dobro
    umutiti i presuti preko kore

GLAZURA:
    umutiti 2 šlag pjene i premazati preko fila

PRIJATNO

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 234
1.11.2010 16:32:30   
Medić*
uote]IZVORNA PORUKA: Hanady RR

de ti vidi na kolačima onaj moj brzi tiramisuu ima i slika...vjeruj ja ću evo i večeras da ga pravim kako je dobar i kako mi ga pojedu.user posted image
A i seka mi dolazi večeras pa mi naručila.user posted image

ve je usao u uzi izborxuser posted image , sutra cu njega prvo probati aBg, probna verzija bajramskog tiramisu kolaca na Hanadyn nacin user posted image

mamin cvjetic svidja mi se sastav a jos vise sto se kora ne pece, super, hvala mila user posted image

Neposredna veza do poruke: 235
1.11.2010 17:04:10   
muaaa
medic slatki recept za rolat je na receptimauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 236
1.11.2010 17:28:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jasmin

Hanady,iskreno,najiskrenije,tako bih voljela doci tebi na bajram,samo da ocejfim u tvojim specijalitetima,et` ako vjerujes.

jasmin draga moja bujrum uvijek...sve da bajrma nije ja ću da te ugostim sa svim mojim specijalitetima koje sam zapamtila da si poželjala porbati. od hljeba do kolačićauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 237
1.11.2010 17:54:05   
Medić*
IZVORNA PORUKA: muaaa

medic slatki recept za rolat je na receptimauser posted image

hvala draga, sad sam vidjela, cini mi se da je lagano pa budem sto prije probala user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 238
1.11.2010 18:08:32   
Honey3

taman ti je takva...''ubija''user posted image
zaista je super...sastojci, ukus, način pravljenja a o veličini da ne pričam...može ti bit za dva bajramauser posted image user posted image user posted image

vidjela sam sultaniju i pravila sam, samo je kod mene to torta Arabija,idem traziti nesto novouser posted image

Neposredna veza do poruke: 239
1.11.2010 22:41:57   
DM
doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...

E onda fino si zbavi koju koku u onu avliju..user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 240
2.11.2010 7:24:18   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: doublemum

doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...

E onda fino si zbavi koju koku u onu avliju..user posted image

samo bi mi još koka falilauser posted image user posted image user posted image user posted image
nemam vrmena za čuvanje živujki.user posted image
sve me privlači, sve znam i umijem  ali to jok ama baš nikako.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 241
2.11.2010 8:47:44   
henna ze
ja sam se baš zadeverala..meni neće biti puno gostiju..mi prvi dan idemo svekrvi i mojim roditeljima..tako da uglavnom pravim samo slatko...a pošto ja nemam braće i sestara..muž samo jednog brata...ni toga mi ne treba puno..
medjutim...imam veliku narudzbu za kolače..nikog ne mogu da odbijem..imam naručene  tri arabije..za mamu, sveki i tetku..plus po dva pleha  nekih kremastih kolača za mamu i tetku..i sebi ako šta stignem...a imam samo vikend...biće udarnički pravo...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

Neposredna veza do poruke: 242
2.11.2010 9:35:57   
Lalana
mamin cvijetic, uskoro probam ovaj tvoj kolac, ili tortu, isprintala sam sebi cini mi se jako ukusan. user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 243
2.11.2010 9:40:05   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

jasmin draga moja bujrum uvijek...sve da bajrma nije ja ću da te ugostim sa svim mojim specijalitetima koje sam zapamtila da si poželjala porbati. od hljeba do kolačićauser posted image

Hvala :).Akobogda,valjda ce i ova Lalalanica doci,pa da se javim na ovoj temi >>danas sam za sebe uradila<<.
-Bila degustator specijaliteta nase Hanady i uzivala u super drustvu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 244
2.11.2010 9:43:19   
Lalana
Moze vala, ja sam zauser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 245
2.11.2010 9:46:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

KORA
    1 petit keks izdrobljen na komadiće
    125gr rastoplenog putera
  • 125gr šećera u prahu
    50gr kaka
    50gr kokosa
    50gr grožđica
    50gr sjeckanih oraha
    50gr rogača (u koliko ga ima nije obavezno)
    1 čaša ili 1 dl đusa ili razmućene cedevite

ovo sve pomješati i zakuhati sa sokom(gore navedenim)
    dobro sjediniti i pretresti u kalup za torte(onaj što se peku u njemu kore)
    kora se ne peče što je super user posted image

FIL:
    2 pudinga od vanilije
    pola litre mlijeka i 6 kašika šećera
    125gr margarina ili putera
    i po želji pola banane (svježe)

puding skuhati kada se ohladi
    dodati margarin i bananu dobro
    umutiti i presuti preko kore

GLAZURA:
    umutiti 2 šlag pjene i premazati preko fila

Ovo mi preukusno izgleda. Hvala, Cvjeticuuser posted image

(odgovor članu mamin cvjetić)
  Neposredna veza do poruke: 246
2.11.2010 10:02:39   
Anoniman
Ja sam odlučila praviti

kuglice
300g mljevene plazme
200g mljevenog šećera
250h maslaca
malo limunovog soka
Maslac pjenasto izmješati mikserom dodati šećer i plazmu, te ručno izmješati. praviti kuglice te valjati u kokos ili bijelu čokoladu ili crnu čokoladu (zavisno od toga šta volite a možete i sve to iskoristiti da dobijete mnogo razl. kolačića)

Mramorni kolač
5 jaja
5 šoljica šećera
5 šoljica brašna
2 šoljice ulja
1 šoljica mlijeka
1/2 pzp
2 kašike kaka'a
1 čokolada
Izmješati prvo jaja i šećer, te dodati brašno, ulje, mlijeko, pzp. Istresti pola smjese u dr. posudu i dodati kakao, tako da imamo jednu žutu i jednu smeđu smjesu te istresti u kalup. Peći na 180*, 45 min. Probadati čačkalicom da se vidi je li pečen. staviti da se ohladi te preliti čokoldanom glazurom (100g čokolade istopiti na pari, dodati 4 kašike ulja, 2 kašike vode).

i ledeni kolač
kora
7 bjelanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1/2 pzp
umutiti i peći, kada se ohladi preliti koru sa 1/2 čaše zaslađenog mlijeka
Krema
7 žumanaca
7 kašika šećera
4 kašike brašna
istresti u 1l kuhanog mlijeka
u ohlađen fil dodati umućen margarin i preko svega 2 šlaga.

Kad sve to napravim slikamuser posted image

(odgovor članu Lalana)
  Neposredna veza do poruke: 247
2.11.2010 10:08:07   
henna ze
breskvice ovaj tvoj ledeni kolač je isti kao moje ledeno nebo..samo kod mene ne ide PZP ( joj kad sam vidjela pzp upadoh sa stolice,,kako mi to nekako ozbiljno zvuči ko nekakva tajna šifra)..ja ga pravila u subotu a sinoć oprala tepsiju....odličan je...

< Poruku je uredio henna ze -- 2.11.2010 10:09:23 >

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 248
2.11.2010 10:11:49   
muaaa
Umjesto baklave pravim ruzice to je pod obavezno,i ostalo neznam jer imam puno narucenih kolaca pa se ogrebem za koji od ovih sto cu praviti.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 249
2.11.2010 10:13:41   
Anoniman
user posted image prašak za pecivo mrsko mi pisatuser posted image velika je to rečenica za onako mal prašakuser posted image
mmmm a ledene kocke volim puno, jednostavno za napravit a preukusno samo i ja sam primjetila razl. nazive za ovaj kolač

(odgovor članu henna ze)
  Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *