|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
17.1.2013 18:36:34   
Simon
Tu sam ja,a tu je i ova boleština,ne brinite.
Babymama; Poslala sam ti poruku i inbox,javi jesi li dobila,veliki pozdrav svima,pišite ako ste se riješile endometrioze.Ovo je zloooooo!

(odgovor članu babymama)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Endometrioza
3.2.2013 17:44:17   
Simon
Nema nikoga?Ok,pišem neke novosti u istraživanju naše boleštine.Američki naučnici utvrdili su da na širenje endometrioze utiču tzv.slobodni radilkali koji se nalaze u alkoholu,cigaretama pa čak i šminki!Dakle,sve što uništava ćelije utiče na širenje bolesti dok antioksidansi povoljno utiču na oboljela tkiva,žarišta.Preporučuje se ishrana bogata purpurnim ili ljubičastim voćem i povrćem-šljiva,borovnica,ribizla,ljubičasti kupus itd....U posljednje vrijeme redovno koristim OBLOG natopljen RICINUSOVIM ULJEM.Oblog se pravi od obične gaze,stavljam ga svaki drugi dan na donji dio stomaka.Trajanje;1 sat u opuštenom ležećem položaju.Kapi PROPOLISA su odlične za vas koje imate blagu endometriozu,ako blaga uopšte postoji.Eto,drage moje,dijelim sa vama svoja istraživanja i patnju...Javite se,žao mi je što ste se ućutale.Uskoro primam posljednju injekciju nakon čega slijedi kontrolna (scond look) laparoskopija.Pozdrav!

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Endometrioza
9.2.2013 16:42:19   
christabel
Pozdrav svim zenicama!user posted image
Novajlija sam na ovom forumu i po prvi pit delim svoju muku sa nepoznatim osobama, ali ujedno i sa osobama koje prolaze kroz iste probleme. Pre godinu sam operisala endometriozu. O tada se nista ne desava. Tri meseva sam bila na klomifenu, bilo je tu lepih ovulacija, jc, ali mi je verovatno endometrijum bio tanja, a estrofem nisam nigde mogla naci. Skoro sam vaadila hormone. Sve je ok osim niskog AMH.Iskreno, mislim da je vreme da skupim papire za komisiju, jer ne znam vise sta bih drugo!user posted image

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Endometrioza
10.2.2013 14:57:46   
Simon
Lijep pozdrav i dobro nam došla.Slažem se s tobom,vrijeme je da sakupiš papire za komisuju,ne gubi vrijeme ako se ništa ne dešava.Javi se,znaš da te mi ovdje potpuno razumijemo,nažalost....I sretno dalje!user posted image

(odgovor članu christabel)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Endometrioza
11.2.2013 14:24:51   
Simon
Ne znam da li ste čule za bosansku firmu CYDONIA koja se bavi proizvodnjom apotekarskih pripravaka od ljekovitog bilja.Također maju zanimljivu ponudu preparta za borbu protiv endometrioze.Kontaktirala sam firmu,kupila vagitorije 2 vrste-Vrkuta i Kantation,i naravno kapsule Vrkuta namjenjene borbi protiv naše bolesti.Nažalost kod mene uopće nije bilo efekta,pila sam redovno kaspule i kooristila vagitorije po preporuci koja se nalazi na njihovom webu i opet ništa.Bolest se ipak širila u vrijeme upotrebe tih prirodnih pripravaka tako sa sam razočarana i nemoćna.Nakon toga sam radila laparoskopiju koja je potvrdila uznapredovalu bolest.Ovo pišem da vas spasim uzaludnog troška jer znam da činite svašta da bi uspjele kontrolirati bolest.Ostajem kod obloga od ricinusovog ulja i čekam kontrolnu laparoskopiju u stanju umjetnog klimaksa....Blago nama.

(odgovor članu christabel)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Endometrioza
17.2.2013 14:31:09   
Simon
Halo,gdje ste nestale?Nema novih postova no ja ću pisati...Hoću da podijelim sa vama "blagodeti" pseudoklimaksa,dakle stanja u koje ulazimo primanjem injekcija da bi se bolest provremeno zaustavila jer se enfometrioza ne može izliječiti,kao što znamo.Ona miruje dok smo trudne ili u klimaksu.Divno.Tokom pseudoklimaksa imate sve kontraindikacije-pretjerano znojenje danju i noću,nesanicu,nervozu,grčeve i bol u mišićima,slabost,blagu anemiju,itiraciju crijeva...mislim da sam dovoljno napisala,samo da znate vi koe namjeravate ili morate proći ovo stanje koje ne bih nikom poželjela.Teško je obavljati svakodnevne aktovnosti,svi stresovi padaju puno teže,pojačana je napetost i osjetljivost na sve i svakoga,dakle na svaku riječ možete zaplakati.Depresivna nisam ali i to je moguće,poznajem oboljele žene koje su odmah pale u depresiju.Tužno je što je ovo jedini način da se bolest kontroliše,lijeka nema.user posted image Čitajući o homeopatskim metodama shvatih da ne pomažu značajno u suzbijanju bolesti jer i nakon tih tretmana najveći korak je prijava za komisiju koja bi odobrila VTO.To namslijedi i bez homeopatije user posted image
Eto,javite se da podijelimo iskustva pa možda pomognemo jedne drugima user posted image ...Lijep pozdrav!

(odgovor članu christabel)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Endometrioza
17.2.2013 20:07:12   
smarija
zdravo cure,molila bih vas za odgovor
pa da pocnem,moja kuma inace nije imala problema sa ciklusima uvijek su tacni ali nije nikad imala nesto obilno niti je dugo trajala svega 3 dana.Dvoje djece je rodila i zatrudnila prirodnim putem bez ikakvih problema,ali joj se javio problem unazad godinu dana cikluse uopste nema,stalno je bila na nekoj terapiji kontraceptiv ili na primolut nor tabl.za izazivanje krvarenja ali ni uz sve to menstr.nema ili se nekad pojavi jako oskudno.
Svasta od nalaza je odradila ali ima problem sa estrogenom kod nje je vrijednost 15 (ne znam ni koja je jedinica mjere niti koja je krajnja normala jer su joj nalazi u bolnici).
E sad ono sto mene interesuje da li su to simptomi endometrioze jer o njoj stvarno nista ne znam,zakazali su joj laparoskopiju sad 26.02. i da prilikom uz doktor joj je rekao da je endometrijum toliko tanak da ga skoro nema i jajnici obavijeni nekim cistama,i da je veliki upitnik hoce li joj cak i laparo sad uopste pomoci.
ja vam se unaprijed zahvaljujem na odgovoru user posted image

_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Endometrioza
18.2.2013 9:45:00   
san4
Zdravo Smarija!
Zao mi je sto tvoja kuma to prolazi,nadam se da ce biti ok,to joj zelim od sveg srca.
U sustini,uvijek bude bolje nego sto covjek misli.
Ja imam endometriozu i lijecim se duzi niz godina.
Endometrioza je jos uvijek ne istrazena bolest sa razlicitim simptomima,tako da sa sigurnoscu se ne moze isljuciti dok se ne uradi laparoskopija,poslije operacije kada dode patohistoloski nalaz ce se znati pravi sastav cisti.
Po njenim simptomima,ne bi trebalo da je endometrioza.
Vecina nas koji imamo endometriozu,imamo odlican hormonalni sastav bez obzira sto je endometrioza estrogenski ovisna bolest.
Imamo obilne i produzene cikluse,za razliku od nje koja sasvim malo krvari.
Imamo zadebljam endometrij,a njen je tanak.
Imala bi i bolne cikluse i znala bi sigurno da je endometrioza,jer ti bolovi su gotovo ne izdrzivi.Ako se na vrijeme ne popije tableta,to je katastrofa.
to je moje iskustvo.
Veliki pozdrav i javi nam se!

Simon,user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Endometrioza
18.2.2013 12:54:30   
smarija
hvala san4,dok je imala cikluse bez obzira sto kratko traju bili su joj bolni,znam da je pila tablete protiv bolova,sad sta je tu je jos koji dan pa ide na laparo pa ce nadam ce uspijeti vidjeti sta je u pitanju.

javicu se kad prodje operacija user posted image

_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Endometrioza
18.2.2013 20:15:27   
Simon
San4 hvala na zagrljaju!Nasmijala me tvoja posljednja rečenica -istina,ako ne vrijeme ne popijemo tabletu ide zlo,uh,kako je to užasno....Za mene su tablete protiv bolova najsavršenij izum ikad,a da ih nema mi bi garant ludile.Pozdrav!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Endometrioza
27.2.2013 13:38:44   
trudnica31
Zelim samo da ohrabrim sve vas koje imate cokoladne ciste! Prije 6 mjeseci ustanovljeno je da imam endometrioticnu cistu promjera 3,5 cm na lijevom jajniku, kako sam pokusavala ostati trudna vise od godinu dana, doktorica mi je predlagala da je uklonim, imala sam i hormonski disbalans, ovulacije nisu bile redovne, pa je predlozeno da idem na klomifen 1x1 3 mjeseca a ako ne bude nista da ugovaramo laparoskopiju. Strah me je bilo svega, ocajna misleci i da su mi jajovodi zapuseni uspjevam nakon drugog mjeseca klomifena ostati trudna! Sada sam u 8 nedjelji, doktorica kaze da se cista treba sama u toku trudnoce povuci to je njoj i lijek! Zato glavu gore, kad se najmanje nadas cudo se desi! Ja jos ne vjerujem user posted image

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Endometrioza
28.2.2013 19:33:43   
Simon
Hvala na podršci,draga naša Trudnice.Lijepo je čuti da je jedna od nas,paćenica,uspjela.Ipak,čuvaj se,idi na kontrole,i obavezno pitaj doktoricu moraš li mirovati....ova bolest nije naivna,ne želim te plašiti.Sretno,i mi ćemo tvojim putem jednog dana user posted image user posted image

(odgovor članu trudnica31)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Endometrioza
29.3.2013 18:23:27   
Anoniman
Pozdrav.
Evo da i ja podelim svoje iskustvo. Vec duzi niz godina vodim borbu sa endometrizom,imala sam 21.godinu kada mi je dijagnosticirana endometrioza koja je vec zahvatila veci dio mojih reproduktivnih organa,hitno su me poslali na laparaskopsku operaciju u Beograd,posle cega sam primala terapiju,prosla kroz sve muke bolova,psihickog i fizickog iscrpljivanja,vestackog klimaksa...da ne duzim...nazalost posle nekoliko godina vratila se,imam je i dan danas i to na debelom crevu ali uprkos tome rodila sam divnog decaka Matiju koji sad ima dve godine. Znamo da joj leka nema,isprobala sam dosta proizvoda na prirodnoj bazi i sa jednim od njih imam prilicno dobra iskustva a vidim da se sad pojavio i kod nas pa ako zelite probati vredi pokusati.
http://www.pik.ba/artikal/6187966/fave-smesa-na-bazi-boba/
Moja endometrioza za sada miruje.
Verujte u sebe,ne gubite nadu i idite na redovne preglede.
Ukoliko neko zeli preporuku za divnog i za mene najstrucnijeg lekara na odeljenju steriliteta GAK Narodni Front a prije svega velikog coveka koji ne obecava puno nego obavlja svoj posao najbollje sto moze i bez cije pomoci i strucnosti sigurna sam ne bi danas bila srecna majka malog Matije,javite se!!!!

Jelena

(odgovor članu Simon)
  Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Endometrioza
1.4.2013 20:08:19   
Simon
Anonimna,hvala ti na divnim riječima!Mi se borimo i nadamo da ćemo uspjeti ostvariti naše željice,naše bebice.Ostalim curama poručujem da sam prošla i second look laparoskopiju (kontrolna),bilo ja puno lakše nego prvi put,oporavak je brži,bolovanje kraće,terapija je djelovala pa mogu pokušati trudnoću prirodnim putem kada prestane dejstvo hormonske tarepije,dakle kada izađem iz ovog užasnog vještačkog klimaksa.Nadam se da će sva ova patnja dovesti do zdrave trudnoće i željene bebice iako znam da je bolest neizlječiva i da će se vraćati, i vraćati...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Endometrioza
4.9.2013 16:28:09   
Tidzi
Evo i meine, nakon dugo vremena...

Ja sam u subotu navecer dobila uzasne bolove. Ne one konstantne, onaj tupi bol, nego one kao da vas rezu, kao trudovi, kao da cete svakog casa roditi. Nedjelju je bilo bolje, pa se to sve i opet nastavilo s tim sto je variralo da su bolovi blagi, pa umjereni, pa onda oni uzasni... Otisla sam danas doktoru i nakon pregleda ostala bez teksta. Rekao mi je da mi maternica trenutno tezi 250 grama sto ga sokiralo! I ustanovio da Imam endometriozu maternice, te mi je dao neke tablete da ispijem, onda hormonske neke da dodje menstruacija i preporucio odstranjenje maternice... Da razmislim o tome, jer je kontrola za 4 sedmice kada ispijem te sve tablete.
Da napomenem, da sam se prije 7 mjeseci javila ginicu zbog slicnih bolova. Tad mi je napomenuo nesto u vezi endometrioze, dao da pijem pilule kako bi se to regulisalo. Maternica je zadebljala... Inace, sam zadnju pilulu popila 17.08, i perioda nije dosla. Samo se 4-ti dan pojavila malo braunkastog iscjedka. Od kad Imam ove bolove, takodjer je bilo par dana Toga sluzavog braunkastog iscjedka...

Zanima me sta vi mislite o tome? Moze li se to koliko toliko zalijecivati? Izvaditi maternicu ili ne? Koje su prednosti ako se odstrani maternica, a Koje lose strane Toga?

_____________________________

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Simon)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Endometrioza
8.9.2013 19:41:28   
san4
Tidzi,bas si me rastuzila.Zao mi je zbog bolova,zna kakvi su,jer i sam imam endometriozu.
Ti kazes da imas endometriozu maternice,kako sam razumijela .sluznica je dobro zadebljana.
Da se to ne zove nesto kao adenomioza?
user posted image
Koliko sam shvatila,ti se ostvarila kao majka,sto je veliki plus,lakse je donijeti odluku.I sama sam dovedena u takvu poziciju da zbog endometrioze moram razmiliti o odstranjivanju maternice.I znam da ti je tesko.I meni je.user posted image
Za sada pijem pilule,ali to nije rjesenje.
Meni j edr predlozio,kao blazu metodu ablaciju endometrijuma.Sta milis,da potrazis drugo misljene i pitas da li bi ablacija bila rjesenje za tebe?user posted image
Imas li obilne cikluse?
Saljem ti veliki zagrljaj podrske i budi hrabra,mora biti neko rjesenje.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Endometrioza
10.9.2013 20:28:04   
mariaa
Pozdrav....ja sam evo nova u ovom svemu al vas citam vec neko vrijeme......prije par tjedana otkrivena mi je endometrioza misla sam da ce mi rijesit to laparaskopski i to je to ,n o ,no medutim danas na pregledu doktor kaze moramo vam izvadit lijevi jajnik...zanima me dali je neko imao takvih iskustva i dali je ostao trudan pozdrav

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Endometrioza
9.10.2013 19:46:38   
Mrvica32
Da se i ja pridružim ovoj nesretnoj temi...

Nakon nekoliko godina borbe sa ešerihijom coli (ginekološki), vremenom se stvoriše i ciste a sada mi se "natovario" još jedan problem zvani dg. endometrioza ovarii. Nevjerica u prvi mah po saopštenju i totalno odbacivanje da se to dešava upravo meni...Onda se bacim u potragu za dodatnim objašnjenjima, pojašnjenjima i iskustvima i mislim da sam napravila još goru stvar. Sada sam toliko psihički opterećena svim tim informacijama da sam pala u totalnu depresiju da ću ikada s tim izaći na kraj. Sa svime sam se do sada pomirila, i bolovi i sve te silne promjene i turbulencije koje mi se u organizmu odvijaju kao posljedica toga, sve to stoički i staloženo podnosim i trpim jer ipak ne možeš sve u životu birati ni očekivati samo pozitivne ishode...međutim, činjenica da bi do kraja života mogla ostati bez potomstva iscrpljuje me do te mjere da nisam u stanju više normalno da funkcionišem, što su uostalom primijetili i moji najbliži ali i šira okolina.
Inače u braku sam već neko vrijeme, odlagali trudnoću kao dok sredimo neke druge životne prilike, sada intenzivno počeli da radimo na potomstvu ali beskrajno uplašena za ishod...
Nadam se već u ovome mjesecu nečemu, user posted image bi mi se trebala pojaviti po kalendaru već za koji dan a po svemu sudeći osjećam samo pms simptome i bojim se osjećaja ako je ugledam, strepim...

(odgovor članu mariaa)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Endometrioza
28.11.2013 20:58:44   
novaJA
Pozdrav drage moje nova sam na forumu, citam kom. vezane za ovu endometriozu, dr. mi je rekao da imam priraslice na maternici, i da je na ledjima, tj. da imam ovu endrometriozu, trebam da radim laparaskopiju, pa moze li mi neko napisati koji je dr. u Tuzli najbolji za ove slucajeve, i napsat neko slicno iskustvo, hvala vam svima... Da nas sreca prati kroz zivot.

(odgovor članu Mrvica32)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Endometrioza
11.1.2014 17:43:22   
san4
Gdje ste cure sa endometriozom?Sto se to ne javljate?
Voljela bih znati kako ste,kako usporavate endometriozu,ostvarujete li trudnocu?
Saljem vam veliki zagrljajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novaJA)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: Endometrioza
17.1.2014 22:25:43   
lila25
evo da vam i ja ispricam svoje iskustvo.prije nekih 7 mj.dr.mi je otkrio endometriozu na oba jajnik po 3.5 cm da bi na sljedecem UZ za mj dana uznapredovala za 1 cm..ta inf me je isprepadala uzasno.predlagao je opciju pokusati zatrudniti,zatim hormonsku terapiju i poslije toga laparoskopiju.Ja sam odlucila sacekati bar 6mj i pokusati zatrudniti i evo hvala bogu trudna sam vec 14 sedmica....tako da zene sve je individualno ne gubite nadu...zelim vam svima sve najbolje..pozzzzz.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Endometrioza
19.2.2014 15:48:21   
Majkovski
Moja cokoladna cista bila je velicine 2,8. Nisam ni znala da je imam na lijevom jajniku dok nisam promijenila ginekologa. Nemam uopste obilne i bolne cikluse... Da ne moram mijenjati higijenske uloske ne bih ni znala za te dane u mjesecu...ali eto dijagnoza je ta.Pokusavala sam ostati trudna aktivno 10 mjeseci. Nista. Moj mi je dr Divanovic predlozio promjenu cjelokupne ishrane. Pomirila sam se sa cinjenicom da nikada necu biti mama, sjela za kompjuter, poskidala sve zive recepte koje preporucuju, knjiga i clanaka sam se nacitala. Prestala piti sve zive sokove....voda je bila in. Rigorozno se drzala tog nacina ishrane da bi za tri mjeseca na redovnoj kontroli otkrila da cu postati mama najljepseg bica na svijetu. Danas se igram sa svojom princezom zato nemojte odustajati, pokusajte ako treba cijeli svijet prilagoditi vama. Uzivajte u svakom danu, opustite se jer meni je glava bila najveci problem. Ljubim vas sve.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Endometrioza
28.3.2014 10:03:40   
LolaLola
pozdrav svima!
citam sve ovo vase pa sam sad dodatno zbunjena. naime, nisam u fazi kada bih zeljela zatrudniti ali mi je dr rekao da postoji mogucnost, ukoliko svoju cokoladnu cistu ne uklonim, da ce mi ona "unistiti" jajnik i da je vec sada veca od njega.
njegov savjet je lapr. uklanjanje ciste i potom kontraceptivne tablete.
zbunjuje me sto neke od vas spominju klimaks nakon uzimanja hormona.
moze li mi neko od vas malo pojasniti i da li je neko radio po ovoj proceduri kako je meni preporucio dr?

hvalaaauser posted image

(odgovor članu Majkovski)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Endometrioza
8.10.2014 8:40:15   
zena srce
Zdravo cure, vidim da tema dugo nije otvarana, ali evo da vam se i ja javim sa jednom molbicom..Iz Tuzle sam, BiH, i jedna sam od vas sa dijagnozom endo na jajnicima..Moja endo je još uvijek mala 24mm i 20mm i doktor želi pokušati sa terapijom danazol kroz 6 mjeseci..Moje pitanje je gdje mogu nabaviti taj lijek u regionu Hrvatska, Srbija, jer u BiH za njega nikada nisu čuli user posted image ? Molim neku koja je koristila isti da mi kaže gdje je nabavljala?user posted image Pozdrav svima i sretno..

(odgovor članu LolaLola)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Endometrioza
14.10.2014 14:18:09   
zgiba

IZVORNA PORUKA: zena srce

Zdravo cure, vidim da tema dugo nije otvarana, ali evo da vam se i ja javim sa jednom molbicom..Iz Tuzle sam, BiH, i jedna sam od vas sa dijagnozom endo na jajnicima..Moja endo je još uvijek mala 24mm i 20mm i doktor želi pokušati sa terapijom danazol kroz 6 mjeseci..Moje pitanje je gdje mogu nabaviti taj lijek u regionu Hrvatska, Srbija, jer u BiH za njega nikada nisu čuli user posted image ? Molim neku koja je koristila isti da mi kaže gdje je nabavljala?user posted image Pozdrav svima i sretno..


Koliko ja znam Danoval, danocrine, danol i danazol su isti lijekovi samo su razliciti proizvodjaci. Danoval proizvodi Krka pa ga je vjerovatno jednostavnije naci, Danazol proizvodi Polfarmex S.A (poljska farmaceutska kompanija) i u BiH uopste nema dozvolu za stavljanje u promet. Posavjetuj se sa svojim doktorom da li mozes koristiti ovaj Krkin ili neki drugi.

(odgovor članu zena srce)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *