Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima IZVORNA PORUKA: Amam Ja ovako pravim 1/2 kg gotove jufke svjezi sir, 100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna. Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom Preko dana normala. Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer. e hvala medicu zvuci ukusno
|