Medić*
|
IZVORNA PORUKA: Vinetu IZVORNA PORUKA: ljubičica 28 Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu. Hvalaaaaa tajra Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići. Mediću, mamine oči, javite seeeee Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : ) Sretno! Ljubicanstvena vidim tek sada za mantije. Evo Vinetu ti fino opisa. ja ih vise volim kada razvijamo od domaceg tijesta, brziski radimo ove sa lisnatim, nekada sa mesom, nekad sa sirom ( vise sa sirom volimo ) Napravis fino smjesu kao za burek, razvaljas lisnato, sjeces na male kvadratice, ubacis smjesu na pola i sastavis krajeve. Ja mantije uvijek premazujem zumancetom pred kraj, jer im da finu boju, zalijem kada su pecene jogurtom i bijelim lukom ili sa malo vode i ulja, po zelji Mi isli na iftar kolektivno. Mali i ja se vratismo zbog njegovog spavanja, muz u Begovoj na terviji. Sada cu fino jos jednu kahvu sebi napraviti, trebam praviti palacinke za sehur, a sutra finii vikend mogu poduze spavati, a momci idu skupa na posao