ljubičica 28
|
Mi smo ova dva dana na iftarima tako da se kuha pomalo. Sinoć smo bili kod moje tetke i bilo nas je oko dvadesetak a na meniju je bilo: begova čorba, šiš-ćevap, sarma, pečena piletina, rolana piletina (ovo sam ja pravila i super mi je za švedski sto za rođendane i sl.), evo i recept ako nekome zatreba:filete se istuku i istanje te stave na foliju, preko se napravi rolatić od faširanog mesa (meso, jaje, kašika-dvije prezle, luk i začini) a unutar tog rolatića se ubaci kuhana mrkva izrezana na štapiče i uvijena u suho meso. Na jedan kraj filete staviti rolatić i uz pomoć folije zamotati u rolat. Peći u foliji te pred kraj skinuti da porumeni. Ohlađeno izrezati na male rolatiće. zeljanica i burek, kompot, voćni kolač s malinama i jabukovača, lubenica i puuuuuuuuuno sokova i vode. Danas smo kod mame na roštilju a uz to će aBd još biti: supa od leće, tikvice i paprike u vrhnju, tikvenjača , lubenica i jabukovača. Kako vi pravite jabukovaču? Kod mene fil spreman, kore kupila, još samo da skontam kako da ih zavijem
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu... asthenozoospermia, produženi ciklusi 01.04.2011. mamino proljetno sunce
|