|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:33:48   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

...ja sam se tih sat vremena "slomila" nisam oka sklopila....



I ja isto tako, ujutro ustanem ko zombi user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:35:01   
bebacha
eh kad bi znalauser posted image
znaci ide dojenje,on naravno zaspi,stavim ga u krevetic,budi se kroz par minuta i place.ja ga uzmem,opet zaspi,vratim ga u krevetic opet isto,uzmem ga,stavim u ljulju il na svoj krevet djete odspava 2 sata u komadu.tako smo se peglali par dana i ja odustala


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:35:07   
salmy
Kad bude imao svoju sobu,do tada je podstanar u nasojuser posted image

Salu na stranu, ja planiram ako Bog da kad krene u skolu.Obzirom da moramo pregrađivati stan,a to nam se nikako ne da saduser posted image  

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:35:39   
Lady26
Ja sam se jedva na muza navikla u krevetu user posted image
Opet, nikad ne reci nikad, ali ove pameti, aBd, i drugo ce dijete spavati u svom krevetu...volim ja svoju Lanu ali volim da je ona u svom a ja u svom krevetu.... user posted image


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:39:36   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja sam se jedva na muza navikla u krevetu user posted image



ko je rekao da sam se i navikla .
Nekad volim kada on zaspe u dnevnoj, a ja da se ko "sars" raširim po madracu :)) i da ne moram da vučem na svoju stranu jorgan i deke :)))


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:50:58   
emma.L
pipi, mislim da griješiš (ovo nije kritika, niti batine, samo moje mišljenje user posted image ) jer mi imamo prijatelje čiji sin sada sa punih 5 godina ne želi u svoju super sređenu sobicu.
Ja sam oplakala Emino prvo spavanje kod nane (čak i pisala ovdje po forumu kako mi je teško bilo) ali kad je izrazila želju pustila sam je i shvatila da joj je bilo divno tada i svaki naredni put. Meni užasno fali, pogotov noću kad prođem pored njene sobe, ali mislim da je to moja bolest i ja se trebam nositi s tim. Tako mi izgleda tvoja potreba za blizinom. A mama joj je zakon iako nikad nismo spavale zajedno.
Pisala sam već da je Ema u svojoj sobi od 6. noći i tada je prvi put i prespavala noć. Dok je bila prvih dana uz nas, nitko nije spavao jer smo mi skakali na svaki njen glasić, a onda se ona budila i plakala. Mi smo preselili u dnevnu da bi ona imala svoje carstvo i spavali dvije godine na podu dok nismo kupili veći stan nedavno. A novi bebač je s njom u sobi od 20. dana, kad se MM vratio na posao i u svoj krevet - do tada su obojica bili u dnevnoj iz više razloga: da se ja oporavim, MM ga je donosio samo na dojenje, da se Ema navikne na bebu u kući prije nego dobije 'uljeza' u sobi user posted image , i da vidimo hoće li beba plakati noću jer nismo željeli da remeti Emin mir. I isto tako, kad smo ga stavili u sobu koja je prozračnija, hladnija, krevet je pravi a ne putni, on bolje spava. Ja ustajem po 10 puta - njega dojim u prosjeku dva, još dva trebam dodati dudu user posted image , ono ostalo su Emini ružni snovi, pitanja, strahovi... I nije mi teško jer mislim da nije zdravo da bilo tko, pa ni majka, puše u bebu od dva mjeseca. Zato ni Ema nikada nije spavala pored mene.
Slažem se da je sve do djeteta, Ema nije voljela uspavljivanje a ovaj mali izražava želju da ga malo držimo dok ne zaspi, ali to su sitnice. I malo improviziramo s njim, budući da je po danu u dnevnoj sa mnom jer ga je Ema dva puta pokušala podići iz kreveta pa da se takvo što ne dogodi na popodnevnom spavanju. Ja se samo nadam da će nam ostati ovako, jer meni isto treba onih par minuta mira prije nego utonem u san.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 13:56:51   
Lady26
Meni je isto lakse dohvatiti Lani dudu, pomaziti je, uzeti kad ruzno sanja ili kad me trazi pruziti ruku, kad sam tu u krevetu do njenog...naravno....ali isto mislim da bi me mozda manje trazila i da bi mirnije spavala kad bi par noci prespavala sama u sobi?! Ili mozda grijesim?
Ne budi se ona svaku noc, od 4,5 mjeseca spava po cijelu noc, bez da trazi da jede, sad ponekad trazi vode i sl (osim sto mene doziva, to ne racunam user posted image )....
Ja sam stvarno za to da se mm i ja iselimo iz sobe a on nije...a bez njegove pomoci ne mogu nista user posted image , mislim fizicke user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:10:50   
emma.L
E ovo jeste ključno. Mi smo Emu navikli od starta da i tata ustaje ako nije hranjenje u pitanju user posted image . Tako da se i tata malo razgiba tu i tamo, pa je lakše kad zajedno kuburimo. Ovih dana uvodimo da ja ustajem zbog Timura, a on zbog Eme. Ipak je on bolje prošao jer se desi da i ne bude ružnih snova, a ovo malo obavezno jede bar jednom user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:16:12   
Lady26
Ja ako u noci ustanem u wc i ona me cuje odmah uplac gdje je moja mama....
MM se pomjeri na moje mjesto, da joj ruku ili je umiruje ali ne pali...dok se ja ne vratim nece se umiriti...nije njemu tesko, znali smo probdjti zajedno noc kad je bolesna ali on uz nju ja malo odspavam i tako....
Ovo je samo posljednjih mjeseci...
Jako se vezala za mene....

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:31:04   
marinčii
Stvarno nevjerojatnoAko spava samo dijete će postati promiskuitetno?! user posted image Bebe bi trebale dijeliti krevet s majkom sve dok ne napune barem tri godine, smatra pedijatar koji je nakon istraživanja zaključio da bi u suprotnom mogle izrasti u problematičnu, pa čak i promiskuitetnu djecu. 

Odvojeno spavanje teško pada i bebama i majkama, a loše je i za razvijanje mozga bebe te uzrokuje problematično ponašanje u odrasloj dobi, navodi pedijatar i doktor na Sveučilištu Cape Town - Nils Bergman.

''''Za idealni razvoj bebe, zdrava novorođenčad bi trebala spavati na majčinim prsima prvih nekoliko tjedana. Nakon toga bi trebali ostati spavati s majkom u krevetu dok ne navrše tri ili četiri godine'''', tvrdi Nils Bergman.

No, neke su studije pokazale da dijeljenje kreveta majke i bebe povećava rizik sindroma iznenadne dječje smrti (SIDS), ili smrti u kolijevci, a tu je naravno i strah od mogućnosti da se majka u snu okrene i uguši novorođenče pa se stoga ne preporučuje dijeljenje kreveta.

U nedavnom britanskom istraživanju pokazalo se da su se u slučajevima iznenadne smrti dojenčeta, dvije trećine njih dogodile u situacijama kada su majka i beba dijelile krevet.

Na sve to doktor Bergman je rekao: ''''Kada dođe do smrti u kolijevci, to nije zato jer je majka bila prisutna. To se događa zbog drugih stvari: otrovnih plinova, cigareta, alkohola, velikih jastuka i opasnih igračaka.''''

Šesnaest beba je sudjelovalo u istraživanju i prvo su promatrane dok su spavale na majčinim prsima i odvojeno u krevetiću pored majčinog kreveta. Utvrđeno je da su u trenutku kada su spavale odvojeno bile pod većim stresom, a to su pokazali otkucaji srca.

Dok su spavale u odvojeno u krevetiću, bebe su spavale nemirnije i kraće, samo šest od 16 beba je imalo miran san, dok su onda kada su spavale s majkom spavale puno mirnije.

Doktor Bergman nadodaje da ti stresovi kod beba utječu na razvoj mozga te da uzrokuju problematično ponašanje, onemogućavaju razvijanje zdravih odnosa i vode ka promiskuitetu.

National Childbirth Trust smatra da je dijeljenje kreveta u redu, sve dok roditelji ne puše, piju alkohol ili neke lijekove, a profesor George Haycock koji je sudjelovao u istraživanju na temu smrti u kolijevci, smatra da je za bebu najsigurnije da spava u krevetiću u istoj sobi gdje spavaju i roditelji, pored njihovog kreveta i to se preporučuje svima.

Evo da podjelim s vama tekst na koji sam naišla nedavno,


< Poruku je uredio marinčii -- 7.12.2011 14:32:58 >


_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:37:25   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Lady26

Kako dijete nece u krevetic ako je to jedino mjesto za spavanje koje poznaje?
Od bolnice pa nadalje?


E vjeruj da ni meni ovo nije jasno ali nece. Kad sam se porodila i kad smo dosle kuci Atija je normalno spacala u svom kreveticu prvih mjesec dana. Znaci to je bilo mjesto za spavanje bilo po danu ili nocu. Nisam nikome dozvoljavala da je drzi kad ona spava da je ljulja ili da spava na krevetu. Ali poslije mjesec dana ona u kreveticu vristi, Nema sanse da spava budi se svakih pet minuta. Ja privlacila njen krevetic do naseg kreveta da me osjeti da sam tu ali nista. Zako smo muku mucili svi puna dva mjeseca kad se mm iselio jer je bio hronicno nenaspavan. Ja hodala sa podocnjacima do poda. Onda sam odustala i pocela je spavati sa mnom na krevetu i od tada dijete spava po cijelu noc. Nikad se ne budi ni da jede ni da pije. Sta je uzrok njenom odbijanju krevetica nikad mi nije jasno

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:38:09   
madam x
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

mozda ce ovo da zvuci cudno user posted image ja svojim bebaram nedam od sebe user posted image razmisljala sam i ja o  tome da pajke u svojoj sobici ali zasto patiti i sebe i njih user posted image nisu nemirne u toku noci, mm i ja nekad izvadimo stariju iz krevetica i stavimo je kod nas user posted image malena svakako pajki pored mene zbog dojenja u toku noci user posted image nesto mi merak da svi spavamo zajedno user posted image user posted image cak sam i citala negdje da djeca do 3-4 god. trebaju da spavaju sa roditeljima, istrazivanja su pokazala da djeca koja pajke u svojim kreveticima imaju ubrzan rad srca dok bebare koje spavaju kod roditelja imaju laganije otkucaje.. bas cu da potrazim taj tekst


Slažem se sa tobom, moja je kćerka spavala do 6 punih godina u spavaćoj, ali u svom krevetu, dijete nije htjelo samo i mi je nismo tjerali, meni bilo uvijek žao, nas dvoje odraslih trebamo spavati zajedno, a ona treba sama .
Sa 6 godina je prešla u svoju sobu i nikakvih problema nismo imali.
Sad imamo drugu turu spavanja u spavaćoj sa mlađom , dakle još 3 godineuser posted image
Ljubičice mojeuser posted image

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 14:57:32   
snijeg
Moja kćerka spava u svom krevetu u našoj spavaćoj sobi i nemam namjeru da je pomjeram odatle sve dok njoj to ne bude ćejf. Bila je slična tema nekad, negdje i tamo je iznešeno niz činjenica i istraživanja koja pokazuju i dokazuju koliko je to bitno za dijete, a iz iskustva znam da je to jako bitno i za majku. Najmanje je važan fizički napor i nedostatak sna jer ne spava majka ni u jednom slučaju, riječ je o emotivnom razvoju djeteta na koji veliki, pozitivan uticaj ima blizina majke.

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 15:24:29   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

Stvarno nevjerojatno
Ako spava samo dijete će postati promiskuitetno?!  ...
Šesnaest beba je sudjelovalo u istraživanju i prvo su promatrane dok su spavale na majčinim prsima i odvojeno u krevetiću pored majčinog kreveta. Utvrđeno je da su u trenutku kada su spavale odvojeno bile pod većim stresom, a to su pokazali otkucaji srca. ...

Evo da podjelim s vama tekst na koji sam naišla nedavno,



Davno sam izrazila svoje negodovanje kvazi-naučnicima, koji na uzorku od zamislite 16 beba (haos) ustanove da dijete će biti problematično i promiskuitetno. Ma hajde gora su djeca koja u ovo povjeruju.

Ja sam spavala sama u sobi, moj brat, moja mama, tata, dedo, .... i zamislite niko nije problematičan user posted image Ne mogu da vjerujem.



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:17:29   
emma.L
Ne želim nikoga ni u što uvjeravati, samo sam iz ovog gore zaključila da sam onda ja i moja djeca izuzetak koji valjda potvrđuje pravilo. Prvo se upitah jesam li normalna user posted image , ali zaključila sam i da i ja, a i oboje mojih spavamo mirnije ipak kad smo odvojeni i svatko u svome djeliću svijeta.
I ne bih rekla da sam promiskuitetna zato što me je mama vraćala u krevet po pet puta svaku večer u jednom razdoblju. Nemam od toga traume (vjerojatno mi je bilo žao tada), prošlo je nakon par mjeseci i ona mi je zauvijek ostala jedna i jedina najvažnija osoba do moje djece.


_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:22:40   
jasmin
Kod nas vjerom nije preporuceno da insan spava sam u sobi,tako da imam jedno dijete ne bih ga odvajala daleko od nas.Moze u drugu sobu ako se iz spavace ide u djecju da mogu vrata biti otvorena.No hvala Bogu pa imam dvoje,tako da bih rado napravila njihovo malo carstvo u kojem bi spavali nakon 2.5 do 3 godine.U toku dojenja (24 mjeseca) apsolutno ne van sobe u kojoj spavam.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:24:55   
bebbe RR
Podigoh sinoć temu, pa evo da vas i izvjestim. Curici je tata danas dok je bila u obdaništu reorganizovao sobu, njezin krevetac odnio u potkrovlje, postavio novi, novu posteljinu i prekrivač "za princeze", postavio noćnu lampicu, stavio prazničnu dekoraciju na prozor... Uglavnom, kada je došla iz vrtića bila je oduševljena. Otišla je sama na popodnevno spavanje u svoj novi krevet. Na moje pitanje hoće li da je uspavam je rekla da ja tu ne spavam. Poslije desetak minuta sam otišla i provjerila - spava. I evo još uvijek spava. Nadam se da će biti ovako lako i uveče.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:27:35   
bebacha
to je njoj bio pozitivan sok,kao i kod nas.nadam se da ce tako i ostat

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:43:33   
marinčii
dok su spavale u odvojeno u krevetiću, bebe su spavale nemirnije i kraće, samo šest od 16 beba je imalo miran san, dok su onda kada su spavale s majkom spavale puno mirnije
ovo se u našem slučaju pokazalo točnim,ni ja sama se ne slažem sa svim iz ovog teksta,jer svako pravilo ima i izuzetak al istina je da neke stvari ne utječu isto na sve osobe,pa tako i ovo na neko djete može utjecati loše a na drugo ne mora,


_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 16:57:31   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: marinčii

dok su spavale u odvojeno u krevetiću, bebe su spavale nemirnije i kraće, samo šest od 16 beba je imalo miran san, dok su onda kada su spavale s majkom spavale puno mirnije
ovo se u našem slučaju pokazalo točnim,ni ja sama se ne slažem sa svim iz ovog teksta,jer svako pravilo ima i izuzetak al istina je da neke stvari ne utječu isto na sve osobe,pa tako i ovo na neko djete može utjecati loše a na drugo ne mora,



slazem se sa ovim i kod nas je takav slucaj.Iako A od rodjenja spava u svom kreveticu sa nama u sobi,zna se i sada desiti da trazi da dodje u nas krevet ili ako nesto sanja pa place ja ga prebacim.Ja bas volim kad je blizu mene i kad spavamo skupa,jednostavno nema mi nista ljepse od toga da se zagrlimo i pajkimo zajedno.Ali prosto iz tehnickih razloga izbjegavamo,jer sam ja nakon njegovih posjeta slomljena i nenaspavana. a sto se tice odvojene sobe mislim da je za nas jos prerano,jer on se zna po nekoliko puta probuditi prije nego sto ja odem spavati a kada i ja zaspem ne budi se,vjerovatno jer osjeti moju blizinu.A kao sto neko rece ja ne volim sama spavati u sobi a ne malo dijete i kada mm ode na put A obavezno spava kod mene.


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 21:37:54   
R&T@
Sad vi mene "razapnite", ali moram pitati vas koje spavate s djecom u istoj sobi ili krevetu:

Sta je sa bracnim nocnim radom?user posted image

Meni ne pada na pamet da se "sakrivam" po kupatilu, dnevnoj sobi i sl.



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 21:50:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

Sad vi mene "razapnite", ali moram pitati vas koje spavate s djecom u istoj sobi ili krevetu:

Sta je sa bracnim nocnim radom?user posted image

Meni ne pada na pamet da se "sakrivam" po kupatilu, dnevnoj sobi i sl.


nema toga viseuser posted image user posted image ...sta ti jeuser posted image user posted image user posted image

A. svakako ima deku sa strane da mu tv ne smetauser posted image a i miuser posted image ...nikad se do sad nije probudio...a da se probudi...ne znam sta bihuser posted image ...svakako cemo ga uskoro delozirati...nema vise smisla...fakatuser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 21:53:32   
Amani12
IZVORNA PORUKA: tajra

Sad vi mene "razapnite", ali moram pitati vas koje spavate s djecom u istoj sobi ili krevetu:

Sta je sa bracnim nocnim radom?user posted image

Meni ne pada na pamet da se "sakrivam" po kupatilu, dnevnoj sobi i sl.




Hajd nek i mene ''razapnu'',isto me zanima.user posted image




_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 21:57:42   
R&T@
Ne znam da li sam ja "konzerva" ili previse "pokretna i glasna", ali moja djeca nema sanse da budu u istoj sobi "tada"...



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kada u vlastitu sobu?
7.12.2011 21:58:56   
Amani12
Ma zaista,svako zna svoje.
I ja to postujem.
Nas djecak nikada nije spavao s nama u krevetu.
Do 18 mjeseci je spavao nekad u svojoj sobi,a nekad u nasoj,ali samo iz razloga jer je bio jako bolesljiv pa zahtjevao stalni nadzor,pa je tako bilo zgodnije.
Od 18og mjeseca spava u svojoj sobi. Rahat mi,rahat on.
Ne falimo mu,a ni on nama.Mislim,pa spavamo.user posted image


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *