|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urolog
16.5.2009 12:48:00   
ledy blue
uh zavrsio je danas mm, i mislim da dugo nece urologu,,,naljutila ga cijena a malo se i slazem 350 km za nekih 45 min, i jeste malo previse..

pregledao spermogram ,nista nije rekao, uradio ultrazvukove svih ''donjih organa'' upale nema, prostata uredu, oba testisa i epididima uredni..ma sve sto se tice tih pregleda je ok...onda se pitam pa u cemu je problem? rekao je da jos uradi hormoneFSH.LH,Prolaktin i Testosteron..
i propisa mu CLOMID TJ KLOMIFEN  tri mjeseca po jednu tabletu i Vitamin E

mm je nesto nezadovoljan,hajde i nije covjeku zao para al nista mu nije ni objasnio niti puno pricao sta bi moga biti uzrok oligoastenospermiji, posebno sto su svi ti uroloski pregledi pokazali da mu je sve uredu..eto vidjet ce mo te hormone,,,jeli  vm radio te hormone i gdje.
eto neznam sta da kazem, drago mi je da je to sve uredu, al opet u jednu ruku opet smo na 0 jer neznamo sta je u pitanju...a mozda je ipak to posljedica zausnjaka...

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Urolog
16.5.2009 23:25:11   
ena0002
Ledy blue meni nikako nije jasno kako 350 KM user posted image MM je sve to radi sto si ti navela i platili smo 100 KM. Doduse naknadno je radio bris na klamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu i to je kostalo 140 KM.
Ma ne znam sta bih ti rekla ni meni se nesto posebno ne svidje Topalovic, ali gdje vise da ide user posted image , svi su nekakvi cudni, nema niko da ti fino objasni nista. Cini mi se da samo rade po sablonu.
A te hormone je radio i mm, uzmes uputnicu od ljekara opste prakse i vade se na DIP-u.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Urolog
17.5.2009 10:59:12   
ena0002
Ledy blue molim te navedi nam sta je sve tm radio kod Topalovica, ja sam to navela kad sam otvarala ovu temu. Bas me interesuje sta je toliko kostalouser posted image   , ma nisu normalni user posted image . Jer bez obzira sto je privatnik mora imati neki cjenovnik koji mora biti isti za sve!!! Bas sam se nesto naljutila, pljackaju nas a sto je najgore od svega ne pomognu nam, uh.........
Jesi li u ti cifru racunala i lijekove?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Urolog
18.5.2009 21:43:32   
ledy blue
e ena ja evo tek vidjela tvoj post...radio pregled ono klasicni i tri ultrazvuka abdomena, tj prostata, testisi, bubrezi.. jos ima da uradi hormone, al sobzirom na cijenu nece raditi kod njih u eurofarmu vec ce vidjeti sa svojim doktorom gdje bi mogao...jel mozda tm radio hormone i gdje je ..ma nije sad ni da su pare u pitanju al mi je nesto puno 200km za tu hormonalnu analizu..
a pogrijesila sam za preglede je dao 320km a jos e vitamin 22 i klomifem oko 7..
radio je pregled u eurofarmu na ilidzi kod dr topalovica.
pa evo uzimat ce tu terapiju tri mjeseca pa kad  ponovi nalaz vidjet ce mo sta ce dalje, a valjda ce i dr hiros do tad ponovo poceti privatno raditi pa bi onda kod njega isli. al vidjwet cu rezultate za tri mjeseca, a i ove hormone dok uradi,


(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Urolog
18.5.2009 22:49:59   
ena0002
IZVORNA PORUKA: ledy blue

a pogrijesila sam za preglede je dao 320km a jos e vitamin 22 i klomifem oko 7..

Znaci sve ukupno 350 KM user posted image  I mm je radio sva tri ultrazvuka i bris uretre i platio 100 KM, fakat ne kontam user posted image
Hormone nemojte raditi kod njih, preskupo je. I mm je radio hormone ali na DIP-u. Treba mu uputnica od ljekara opste prakse, i mora na uputnici navesti koje sve hormone i ode ujutro na DIP i ne plati nista ili 2 KM, nisam vise sigurna.
I kad je trazio uputnicu mm je ponio nalaz od Topalovica.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Urolog
28.5.2009 15:11:07   
mina minka
ledy drago mi je za nalaze da nisu losi pa bit ce kad bude sudbina

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Urolog
18.6.2009 22:21:30   
Banana
E ovako, dragi je danas bio kod urologa i dobio je termin 30.7. - biopsija testisa i operacije varikokele. Prije toga treba uraditi desetak kojekakvih nalaza.

Hmm, ne znam šta da mislim. Vjerujem doktoru ali iz raznih izvora sam saznala da nije uvijek uspješna, da mnogo zavisi od stepena (na nalazu ništa tako ne piše) i kvalitete spermija. Pošto je u pitanju ops. azoospermija kako je moguće saznati kakve su kvalitete spermiji? Na spermiogramu je bilo samo da ima mali broj slabo pokretnih.


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Urolog
19.6.2009 7:29:35   
Vedica
Banana i MM ide na operaciju varicocoelle (kod njeg je na nalazu pisalo I na II), i urolog je rekao da mozda nece odmah biti poboljsanja poslije op. al' MM je odlucio da odradi i to da ne bismo gubili vrijeme. Kod MM nema nikako progresivno pokretnih, a sasvim nedovoljan broj slabo pokretnih i dijagnoza je bila oligoasthenospermia.
Pretpostavljam da su isli istom urologu (dr. Softic) jer MM ide na op. na UKC Tuzla 2.7. aBd.


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Urolog
19.6.2009 8:43:56   
Banana
MM je bio kod dr. Praše a i on je rekao da će možda nakon toga biti bolje. Na nalazu je samo napisao da je lijeva varikokela i te operacije. Kontam, možda zato što je to prvi put na predgledu, možda treba još neki nalaz, al hajd znaj.
MM se "dolje" osjeća puno bolje nakon antibiotika i misli da ih ima dovoljno, pogotovo jer na kontrolnoj spermokulturi piše dosta spermija a on je prvi mlaz za spermiogram "izgubio" user posted image . Vjerovatno ćemo uraditi još jedan spermiogram ali ovaj put sa cijelim sadržajem.

Vedice, da li TM ima puno leukocita i kako ih se rješavate?


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Urolog
22.6.2009 15:36:51   
Vedica
Na zadnjem nalazu spermiograma bilo je 1,9X10 leukocita i MM je dobio terapiju Xyclav 10 dana tri puta dnevno. Ali nije radio novi nalaz jer je dr. preporucio operaciju obzirom da se nalaz spermiograma pogorsao iako je pio vitamin E i C 2 mjeseca. Kod nas nema nikako progresivno pokretnih a , slabo pokretnih ima oko 20%.

_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Urolog
22.6.2009 16:51:24   
mina minka
vedice kod vas i nisu leukociti problem.jesul bili nekad veci pa pio taj lijek? a kod mm je bilo 30 %pokr pa su ga narucili na operaciju. mi jos nismo se odlucili za to.zelim vam da vam uspije .sad ce to abd i bice sve ok abd

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Urolog
22.6.2009 16:52:28   
mina minka
banana koje antibiotike tm koristi?mi idemo kod balica i nama je dao azomeks

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Urolog
22.6.2009 20:53:16   
Banana
MM ne pije ništa. Uzimao je samo ampicilin za enterokoke i to je sve. Urolog mu ništa nije propisao već samo dogovorio operaciju. Ja sad ne znam da li je neophodno da pije vitamine ili bilokakve antibiotike. Što je najgore, na spermiogramu je pisalo samo da ima dosta leukocita, nije bilo nikakve brojke.

Ma meni je dr.Balić malo čudan, na osnovu samo jednog spermiograma (i bez ikakvih drugih nalaza) je rekao da je jedina šansa IVF i to TESA. Sad, možda i jest, ali mislim da za tu tvrdnju treba malo više informacija od jednog spermiograma (koji je ionako sadržavao samo pola ejakulata).


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Urolog
22.6.2009 21:51:03   
lanelane
citam ovu temu i mm je isto isao urologu ne sve preglede i kao da ima manji broj progresivno pokretnih negdje oko 15 do 20 posto dobio je terapiju vitamin e, morao je ostaviti cigarete, i mora dosta jesti voca i povrca pa ponovo na kontrolu ali sve to nije nista platio a radio je na ukc tuzla                                                                                                                                                                                                                                             zeljno ocekujemo prinovu

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Urolog
22.6.2009 21:57:56   
lanelane
draga moja ledy blue ja sam u braku vec treca god. pokusavam ostati trudna ali ne ide, isto tako smo koristili i klomifen i dabroston i jos more nekih terapija ali nista mm je isao urologu sve uredu kod mene isto, al eto sta cemo bozija volja samo mozemo biti sretni  sto su nam nalazi uredu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               zeljno cakamo prinovu

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Urolog
22.6.2009 22:01:39   
ledy blue
dobro nam dosla lanelane pridruzi nam se u cekaonici tamo ti mi trudilice pricamo o svemu i svacemu...nikad dosadno vjeruj
http://www.ringeraja.ba/forum/m_289998/mpage_86/tm.htm

(odgovor članu lanelane)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Urolog
29.6.2009 16:38:05   
brzamala
cure jedno pitanjce.Moj muz treba urologu i kontali smo da ode na DIP ali nije osihuran i ne znamo hoce li ga primiti i koliko bi platio ako ga prime.Ima li ko informaciju i jeste li imale to iskustvo

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Urolog
8.7.2009 11:47:55   
Banana
Vedice, ne javljaš se, kako prođe operacija tm? Nadam se da je sve super, je li izašao iz bolnice?

_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Urolog
8.7.2009 12:01:26   
Vedica
ah zaboravila sam vam javiti detalje

MM je operisan u petak, u subotu ujutro dosao kuci, malo je teze bilo jer je mogao samo lezati na ledjima i nije mogao sjediti, ali evo sad vec hoda, sjedi cak bi i da auto vozi user posted image . U petak ponovo na kontrolu i vjrovatno u ponedjeljak vadi konce iz rane.
A na otpusnoj listi pise da spermiogram mora raditi nakon 3,6,9 i 12 mjeseci. Najbitnije je da se osjeca dobro i aBd bice sve uredu.


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Urolog
8.7.2009 12:04:20   
malena27 RR
vedice brz oporavak tm i dobre plivace user posted image user posted image user posted image user posted image   i aBd da uskoro user posted image  user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Urolog
8.7.2009 12:15:55   
Banana
Drago mi je što se nije puno zadržavao u bolnici, žene bolje paze :)
Svim srcem se nadam da je to TO, da će uskoro biti novosti, sada samo uživajte u ljetu!user posted image


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Urolog
10.7.2009 10:10:59   
mina minka
vedice bas mi je drago da ste i ti prosli i da je sve ok. nadam se da ce i biti uspjesna operacija i zelim vam sve naj naj

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Urolog
10.7.2009 17:31:35   
ena0002
Vedice nadam se da se tm brzo oporaviti i da ce nalaz biti puno puno bolji user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Urolog
10.7.2009 21:10:22   
ledy blue
Vedice  user posted image user posted image user posted image drago mi je da je sve proslo uredu... zelim brz oporavak tm...i da operacija bude uspjesna!!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Urolog
10.7.2009 21:14:58   
ljubičica 28
Vedice, nadam se da operacija neće biti uzaludna i da će se nalaz puuuuno, puuuuno popraviti...user posted image user posted image user posted image user posted image  sretno u daljoj borbi za user posted image ...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *