scarlett
|
MM je predložio da kupimo Baby Vac i prije nego sam se porodila, jer bebe često imaju problema sa začepljenim nosićem. Ja sam za to tada prvi put čula i burno reagovala, tipa:Štaaa, nosić male i usisivač!!!! Nema šanse Kada je naš imao 2 mjeseca imao je jaku prehladu i nosić je bio toliko začepljen da nije mogao dojiti. Mi smo pokušavali kapima i Chicco pumpicom (koja je puno bolja od DMove i NUKove) da mu olakšamo, ali slabo je pomagalo i nakon većeg broja pokušaja, se već počeo ljutiti i plakati čim bi mu približila pumpicu i imala sam čak nekad osjećaj da se povrijedi tako. Pedijatrica nam je predložila aspiraciju nosa u ambulanti da bi mogao makar malo dojiti, ja sam tek tada vidjela da je to ustvari ekstremna metoda. Meni je to bilo strašno, jer špricom ubrizgaju neku tečnost u nosić i onda gurnu tanku cijev i ona aspirira sekret. Nisam mogla vjerovati koliko je sekreta izašlo, ali možete zamisliti kako je na to reagovao. Tada sam se pokajala zbog svoje davne reakcije na prijedlog kupovine Baby Vac-a. MM je odmah kupio i otada smo rahat, naročito jer se ne mora gurati u nosić, čak se može izvući dosta sekreta da se nosić i ne dodiruje. To je jedno od najvećih pomagala roditeljima za . Neki pedijatri su nam govorili kako to nije preporučljivo(mislim da mnogi ne znaju tačno šta je to i reaguju kao što sam i ja sama dok nisam vidjela), jer može oštetiti sluznicu, ali naravno neće nijedan roditelj pretjerivati u njegovoj upotrebi, a u svakom slučaju, uvjerila sam se da je mehanička pumpica štetnija.
< Poruku je uredio scarlett -- 19.3.2010 1:21:08 >