|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 13 14 [15]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Stitna zlijezda
21.1.2016 19:01:52   
ziki

IZVORNA PORUKA: mama_alma


IZVORNA PORUKA: ziki

Ja sam godinu na eferoxu. Hipo i Hašimoto. Kad sam tek prešla sa letroxa na eferox pozitivni šok za organizam. Krenulo mršanje al sam postala svjesna povratka tj ne prestajanja laktacije i terapija bromergolom je bila užas. Opet dodala kile, svi neželjeni efekti se javili. Sad se dosta bolje osjećam, krenuli su i kg dole al ide brzinom puža. Raspoloženje dosta bolje, nemam depresivnih perioda, explozivnih ispada...dani kad me sve boli da se jedva krećem su dosta ređi.



Ziki koji je ovo lijek, jel ga ima u našim apotekama

Lijek nabavljam u Tuzli, inače ga nema kod nas. Aristo, neka njemačka firma proizvodi. Meni dosta pomaže, hvala Bogu.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 351
   RE: Stitna zlijezda
25.1.2016 14:45:16   
rock
Drage mamice, nemam bas vremena da isčitam sve postove vaše ali eto kratko ću da iznesem svoje stanje, pa bi mi uveliko bilo drago da neko ima slicne simtome, cisto da mi je lakse. Naime vec 5 god uzimam eutyrox 100mg. Prvi nalaz TSH mi je bio 98 i od kako sam na terapiji isti je u normali. Međutim prije dva mjeseca sam pocela osjecati tegobe aksioznog ponašanja i imala sam napade panike u smislu da sta god me zaboli mislim da je karcinom user posted image . Otisla sam na UZV abdomena i štitnjace i uspostavi se sumnja na Hasimoto, kad sam uradila antitijela nalaz je bio 105. Koliko sam iscitala to je potvrda da se radi o Hasimotu. E sad me zanima ima li neka od vas ovakve simptome, kod mene se uglavnom javljaju u periodu ovulacije i traju par dana. Ne da mi se "krkat" antidepresive, pa me isto zanima kako se vi izvučete iz toga. I da to sam zaboravila u tom stanju su mi noge i ruke toliko teske i osjecam generalno slabost cijelog tijela bez životne energije. Da li se sve navedeno moze povezati sa Hasimotom?

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 352
   RE: Stitna zlijezda
7.2.2016 18:21:01   
Vrtni patuljak
rock - imam Hasimoto skoro dvije godine, na terapiji sam Eutiroxom od 0,25 i 0,50 mkg, uz koji sam prije trudnoce pila i selen.

Od simptoma sam imala pojacan umor, znojenje, nesanicu i povecanje kilaze.

Znam da neke osobe imaju probleme sa razdrazljivoscu i promjenama raspolozenja, ali napadi panike imaju obicno drugi uzrok.
Iskreno, napadi panike vjerovatno imaju veze sa nekim drugim stvarima u tvom zivotu i vrlo uspjesno se lijece kod psihologa- psihoterapeuta, uglavnom bez medikamenata. Toplo preporucujem KBT tretman (kognitivno
-bihevioralna terapija) koja se pokazala kao najefikasnija u tretmanu panicnih napada a nauci te neke tehnike kako da sebi pomognes bez lijekova. Ako imas pitanja vezana za tretman, javi mi se u pp.

(odgovor članu rock)
Neposredna veza do poruke: 353
   RE: Stitna zlijezda
16.3.2016 10:13:48   
azra I ADI
Imam hipotireozu i pijem Letrox 50..Zanima me da li se kod neke od vas javljaju alergijske reakcije na ovaj lijek? Već mjesec dana imam urtikariju, ne znam joj uzrok,a jutros na uputstvu pročitah da je jedan od neželjenih efekata Letroxa upravo urtikarija(koprivnjača).Inače sam probala sa dijetom i sve namirnice sam probala isključiti, ali ona se uporno javlja.

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 354
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 13 14 [15]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 13 14 [15]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *