tinkivinki
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas i mi smo evo fasovali i u finalnoj je fazi ova bolest tzv. roseola ili trodnevna vrućica (samo sto je kod nas trajala 5 dana)... temperatura je bila prvo standardna 38,5, dijete apsolutno normalno, veselo, razigrano, da bi prekjucer temp. bila 39,5 (40 C u guzi, tada je dijete bilo malo lošije nego inače)..stavila sam voltaren jedan ujutro jedan navecer itada je spala temp.. ja luda od cega mi djetetu ne spada temperatura toliko dana, nema nikakve druge simptome...vodila pedijatru, kazu vjerovatno virus... davala urin na analizu, nalaz dosta bakterija, leukociti od 8-10...kada mu je presinoc temperatura isla do 40 C u konsultaciji sa pediajtricom dam mu pancef zbog takvog nalaza mokrace.... danas nalaz urinokulture sterilan..kad se nisam roknula sto mu dadoh antibiotik ali sta je tu je sada... danas se dijete osulo po ledjima, po licu vise prema ušima i malo po prsima...progooglam i vidim da je u pitanju ova roseola....eto da mame znaju da dijete moze imati ludjacku teperaturu bez ikakvih simptoma i tek treći ili peti dan kada dobiju osip temperatura spadne... inkubacija traje 10 dana (prenosnici djeca u parku garant)... identično nam se desilo,evo danas 5 dan temperature,bez drugih simptoma,osim grlo blago crveno,izašao nam je osip uz rub kose i lica,po leđima,stomaku
|