|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako razumno rasporediti novac?
16.1.2009 23:12:19   
teta berta
Znate li vi mozda odgovor na ovo pitanje? Iz mjeseca u mjesec uvijek nastojim razumno trositi i nesto ustediti ali ne uspjevam. Vecina toga ode na hranu, kiriju, racune, bebu... A trenutno je jedna placa u kuci. Koliko vi mjesecno trosite, kako rasporedujete novac, na sto najvise trosite i uspijete li uz sve potrebno za zivot nesto potrositi i samo za sebe? Ovu temu sam otvorila iz razloga da pomognemo jedna drugoj nekim preporukama gdje su snizenja, akcije, u kojim prodavnicama je nesto jeftinije, povoljnije a ipak kvalitetno... Pa pisite

< Poruku je uredio Dina RR -- 16.1.2009 23:27:19 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 0:15:24   
camm
cijene divljaju nenormalno vidjela sam veceras
sve skuplje user posted image  puno od prosle godine
pa nisu djaba rekli dace ova godina biti najgora kriza.

sto se tice novca kako ga rasporediti to mm zna
ja s novcem ne znam nista,samo mogu bankrotirati.






_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 1:25:55   
leli§
novac se uvijek izvuce kao lud...sad ima sad nema...ma iskreno meni nije zao potrositi kada znam na sta sam potrosila, ali mi je najgore kad dobijem izvod iz banke i vidim potrosenu sumu i skontam da taj mjesec nisam ni na sta "posebno" potrosila. katastrofa.

jedini nacin da se ustedi danas na ovom vremenu je odredjivanje mjesecnog budzeta:):)i planirano rasporedjivanje sredstava. pokusaj napraviti listu (kao sto si vec zapocela:stanarina, hrana, beba itd...ali obavezno nemoj zaboraviti sitnice kao kafice, novine i sl.) prati sedmicne troskove jedan mjesec i sljedeci planiraj na osnovu prethodnog.

vise o budzetu i planiranju:
http://financialplan.about.com/cs/budgeting/a/Budgeting.htm

iskreno...meni ni ovo ne pomaze...ali bar sad znam na sta potrosim novac:)

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 8:19:45   
mamyca
Potpuno se slazem,ali danas je to jako tesko,svi imamo te iste brige,dok platis sve racune ode pola plate,pa na dijete,pa na nasuser posted image .Jedino nam ostaje da gledamo da sto racionalnije trosimo novac,i da ne uzimamo raznorazne gluposti koje nam uopce ne trebaju.Pratiti stanje iz mjeseca u mjesec i pokusavati nekako to dovesti u red,ali Boga mi tesko,jer kod nas u drzavi sve samo vise poskupljuje.user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 9:23:03   
nikka
Svakako pomaže kada napravimo neki plan rashoda ili bar zapišemo na što smo novac potrošili,
recimo kad vidim na što sam potrošila prošli mjesec 12.ti koji je bio pun praznika,sada u prvom sigurno nemam toliko rashoda ali zapisujem da imam podsjetnik za naredni mjesec.
Najviše trošim na hranu i higijenu to je sigurno kod sviju slično,
računi bi se svakako mogli smanjiti,
odjeću, obuću,kozmetiku i ostalo ne kupujem planski nego kad nešto ugledam da mi se sviđa i da mi se neće zbog toga zanebesati kada dođe izvod iz banke.
Tu su uvijek neke godišnje obaveze,osiguranje,registracija auta,štednja...svaki mjesec nešto.
Kartice su zlouser posted image ali eto i ja ih još uvijek koristim umjesto da uzmem novac za mjesec dana i to je to ali sam bar kontrolirala potrošnju na karticama,puno manji iznosi nego prije.
Još sam na nešto obratila pažnju,na štednju, svaki novčić bez kojeg mislim da mogu ovaj mjesec stavljam na sinovu knjižicu jer kakva vremena dolaze bojim se da uskoro neću imati što da odvojim pa sad skupljam ko vjevericauser posted image
A sniženja...tko zna nek pišeuser posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 9:29:08   
žana o8
Sa jednom platom na ovakvom vremenu i ne možeš uštedjeti. Mi imamo 2 plate, solidne, ali se opet ne uštedi od toga, nego ja zaštekam ono što dodatno zaradim ( jer mi je takav posao). Gledam neki dan na Oprah one debile Amerikance koliko troše pare na gluposti i koliko peglaju kartice , i onda im treba neki "ekspert" reći da manje plaćaju kartično i da redovno vraćaju rate. Trebaju oni doći ovdje kod nas da vide šta su ekonomski eksperti, s jednom platom preživjeti mjesec dana...
Što se tiče hrane tu neznam uštedjeti ,jer kupujem proizvode koji mi se sviđaju bez obzira jesu li na akciji ili nisu.A što se tiče npr. odjeće , tu znam otići u Fis , jer mi je jeftinije. E sad koliko je kvalitetnije , to ti ne bih znala reći ,ali nije ni u ovim našim nazovi buticima sad neka kvaliteta , nije to više ko nekada, svi nabavljaju tursku ili mađarsku robu. Znači odjeću, obuću, štrample, odjeću za Žanu znam kupiti u Fisu. Evo primjera, neki dan meni dojadio tepih u hodniku i staza u kuhinji, imam ih već 4 godine, a nema šta nije palo na njih i 4 puta se prali , pa ne liče ni na šta. I odem u Fis i kupim za 70,00 KM i tepih i stazu. Prelijepi su , a ni ne trebaju mi bolji, jer ću ih opet promijeniti. I tako ja to nekako kalkulišem. user posted image


_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 10:00:38   
andji
ne znam šta bih rekla,nit znam štedit a nit se nešto trudim...ovako nam već ide i meni se svidja pa ništa i ne mijenjam...ni mm ništa nije bolji,nekad bi on kao nešto i uredio da se zna,ali sutradan se vrati na staro....sreća nam je što on ima takav posao koji nam donosi ovakav život,a opet da imamo stambeni kredit ili bilo koji drugi(a nemammo) znam da ne bi se moglo ovako......svaki mjesec platimo režije i ostalo kako on zaradjuje ide nama za trošenje...na odjeću,hranu,higijenu,moje maze i djidje,puno kupujem sergeju...a on troši dosta na auto,svaki dan toči gorivo jer ide na teren i takav mu je posao.......ne idemo u mjesečnu nabavku nego po potrebi koji dan šta treba tako se i kupuje.....jedino smo sebi eto da uštedimo šta ove god. obezbijedili meso...a ostalo sve se snabdjevamo u marketima....tako je sada a šta će biti dalje vidjećemo,imamo Sergejevu kasicu i tu se svaki dan ubacuje odredjeni procenat od mm dnevne zaradeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja volim njegovu kasicuuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 10:17:37   
ewica
Ja i suprug imamo dobre plate,ali imamo i 2 kredita,koji mjesecno uzimaju 1000KMuser posted image Uz to treba platiti grijanje,struju,telefon,mobilni,smece i vodu,sipati gorivo u auto,kupitit Maloj pelene,maramice,kreme,kupke i sl.Uz to-hrana,mjesecno pedijatar,kozmetika,garderoba za Malu (u zadnje vrijeme kupujem u zari,sve ovdje kosta 9-20KM, lijepo je i kvalitetno,sem toga dosta dobijamo od mog tatu iz Poljske i muzevljevog brata iz Svajcarske).Muz mora biti na poslu svaki dan u odjelu,pa mora imati nekoliko njih-jedno musko odjelo kosta od 150-500KM.Osim toga uvijek treba imati pare ostavljene na strani "za svaki slucaj"-za bolest,iznenadan put i sl.
Kad se sve to sastavi, ostaje malo para za tzv gluposti...Iako se sjecam kad samo poceli biti zajdeno-nisamo imali prebijene pare, doslovno nista...I tada smo zivjeli i bili  sretnii..Dakle,potrebe rastu zajedno sa povecavanjem plata:)

_____________________________

Ewa,mama Jovane (24. septembar 2008.godine, 13,25h)
i dva Anđela-Jovana /24.06.2005-24.06.2005/ i Mrvice /12.04.2006-12.04.2006/.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 10:22:14   
mamsi
Kod nas ide ovako:
Dobijemo isti dan platu,poplaćamo kiriju,režije,djevojku koja čuva Kenana,ratu kredita,odemo u nabavku i ostane jako malo za trošenje.A to malo kupimo ili garderobu.ili neke điđe Kenanu,ili izađemo,ili.. uvijek nešto treba tako da ni marke nemamo ušteđene,osim što Kenan ima svoju kasicu pa ponekad ubacim nešto sitno.
Uglavnom teška su vremena došla.ali ne žalim se,nema nekog pretjeranog luksuza,ali bitno je da stignemo sve poplaćati i kupiti po koju sitnicu.
Opet kažem hvala Bogu pa oboje radimo

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 10:24:33   
ewica
Aha,as samo razumno rasporedjivanje para to za mene apstraktni pojam-ne znam nikako sa novcem,ali zna moj muz,ipak je on ekonomista.Ja kad sam jedno vrijeme placala racune, odjednom poceli smo dugopvati 2-3 mjeseca Toplani,telekomu i sluser posted image Moj muz postuje svaku zaradjenu marku i divim mu se donekle zbog toga...Meni stednja jos uvijek postaje tajna.

_____________________________

Ewa,mama Jovane (24. septembar 2008.godine, 13,25h)
i dva Anđela-Jovana /24.06.2005-24.06.2005/ i Mrvice /12.04.2006-12.04.2006/.

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
17.1.2009 10:33:00   
ziki
Iako se sjecam kad samo poceli biti zajdeno-nisamo imali prebijene pare, doslovno nista...I tada smo zivjeli i bili sretnii..Dakle,potrebe rastu zajedno sa povecavanjem plata:)

Potpuno si u pravu. Mi kad smo se uzeli i posle 5 dana dosli u Gracanicu donijeli smo samo osnovno, sto moze da stane u auto i tolko, al smo bili sretni, umedjuvremenu su nam se plate povecale bar 2x (sad moje skoro da nema-naknada) a potrebe nonstop rastu. Pokusavam od nove godine nesto sa sedmicnim jelovnikom i tom velikom sedmicnim kupovinom sto zbog snijega pa ne mogu da izlazim sama a i nebili sta ustekala al do sad slaba fajda. Volim da trosim, na sebe najmamje al uzivam da kupujem poklone, za Tarika ne mogu da ne kupim bar nedeljno neku sitnicu. Vidjecemo do kad ce moc ovako.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
18.1.2009 12:06:06   
mamy Sabina
Trudimo se da što racionalnije baratamo novcem
Pošto smo kreditno zaduženi(stambeni kredit+još jedan potrošački koji nam je trebao da završimo izgranju stana) ko omanja Afrička država,od plate ne ostaje baš previše.
Prvo što uradim kad plata dođe u kuću je da poplaćam sve račune,obavim nekakvu nabavku,koja ne može pokriti mjesečne potrebe.
Platim sve Eminine obaveze-članarine za klubove u kojima trenira,kupim joj što je taj mjesec potrebno,djete masala raste kao iz vode.
MM ima povremeno honoranu zaradu ,koja nije beznačajna,njome krpimo nastale minuse na karticama,
ponekad se tim novcem počastimo putovanjem,ništa specijalno.
Ima nekih šansi da ponovo počnem raditi uskoro,pa ćemo onda vidjeti koliko je lakše s dvije plate,
valjda bolje,mada što ih više  imaš rastu i potrebe.
Ove godine nismo išli na skijanje-prva godina da nismo otišli barem na 3-4 dana
Valjda će biti bolje.

< Poruku je uredio mamy2 -- 18.1.2009 12:07:09 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
18.1.2009 13:10:14   
sabas
Ja i MM imamo pristojna primanja nekih kreditica, svaki mjesec pomazemo nase roditelje , rezije , svaki mjesec nesto vanredno uleti Ali sam prosle god (sada vec predprosle )dala 'trajni nalog' u banci da mi svaki mjesec skida sa racuna 200 km i prebaca na stedni racun i rekla sam sebi da to nesmijem dirati i sem kada je nesto bas hitno , skidam samo kada trebamo da uplatimo za ugalj i drva veca suma. Stvarno sam dosljedna radije 'uletim' u minus na debitnoj nego da diram stednju . Ali opet sve potrosimo, prosli mjesec sam popisala fiksne izdatke, i sve sam trosila, vjerujte da nisam kupovala stvari bez kojih mogu jer treba upisati u teku A sto se tice mm hmmm on mi stvara rebalans u budzetu kazem da mu je bingo dodat on bi opet cekao prvi da dodje plata.
Moj savjet je sve pisati pa tako stvarate odgovornost prema sebi naravno trajni nalog a ako vasa banka nudi tu uslugu uvid na racun preko interneta , tako da znate uvijek na cemu ste.
Naravno bilo mi je ceif neki dan da se opustim pa 150 km u TUSU sam potrosila na sltakise ukrasne svijece simpa carapice opet kazem sto radim nego da potroslim. Ja nemam jos bebaca i znam da je tesko odoljeti za djecicu ne kupiti neke 'simpa' stvari Ja i mm (tetka i tetak) kupujemo najvise stvari za nase tetice male - tu kusnju nemozemo nikada da izbjegnemo
Sretno sa budzetom

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
19.1.2009 16:57:35   
Anoniman
Ja kad sam došla u Sarajevo na studije 2000 godine,moji roditelji su trebali da mi plaćaju školarinu,kiriju,knjige,pa hrana,džeparac sve je to tražilo puno novca. Moj tata nije štedio samo je tražio od mene da završim fax. Taj dio mog života me naučio kako da raspolažem sa novcem.


(odgovor članu sabas)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
19.1.2009 17:00:14   
Romali
Razumno rasporediti?
Nikako user posted image , kratko i jasno. Uvijek nešto neplanirano izleti.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
19.1.2009 18:14:10   
tea lana
ne stedim sem Lanine kasice i zivotnog osiguranja.Nemam ni jednog kredita jer hvala Bogu imamo svoj stan.Tako da nam muzeva plata ide na mjesecno trosenje kad se naravno obavi placanje rezija i nabavke u kucu.Mada ja i kad odem u veliku nabavku i tamo ostavim i do 200 250km sutradan kadf odem kupiti hljeb i cigare potrosim jos najmanje 10km,

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
20.1.2009 15:27:19   
teta berta
Tako je i kod mene tea lana odemo u mjesecnu nabavku, pa opet nesto treba a ne moze se uci u prodavnicu ispod 10 km. A kako kaze romali uvijek ispadnu nekakvi neplanirani troskovi, rodendani, svatovi i td...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
22.1.2009 11:45:18   
HanaBana
Mi platu od MM ne diramo (ostavimo je za neke vece godisnje akcije - more, planina, kupovina namjestaja-prosle godine iskoristili ustedjevinu za uvodjenje grijanja) a moju trosimo na mjesecnom nivou ali se trudimo da i tu ustedimo koju markicu, tako da smo zadovoljni sa trenutnom situacijom. Obicno vikendom idemo u nabavku i tu potrosimo 100-200 KM, a radnim danima ja trosim za cigare, novine, rucak na poslu, kafendisanje, a MM samo za kafendisanje (on stediuser posted image ). Sedmicno makar jednom izletimo lovu za neke krpice sebi, Hani ili mm.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
31.1.2009 15:31:47   
dana3
da malo podingnem temu:jako tesko odgovoriti ali eto u svedskoj se moraju racuni platiti i najvise je onih koji se automatski skidaju s racuna.dalje,ostale racune placamo preko interneta a nase banke imaju dostup preko interneta tako da imam popis svega sta sam karticom platila ili kad sam koristila bankomat.
prvo se plate racuni,od ostatka novca se izracuna hrana koju uzimamo na veliko a onda dokupljujjemo sta pofali,odjecu uglavnom kupujemo u trgovinama koje prodaju original robu ali u pola pa i 1/4 cijene.cekamo ta velika snizenja jer je stvarno glupo placati hlace 200 - 250 km kad se dobiju i po 40 km poslije na snizenju.
naravno da cekaju i neocekivani izdaci ali ovde je godina uglavnom vec planirana pa samo ono za licne potrenebe mora da se vodi vis eracuna-stedim tako da mi banka automatski uzima odredjenu sumu novca koju ja mogu da uzmem ako zatreba.ovako sma slicno vodila i racun u bosni dok sam bila.mora se.najlakse je potrositi


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
6.2.2009 14:19:03   
teta berta
ma kako god okreneš razumno ili nerazumno uvijek se potroši, ja sam prošli mjesec skupljala baš svaki račun i gledala šta je to bez čega se i može i skontala da smo zapravo samo kupovali ono što treba osim naravno koje kavice u gradu i ponekog izlaska. ali mora se čovjek malo i opustiti, bar ja tako mislim.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
6.2.2009 14:43:26   
Blue rose RR
Najvažnije nam je podmiriti obaveze prema državi/banci, a onda postaviti prioritet i idemo dalje.
Mislim da ne postoji neki modalitet kako uštedjeti na današnjem vaktu - osim da čovjek od usta svojih izdvaja.
Meni je najvažnije da svaki dinar ide u racionalno određene ciljeve, i da ih ne trošim u apotekama i kod doktora.
A sve ostalo ćemo "predurati".

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
6.2.2009 15:14:25   
dina_89
ja bi bas voljela da naucim stediti ali to mi nikako ne ide, imam tu sreco da ne brinemo o stanarini,struji,vodi,telefonu za sve to se za sad brinu roditelji od mm. Mm ima jako dobru platu i to nam je sreca tako uspijemo ustediti (trenutno skupljamo za kucu i teretanu ) ali da je njegava plata poput ovih nasih prosjecnih prosto ne znam kako bi prezivljavali.Pokusavm mjesecno izdvojiti dio novca koji cu potrositi na krpice i tako gluposti ali nikada ne ispostujem to sto sam odvojila uvjek uzmem josuser posted image . a pored toga trosimo jako puno na provod, na tome ne znamo da stedimo (more, izlasci) ma na gluposti najvise (odemo da jedemo na buni, ili u zagreb odemo na rucak) ni sama ne znam zasto to radimo valjda da se malo prvozamo i sve planiramo neka jos malo cemo ovako pa cemo poceti stediti  ali nikako da pocnemo...

sve pohvale za temu, podstakla me na razmisljanjeuser posted image user posted image user posted image  

_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
6.2.2009 20:34:32   
mnn
ja dobijam porodiljnu naknadu 4257kn...mm Hvala bogu zarađuje više od mene jer sa tim dodatkom mogu platiti hranu...i ajde režije sa još par kuna dodatka...ma kad sve izračunamo nesmijemo se žaliti jer imamo stan, i sve uz to...i ušteđevinu imamo ne veliku ali ako nam nešto zatreba mogu se na to osloniti...pa me to veseli.user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
6.2.2009 23:00:17   
adannn
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Najvažnije nam je podmiriti obaveze prema državi/banci, a onda postaviti prioritet i idemo dalje.
Mislim da ne postoji neki modalitet kako uštedjeti na današnjem vaktu - osim da čovjek od usta svojih izdvaja.
Meni je najvažnije da svaki dinar ide u racionalno određene ciljeve, i da ih ne trošim u apotekama i kod doktora.
A sve ostalo ćemo "predurati".



Ma potpisujem od riječi do riječi,kao da sam ja pisala,kada ti treba za doktora ne daj Bože to je propast...A mi sada štedimo tako što sve pretvaramo u Eure i ne trošimo ih SAMO u slučaju nužde...Ja sam kupila jednu veliku kasu koja se ne može otvarati i svaki dan stavljamo od 5km pa na više...Jedva čekam da je otvorimuser posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kako razumno rasporediti novac?
7.2.2009 15:59:45   
teta berta
svaka čas kad možete svaki dan u kasicu staviti 5 pa na više, ja da tako stavljam morala bi je razvalit jaako brzo. trudim se po marku dnevno gurnuti u kasicu, al nekad mi ni to ne uspijeva. al bit će bolje, Bože zdravlja, za ostalo ćemo lako...

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *