|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
21.1.2009 7:04:45   
andji
A može se desiti da neko bilo telefonski ili ovako real pomene provalu u moj profil,to je svakako tema za polemiku,a kao i svaka emisija tako i ova najviše se bazira na teme koje su zgodne za komentarisanje i zanimljive gledaocima,da bi dobili na gledanosti

< Poruku je uredio andji -- 21.1.2009 7:05:08 >


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
21.1.2009 8:33:41   
M kao Mama
Ma, ne vjerujem, da će to sve naprijed navedenog doći,jer Aleksandar u zadnje vrijeme emisije snima, znači nisu uživo, nema direktnog javljanja, mejlova i slično.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
21.1.2009 16:34:27   
D_K
Ako ste vec pocele da predlazete teme za emisiju ja predlazem da se osim nekih veselih tema dotaknete i teskih.
Ja sam se sjetila kako se Mika zalila da je ne podrzavamo u njenoj borbi da se kazne odgovorni za sve ono sto se njoj desilo. Mislim da bi ovo bila sjajna prilika da dobije potrebnu medijsku paznju i da se pokaze podrska clanica svih clanica RR Miki..
P.S. izvinjavam se ako sam propustila nesto jer nisam bas u toku sta se desava sa onom optuznicom i citavim slucajem ali sjetila sam se jednog posta kojeg sam procitala i palo mi je ovo na pamet.
u svakom slucaju smatram da se treba dotaci i losih iskustava nekih nasih forumasica bilo u porodilistu ili u toku trudnoce itd..

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 8:18:07   
M kao Mama
Naravno, ali Mika se nije javila na ovoj temi,  tako da ne bi bilo lijepo da u njeno ime nešto govorimo,ako je zainteresovana u svakom slučaju, zašto da ne.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 10:36:40   
Mika
Hvala D_K! Jako je lijepo kad se neko sjeti onoga što sam pisala...

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 10:52:19   
Mika
Ja sam prije par mjeseci odustala od praćenja ostalih tema na ovom forumu izuzev Šta poslije spontanog pobačaja gdje me je vjerna druga i obavijestila da me spominjete...

I za vašu informaciju, nakon obraćanja svim nadležnim isntitucijama u ovoj državi kojim smo se imali obratiti (a za detaljnije inforamacije možete pročitati moje ranije postove) ništa nismo postigli jer je konačnu inspekciju radila Federalna uprava za inspekcijske poslove, i to dr. Jadranka Gutić iz državne bolnice kao ovlašteni i imenovani inspektor za slične stvari, koja je u izvještaju navela da se doktori možda nisu ponijeli kako treba ali da je to predmet rasprave unutar GAK-a kao institucije gdje rade a ne neke inspekcije. Za ostalo kaže da je rađeno po protokolu itd. itd. braneći kolege, a mi ništa drugo nismo ni očekivali.
Nakon toga smo konsultovali advokata koji je rekao da je jedini način da nađemo doktora specijalistu iz ove oblasti koji će biti spreman na sudu posvjedočiti da su zanemarili pacijenta što je naravno nemoguće u ovoj državi a možda i šire jer kolega neće protiv kolege i to nam je jasno. Moglo bi se tu svega naći da je neki tužilac spreman da "čačka mečku" ali naravno slabo ko hoće da "ljulja brod" tako da se sve završilo na tome.

Što se tiče vaše ideje jako je dobra s tim da mislim da biste trebale napraviti koncept emisije, s obzirom da se za žene i materinstvo veže toliko raznih tema. Po mom misljenju bolje je detaljno obraditi jednu temu nego površno više njih. Ako ste spremne dovoditi djecu onda tu nema puno mjesta ženama poput mene jer bi to bilo i suviše bolno za nas. Nas boli i sam pogled na trudnu ženu a kamo li dijete. Opet, ako nemate namjeru dovoditi nekog doktora i napraviti suočenje žena s jedne strane i doktora s druge onda ni to ne pije vode jer bi se sve završilo samo na praznim optužbama žena koje ne smiju doktorima u lice satresti neke činjenice.

Eto toliko od mene, ne moram biti u pravu po prijedlozima za emisiju ali to je moje mišljenje.

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 11:30:11   
M kao Mama
Ti Aida znaš vrlo dobro, barem mislim da se sjećaš da sam ja u dobroj mjeri upoznata sa većinom stvari koje ste ti i tvoj suprug pomenuli, i zato sam kazala da bi bilo jako ružno govoriti u tvoje ime, kada si ti već tu na forumu, drago mi je da si se javila na ovoj temi, i mislim da će djeca ipak ići u studio, jer ipak smi smo mi na ovom forumu zbog njih, djece.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 11:44:43   
Amrino
Da, ali Mika draga mozda ne bi bilo lose da ti (i ostale koje su dozivjele slicne stvari) svoju pricu posaljes direktno Hrsumu (mozda i nekim drugim novinarima) a da mama alma i ostale koje su u moucnosti da na neki nacin "poguraju" tu pricu- jer mislim da ta tema (da to tako nazovem) zasluzuje da joj se posveti cijela emisija. Mislim da se sve one porodilje kojima se desila neka neugodnost i koje su bile izlozene bahatom ponasanju nasih doktora treba da se jave i da se bore za sebe. Toliko se toga desava...svaki dan. Toliko je vise to NEponasanje prema trudnicama, porodiljama, majkama postalo sramotno i ispod svakog nivoa a svi nekako sute o tome. Znate kako kazu- ako nije bilo na TV- u kao da se nije ni desilo.
Mozda "kolege doktori" ne zele da se nekome zamjeraju ali mislim da se novinari daleko vise trebaju oko toga angazovati.
Procitavsi juce da je proud mom ostala bez posla bas  mi se nesto sazalilo na sve nas...Kao da nikoga na svijetu nije briga sto hara bijela kuga i umjesto da ti pomazu oni ti tako sve to otezaju da je samo cudo nevidjeno kada se neko odluci na npr. trece dijete.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 11:55:25   
Mika
Ma sve je to super i sve je razumljivo. Kad sam tražila podršku žena koje su prošle slično niko se nije javiouser posted image Kasnije se jedna javila ali tada nije bila spremna ići u javnost. S druge strane čak su i administratori ovog portala zaključali temu koja se odnosila baš na to, skupljanje glasova žena da se nešto uradi po tom pitanju. Svaki moj dalji komentar je suvišan jer moj glas i moja riječ (a ja nisam šutila bar kad su državni organi u pitanju) su kap u okeanu! A što se tiče medija i televizije, pratila sam ja vijesti o gordanasi-noj sestri, pa o slučaju iz Mostara gjde je majka podlegla itd. itd, i to je bila vijest tu veče i kraj priče. Niko se nikada (ili meni nije poznato) nije vratio na tu temu da vidi šta se u stvari poduzelo i dokle je sve to doguralo.

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 13:55:30   
Anoniman
Draga Mika, zao mi je sto god da ti se desilo, nisam bas upucena. Iskreno mi je zao, i ja sam majka koja je izgubila blizance i jako mi je tesko pomislit na to a kamoli pricati o tome, i kad vidim naslov teme ; "Sta poslije spontanog pobacaja" nesto mi se okrene u stomaku.
Ova ideja koju je Alma pokrenula, mislim da ide u nekom pozitivnom smjeru, da prikaze nesto dobro sto je ovaj forum napravio.
To o cemu ti govoris, zasluzuje ne jednu, nego 5 emisija i opet ce puno toga ostati nedoreceno.
Molim te nemoj me pogresno shvatit.
Mislim da je Aleksandar Hrsum novinar kojem se mozes obratit i da se grubo izrazim, mozda jedva ceka temu poput te radi ekskluzive.
Ja zaista ne znam kroz sta si prosla, ali da sam na tvom mjestu ja bi mu se javila, a onda ce lavina sama krenut.
I ne mora to biti samo protiv dr ginekologa, odmotat ce se klupko pa vidjeces ti kandidata koji ce te podrzavati.
Zelim ti zaista sve najbolje, i molim te da krivo ne shvatis moj post.

(odgovor članu Mika)
  Neposredna veza do poruke: 135
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 15:18:51   
Suzana
100% podržavam ideju mame Alme.
RR je svijetli primjer da i u BiH može da se desi nešto pozitivno, da žene komuniciraju bez predrasuda, da su spremne pomoći jedna drugoj bez obzira pripadnost, naciju, vjeru, pa i boju kože. user posted image
Teme o kojima bi se u emisiji moglo razgovarati su neiscrpne...
 
Ono što se desilo našoj forumašici Miki svakako zaslužuje posebno mjesto i posebnu emisiju.
Miki se divim na hrabrosti.
Tek prije par mjeseci sam slučajno pročitala kroz šta si prošla i šta si doživjela i htjela ti se javiti samo da ti pružim podršku. Mogu misliti kako si se osjećala...
Razumijem te možda malo više, jer sam i ja bila trudna sa blizancima, i hB rodila dva prekrasna dječaka.
Divim ti se i podržavam tvoju borbu protiv aljkavosti (najblaže rečeno) naših doktora i situacije na GAK-u u Sarajevu. Svaka ti čast što si reagovala kao što bi sve mi trebale da reagujemo, jer šuteći, dozvoljavamo im da rade to što rade. I ako i dalje budemo šutili, situacija se nikada neće promijeniti.
Bravo za tebe, skidam kapu, i želim ti puno sreće u budućnosti. Sigurna sam da ćeš vrlo brzo držati svoje čedo (a možda i dva) u naručju.
 
Medije i ovakve emisije treba iskoristiti, Mika, ne znam zašto se nisi obratila Bakiru i 60 minuta. Sigurna sam da bi iskoristio tvoju priču da javnosti predoči ovakav strašan odnos prema budućim majkama, prema trudnicama...
 
Pozdrav za sve ženice dobre volje. user posted image

_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 16:32:31   
Mika
Bakir se očito bavi pametnijim stvarima jer nije htio da se bavi ovim. Valjda mu nije dovoljno političko šta li user posted image

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
22.1.2009 17:48:34   
idana_85
Pa ja vjerujem da ce Aleksandar, ako bude snimao emisiju o portalu, i sam prosurfati portalom i vidjeti teme o kojima se raspravlja, pa izmedjuostalog i sta se desilo nasoj Miki, pa neka sam odluci, a treba mu spomenuti i dobre i lose razloge koji su nas doveli na ovaj forum, pa neka odluci u kojem konceptu zeli praviti emisiju i da li bi napravio posebnu emisiju o nekoj temi kao sto je tema Mike.

Miko, ne daj se, budi snazna i istraj....


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
29.1.2009 12:39:48   
bubamara80
zna li se u kolikosati će biti snimanje?
meni se isto lično Hršum ne sviđa što ne znači da ne cijenim njegovu emisiju.naprotiv.
p.s. ja sam nekad isto CD-u pisala (Kenanu Ćerimagiću) oni kažu da imaju nešto u pripremi vezano za trudnice,
OK, mada sam ja isto željela konkretno da se na naš portal odnosi, ali eto.
nije bitno gdje se pojavimo bitno je da smo nešto rijetko i pozitivno u ovoj  državi i da se malo javnost upozna sa tim kako smo se mi žene same snašle :)
unaprijed želim samo napomenuti da bi bilo idealno da sve tamo mame koje budu prisutnr stoje kao jedna -dakle složno user posted image user posted image

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
4.2.2009 8:58:46   
M kao Mama
Drage moje, evo da vam javim da još uvijek nemam povratnu  informaciju od Alkesandra Hršuma, i jedna forumašica je govorila da će s njim razgovarati jer se znaju lično, pa je molim da nam javi ako je bila na razgovoru.

Ja sam mislila da opet ovih dana pošaljem mu jedan meil, da ga podsjetim, pa eto možda ne bi bilo zgoreg da i vi mu pošaljete meil. Možda kada nas je više, ozbiljnije će nas uzeti u razmatranje.

adresa je zforum@pink.co

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
17.2.2009 10:25:04   
nensy
meni se cini da od toga nema nista iako sam se iskreno nadala i gledam zabranjeni forum pa se sve nadam da ce aleksandar najaviti iducu temuuser posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
17.2.2009 10:59:59   
M kao Mama
Evo upravo sam sada poslala meil Hršumu, nadem se odgovoru. pa bilo kakvom, ako se javi, ja samo copy paste pa i da vi vidite.

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 11:43:34   
M kao Mama


Drage moje, čestitam Vam svima dobile smo termin za Zabranjeni forum, to je sredina ili predzadnja sedmica marta. JUPIIIIIIII.

Upravo sam se čula sa Aleksandrom, i ovako smo se dogovorili da napravimo koncepciju emisije, sada mi treba vaša pomoć o čemu bi to najviše razgovarale, moramo se fokusirati na jednu temu, dal je to vantjelesna oplodnja, da naše klinike gibekološke ili nešto treće na vama je da sada to odradimo, tako da bi i on mogao tražiti adekvatne goste.

Eto, javljajte se, i još nešto prevoz je organizovan ima asutobus tako sda za to ne treba brinuti,

ljubim vas sve

P:S. Imam problema sa internetom, tako da ne brinete ako me ne bude koji dan.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 11:59:30   
azra
Ja bih vam predložila da gosta pozovete dr. Zulfa Godinjaka sramotno je u kakvim čovjek uslovima radi na red se čeka po čitav danuser posted image user posted image user posted image . Smatram da potrebno da se dr. Godinjaku omoguće normalni uvjeti da bi mogao da pomogne mnogim ženama.

_____________________________

mala princeza 12.06.2008
mali princ 11.02.2011

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 11:59:58   
andji
ej mama Alma ma ti si kraljica,znači eto mene u SA opet...hoću doću 100posto,samo reci tom Aleksandru neka pošalje bus po meneuser posted image user posted image user posted image user posted image a temu koju god želite,ako vam šta mogu pomoći samo recite tu sam...JDE DA VIDIMO KOJE TEME DOLAZE U OBZIR,DA NAPRAVIMO KASTING TEMA,PA KOJA BUDE U NAJVEĆEM BROJU TO ĆE BITI TO?Šta kažete forumašice,ajte predlažite teme?

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 12:04:11   
Emina*
Odnosi/tretiranje zaposlenih u bolnicama
(sestre, doktori, babice) prema porodiljama...

Koliko nam drzava pomaze u naknadama (bolovanje, porodiljske naknade, djeciji doplatak)
Dajte neku temu, u kojoj ce se nesto poduzeti po nekim pitanjima..
Nemojte teme koje nece imati nikakvog efekta na gradjane, drzavu...

< Poruku je uredio Emina* -- 19.2.2009 12:05:30 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 12:15:02   
kristijan
porodiljni ne plaćanje i nemar prema trudnicama kad bih vam rekla da sam u cipsu čekala sat da izvadim osobnu a kad sam jednu ženu zamolila da me pusti i usput stomak mi je bio do zuba ona je rekla i ja čekam sat a o poslodavcu da ne pričam znači tretman trudnica i briga o porodiljnom

_____________________________

KRISTIJAN 24.12.2003
IVAN 24.06.2008
JAN 21.01.2010

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 12:16:57   
jupajdi
IZVORNA PORUKA: Emina*

Odnosi/tretiranje zaposlenih u bolnicama
(sestre, doktori, babice) prema porodiljama...


Slažem se sa Eminom u potpunosti. Kako nas tretiraju u bolnicama. Da i u bolnicama u kojima na svijet dolaze novi ljudi ima najviše korupcije. Žena se ne može poroditi a da doktoru "ne tutne" nešto.
Trebamo što više ići ka svjetskim standardima. Apartmani u bolnicama, njega kakvu zaslužuje ostale žene u svijetu.....
Kada će se više Ginekološko-akušerska klinika preseliti u nove prostore?
 
 

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 13:09:14   
Zoe
To je odlično user posted image user posted image user posted image , stižem i jauser posted image
Teme: 1. Vantjelesna oplodnja- zašto u FBiH nema besplatnog prvog pokušaja
          2. Odnos prema porodiljama -  definitivno uređene naknade za porodilje - i to za svaki kanton izjednačene.
          3.  Odgovornost ljekara za pogrešne dijagnostike i dovođenje trudnica
              do gubitka ploda/bebe ili života trudnice/porodilje..

možda se sjetim još nečegauser posted image  

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: RR u Zabranjem forumu kod Aleksandra Hršuma
19.2.2009 13:41:11   
D_K
Odlicno poredano - cestitke Emini i Zoe.. Glasam za vase prijedloge i jos bih dodala i malo o RR - npr. koliko nam je od pomoci to sto razmjenjujemo savjete na RR, podrzavamo jedna drugu i kad smo tuzne i kad smo sretne..

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *