Hanady RR

| 

Dženana_G za tebe      Azure čokoladna   Kore:     Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja.  Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4)        Fil: Na pari  (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin sece, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera.        Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem.       Reform:      Kora:     10 bjelanjaca     300 gr šećera prahu     300 gr smljevenih oraha     2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)        Istući bjelanjek ¡ šećer u čvrt snjeg  postupno postupno dodati orahe I brašno. od dobivene smjese peći ¡ 5-6 kora tanjih.     krema:     10 žumanaca    200 gr Åšećera u prahu    3 rebra čokolade ( možeš I više malo)    250 gr putera     3 kašoke crne kafe ili ness kafe        Žumanva sa šećerom izmutiš, staviš na paru…kuhaš da se zgusne dodoaš u to čokoldau mješaš da se otopi ista…skineš s avatre sačekaš 5-6 min dodaš puter I umješaša…ostaviš krmeu d amalo ogladi…        Mažeš krema.kora.krema.kora sve okolo kremom premažeš…   TORTA TEODORA        Sastojci:        Za prvu koru (tamna kora):     8 jaja     8 kasika secera     12 kasika mljevenih oraha     4 kasike prezle     1 kasika kakao-a        Za drugu koru (bijela kora):     5 jaja     5 kasika secera     150g sjeckanih oraha        Za fil:     5 zumanjaca     250g secera u prahu     150g cokolade za kuhanje     3 supene kasike kuhane kafe     250g putera           I KORA     Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.     Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.     Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.        II KORA     Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.        FIL     Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.     U hladno dodati umucen puter.        Slaganje:     tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil           

|