|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 21:55:58   
tea lana
Slatki kakao kruh
user posted image

Sastojci za 8 osoba 1 ½ žličica suhog kvasca 500 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka 2 žlice kakao praha 1 žličica cimeta u prahu 1 žličica soli 4 žlice šećera 40 g maslaca 200 ml mlijeka 1 jaje 1 naribana jabuka
Priprema
    U posudu pekača stavite kvasac, zatim dodajte brašno pomiješano s kakaom i cimetom, sol i šećer.Dodajte maslac i na kraju mlijeko pomiješano s jajetom i naribanom jabukom.Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha (basic), program za dizanje (bake raisin) i veličinu kruha (extra large).Uključite tipku start. Radnja na ovom programu traje 4 sata. Nakon isteka tog vremena pekač će se zvučno oglasiti.Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.
Posluživanje Poslužite uz džem od brusnice ili borovnice. Savjet Ovaj ukusni kruh je odlična zamjena za kolač. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.



(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 22:00:24   
tea lana
Pogaca sa sirom
user posted image
Sastojci 250gr sira 1 casa jogurta 1 kesica praska za pecivo 1/2 case od jogurta ulja 2 zumanca 1 celo jaje po potrebi brasno
Priprema Zamesiti mekano testo.Sacekati da nadodje.Premazati zumancetom,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Prijatno. Posluživanje Posluzite je uz sir,jogurt,pivo,meze ili bilo koji prilog po zelji.

 E ovo sam pravila,umjesto jogurta iz boce ja sam prvi put stavljala Dukatov tecni jogurt stavite nas u casi Milkosov cvrsci,manje kisi pa je i pogaca manje kisela,ja sam dodala malo i kukuruznog brasna i njime posula pogacu prije pecenja.I nikad nisam stavila ovoliko ulja ja stavim 1/3 case na 250grama mladog sira




(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 22:05:31   
tea lana
Uštipci s bananama
user posted image
Sastojci Za uštipke: 2 zrele banane (220 g pirea) 2 žlice smeđeg šećera (25 g) 100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka ½ žličice Praška za pecivo Dolcela Za prženje: 500 ml ulja Za posluživanje: 2 žlice kokosova brašna
Priprema
    Banane izgnječite, dodajte šećer i brašno pomiješano s praškom za pecivo te zamijesite tijesto. Pomoću žlice grabite tijesto u obliku loptice i pržite u zagrijanom dubokom ulju. Zlatnožute uštipke vadite na upijajući papir da se ukloni višak masnoće.
Posluživanje Tople uštipke s bananama poslužite posute kokosovim brašnom. Savjet Prije nego počnete pržiti uštipke, žličicu umočite u ulje da se tijesto ne lijepi.


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 22:19:48   
bloom
Mmmmmmmmm, da imam banaan sad bi napravila ove ustipke, ne bih cekala dorucka. Super su.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 22:22:29   
tea lana
i ja cu njih morati napraviti ovu pogacu jesam vec al ustipci ce vec sutra da budu ako nista kao desert

(odgovor članu bloom)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: ideje za doručak
8.7.2009 22:33:37   
HannaS
Uh sve mi ovo izgleda "fajn"..gdje ste bile prije sa ovim idejamauser posted image Ja na dijeti pa ne doruckujem,a ako pocnem mm-u pravit ovakve dorucke,nista od moje dijete.

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 12:05:26   
tea lana
sta je ovo niko da da jos kakav savjet

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 13:15:59   
hanabanana
U toku radne sedmice doručak je brzinski ( pahuljice, musli, kornflex ), ili uopšte ne doručkujemo kući. ( na putu do posla kupimo peciva ili ponesem voće )

Vikendom, zavisi: nekada je to pura, nekada palenta, nekada uštipci, sendvici ( slatki ili slani ), jaja, musli, pahuljice, kornflex. uljevak.....to je to. 

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 14:04:43   
idana_85
Pa kako to zaobravih,ja volim za veceru i za dorucak uzljevak s pavlakom.
Napravi se smjesa za palacinke i salije u pouljenu tepsiju i zapece. Kada se ispece, isprzi se malo maslaca u sercpici,doda mlijeka,posoli i da prokljuca. Uzljevak se tim zalije i gore premaze pavlakom  te posoli....mljac.

Isto pravim "korice", to sam naucila kad sam se udala. U tavu se stavi malko ulja,ili biljnog masla,malo mlijeka,te se stavi kravljeg sira, sira edamera,malo pavlake,mize....svih ti sirnih namaza i djidja,ko sta voli,te se to istopi. Kad se fino istopilo stavi se hljeb iskidan na komadice,tj zalogaje i izmjesa. ako je suho,doda se jos malo mlijeka. ja najvise stavim edamera i bude super ukusno,mada ne izgleda nesto posebno.

cesto przim hrenovke i jaja na oko,ili pomjesam jaja i hrenovke,ili jaja i salamu.
 nekada umutim jaja,dodam kravljeg sira i to ispecem kao sto inace przim jaja. ili kravlji sir malo zagrijem u mikrovalnoj,tek da pocne vodu pustati i prelijem uprzenim maslo i to je moja "topa".

isprzim paprike cijele, ili isjeckam na komadice,pa kad bude gotovo dodam paradaiz ili malo umucenog sos paradaiza,a nekada dodam mlijeko i pavlaku i ako imam kajmaka.....

u mlijeku skuham musli,samo da prokljuca, dodam kras i pahuljice (ja volim brudnu, medu)

cesto pravim przenice pa jedemo sa slanim ili slatkim namazima

nekada kupimo zaledjena peciva, lisnato s eurokremom,sirom,hrenovkama...pa samo ispecemo

isprzim luk, te dodam i proprzim tunu

isprzim luk sa malo ajvara i sos parada iza,dodam isjeckane sampinjone,povegetim,stavim origano i izdinstam,te to stavljamo u sendvice...to bude kao pizza sendvich,ili ako napravim pljeskavice bude pizzaburger...

tata i brat vole jaja s lukom,mada ja i nisam bas ljubitelj

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 14:13:41   
milenium
mi ne doručkujemo ama baš NIKADuser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 14:24:46   
*Seve*
I kod mene nema dorucka sve se svodi uz jutarnju kafu ili latte...
Muz zuri na posao tako da skuvam kafu,kroasoni,peciva,kolaci,palacinke kako kada...
Uvijek uz kafu uzmemo nesto...Jedino vikendom malo duze kafendisemo....

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 15:10:46   
Dinkica
Tunu u konzervi, virsle kuhane, kuhana jaja, omlete na razne nacine sa raznim salamama, gljivama iz konzerve(prscu opasnouser posted image ) , palentu, mazalice ABC sirko, margo + med, a najvise oboje volimo topu, to je radnim danom, vikendom se budimo kasnije pa onda mozemo fino izgustirati slane lokume, przenice...

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 15:17:07   
neki
Da ne otvaram bezveze novu temu,da vas ovde pitam...Kad jedete musli i cornflakes,osim sa jogurtom,naravno ja jedem sa mlijekom...Zanima me da li jedete sa vrucim ili hladnim mlijekomuser posted image Ja bih sve ispovracala kad bih okusila to sa vrucim mlijekom,isto hapa,uuuuuuuuuhuser posted image Kako li to neko moze tako jestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:11:26   
HannaS
Hladno mlijeko definitivno.mislim da nikad nisam ni probala sa vrucimuser posted image

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:24:19   
neki
Jao kako to ljudi mogu jesti,jaoooooooooooooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Dobro o ukusima ne treba raspravljati,ali ovo mi je stvarno nesto najbezveznije sto sam ikad vidjela i cula...Ma hladno brate,pa kad pocne da hrska pod zubima,njami,njamiuser posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:56:16   
dana3
IZVORNA PORUKA: HannaS

Uh sve mi ovo izgleda "fajn"..gdje ste bile prije sa ovim idejamauser posted image Ja na dijeti pa ne doruckujem,a ako pocnem mm-u pravit ovakve dorucke,nista od moje dijete.






Kao dugogodisnji dijabeticar plus koja sam sa 167 visine vagala 82 kg te savetujem da obavezno doruckujes a izbjegavas veceru jer dorucak je najvazniji za normalno funkcionisanje organizma.
najedi se ujutro dobro a poslije sta stigla ili ne.
ima narodna koja kaze:dorucak jedi sam,rucak podijeli sa prijateljem a veceru sa neprijateljem.
eto toliko o vaznosti obroka.




da ne budem off topic:za dorucak ko zeli da zbaci kile:dvije kriske integralnog kruha(ili crnog bilo koje vrste),premazan sa margarinom,zatim list sira,salame i krastavac(odvaja vodu iz organizma) i za zaliti vocni jogurt bez secera ili sok po zelji.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:57:59   
neki
Dobro me napomenu,vocni jogurti za dorucakuser posted image user posted image user posted image Pronasla sam odlican,jabuka i cimet,njam,njamuser posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:58:13   
dana3
IZVORNA PORUKA: neki

Da ne otvaram bezveze novu temu,da vas ovde pitam...Kad jedete musli i cornflakes,osim sa jogurtom,naravno ja jedem sa mlijekom...Zanima me da li jedete sa vrucim ili hladnim mlijekomuser posted image Ja bih sve ispovracala kad bih okusila to sa vrucim mlijekom,isto hapa,uuuuuuuuuhuser posted image Kako li to neko moze tako jestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image








hahhaahaha ti ko MM.ja jedem sa vrucim mlijekom jer od hladnog dobijem kiselinu u zelucu pa grijem i to da kuha hahhahhahahaha.
de sto galamis odmahuser posted image user posted image user posted image  na mene

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 16:59:36   
neki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ma ne galamim,ali to mi je stvarno uuuuuuuuuh,ali dobro,ti zbog kiseline,okuser posted image loluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:38:42   
tea lana
Mirisni tvister stapici
user posted image

Sastojci tijesto 800 gr brasna
kvasac, so, mlake vode premaz 1 kasika sitno sjeckanog ruzmarina 1 kasika timijana 1 solja parmezana, sitno rendanog 1/4 solje maslinovog ulja 3-4 cesna bijelog luka 1/4 solje persuna svjezeg, sitno sjeckanog
mljeveni biber
Priprema !. Zamijestite tijesto kao za kruh od navedenih sastojaka. Ostavite da odmara, premijesite, ponovo na odmaranje. 2. Pomijesajte ruzmarin, timijan, 1/4 parmezana, pola kasike soli i mljevenog bibera u manjoj solji. 3. Maslinovo ulje, bijeli luk i malo soli i bibera, izmjesdajte u drugoj zdjelici. 4. Podijelite tijesto na pola radi lakseg rada, razvaljajte na debljinu prsta, mozda i manje, premazite pripremljenim uljem sa bijelim lukom i pospite mirisljavim zacinima. 5. Izrezite tijesto na stapice, urolajte i slazite ih na tepsiju prekrivenu pek papirom. Ostavite da malo odstoji i ubacite u zagrijanu rernu. Pecite 20-ak minuta. 6. Kad su stapici peceni, treba ih premazati ostatkom ulja sa bijelim lukom i posuti sitno sjeckanim persunom i parmezanom.
Isto uradite i sa drugom polovinom tijesta.




(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:39:28   
tea lana
brze pogacice
Sastojci za 15 osoba 300gr sira 1 jaje 1 zumance 300grama brasna
pr.za pecivo 100 grama margarina
Priprema Od navedenih sastojaka napraviti testo i razviti koru vaditi pogacice casom i stavljati u podmazan pleh premazati pogacice zumancetom i posuti susamom ostaviti ih jos malo da nadodju i peci Posluživanje koristiti ih kao dorucak uz jogurt ili ih nepecene zamrznuti i ostaviti kad vam budu zatrebale

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:40:56   
tea lana
pica zemicke

Sastojci za 15 osoba 3 case od jogurta mleka 1 casa ulja
pola kvasca 2 kascice secera
malo soli 7 casa brasna
Priprema Prvo razmutiti kvasac u mleku dodati secer i so i ostaviti da nadodje,kada je nadoslo sipati ostale sastojke i napraviti mekano testo.Od ovog testa mozete praviti pice kiflice ….Testo mozete drzati u frizideru u nauljenoj kesi i koristiti kad vam iznenada dodju gosti koje niste ocekivali Posluživanje znaci brza stvar za brzo napravljeno…

od ovog testa pravim i pice i kiflice sve sto pozelim to je napisala ona koja je dala recept


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:41:31   
tea lana
vidi se ko je poguzijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:44:15   
neki
Tea Lana,hvala ti na divnim receptimauser posted image user posted image user posted image Muz sutra slobodan,pa cemo ujutro spremati nesto od ovogauser posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: ideje za doručak
9.7.2009 21:48:04   
neki
Tea Lana,reci mi samo koji sir ide u ove brze pogacice(pise 300gr sira)user posted image user posted image user posted image Hvala unaprijeduser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *