|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
25.9.2009 19:07:32   
Anoniman
Hvala, AMira... već smo našli drugu tetu... starija je od mene 3 godina ali prema onome što sam o njoj saznala iz neobaveznog razgovora mislim da je veoma lijepo odgojena žena i odgovorna prije svega... No, vrijeme će pokazati svoje : )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
25.9.2009 19:08:49   
Schecherlemica
Draga pingpong mislim da si dobro odlucila.
Ipak je tvoja curica najbitnija i to je ispred svega.
Zao mi je sto si uopste dosla u takvu situaciju,ali to je vec tetin problem ,ne tvoj.
Da sam na tvom mjestu,postupila bih isto.
Pozz!


_____________________________

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
25.9.2009 19:12:17   
acudesa
Ispravna ti je odluka zato što ti tako osjećaš-da nije uredu, i vjerujem da sad i na glavi dubi ne može promijeniti tvoj stav-da nije dobra dadilja

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
25.9.2009 19:22:11   
meli
pingpong, u potpunosti podrzavam tvoju odluku. citala sam sve tvoje postove na ovoj temi i htjela sam ti vec ranije reci da je otpustis. al kontam, samo ti fali da ti i ja pristajem na muku. znam kako je tesko naci tetu za cuvanje. i kad nadjes ne znas sta si nasao. vrijeme to pokaze.
nadam se da ce nova teta paziti i cuvati tvoju Esmu onako kao sto nasa cuva Emana.


_____________________________

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
27.9.2009 14:15:56   
Suzana
Draga ping pong!
Ne mogu da vjerujem da preispituješ svoju odluku nakon svega ovog što si nam napisala.
Otkaz ODMAH!





_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
27.9.2009 16:05:24   
dana3
pingpong-zena se dovede da se brine o nasoj djeci -je li tako?svaki posao ima svoje zahtjeve i obaveze a tete cuvalice su oni koje ti trazis.ako ih ispunjava ok ako ne-cao,naci ce se neko bolji?To je tvoje dijete,trenutno sa posebnim potrebama i ti sad nesto trebas biti aman ljubazna prema takvoj ,kako ja skonta ,mahalusi!misli ti na svoje dijete a njoj slobodno daj pa neka i dalje mahala ha ja!


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
27.9.2009 21:47:24   
daca/maca
e moram i ja da se oglasim, jer sam trenutno u "fazi potrage za tetom čuvalicom"...te su mi svačija mišljenja i iskustva prijeko potrebna...

Moje mišljenje je da OVOJ treba skresati sve u lice, i završiti sa poslom. Nema tu dileme.

Naslušala sam sve svega, i ko zna čega ću još....uglavnom ja sam za agresivniji pristup i princip " POKAŽI ZUBE"...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
27.9.2009 21:58:55   
Anoniman
Ma, mislili smo MM i ja skresati joj sve u lice... al' ne bih da me stigne ničija kletva... il', ne daj Bože, da stigne moje dijete. Izgovor će nam biti finansijski razlozi... mada joj moram platiti za ovu slijedeću sedmicu koju će raditi i za otkazni period (15 dana - iako ih neće odraditi).
Prije nego je počela raditi dogovorili smo se da ćemo joj u slučaju potrebe dati 15 dana otkaznog roka, no, kako ne želimo da naše dijete više provodi vrijeme sa njom, platit ćemo joj tih 15 dana iako neće raditi.
(znam da će me neke od vas kritikovati, ali se zaista plašim Boga... obećali smo ženi tako i ne mogu drugačije. Jest da nam je finansijska situacija loša, al' šta mogu)

(odgovor članu daca/maca)
  Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
28.9.2009 14:25:38   
Suzana
Draga ping pong...

Iskreno, ako si ti bila poštena i korektna sa svojom tetom čuvalicom, a sve nam govori da si bila i više nego korektna, mislim da se ne trebaš bojati Boga zato što ćeš joj reći šta misliš i zašto si nezadovoljna s njom. Bog te neće zbog toga kazniti moje je mišljenje user posted image . Nadalje, možda joj možeš pomoći ako budeš iskrena - možda nije svjesna koliko je loše obavljala svoj posao i koliko je bila neodgovorna, a možda joj je bila namjera. Ono što hoću da kažem da ovo može i za nju da bude pozitivno iskustvo, pa da nađe opet isti posao, ali ga i zadrži jer se možda i popravi...

Ma eto.. to je neko moje razmišljanje, sorry, možda filozofiram samo... user posted image
Ali kada sam pročitala kako se odnosila prema maloj i koliko je bila neodgovorna i bezobrazna, ja bih je najradije išmarala. user posted image Kao što dana3 reče, prava je mahaluša!

PS: Pišem li pišem, a možda bih na kraju postupila kao ti. user posted image



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
28.9.2009 14:40:10   
Doraa
Ne znam zaista...čitajući sve ove postove pitam se šta bi bilo sa mnom Ping pong da sam na tvom mjestu. Ja sam zaista teška po pitanju svog slobodnog vremena(iako ga sad imam na pretek jer sam uvijek sama suser posted image ali ipak ne voli nepozvane goste a kamo li tetu čuvalicu),osim toga ja sam jaaako teška kad je u pitanju user posted image gdje će ići kad će i šta pojesti,kad će spavati, ko će se i kako igrati s njim...Općenito sam užasna kad je maleni u pitanju i nerviraju me tetke,dede i majka a kamo li strana osoba kad nepravilno postupa s njim. Ja jednostavno smatram da je sve bitno i da li viče s njim ili polako priča, da li se grubo igra jer ja sam prepuna pažnje i nježnosti prema njemu i već vidim kako i on poprima to ponašanje a kad je se drugi agresivno igraju s njim postane divlji i teško mi je vladati s njim. Znam da sam pretjerano oprezna i sitničava ali kad je on u pitanju ne mogu si pomoći samo ne znam kako će biti kasnije kad bude veći i kad ne bude sam on a ja možda počnem raditi???! Kome i kako bi ga ostavila ufffuser posted image


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
28.9.2009 14:50:11   
Hocu bebu
Interesantna tema, mislim za ovaj prvi problem gdje se zena znoji najbolje je napisati anonimno pismo. Znam za jedan takav slucaj gdje se ta familija malo cesce kupala poslije!
Sto se tice tete-mahaluse, naravno da je dobila otkaz,ali sta mene brine, moj muzic je meni predlozio tetu, mada ni traga ni glasa od trudnoce jos, user posted image , pa eto da mognem raditi...meni ne pada da mi nekakva njemica cuva bebu! Mozda sam user posted image user posted image hm, al sta ja mogu. Mislim da svaka mama mora bit u pocetku sa bebom

_____________________________

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
29.9.2009 17:56:38   
Anoniman
Hvala dratge moje ženice : )
Suzana, mislim da bi ova žena bila u stanju na kletve (možda ne preda mnom) kad joj dam otkaz... zato sam rekla da ne bih da me stigne ničija kletva. A, mislila sam i na to da joj ne dam novac za otkazni rok... ali baš zbog tih kletvi ću joj sve isplatiti.
Doraa, ne kažem za sebe da sam pretjerano pedantna (zna se i kod mene naći prašine i korova) al' kad je moje dijete u pitanju, tu nema fušeraja. Ja mogu jesti ili spavati kad stignem, ali malena ima određene termine hranjenja ili spavanja (i Bogu hvala uspijeva mi). Također, već je sada učim nekim stvarim (jede se uvijek za stolom, tj. ona u svojoj hranilici sa stolićem koji je dio hranilice; ako je okrenula glavu da nešto pogleda dok je hranim, obavezno je zovnem imenom da se okrene da bih joj dala slijedeću kašiku, tj. ne ganjam njena usta kašikom; nema dizanja nogu na stolić, iako je to za nju još uvijek igra uvijek joj spustim nožicu sa stolića... Ona jeste još uvijek mala, ali nikad nije suviše rano da se počne sa odgojem. Sve sam ovo rekla teti koja je čuva, ali vidim da ona to ne sprovodi... nije u redu da mi kontrira (hrani Esmu u krilu ili joj "zavali" stolicu jer je tako njoj nagodno, a i Esma se ne vrti, igra se sa njenim nožicama kad su joj na stoliću...
Imam sada drugi problem, teta koja je trebala početi raditi od slijedećeg ponedjeljka, otkazala mi dogovor jer je našla posao u komšiluku... sad tražim imaju li kakve jaslice na Ilidži...uhhh... fakat čovjek nikad nije rahat... al' bit će bolje, ako Bog da.

(odgovor članu Hocu bebu)
  Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:34:26   
Anoniman
Iskreno, nisam mislila da ću se i ja javiti na ovoj temi user posted image ....
Kako sam se nedavno vratila na posao, mog bebija čuva jedna teta koja ima iskustva u čuvanju djece već 10 god. U početku je imala propusta tipa da zateknem B, kad se vratim s posla, ukecanog i prljavog od hrane, ne opere ga dobro pa mu na preponama bude kakice user posted image , ne maže mu kremom lice (pa mu bude kožica hrapava).... i na to sam odmah reagovala i ona se prilično promjenila user posted image .
U početku sam primjetila da ima problem sa higijenom user posted image pa se ja evo već dobrih 15 dana nerviram i lomim kako da joj skrenem pažnju na to a da se ne uvrijedi (primjetim da se B već navikao na nju). Stvar je u tome što teta poslije doručka, ručka i kafe opere suđe koje koristi (bez obzira što sam 2x rekla da to ne treba da radi jer imamo mašinu za suđe) al ona njega ne opere, imam osjećaj da samo stavi pod vodu user posted image , fuj!!! Meni bude zlo kad naletim na šoljicu prljavu od kafe spremljenu u čisto suđe, na viljušku, tanjir user posted image . Ali to nije najgora stvar...... najcrnje od svega je, i užasno mi smeta kad uđem u kupatilo i ugledam wc dasku user posted image user posted image , prosto mi je nezgodno i napisati..... užas, smeta mi pravoooooo. Ćilmi mi su mi već katastrofa, ukecani bebi kašama i povrh svega dubinski utrljani u iste (pretpostavljam da suhom maramicom čisti pa još dobije kontra efekat user posted image ). A ono što me definitivno izludilo je "zamjerka" u stilu kako nisam stigla da napravim prilog uz sarmu pa je ona sama sebi kuhala pire user posted image user posted image . Jooooooooooj user posted image user posted image user posted image user posted image
Stvarno mi nije cilj da mijenjam tetu, ne želim da pogriješim niti da uvrijedim ženu, stvarno ne želim ali kako da prestane sa svim tim user posted image Ne mogu ja "preodgajati" stariju osobu niti mi je namjera al me stvarno interesuje jesam li ja ters i namćor ili fakat sve ovo nije u redu??? Možda griješim, možda se i ostalima slično dešava.....

Kakva su vaša iskustva sa tetama po svim gore navedenim "tačkama" hehehehehe čuj tačkama user posted image user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 15.12.2009 23:36:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:38:32   
Apotekarka
enisa-sara ne znam sto bi ti rekla kad se sjetim da i mene ceka posao za manje od pola godine,ne znam koga bi uopce pouzdanog mogla naci...Mislim draga da bi ajbolje bilo da potrazis nekog drugog ako je takva kakvom je opisujes kako onda pazi Benju...ne znam...

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:40:02   
reallove
enisa_sara kod tebe je malo veci problemcicuser posted image ..neznam ali ja bih joj pokusala malo skrenuti paznju..ovo sto si navela po mom misljenju bas i nije ok..

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:40:29   
veeseelaa
draga moja sve joj to lijepo kažeš, ti nju plaćaš a ne ona tebe
S tetama se i sa podređenim nikada ne treba "sprijateljiti" pa ti onda ko nešto neugodno
Ja bi to njoj sve u facu direktno rekla, bez uvijanja, sve lijepo kako si napisala
Pa šta sad treba da završavamo za psihijatra iliti psihologa da bi nekom nešto rekle a da ga ne uvrijedimo, šta treba, kroz slike da joj predočimo situacijuuser posted image
ja više volim da se neko ljuti na mene nego ja na nekoga
Primjetila sam da jako puno ljudi ima koji ne kontaju ništa dok im direktno ne kažeš kako stvoje stvari, stoga pucaj

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:42:52   
Niobe
U ovoj situaciji ne znas je li gore promijeniti tetu ili joj pokusati objasniti.
budi sigurna da ce se uvrijediti, jer je starija. Vjerovatno ce imat stav tipa ''balavice, sta mi ti imas govoriti'' a to je bas nezgodno.
Imaj u vidu da tu osobu PLAĆAŠ, a za svoje pare imas pravo da postavljas uslove.


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:45:09   
Anoniman
vesela, u pravu si, istog sam mišljenja ali kome god spomenem svi ono "neka, polako, fino ti čuva dijete" i ja posustanem.... a ovamo ludim i izgubim debela 2 sata da sve ponovo u red dovedem!! Umjesto da sa djecom provedem to vrijeme ja čistim iza tete user posted image user posted image Još joj i skuham, priprem i za B sve (ne daj Bože da njoj to prepustim), nema nikakvu obavezu osim na njega da pazi a ona ko dijete od 2 god. user posted image user posted image Ma ni dijete od 2 god. ne radi to tako.....

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:45:46   
Hanady RR
Enisa sve te probleme možeš rješiti samo otvorenim razgovorom...naime ona u ovoj priči ti si njen poslodavac i isto kao što tvoj šef nebi dopustio da posao trpi radi tvoga nemara nema potrebe ni ti da trpiš bilo što što je protivno tvom uvjerenju pri odgoju TVOGA djetata. 

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:47:09   
veeseelaa
blentava je moraš joj reći šta i kako treba da se ponaša u tvojoj kući
Mada sam ja za to da se lijepo uvijek prije nego počne osoba raditi iščitaju "pravila igre" koja se ne smiju kršiti

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:49:17   
Niobe
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

blentava je


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:49:49   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

prije nego počne osoba raditi iščitaju "pravila igre" koja se ne smiju kršiti



Ma odakle sam znala da sam trebala i o wc dasci pričati user posted image , pa majka mu stara!!! Ili o pranju suđa (saperi, stavi u mašinu .... ili uzmi spužvu, stavi detardžent, operi, saperi hahahahahahaha user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:52:36   
Hanady RR
Eto načina Enisa da počneš razgovor...

npr. U mojoj kući vrijede određena pravila koja vam nisma prije uspjela reći jer sam smatrala da se podrazumjevaju...mi suđe pa čak i jednu jedinu šoljicu od kafe peremo DETRDŽENTOM ...itd.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:52:39   
Anoniman
Pa nesto mi je nejasno, je li se to tetama cuvalicama mora osigurati i rucak i dorucakuser posted image , cuj kuha sama sebi, pardon ako ste se vi tako dogovorileuser posted image

< Poruku je uredio sahara -- 15.12.2009 23:53:05 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
15.12.2009 23:53:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

vesela, u pravu si, istog sam mišljenja ali kome god spomenem svi ono "neka, polako, fino ti čuva dijete" i ja posustanem.... a ovamo ludim i izgubim debela 2 sata da sve ponovo u red dovedem!! Umjesto da sa djecom provedem to vrijeme ja čistim iza tete user posted image user posted image Još joj i skuham, priprem i za B sve (ne daj Bože da njoj to prepustim), nema nikakvu obavezu osim na njega da pazi a ona ko dijete od 2 god. user posted image user posted image Ma ni dijete od 2 god. ne radi to tako.....


svi mi imamo različite poglede, tako i tvoji savjetniciuser posted image  njima je možda bitno samo da im neko dobro čuva dijete a tebi i jedno a i druge stvari koje navodiš
Lijepo joj sve reci i pazi da nešto ne izostaviš
Počni ovako
Lijepo bi vas zamolila da više ne radite sljedeće stvari....

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *