|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.11.2011 8:56:44   
Cenzura83
Mi trenutno pijemo:
ja- suhu šljivu sa čuvarkućom, jer imam neku cistu, ulje ćurekota i med sa polenom i propolisom
mm- med sa poelnom i propolisom, med sa orašastim plodovima, bioastin 3*1

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.11.2011 19:27:34   
mala75
ja sam bila na cvekli i ananasu

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.11.2011 20:17:16   
Lulu_08
Pila vrkutu i prosli ciklus istrosila vrkutine vaginalete. Ja i mm med ponekad med+cimet.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
17.11.2011 8:26:42   
Cenzura83
djana, gdje si nabavila vaginalete od vrkute?jel to ima u svakoj apoteci?pošto mi to djeluje da su neke prirodne

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
17.11.2011 8:36:00   
maxus svratila
Evo da ja odgovorim prije Djana stigne, ja sam kupovala u Tuzli u biljnoj apoteci, kapsule i vaginalete od vrkute, a i u Sarajevu sam nasla u apoteci u BBI centru, ona dolje kod supermarketa konzumovog cini mi se, a ima ista ta apoteka i u merkatoru u Sarajvu. Ja sam ispila vec par pakovanja vrkute, i imala sam neke cistice kojih sada nema, a evo sad sam i na vaginaletama od vrkute..pa cemo da vidimo ishod....

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
17.11.2011 10:16:06   
Cenzura83
evo ga, našla sam i ja apoteku u kojoj ima, imaju čak i biljne kapsule vrkute, što mi je praktičnije od čaja user posted image

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
17.11.2011 12:10:30   
prva
Ja sam sebi kupila slatki korijen - caj, navodno djeluje kao chlomid. Malo je ruzan kad se pije, ali sreca pije se samo 5 dana user posted image

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
18.11.2011 14:39:20   
CICIKA MICIKA 74
Zdravo svima,sta je taj slatki korijen molim te da mi objasnis .Ja sam konacno dobila kapsule crvene make i pijem samo to 2 x dnevno ,ne ocekujem nikakav spektakl al eto neka probam .

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
20.11.2011 1:16:35   
malena27 RR
Prenos posta:

KAKO POVEĆATI PLODNOST PRIRODNIM PUTEM

Znam da je svaka od nas čula barem jedan ovakav savjet u životu.
Neke su čak pribjegavale raznim metodama u kućnoj radinosti, od dubljenja na glavi poslije sexa, pa do raznih čajeva od stotina samoniklih trava. Onaj tko želi dijete spreman je na sve, a na vlastitoj koži sam se uvjerila da neki od savjeta koji se prenose sa koljena na koljeno stvarno pomažu. Dakle drage moje ako imate neke spoznaje slobodno ih podijelite sa nama.

Evo sto kaže struka, odnosno gospođa Zita West, jedna od vodećih britanskih stručnjakinja za neplodnost.


1. POBOLJŠAJTE SVOJU PREHRANU

* Pazite da jedete dovoljno proteina. Svakodnevna prehrana mesom, peradi, ribom i mliječnim proizvodima poboljšava proizvodnju jajašca. Dobro je izbjegavati soju, jer ona ima blago kontracepcijsko djelovanje. Kofein bi također trebao biti na listi vaših zabranjenih namirnica - više od jedne šalice kave dnevno može povećati vrijeme potrebno za trudnoću i do pedeset posto - zato radije pijte biljne čajeve.
* Pijte otprilike dvije litre vode dnevno i razmislite o tome da pijete multivitamine ili multiminerale kao dodatak prehrani. Potražite posebno pripremljene tablete koje pripremaju tijelo na trudnoću. One bi trebale sadržavati cink, koji je odlučujući za održavanje zdravog menstrualnog ciklusa i selen koji podiže razinu vaše plodnosti.

* Smanjite unos umjetnih okusa i aditiva. Kupujte svježe meso, ribu i povrće radije no gotove i polugotove obroke. Za međuobroke radije jedite zdrave grickalice poput voća i oraščića, a ne čokolade i čipseve.

** ZA NJEGA:

* Uzimanje najmanje dvije litre vode dnevno je obavezno - sperma je najvećim dijelom voda. Također je važna zdrava prehrana i uzimanje dodatka multivitamina i minerala.

2. NE PIJTE ALKOHOL, NE PUŠITE I NE DROGIRAJTE SE

* Uživanje u alkoholu i pušenje smanjit će vašu razinu plodnosti i djelovat će negativno na vašu mogućnost da začnete:

* Povremena čaša vina ili piva neće vam naškoditi, no to je ujedno i maksimum preporučene količine alkohola. Istraživanja pokazuju da žene koje piju manje od pet jedinica (tj. čaša od jedan decilitar) vina tjedno imaju pedeset posto više šansi da zatrudne unutar razdoblja od šest mjeseci od žena koje su pile deset ili više jedinica.

* Pušenje vašem tijelu oduzima tvari osnovne za trudnoću, poput cinka, selenija i vitamina C. Ono također povisuje razine toksičnih supstanci poput olova u vašoj krvi. Ako pušite, vjerojatno imate nižu razinu hormona plodnosti i trebat će vam više vremena da ostanete u drugom stanju.

* Ni povremeno uzimanje droge nije dobra ideja. Kokain može oštetiti vaše jajovode, a marihuana poremećuje ovulaciju.

* Također pazite na to koje lijekove uzimate, pogotovo kad se radi o lijekovima za koje nije potreban recept. Izbjegavajte ibuprofen, lijekove protiv akni i neke antibiotike. Ako će vam doktor prepisati antibiotike, recite mu da planirate trudnoću. Također izbjegavajte diuretike koji mogu osušiti grlić maternice. Za suzbijanje boli koristite lijekove koji sadrže paracetamol.

** ZA NJEGA:

* Sasvim smanjite unos alkohola. Alkohol može uzrokovati kromosomske probleme kod djeteta i nepotrebno izlaže spermu toksičnim tvarima. Također pokušajte izbjeći pušenje marihuane, jer je dokazano da ona smanjuje mušku plodnost.

3. PAZITE NA SVOJU RAZINU STRESA

* Ako ste pod dugačkim ili težim stresom, vaše tijelo koristi energiju za osnovne popravke, održavanje tijela i preživljavanje. Reprodukcija tijelu nije označena kao "osnovna", tako da u takvim prilikama zauzima mjesto na dnu liste prioriteta. To je razlog zbog kojeg mnogi stručnjaci za neplodnost vjeruju da stres može doprinijeti dužini vremena potrebnoj za začeće. Kod žena stres dovodi do pretjerane proizvodnje prolaktina, reproduktivnog hormona koji ometa ovulaciju.

* Ako vodite užurbani život, odluka da želite bebu trebala bi biti uzrok za usporavanje tempa. Ionako kao trudnica nećete moći nastaviti živjeti jednakim tempom, pa je bolje uvesti promjene prije trudnoće.

* Previše stresa je također ubojica strasti. Postati trudnica bit će lakše, a i zabavnije, ako uživate u seksu i imate vremena, energije i mjesto u svom životu za spolne odnose.

** ZA NJEGA:
* Smanjivanje razine stresa može povisiti kvalitetu sperme. Obratite pažnju na to da svaki dan nađete vremena za opuštanje. I vježbanje će vam pomoći da se riješite stresa.

4. BUDITE SVJESNI SVOJE PLODNOSTI

* Pomoći će vam ako imate predodžbu o tome koliko vam dugo traje menstrualni ciklus. Prosječni ciklus traje otprilike 28 dana, no on može biti i duži i kraći. Također je važno znati imate li redovne ovulacije.

* Većina žena ima ovulaciju sredinom ciklusa, a vaše vam tijelo daje suptilne znakove o tome što se događa. Primjerice, imate promjene u izlučevini iz vagine, temperatura vam se lagano diže i slično. Kako biste bili sigurni, posjetite stručnjaka za plodnost.

* Čini se da zvuči prejednostavno reći "imajte redovne seksualne odnose", no začuđujuće je koliko parova se ne pridržava tog pravila. Pokušajte imati odnose najmanje dva puta tjedno, a optimalno je najmanje tri puta.

* Ako se upravo skidate s pilule, važno je znati da ste u prvo vrijeme vjerojatno izuzetno plodni, no nakon tih prvih par mjeseci vaša plodnost može pasti i ostati niska čak i više od godine dana. Stoga nemojte propustiti ovu prvu eksploziju plodnosti.

* Nemojte koristiti lubrikante za vrijeme seksa, jer on može spriječiti spermu da dođe do maternice.

** ZA NJEGA:

* Izbjegavajte usko donje rublje, vruće kupke i saune, jer oni mogu smanjiti broj spermatozoida.

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
22.11.2011 7:23:16   
Volim Te!
Jutro cure,
evo i ja nakon svih pretraga i testiranja odlucila da od sutra pijem vrkutu,citala sam na forumima da sredi ciklus dosta zena su cak i zatrudnele pa da probam i ja user posted image .Sve je u redu i kao zdrava sam a menstruacija katastrofa pa sam se okrenula alternativnoj medicini user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
22.11.2011 11:02:35   
maksy
ja sam u braku 15 mjeseci  i jos nema nista pila sam i macinu travu i kolutice, doktor mi je propisao klomifen i dabroston da pijem 9 mjeseci ali nije nista uspjelo takoder sam isla na preglede i sve je uredno sada mi samo preostaje da se muz ode testirati i kada i to uradimo i nalaz bude uredan onda cu pustiti sve to kraju i prepustiti se pa kad bude bit ce.Jer kako sam ja to skontala najveci uzrocnik neplodnosti je u glavi i to treba pustiti kraju,ali to je nama svima lako govoriti ali je neizvodivo tako da...user posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
22.11.2011 12:25:38   
Volim Te!
Maksy ja isto tako pokusavam 1.4 mjeseca al ne ide muz je radio pretrage ja sam sve odradila cak i laparoskopiju i ama ni najmanju nepravilnost mi nisu nasli a muz je takodje zdrav,vojnika ima koliko ih treba biti i tako,al problem je sto ja opet nemam redovnu menstruaciju i citala sam puno zena koje su pile vrkutu ustalio im se ciklus na 28 dana,pa sta me kosta probat.Ne mogu rec da ne zelim bebu nenormalno i da ne zamisljam sebe kako je mazim i pazim i posvecujem joj svu paznju,cim sednem pred komp daj da trazim nesto o zatrudnjivanju itd,al opet nisam od onih koje placu 7 dana tokom krvarenja tako da mislim da nisam puno opterecena ili mozda jesam a lazem sebe ne znam,uglavnom lete mi misli lete user posted image user posted image user posted image user posted image draga zelim ti da ugledamo plusic zajedno u decembru user posted image user posted image user posted image user posted image .I da ja sam pila i macinu travu al nije bila macina trava ona vrsta koja treba bit jer mi je imala ukus nane i bacila sam je,macina trava je gorka koliko ja znam.Oprosti oduzih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maksy)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.1.2012 0:27:40   
lilly86
pozdrav...
ja sma nova na forumu,moram priznati da me jako odusevilo to da ima odgovor na svako pitanje, sve na jednom mjestu,...
ali zasto se ja javljam,naime, ja sam u braku vec 5 god i cijelo vrijeme smo se "cuvali'prirodno naravno,bez ikakvih tabletica i tome slicno.
Sad nakon 5 godina zelimo bebu,obavila sam sve pretrage papa test tv uz i ostalo sto ej potrebno,doktorica rekla sve ok,mozes se baciti na posao nemas nikakvih problema.pitala sam je da li postoji mkogucnost da nemam djecu zbog tog predugog cuvanja,i to je demantovala,....ali kako vrijeme odmice sve me nesto strah da postoji nesto u tome sto su stari govorili,da se ne valja previse cuvati...vec nekoliko mjeseci pokusavamo i nista,sve kao pratim plodne dane ovolucija,i na kraju se pojavi "crvena teta".i sve ispocetka..iako sad trenutno sam dobila menstr.ali sam bila uvjerena 100% da sam trudna...pomozite mi dajte mi neki savjet da neklonim duhom...hvalauser posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.1.2012 8:50:24   
vjestica
lilly prvo dobro došla
pokušavaš tek par mjeseci, pa nema razloga za paniku
te bapske priče o dugom čuvanju kao uzroku neplodnosti nemaju veze sa pravim činjenicama
čak naprotiv, korištenje kontracepcijsih pilula čuva jajnike i nakon njihovog prestanka uzimanja je povećana plodnost
kažeš da ste se prirodno čuvali, pretpostavljam prekinuti snošaj, to nikako, ali nikekoa ne može oštetiti tvoje jajnike, jajovode, jajne ćelije, niti muževe spermatozoide i time uzrokovati neplodnost
ako već počinješ da se brineš, pošalji muža na pregled, pa vidi kakva je situacija kod njega


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu lilly86)
Neposredna veza do poruke: 264
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
16.1.2012 19:26:41   
lilly86
hmmm...hvala vjestice:) ma znam da je to relativno kratko vrijeme da se pocnem brinuti,ali nadam se da me razumijete,zelim imati bebu uzasnoooo...moja mama nas rodila 5 stz.da nije do gena...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
23.1.2012 17:38:30   
tamarastevan
Ja sam pila Macinu travu,Marubii herba. Odvratna je! Sad pijem virak,3x dnevno. I folnu,od 400mg. I neka se javi neka sa poz iskustvom,da me malo ohrabri

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
23.1.2012 17:39:47   
tamarastevan
maxus,imas li ti dece,koliko dugo se trudis,jel si pila neki od cajeva?

(odgovor članu tamarastevan)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
23.1.2012 17:41:57   
tamarastevan
maxus,jel ti imas dece,koliko se trudis? jel si pila sta od cajeva,i jel znas da li je nekom pomoglo? vise mi se zivot zgadi kad dodjeuser posted image ,a siiiiiiiilno zelim user posted image

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
1.2.2012 9:16:02   
Alfa
Jutro,
molim vas  može li mi neko pomoći u vezi čajeva koji pospješuju plodnost?
Naime, kupila sam  i počela da pijem očajnicu(macina trava, marulja- marubium vulgare) 3 šolje, vrkutu 2 šolje i po jednu šolju c. zdravca.
Međutim zbunjena sam oko konzumiranja očajnice.... znam da ćete me prvo uputiti da pročitam o tome na forumu, kao ima dosta, ali ja sam to sve pročitala i tek sad ne znam.
Negdje piše da se očajnica pije poslije mens. pa do ovulacije, negdje da se pije 40 dana (preskočiti mens.) pa pauza- a tako je meni i rekla gospođa u biljnoj apoteci, a negdje piše piti 3 mjeseca pa pauza. Ja sam je nastavila piti i poslije ovulacije, ali što vrijeme odmiče sve me nešto strah-šta to ona može toliko negativno uticati tih 15-20 dana dok žena ne sazna da je trudna- ako je trudna, odnosno može li negativno uticati na razvoj ploda ako je žena trudna?????
Molim vas pomozite kako da pijem taj čaj???
HVALA.....

(odgovor članu tamarastevan)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
2.2.2012 10:31:51   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: dojbinica

interesuje me da li je  koja od forumašica koristila gore navedene kapi i da li su iste pomogle....



_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
2.2.2012 13:14:18   
burica
Moje iskustvo je takvo da sam nakon mršavljenja osjetila veliki pomak, što mi je i
ginekolog rekla. Naime, smršala sam oko 10ak kilograma i tako mi se sve vratilo na
normalu. Dalje, rekla mi je da više ne mršavim već samo da održavam tu težinu jer sam sad
na svojoj normalnoj težini

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
2.2.2012 13:42:12   
pepika

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

IZVORNA PORUKA: dojbinica

interesuje me da li je  koja od forumašica koristila gore navedene kapi i da li su iste pomogle....



ja nisam ni znala za njih,al sam sad citala o njima i izgledaju prvo dobre. I ja imam problema sa hormonim,stitna...visok prolaktin. Samo ne znam da li se smiju koristiti uz terapiju Letroxa za stitnu sto pijemuser posted image Valjda ce se neko javiti sa nekim iskustvomuser posted image

_____________________________

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
2.2.2012 15:47:38   
maxus svratila

IZVORNA PORUKA: tamarastevan

maxus,jel ti imas dece,koliko se trudis? jel si pila sta od cajeva,i jel znas da li je nekom pomoglo? vise mi se zivot zgadi kad dodjeuser posted image ,a siiiiiiiilno zelim user posted image



Na zalost nemam djece, pila sam od cajeva svasta. Popila sam livadu caja, bez zezanja, i nista.
trudimo se, eto sad je vec 17-ti mjesec. Isli na preglede i sve OK, samo muz ima bakterija povecane laukocite.
I sad pijem vrkutu, i neku mjesavinu, ali nista. Dace Bog.......

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu tamarastevan)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
21.2.2012 20:56:52   
irisss
Suhe smokve u maslinovom ulju, macinu travu ( ne očajnicu već u filter vrećicamauser posted image ), vrkutu u kapima, a od prije nekoliko dana cink + vitamin C u kapsulama. Od mene dostauser posted image

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
5.3.2012 19:27:39   
Marija13
Toliko sam se načitala o vrkuti, marulji i raznoraznim travama, osjećam se kao vještica user posted image Ja pijem vrkutu zadnjih mjesec dana, ciklusi su mi produženi i neredovni, a zadnji je bio 28 dana user posted image ako i sljedeći bude isto, onda čaj definitivno radi svoje, sad sam ubacila i marulju pa ćemo vidjeti. Stvarno bih voljela čuti kako ovi čajevi utiču na vas user posted image

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *