Amelaa RR

| 

Socni kolac s jabukama       6 jaja   casa ipo secera   pola case ulja   2 case oraha   1 prasak za pecivo    6 kasika brasna      1KG jabuka      1kg jabuka u receptu sam procitala da ide zlatni delises, al ja sam stavila kakvih sam imala mix je bio :D   Jabuke ogulit, rezati na ploske ne pretanke.   Malo vise od pola litra vode s 500g secera sam stavila da prokuha i u to stavila jabuke i nekih 10minuta ih kuhala u tome, ne treba da se skroz skuhaju nego na pola...   U tepsiju (ja sam koristila onu usku a duboku da prostite :P )  stavila papir za pecenje al prepustila sam pofino papira s strana da se moze lakse okrenut kad se ispece.   Procjedit jabuke i poredat jabuke na dno tepsije i po njemu izlit smjesu za koru peci 20-30 min na 200*.      Ja sam prvo umutla zumanca s secerom, pa sam posbno umucena bjelanca dodala u zumanca, ulje i sve dobro umutila, onda dodala brasno i prasak za pecivo, i na kraju orahe. Sve dobro umutila i pelila preko jabuka.   Kad se ispece, pomocu jednog kraja papira za pecenje preokrenuti koru, i staviti da se ohladi.   Na vodi u kojoj su se kuhale jabuke, skuhati puding od vanilije, ja sam stavila 3 pudinga i 3 kasike secera, puding se mora skorz ohladit...brze se ohladi na baklonu nego u frizideru il zamrzivacu:) (to je dangubli al isplati se).    Umutiti slatko vrhnje ja sam imala 100ml i dodati u to potpuno ohladjen puding, umutiti dobro, preliti preko kolaca i ukrasiti po zelji, ja sam na pola posula cimeta...pola bez ista jer ne limvo cimet.    

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 22.12.2011 9:50:36  >					

1. ICSI Bahceci-Sarajevo   22.07.2013pocetak bockanja   04.11.2013 Beta 1:(    2. ICSI Bahceci-Sarajevo   26.06.2015 - Beta 73-80 biohem   3. 17.11.2015 Beta 0,1   4. 30.09.2016 Beta pozitivna   10.11.2016 Spontan   5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna 

|