|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mršanje i dojenje
27.10.2009 21:22:53   
Aldyy
Iako sam definitivno odustala od dijete jer dojim....ali me baš zanima da li je neka od Vas držala dijetu ili zna nekoga ko jeste i doji u isto vrijeme a gubi kilograme.....

Moj problem je jer sam se udebljala nakon poroda nekih 10 kilograma koji mi idu na živce i mislila sam ih skinuti odmah ali sam se predomislila jer se bojim da bih mogla prestati dojiti sinčića.

Baš bih voljela čuti kada ste skidale kilograme i kako???????


< Poruku je uredio Ilhana RR -- 25.5.2010 11:54:09 >


_____________________________

:) Mahir :)
Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45

Volimo se, mazimo se, pazimo se....

Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
27.10.2009 21:50:36   
Amela V.
Ja sam mislila da cu dojenjem lahko skinuti visak kg, ali u mom slucaju nije bilo tako. Ja savoju djevojcicu jos uvijek dojim, a jos malo pa ce joj 11 mjeseci u dobar cas. Ja sam primjetila da umjesto da mrsam dojenjem, debljala sam se. To sam pripisivala vitaminama koje sam pocela uzimati jos prije poroda i jos uvijek ih uzimam. Medjutim u razgovoru sa svojom doktoricom, ona mi je preporucila da kontrolisem stitnu zlijezdu, jer prema njenim rijecima, dojenjem zena mrsa a ne deblja. Helem, da skratim.... kod mene je bio u pitanju poremecaj rada stitjace.
A tebi jedino mogu savjetovati da dok dojis da nastojis da se sto zdravije hranis, da pijes puuuuno tecnosti a da na dijetu mislis kad za to dodje vrijeme, kad prestanes dojiti mozda. Misli na sebe, na svoje i na zdravlje svoga djeteta.
Puuuuuno pozdrava ti saljem

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
27.10.2009 22:32:54   
Anoniman
Ja sam u toku trudnoće dobila 20kg-ravnoooooouser posted image ko loptica sam bila, sve sam sad vratila, dojim 9mj. i imam osjećaj da sam i mršavija ...Sve ti je u genetici. 

(odgovor članu Amela V.)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
27.10.2009 22:38:41   
DM
Joj,odavno o ovome razmišljam da postavim kao temu,jer nisam je našla nigdje!
I mene interesuje kako uspješno dojiti i bar malo smršati,posebno ako se još i nakon poroda udebljaš zbog tog dojenja¨!
Moja cimerka iz porodilišta doji curicu i već je smršala 3 kg!
A ja se kljukala svim i svačim da bi imala mlijeka i vidim da to ne igra neku ulogu pa prestala i opet sve isto!
Hajde neko iskusan sa odgovorima!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
27.10.2009 22:55:22   
malena sharena
Ni ja nikako ne mogu smrsati, a mislila sam da ce dojenjem kilogrami sami otici!

Na dijetu i ne pomisljam jer cim manje jedem primijetim da imam manje mlijeka. Nema sanse da stanem u bilo kakve pantalone prije trudnoce, a novu odjecu necu da kupujem jer sam zacrtala sebi da cu nositi sve kao i prije trudnoce, pa ako pocnem kupovati necu doci do tog cilja user posted image

Ali Boga mi ako ovako nastavi valja mi odvojiti finu svotu za kupovinu

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 0:54:05   
milenium
ja od dojenja mršam bez ikakve dijete.mislila sam da tako i većina al evo sad vidim nije.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 9:15:40   
sanjica
Ja sam imala isti problem, nakon poroda i za vrijeme dok sam dojila bebu udebljala sam se 10- 11kg, na kraju imala 81 kg. Osjećala sam se užasno sa tom kilažom, tromo, staro, brzo se umarala, bolili me zglobovi, ma katastrofa, ništa nisam mogla obući, a čitav život sam bila vitka i mršava, pa je to za mene bilo baš stvarno iritantno.  Nisam nikakvu dijetu koristila, jela sam normalno +kolači i eurokrem, tada imala potrebu za nečim slatkim i mislim da je to još jedan ud uzroka debljanja, i pila dosta tečnosti. Dijetu nisam htjela jer se ona i ne preporučuje za vrijeme dojenja, a i htjela sam bebi omogućiti da doji, jer svi znamo koliko je to bitno za bebu i njeno zdravlje. Dojila sam je do 13 mjeseci, kada sam se vratila na posao, količina mlijeka se smanjila jer sam je tada dojila samo 2 puta (ujuto i navečer, a nekad i 1 dnevno). Od 1 maja ove godine  pa do danas skinula sam 10 kg, smanjila količinu hrane, jela manje kaloričnu hranu, dosta voća i povrća. Trebam još smršati još nekih 4-5 kg, ali to polako. Dakle, nakon prestanka dojenja sam krenula na dijetu, neka moja izmišljena dijeta koja je meni odgovarala.
Ja ti samo mogu preporučiti da jedeš dosta voća, povrća, piješ mlijeko, kuhanu hranu, čorbice i slično, a da ne jedeš slatkiše, kolače, gazirane i druge industrijske sokove, majonezu i ostale nepotrebne dodatke u ishrani koji su ukusni a debljaju, mene je eurokrem uništio.
Puno pozdrava i sretno, želim puno zdravlja tebi i tvojoj bebani.

(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 11:02:44   
Nanica Sarajevo
Draga Aldyy,

ja sam dojila bebu do prije 2 mjeseca i mogu ti reci da sam neki dan stala na vagu i vidim da imam samo 1 kg manje nego kad sam posla da se porodim!!! Sto bi znacilo da sam se u dojenju udebljala nekih 7 kg!!!
Strasno!
Ali nije mi zao sekunde jedne, vazno je dojiti bebaca jer NEMA TE FORMULE koja moze dati sve bebi kao majcino mlijeko. U par navrata sam pokusala smanjiti klopu (i narocito slatko, koje inace ja ne jedem puno, ali dok sam dojila, bukvalno "pometem" sve sto ima i jednu mrvicu secera u sebi), ali odmah mi se to odrazilo na kolicini mlijeka ujutro, skoro da ga nije bilo, tako da sam prestala sa dijetama i glupostima...

Sada kad ne dojim vise, krenula sam na rezim ishrane Herbalife, i za deset dana sam izgubila 2 kg, sto se primjeti :)

Dakle, kratko i jasno - dok dojis - zaboravi na dijetu i misli na svoje dijete!!!! user posted image

user posted image

_____________________________

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 11:12:26   
emma.L
Ja sam uz dojenje i normalnu ishranu za 7 mjeseci izgubila 8 kg viška koji su mi ostali nakon poroda i vratila se na svoju težinu.
S mlijekom nisam imala probleme tih 7 mjeseci, ono je odlučilo presušiti iako sam pokušala pojačati ishranu kako bih ga zadržala što duže.
Ginekolozi kažu da se uz normalnu ishranu i dojenje može uspješno smršati. A šećer baš i nije presudan u svemu tome, iako ga organizam traži, to sam se uvjerila i sama user posted image . Kuma mi je ginekolog i cijelu trudnoću mi je bila glas savjesti, pa tako znam.
Isto tako razumijem i potrebu za hranom, i samo jer sam imala sreću uspjela sam istopiti kilograme. A svima bih preporučila- jedite i uživajte. Malo discipline poslije i opet će to biti ok user posted image , samo dojite.
Eh, da, iz moga iskustva- sok od ananasa je produžio dojenje dokle je već moglo, a odličan je za topljenje masti i mršavljenje- onaj bez šećera.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 13:05:26   
Crazy little thing
Ja baš mislila postavit ovu temu, ito već više od mjedec dana, jer sam vidjela da je vrag odnio šalu. Gotovo sedam mjeseci od poroda, ja deblja nego ikad.
Zatrudnila sa 70kg, otišla u rađaonu sa 83kg, a sad imam 90kg!!!! Dakle, dvadeset kilograma više nego kad sam zatrudnila! A ja kontala spast će dojenjem. Naravno da mi prestanak dojenja i ne pada na pamet. I zanimljivo, nikad nisam bila tip kojem je bitno kako izgleda, ali me ovo već pomalo baca u depresiju. Ima dana kad mi se ne da izaći iz stana po cijeli dan, i u pidžami samo hodam. Što je najdore, tip sam koji jede kad je pod stresom i kad je tužan, tako da se samo vrtimo u krug.
Ja obožavam svoju malenu, ali se bojim da od ovakve mame ona nema puno koristi.

I mene zanima da li postoji neki način kojim se može smršaviti a da ne šteti dojenju. Mislim, ne govorimo ovdje o dva-tri kila, već o barem deset kila, pa bi to moralo biti nešto radikalnije.user posted image


_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 13:14:03   
Nanica Sarajevo
IZVORNA PORUKA: Crazy little thing

Mislim, ne govorimo ovdje o dva-tri kila, već o barem deset kila, pa bi to moralo biti nešto radikalnije.user posted image



Nesto radikalnije se postize samo na, recimo 4-6 mjeseci vremena, uz biranu i smanjenu ishranu i naravno fizicku aktivnost... Uz malu bebu je meni to bilo, haman, pa nemoguce.

Ne postoji carobni stapic... No, ja sam za SLOW efekte... 2-3 kg mjesecno je ideala... Gdje nam se zuri? user posted image

_____________________________

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 14:28:36   
Suzana
Aldyy,

Drago mi je da si odustalo od dijete.
Moje iskustvo je takvo da sam uživala za vrijeme perioda dojenja, jer sam mogla jesti u neizmjernim količinama (i nisam morala paziti na hranu iza 20:00 h user posted image ) a vaga je stajala kako je stajala. user posted image Moj je organizam tražio veće količine hrane jer sam dojila dvije bebe, a posebno za vrijeme intenzivnog dojenja.
Kako se dojenje postepeno smanjivalo, ja ostala "opuštena", pa sada imam 2-3 kg više nego poslije poroda. Opustila se mala, a prestala dojiti. user posted image
Elem, planiram skinuti nekih 5 kg koliko imam viška (mislim na kilažu prije trudnoće), ali ne znam kako, mrsko mi. user posted image
I da, slažem se sa Nanicom u ovome, pa citiram: Nesto radikalnije se postize samo na, recimo 4-6 mjeseci vremena, uz biranu i smanjenu ishranu i naravno fizicku aktivnost...
A posebno u ovome, pa opet citiram: Ali nije mi zao sekunde jedne, vazno je dojiti bebaca jer NEMA TE FORMULE koja moze dati sve bebi kao majcino mlijeko. user posted image


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 14:43:53   
Anoniman
Ja sam na porod otišla sa +18 kg. Na porodu izgubila 8 kg i evo skoro 5 mj. nakon poroda imam 50 kg user posted image user posted image  Ja sam se bukvalno istopila!!!! Naravno, nikakve djete ništa od toga, pazim šta jedem zbog bebe (ne jedem grah, kupus, paprike, gazirane sokove....)ostalo tamanim pravoooooo a tako bi mi bilo drago da je šta ostalo od kila user posted image , super su mi stajale. Sad sam opet mršava i u minusu sam 2 kg....... Meni ovo gubljenje na kilaži nije nikako "normalno"!

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 14:58:36   
BUBAL
Mom bebaču je petnaest i po mjeseci i još uvijek doji, a meni se čini da sam svaki dan sve veća i veća. Počela sam da idem na aerobik, ali se još ništa toliko ne primijeti, osim što mi se kondicija poboljšala. Problem je u tome što mi organizam traži slatko i ma koliko ja sebi govorila još samo danas ću pojesti nešto slatko, to se ponavlja svaki dan. Zanima me da li ću i nakon prestanka dojenja isto tako nastaviti sa slatkišima ili će interesovanje za tim nekim čudom išćeznuti.

_____________________________

"Ljubav pretvara gorko u slatko, zemlju u prašinu, mutno u najčišće, bol u ozdravljenje, tamnicu u bujnu bašču, bolest u blagodat, ugnjetavanje u milost. Ona smekšava željezo, topi stijenu, oživljava umrtvljenog..." Dž. Rumi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:02:54   
Anoniman
Ma ko zna, ja jedem (i uvijek sam) slatko koliko i slano pa ništa.......dajte te kile meeeeeeeeeeeeeeeeeeeniiiiiiiiiiii user posted image

(odgovor članu BUBAL)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:05:51   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: BUBAL

Zanima me da li ću i nakon prestanka dojenja isto tako nastaviti sa slatkišima ili će interesovanje za tim nekim čudom išćeznuti.


Ja uopšte nisam ljubitelj slatka, niti jedem slatko.
A dok sam dojila znala sam dječije Kinder šnite potamaniti iz frižidera.
Kasnije sam pročitala da nakon dojenja šećer jako padne, i od tud ta potreba za slatkim.
Nakon što sam prestala dojiti, tek sam počela gubiti kilograme.


(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:07:00   
BUBAL
Vrlo rado.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:10:02   
Visnja RR
drage moje dojite kad vam je Bog dao user posted image
kad prestenete kilogrami ce sami da nestaju... a pogotovo i ako dojite a bebac pocne da puze pa kasnije i da hoda... ma letanje oko bebe tope kilograme... pogotovo ovo mislim na mame koje nemaju puno pomoci oko bebe od ostalih ukucana...
savjet kad ste umorne ne trcite za cokoladom... user posted image a neka vam jedan obrok bude fina porcijaa muslija ( daje energiju a zadravo je) i izbaciti banane od voca...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:10:59   
BUBAL
Hvala na odgovoru.

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:19:24   
Azure
Ja sam se u prvoj trudnoci udebljala 18 kg. Tokom samog poroda i prvih 8 dana u bolnici izgubila sam 10 kg. Ostalih osam kg sam skidala naredne godine i po. Prvih mjeseci nisam gubila puno kg. kasnije otprilike po kilogram mjesecno. I dalje nisam pila gazirano, jela suho meso i rostilj (vrlo rijetko), ali sam jela i slatko i supice i kompote i kolace i pila dosta tecnosti. Nekad bi ponovo dobila kilu dvije, pa bi opet otisle. Uglavnom Prije sadasnje trudnoce imala sam 59 kg. Skoro pa ko pred prvu trudnocu. Te dvije kile su me stalno zezale. Cas se pojave cas nestanu. user posted image user posted image Pogotovo pred Bajram. 

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:23:59   
mojbebac
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

drage moje dojite kad vam je Bog dao user posted image
kad prestenete kilogrami ce sami da nestaju... a pogotovo i ako dojite a bebac pocne da puze pa kasnije i da hoda... ma letanje oko bebe tope kilograme... pogotovo ovo mislim na mame koje nemaju puno pomoci oko bebe od ostalih ukucana...
savjet kad ste umorne ne trcite za cokoladom... user posted image a neka vam jedan obrok bude fina porcijaa muslija ( daje energiju a zadravo je) i izbaciti banane od voca...



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
28.10.2009 15:24:36   
BUBAL
Hvala na odgovoru. Znam da to nije tema, ali može li mi neko objasniti kako da stavim sliku. Unaprijed hvala. user posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
1.11.2009 18:45:07   
Azure
Evo ti link. Meni je pomoglo

http://www.ringeraja.ba/forum/m_53181/mpage_1/key_/tm.htm#53181


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu BUBAL)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
5.11.2009 21:17:21   
Aldyy
Drage mamice i sve ženice....baš maloprije dojim bebca i gledamo se onako kao i svaki put u oči i on se par puta nasmije (počeo se smješkati mami)....i ja sam najsretnija žena na svijetu....ne bih to mijenjala ni za što....

Nećete mi vjerovati ne znam ni sama kako ali sam uspjela ući u farmerice koje sam nosila i prije poroda , jesu malo uže nego prije ali i dalje dobro čuče...pogotovo jer guza je prije trudnoće bila nka 3-ojka, dok je sada nakon poroda 9,5 od 10...barem tako kaže moj mužić....user posted image user posted image user posted image

Super se osjećam jer sam se nabila pozitivnom energijom....i jednostavno sam sebi u glavu smjestila informaciju TI SI MRŠAVA TI SI TAMAN i to svako jutro kažem sebi po nekoliko puta..:):)čak se i osjećam mršavije...user posted image user posted image user posted image user posted image

Slažem se sa gore navodima da nakon dojenja treba povesti računa o izgledu posebno kilogramima.....ali smo sada najljepše....jer svaka mama je svom djetetu najljepša mama na svijetu.....


VOLEMO SVE MAME I BEBE



_____________________________

:) Mahir :)
Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45

Volimo se, mazimo se, pazimo se....

Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: MRŠANJE I DOJENJE
18.1.2010 11:02:22   
delly
ja sam se udeblaja 25 kg mislim mozda ikoju kg vise u trudnoci ,kad sam dosla iz bolnice nakon poroda jedno 4 dana stanem na vagu da vidim da sam izgubila samo 4 kilauser posted image bila sam razocarana ,stomak mi bio kao u 6 mj trudnoce,zglobovi se jos nisu bas vidjeli iako sam ih malo bolje vidila jer u trudnoci ih nisam imalauser posted image nakon vise od mjesec dana nakon porodaja sam spala punih 14 kila sad imam jos 7 kila do svoje kilaze i stanem u svu moju robu i zadovoljna sam,zelim jos da smrsam ali na djetu nesmijem jer dojim
a moram reci da bome sad jedem vise nego kad sam bila trudna user posted image a kolaci se prave bome svaki dan bez toga nemoze se zivjeti . user posted image isla bi na djetu ali djete mi je najvaznije otice kile kad budem trcala za njom user posted image

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *