|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Izgled vagine
4.6.2012 14:15:16   
Alma_27
vesela, ako planiras opet radjati, bolej ti je da cekas.

moja druga beba je bila pokrupna a ni prvi rez nije bio sjajan. vec sam pisala ovdje bas. meni je sam dr rekao da bi se to mozda trebalo popraviti ali na kontroli nakon 6mj od poroda je valjda izgledalo bolje. kaze da to moze vremenom izgledati bolje. ma dodjemi da uradim ali eto nesto mi se ne da

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 11:43:04   
smajli80
Upravo pročitah jedan vrlo zanimljiv tekst na ovu temu,napisala ga je Dr.Hilda Hacheson docent akušerstva i ginekologije na Medicinskom fakultetu Kolumbija i Direktor Njujork centra za sexualno zdravlje žena.

PS.ovo Veeseela mora pročitati tema kao stvorena za njuuser posted image


Upoznajte sebe


Kada ste poslednji put pazljivo osmotrili svoju stidnicu? Ne govorimo ljekarskom pregledu, niti o nečem nastranom, čak ni o zagledanju tokom seksualnog odnosa-vec o tome da li ste u ruke uzeli ogledalo i prouchavali svoje genitalije na isti nachin kao sto mozda prouchavate svoje ruke dok lakirate nokte ili posmatrate kozu u ogledalu dok se umivate. Ukoliko ste poput vecine zena zagledanje sopstvenih genitalija verovatno nije deo vashe uobichajene rutine. U stvari, dok smo djeca, vecinu nas su uchili da ne gledamo tamo dole, da ne prichamo o tome, da se ne dodirujemo i uopshte da ne obracamo puno paznje na svoje genitalije. "Tamo dole" je veoma privatno mesto. Stavishe,zenske genitalije su rpirodne skrivene-ushushkane u mekane nabore nashih bedara-tako da nije ni chudo sto je nasha stidnica postala misterija cak i za nas same.

Unutar zenskih razgovora o menstruaciji, vecina majki nikada niej sela preko puta svojih cerki i detaljno im opisala stidnicu, vaginu ili klitoris. (U odbranu nashih mama treba reci da ni one same nisu mnogo znale o zenskom telu). Skola nas mnogo vishe uchi o seciranju zaba ili pravilnoj upotrebi rechenica na francuskom jeziku nego sto nas uchi o ljudskom telu. Cak i na chasovima zdravstvenog obrazovanja zenska anatomija se uopshte en uchi dobro: razgovori se svode na pricu o zigotima i deljenju celija, pracenim skicama skicama u udzbeniku koji retko kad liche na ono sto se nalazi medju nashim nogama. Kada bismo postale devojke i nismo vishe mogle da sakrijemo nasha bujajuca tela, doshaptavale bismo se i kikotale o seksu, gutajuci pogreshne informacije od prijateljica koje su o tome znalel isto tako malo kao i mi same. Chasopisi su davali neshto malo obaveshtenja, kako imati bolji seks, a romani su su srceparajuce opisivali ljubavne ekstaze ali ti izvori su malo sta govorili o telima kojih nas se ticalo-nashim telima.

Kada smo odrasle, slushale smo nashe mushke prijatelje koji su tvrdili da znaju neshto o tome. Nazalost, mnogi mushkarci malo znaju i o sopstvenim telima i prema tome, josh manje o nashem. Zato sto je vecina nas uchena od malena, putem verbalnih i neverbalnih poruka, da misli o svojim genitalijama kao ruznim, smrdljivim, nechistim i onda nismo u potpunosti u stanju da uzivamo u intimnim susretima jer se plashimoda ce nashe partnere od nas odvratiti izgled, miris i ukus nashih genitalija. I za razliku od mushkaraca koji su u prilici da u svojim svlachionicama prave shou pokazivanja, uporedjivanja i razgovora o svojim genitalijama, mi nismo u stanju da svoje uporedjuejmo sa drugim zenama. Na nesrecu, chesto smo prepushtene sumnjama da li su nashe genitalije 'normalne'.

Nakon mnogih godina ignorisanja tog tajanstvenog "tamo dole" mesta, nije ni cudo sto smo doshle do toga da o nashim genitalijama mislimo kao o inferiornim, neprivlachnim, abnormalnim. Kada uzmem ruchno ogledalo i trazim od zena koej dolaze u moju ordinaciju da pogledaju svoj polni organ najcheshci odgovori su "Uh! Ala je ruzno" ili "Da li ej ovo normalno". Nikad nisam chula neku zenu da je rekla "Kako je lepo!".

Pa ipak, zenska anatomija je izvanredno oblikovana, chudesna i lepa. Upoznavanje svog seksualnog tela je od vitalnog znachaja za vashe fizichko zdravlje i seksualnu dobrobit jer shto vishe budete znali o svom telu vishe cete nachina otkriti da postignete zadovoljstvo i vece seksualno uzivanje-kao sto cete bolje znati da prepoznate kada nesto nije u redu sa vashim seksualnim zdravljem ili funkcijama.

Stidnica

Deo vashih polnih organa koji je vidljiv se zove stidnica (vulva)-to je spoljashnju deo genitalija koji ukljuchuje stidni brezuljak, male usmine, velike usmine i klitoris.

Da biste pocheli ispitivanje svoje stidnice nadjite dobro osvetljeno mesto, sednite na stolicu ili ivicu kreveta ili se podruprite jastucima na krevetu, potom namestite svetlo i ogledalo tako da vam ruke budu slobodne i da imate jasan pogled na svoju stidnicu. Ako niste do sada pogledali u svoje genitalije nemojte biti iznenadjeni ako vam se ne uchine osobito rpivlachnim, vasha stidnica je kosmata i vlazna, chine je teksture, boje, arome koje necete naci nigde drugo na svom telu. Ako nauchite da se divite i cenite svoju seksualnu anatomiju lakse ce vam biti da prihvatite, uzivate i iskusite puni potencijal svoje seksualnosti.


Stidni brezuljak


Stidni brezuljak je jastuce masnog tkiva na vrhu stidne kosti koje je prekriveno kozom i dlakama. Dlachice pochinju da rastu u pubertetu, oko 11 ili 12 godine. Ne znamo tachno zashto imamo stidne dlachice, ali neki nauchnici smatraju da dlake zadrzavaju sekrecije koje sadrze feromone ili seksualni miris koji privlaci suprotan pol.

Vremenom stidne dlachice narastu, postanu guste ili retke, kovrdzave ili ravne. Mogu biti ist eboje i teksture kao vasha kosa, ili neshto drugachije. Kada zadjete u zreliej godine primeticete da su stidne dlachice postale sede, tanej i proredjene. Mnoge mlade zene namerno briju sve stidne dlachice, ne samo zbog malog bikinija vec zato shto kazu da to njihovu stidnicu chini osetljivijom. Stidni brezuljak sadrzi mnoge nervne zavrshetke i neke zene nalaze da je dodirivanje i masiranje tog podruchja vrlo stimulativno. Druge se depiliraju jer se tak osecaju chistije, ili pak to chine zbog svojih partnera.
Velike usmine (Labia majora)

Stidne dlachice se spushatju na dole i prekrivaju velike usmine. Spoljashnja povrshina usmina moze biti glatka ali i naborana i tamnije je boje u odnosu na okolnu kozu. Nemojte biti iznenadjeni ako je jedna usmina duza ili shira do druge. Primeticete da je unutrashnjost usmine glatka, bez dlaka i vlazna, ovo podruchje sadrzi brojne lojne i znojne zlezde. (chesto moje pacijentkinje otvore lojnih zlezda pobrkaju sa bradavicama).

Velike usmine sadrze masno tkivo, nerve, glatke mishice i krvne sudove koji sluze kao chuvari, shtiteci vaginalni otvor i beshiku. Kada ste seksualno uzbudjeni tkivo velikih usmina se napuni krvlju i nabrekne, pa mozete osetiti da su usmine pune, nadute, chvrste ili da vas peckaju.


Male usmine (Labia minora)

Kada rashirite na stranu velike usmine primeticete dva tanja nabora koza koja se zove male usmine. Osetljive male usmine pune su krvnih sudova i spuzvastog tkiva i prekrivene su nervnim zavrshetcima i lojnim zlezdama. Kao i velike usmine i male usmine se napune krvlju i uvecaju pri seksualnom uzbudjenju.

Ne uzrujavajte se ako vash emale usmine ne liche na neke od onih koje ste vidjali u knjigama, vishe nego ijedan deo vashih genitalija male usmine se razlikuju od jedne zene do druge. Vashe usmine mogu biti tako male da su jedva vidljive ili pak dovoljno velike da prelaze preko velikih usmina. Nije neobichno ni da je jedna strana malih usmina manje od druge strane. Mogu biti ravne, namreshkane ili naborane. (Nasuprot predrasudama, to sto masturbirate nikako nema veze sa tik ako su vam usmine veche ili ako je jedna veca od druge). Nakon dvadeset godina rada kao ginekolog mogu vam reci da ne postoje dve zene koje imaju iste usmine. Svaka je jedinstvena, lepa i nalik na cvet. Ponekad se deshava da su usmine toliko velike da se taru o donji vesh ili se uvuku u vaginu tokom snoshaja-uistinu neprijatna situacija, ali hirurshkim zahvatom moze se smanjiti velichina usmina, ali ne treba to chiniti po svaku cenu, ovome se pribegava samo u sluchaju veikih smetnji a nikako samo zbog estetskih uslova, ipak rizik postoji.

Male usmine se na vrhu spajaju i pokrivaju glavic klitorisa, formirajuci navlaku ili prepucijum. navlaka na klitorusu je slichna udnoj navlaci ili prepucijumu na neobrezanom penisu,a sluzi da shtiti delikatni glavic. Usmine se susrecu ispod klitorisa na mestu zvanom frenulum, koji je izuzetno osetljiv na nadrazaj. Usmine se potom nastavljaju prema vagini i zavrshavaju se tachno iznad vaginalnog otvora.
Mokracni kanal (Uretra)


Ispod samog klitorisa primeticete rupicu koja predstavlja otvor uretre ili mokracnog kanala. Uretra se ne smatra polnim organom ali bi mozda trebalo. Za neke zene je otvor uretre jako osetljiv i osecaju prijatnosh drazeci ga tokom mastrurbacije.

Mokracni kanal je kratak, duzina mu je oko 4cm, a sluzi za prenos urina iz beshike. Okruzen je sundjerastim tkivom koje se napuni krvlju i nabrekne kada se seksualno uzbudite. Jedna strana uretre direktno naleze na prednji zid vagine i zato shto su beshika i mokracni put tako blizu vagine nije neobichno ako na pochetku osetite potrebu da mokrite. Stavishe ako imate produzen i zestok polni odnos trenje do koga dolazi usled ubadanja penisa moze uzrokovati oteknuce uretre pa mozete osecati i povremenu nelagodnost dok mokrite posle sexa. Zato shto je mokracni put tako kratak bakterije iz vagine i rektuma mogu lako da dodju do beshike tokom snoshaja, izazivajuci ponekad infekciju.

Duz uretre leze brojne male zlezde chiji se otvori nalaze u mokracnom kanalu. Ove peri-uretralne zlezde su zenski ekvivalent prostate kod mushkaraca i kao kod njih i zenska prostata moze biti osetljiva na seksualnu stimulaciju, ona nabrekne usled seksualnog uzbudjenja i moze da oslobodi technost koju neke zene osete tokom orgazma.



Veo (Himen)

Ako nikada niste imali snoshaj, vashu vaginu najverovatnije chuva himen, rech potiche od grchkog imena boga braka. takodje poznat kao 'zastor u hram' himen je delikatno vaginalno tkivo koje pokriva vaginalni otvor, ali ne potpuno. Mozete ugurati tampon ili biti pregledani uz pomoc malog spekuluma ili prsta, a da vam se himen ne pocepa.

Himen obichno ima jedan otvor, ali deshava se da ima i dva ili vishe. a himen se kaze da je neprobojan ili abnormalan ako u potpunosti pokriva povrshinu vaginalnog otvora. Devojka koja ima takav himen mora se tokom puberteta podvrgnuti hirurshkom zahvatu koji ce otvoriti himen i dozvoliti menstrualnoj krvi da izcuri napolje.

Nadam se da ce sada sve devojke shvatiti neke stvari a mushakrci nauchiti neshto.

Prvi polni odnos ce verovatno izazvati cepanje himena a vi cete moci da primetite manju kolichinu krvi, mada ne uvek. Deshava se da devica ne prokrvari tokom defloracije jer re njen himen razvukao umesto da se pocepa tokom odnosa.

Takodje neke zene se radjaju sa sasvim malim zastorom himenalnog tkiva a neke se pak bave atletikom ili drugim sportovima i mogu pokidati svoj himen vezbanjem tokom napornih treninga. odsutstvo krvi ne znachi uvek da devojka nije nevina. U nekim kulturama ova krv je toliko vazna u dokazivanju nevinosti da se nakon prve brachne noci celoj zajednici pokazuje okrvavljen charshaf. Zene su mogle da izgube zivot ako ne bi doshlo do krvarenja tokom defloracije. Iz tog razloga zene su su bile zabrinute da li ce krvariti i smislil esu sjajan nachin da zadovolje partnere. U Sudanu su zene znale da pre snoshaja u vaginu stavljale sicushne kesice ispunjene pilecom krvlju. U drugim zemljama se u istu svrhu koriste smrznute kuglice ovchije krvi. Ili pak ako prvu brachnu noc uskladite sa vremenom dobijanja menstruacije imacete zagarantovano okrvavljen charshaf. A plastichna hirurgija je usavrshila hirurshki metod za ponovo stvaranje himena.



Vaginalni otvor (Introitus)


Vaginalni otvor lezi opravo ispod otvora mokracnog kanala. Kao sto mozete videti u ogledalu to nije nikakva zjapeca rupa. Primeticete vrlo malen otvor kada stavite svoj prst i povuchete ga na dole, otvor moze biti neshto veci ako ste se porodili vaginalnim porodjajem.

Mozda cete primetiti resice tkiva koje okruzuju vaginalni otvor, to tkivo je zaostalo posle probijanja himena. Kod nekih zena te resice tkiva se i ne vide, ko ddrugih su toliko velike da praktichno shtche iz vaginalnog otvora. One znaju nepotrebno da uznemire neke zene koje se boje da su to bradavice ili tumori, zapravo to je potpuno normalna pojava.

Mozda cete otkriti da je otvor vrlo osetljiva zona. Upotrebite svoje prste da gladite i masirate to podruchje da biste u potpunosti pronashli svoja 'vruca' mesta.


Vagina

neke osobe smatraju vaginu kao pasivnog primaoca mushkog polnog organa ili samo kao prolaz za bebu prilikom porodjaja. Vagina je sve osim pasivna, i mnogo je vishe nego samo rupa 'tako dole' koja cheka da neshto udje ili izadje iz nje. Vagina je snazan, sochan, slozen, rastegljiv, mocan, samozashtitni, stalnomenjajuci, dinamichan, na hormone osetljiv i fascinantan organ! Chak i dok spavamo vagina je u pokretu-skuplja se, vlazi i chisti samu sebe.

Sta je zapravo vagina? Vagina je u vashem telu polozena izmedju beshike s prednje strane i rektuma sa zadnej strane, pochinje tachno unutar malih usmina i zavrshava se grlicem materice. Da biste uistinu uspeli da cenite lepotu svoje vagine trebali bi sami da je vidite. Prilikom narednog pregleda zamolite svog ginekologada vam da ogledalo. Kada ginekolog postavi spekulum ogledalo postavite tako da i vi mozete da vidite unutrashnjost a potom zamolite svog lekara da vam pokaze sta je sta. Izbegavajte da ovo radite sami, spekulum se moze kupiti u nekim apotekama ali ako ne znate da rukujete njime nemojte rizikovati da se povredite.

Vash doktor koristi spekulum da otvori vaginu jer nasuprot uobichajenim misljenjima vagina nije rupa sam apo sebi, to je potencijalni prostor koji je obichno shirok od 5 do 6,3 cm, prostire se u duzinu od 7,6 do 15,2 cm, dok je prosechna vagina oko 11,5 cm.

Kada niste uzbudjeni vagina je doslovce zatvorena, njeni zidovi se slepe jedan uz drugi. Velichina vagine se razlikuje kod zena ali njena velichina nema nikakve veza sa velichinom i obimima vlasnice. Mozete biti mali rastom i imati dugu i prostranu vaginu, ili mozete biti skladnu figuru tela a malu vaginu. Velichina vagine ni na koji nachin ne ometa uzivanje u seksu.

Vagina ima tri sloja, prvi sloj je slichan kozi ali nema dlaka, znojnih ili lojnih zlezda, topao je i vlazan, slichan povrshini tkiva koje se nalazi u unutrashnjosti vashih usta. Drugachije nego u ustima je to sto su zidovi vagine naborani, imaju brojne takozvane rugae tj nabore koji omogucavaju vagini da se rastegne i vrati u prvobitno stanje poput harmonike. Ovi nabori takodj epomazu da se penis stegne tokom snoshaja.

Drugi sloj vagine je napravljen od elastichnog tkiva i mishica koji omogucavaju vagini da se rashiri dovoljno da beba moze da prodje a potom da se i vrati u prvobitnu velichinu. Treci sloj je od vezivnog tkiva i mreze krvnih sudova koji okruzuju vaginu. Kada ste seksualno uzbudjeni ti krvni sudovi se napune krvlju i poshalju mnogo vlazne technosti u unutrashnjost vagine.

Budite jako pazljivi sa onim sto stavljate u vaginu, hemikalije bilo koje vrste mogu da se apsorbuju kroz slojeve vagine i prodru u krvotok.

_____Seksualne navike

Unutar vashe vagine koristite samo lubrikante na bazi vode. Lubrikant pomaze pri suvoci vagine shtiteci je od povreda i iritacija tokom seksa, ali lubrikanti na bazi ulj mogu oshtetiti kondom od lateksa ili dijafragmu. Ulje moze izazvati i infekciju.

Nikada nemojte dopustiti da penis prst ili bilo shta drugo udje iz rektuma u vashu vaginu pre nego sto bude oprano.

Koristite kondom da biste smanjili rizik od polno prenosivih bolesti.


Ima toga jooooš jako puno ali za ovaj put je dostauser posted image
____________

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 11:50:52   
veeseelaa
smajli80 dobar tekst user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 11:54:28   
mama75
http://www.index.hr/black/clanak/ginekolozi-zgrozeni-sve-vise-zena-estetskim-zahvatima-uljepsava-vaginu-uslijed-poroda-ili-starenja/633711.aspx

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 11:59:30   
vjestica
ja kad vidim da pišu sh i ch i w, odmah odustanem od čitanja
tako pišu samo tinejdžeri, pa tako ni taj tejkst ne mogu ni da pročitam,a kamoli ozbiljno shvatim

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 12:00:27   
veeseelaa
kome se ne dopada zašto da ne, malo korigiratiuser posted image
isto kao i što se nos masovno operira, klempave uši i sl
ipak kad žena voli svoje dijelove tijela sigurnija je i sexualno aktivnija


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 12:01:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vjestica

ja kad vidim da pišu sh i ch i w, odmah odustanem od čitanja
tako pišu samo tinejdžeri, pa tako ni taj tejkst ne mogu ni da pročitam,a kamoli ozbiljno shvatim


misliš da vagina ne igleda kao što u tekstu piše?


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 12:07:00   
vjestica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: vjestica

ja kad vidim da pišu sh i ch i w, odmah odustanem od čitanja
tako pišu samo tinejdžeri, pa tako ni taj tejkst ne mogu ni da pročitam,a kamoli ozbiljno shvatim


misliš da vagina ne igleda kao što u tekstu piše?


odustala sam od čitanja već na prvom ch

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 12:07:57   
vjestica
i nemam tu šta da mislim kako izgleda, pa imam ogledalo user posted image user posted image

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 12:11:04   
koka i po
a teme user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 14:56:42   
Galicia
Imam ja svog ginica mm koji jednom sedmicno napravi pregled od do. Zavuce prstice svugdje pregleda svaki milimetar. Meni je to ok.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Izgled vagine
29.8.2012 15:15:51   
smajli80

IZVORNA PORUKA: vjestica

ja kad vidim da pišu sh i ch i w, odmah odustanem od čitanja
tako pišu samo tinejdžeri, pa tako ni taj tejkst ne mogu ni da pročitam,a kamoli ozbiljno shvatim



Tekst je kopiran i kao takav prenešen a pisala ga je žena ginekolog a ne neki tinejdžer i međuostalim unaprijed se izvinjava zbog takvih slova jer joj na tastaturi nije radila opcija LATIN a to je opet druga priča.

One tekstove (na ovom forumu)koji mi se na dopadaju,jednostavno preskočim i ne komentarišem i nikad nisam ulazila u neke nepotrebne diskusije koje bi odvele razgovor u neku drugu stranu.

Eto toliko od mene na ovu temu.

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 112
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *