|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretis (expres) lonac
23.11.2013 22:44:36   
9months
IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

moram pronaći taj recept .... user posted image

evo ga u originalu kada mi ga dala :)))
predobar recept...
samo pitaj za recepte iz pretisa...nema šta nemamuser posted image
u ljubavi sam sa pretisom odavno user posted image

šnicle, ja ih uvijek radim od junećeg medaljona. Kažem u mesnici da mi odmah izrežu onoliko komada koliko mi treba.

Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane.
Bacam ih na ulje, propržim sa obje strane, znači samo malo propršim da se uhvati boja.
U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem propržene š¡nicle u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe.
Kad sam sve š¡nicle propržila i poredala u pretis, dolim vode u tavu, i zalijem po š¡niclama. Nekada u to narežem gljiva, malo posolim, sada sam dodala domaćeg paradajz sos, jednu šoljicu, i zatvorim pretis.
Kad počne da š¡iš¡ti, smanjim na najmanje moguće, i ostavim 7 minuta.
Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.

E sada, sos da to što su bile uvaljane u brašno, doda se voda i dobije gustoću.

Ja ovako pravim snicle ali ih stavim u vatrostalnu pa onda u rernu na jedno 2h krckanja.
I ja sam opazila ovaj delimano set_ i sad lomim muza da ga kupim...mislim da cu od sljedece place sebe pocas_tii...jos sad kad sam procitala ovoliko pozitivnih komentara
user posted image zaljubljena sam u ove lonce.
Mene samo strah da mi tako gulas i snicle ne zagore...nisam nikada koristila pretis lonac...ali naucit cu. Prvo cu napraviti ove sniclice user posted image

< Poruku je uredio 9months -- 23.11.2013 22:45:49 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 426
   RE: Pretis (expres) lonac
23.11.2013 23:05:20   
leona81
ja imam jos naljepnica viska pa ako nekome treba na pp se javite

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu 9months)
Neposredna veza do poruke: 427
   RE: Pretis (expres) lonac
23.11.2013 23:20:27   
dada paaa ja
Ja vec dosta dugo koristim pretis samo malo drugaciji od ovih što sam kupila. Fora je da kada pocne da pisti treba da se smanji jer se svakako kuha pod pritiskom i ne treba kuhati na 3-ci. Važno je da ima vode i nece zagoriti. Delimano je super već imam šerpu koju sam dobila od mame a najvjerovatnije cu kupiti i tavu samo ne znam koju velicinu user posted image . Mislim da cu ovaj set maksimalno iskoristit jer nemam vremena za visesatna spremanja jela, iako mogu mislit kako su dobre ove snicle iz vatrostalne, Ovaj manji pretis je super za umake i snicle u sosu.

(odgovor članu 9months)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: Pretis (expres) lonac
27.11.2013 11:29:39   
bebaa
eto da sam kupila lonce sad ne bi kost raskuhavala u šerpi jer mi u jedan pretis ne može stati i kost i sarma.......user posted image
ma kupit ću vas pa taman.......user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu dada paaa ja)
Neposredna veza do poruke: 429
   RE: Pretis (expres) lonac
2.12.2013 15:21:32   
ljubi_1985
ja imam onaj turski sa roze ruckom u Rimosu kupljen,dobar je mada ja sto rijede ga koristim jer ih nevolim bas imam nekakvu fobiju user posted image

_____________________________

Eldar 01.10.2012.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 430
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 9:40:38   
Majčica
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu ljubi_1985)
Neposredna veza do poruke: 431
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 9:47:51   
D_K

IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?



nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 432
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 9:49:30   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: D_K


IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?



nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.



pa, tek ga žena kupila, kad prije da se čisti, ne volim ovo što sam vidjela, taman sam se bila zagrijala za ovu igračku, al naravno svekrva bi tim rukovala, ne ja Bogomi

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 9:53:54   
Majčica
Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 434
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:03:58   
D_K

IZVORNA PORUKA: Majčica

Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.


sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo.
ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu.
ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov.
probaj pa javni sta si uradila.

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:11:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: D_K


IZVORNA PORUKA: Majčica

Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.


sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo.

ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu.
ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov.
probaj pa javni sta si uradila.

isto....

mojim nije ništa...pazi kada mješaš pri dinstanju prije zatvranja nemojte željeznim kašikama dno ...
il drvene il silikonske kuhače...
mislim to jevažno...

ja ga opereme regularno...kroistim ga već pravo dugo...
na mjestu ovom ja bih ga reklamirala pod hitno...ako nisi ti učinila nešto da sastružeš dno...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 436
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:22:25   
maxus svratila
IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?


Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara.
I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....

P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili?????

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:34:54   
Majčica

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?


Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara.
I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....

P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili?????

E, upravo to, prošara se. Ja sam ga prala jutros opet, ali isto mi je bilo. Pokušaću ga odmah posušiti. Jeste, inoks je i unutra. Ali mi se ovo ne čini kao da će spasti nakon arfa, jer to nije naslaga, nego je sami materijal promijenio boju, tj prošarao se.
Hvala na savjetima.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 438
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:40:00   
maxus svratila
Ma ja, ne bude ni kod mene naslaga, nego dobije kao neku zuckastu boju, i bude prosarano, kao krugovi, uglavnom to prosarano bude gdj eje meso dodirivalo serpu, i to u vecinom kad kuham meso.
Fislerove sepre, donijela mi tetka iz Njemacke, user posted image , he, imam tetku u Njemackoj.
I samo malo jace arfom, sa spuzvicom i sto toplijeom vodom, posusit i to je to, kod mene upali uvijek.

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 439
   RE: Pretis (expres) lonac
10.12.2013 10:46:20   
Majčica
Probaću danas. Kad se može sa Fislerovih skinuti, može vala i sa ovih. Ako ne mogne, reklamiraću ga. Ja sam dinstala meso prije dodavanja vode, mislim to uvijek radim.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: Pretis (expres) lonac
11.12.2013 12:27:30   
Majčica
Samo da kažem da sam juče reklamirala lonac i odmah su mi ga zamijenili u Mercatoru bez problema. Žena koja tamo radi kaže da su ih prodali preko hiljadu, ali da niko nije vratio još. Ja sam ga juče kad sam došla s posla ponovo oprala s arfom i toplom vodom, međutim kad ga posušim to se opet vidi, tj, opet je prošarano flekama. Čak me je i ova gospođa u Mercatoru pitala da li sam probala arfom da operem.
Uglavnom, sad ću ga koristiti tek nakon što detaljno pročitam uputstvo. Mada i dalje mislim da nije do mene.
Rekla mi je da prije prvog korištenja prokuham malo vode u njemu.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: Pretis lonac
8.1.2014 11:34:26   
elma.m
Ja obavezno pobjegne sto dalje od njega, ako ce da explodira nesto, bolje dok mene nema user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: Pretis lonac
10.1.2014 12:32:15   
Chilli
Ja imam sve naljepnice za pretis, ako neko zeli neka se javi.user posted image

_____________________________

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

(odgovor članu elma.m)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: Pretis lonac
28.1.2014 14:09:02   
M kao Mama
treba mi upustvo za rukovanje ovom opakom spravom zvana lonci delimano, hahaha, šalim se uputstvo mi na slovenačkom, ima li ko kakav savjet

(odgovor članu Chilli)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: Pretis lonac
28.1.2014 14:20:00   
Visnja RR
ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...

a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...

kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....

a jesam objasnila user posted image




_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: Pretis lonac
28.1.2014 14:24:12   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...

a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...

kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....

a jesam objasnila user posted image






jesi i dalje će on na balkonu u kutiji da krčka, hahahah, ma fakat onaj slovenački nije težak, al opasna materija

a, jest onaj delimano iz merkatora

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: Pretis lonac
28.1.2014 14:25:20   
M kao Mama
šta bona iskače, nemoj me plašiti, hahahahh, tamo ja vidjeh ima neka varijanta hitro kuhanje i lagano kuhanje, eto npr hoću grah da skuham, jels tavljam na jedan ili na dva, i koliko treba grahu u ovom loncu

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 447
   RE: Pretis lonac
30.1.2014 11:43:55   
Visnja RR
ma na poklopcu na onoj plastici imas jednu rupicu....vrlo brzo ce taj pipak iz rupice iskociti....ja prvo pretis stavim na 2....kad prosisti smanjim na 1...kuham 30 minuta...iskljucim vatru i ako zurim okrecem prema 0....ako ne zurim pustim da sam ispsti paru .....pa onda iskljucim na 0... tada otvorim

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: Pretis lonac
31.1.2014 10:48:16   
magbi
i meni one fleke ja ga rucno prala neznam smijeli u masinu nisam stigla upustvo ni otovriti danas cu slikat pa pokazat sliku onda da i ja ga reklamiram

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: Pretis lonac
2.2.2014 16:54:00   
magbi
jeli smije u masinu ili nesmije ovaj pretis delimano

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *