|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Atopijski dermatitis
17.9.2012 9:22:32   
zagy
Moja user posted image  je sad već velika, ali zna se po čitavu noć češati, ali se nije budila. Sa 7 mjeseci se budila onakouser posted image  
Moja preporuka, za kupanje bebe koristiti isključivo neki gel iz apoteke, ja čim je okupam sa Hipp ili niveom češe se, sada koristimo a-derma gela za kosu i tijelo i nema češanjauser posted image jeste skup, ali velika je boca pa može dugo trajati.

_____________________________

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 776
   RE: Atopijski dermatitis
18.9.2012 22:30:34   
Majčica
Hvala vam na odgovorima. Najgore što ne znaju reći šta ih muči kad su ovako mali user posted image

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 777
   [Obrisana poruka]
18.9.2012 23:56:04   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Majčica)
  Neposredna veza do poruke: 778
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 10:35:56   
Ben 10
I nama se u tom uzrastu pojavio AD i nama je vecinom pantenol krema pomogla i neki melem u apoteci koji je pravljen na biljnoj bazi kaze dr,mirise na bademovu kremu...Mi nemamo vise problema bar za sada,a kako ce biti kada dodje zima neznam ...Nama je pomagao i linoderm melem...

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 779
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:05:33   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Iman83

Evo i nas na ovoj temiuser posted image

Cura je prije par dana napunila 2 godine a prije mjesec dana na rukama se pojavio osip za kojeg je i pedijatar i dermatolog potvrdio da se radi o AD-u. Prije toga nismo imali problema s kožom.

Dobili smo Elocom kremu s KS koju se trudim svim silama izbjeći i nisam je još mazala, Aerus sirup(antialergik) i Eucerin uljnu kupku. Mažem i A Dermom(Exomega), koristila sam po preporuci mame2009 i Linoderm melem, ali nije joj pomoglo. Zapravo, ništa gore navedeno ne pomaže. Crvenilo i osip su još tu.
Ove sedmice radimo i nalaz krvi, neki igmuser posted image i DKS.

Probala bih i tu stanovitu Bioeliksir kremu ali me strah da i ona sadrži KS?
Zna li neko više o njojuser posted image




Nije me bilo ranije ovdje, ali imam iskustvo sa AD-om, a preporucena terapija je bila slicna ovoj koju je dobila I.
Nas je AD uhvatio kad smo bili mali (ustanovljen kod dermatologa sa nepuna 4 mjeseca). Mada je on bio tu i puno ranije.
Kod nas su bili zahvaceni obrazi i celo, nigdje ga drugo nije bilo. Prvobitno smo mislili da su obrazi takvi od bljucanja (koje je bilo neprestano i u ogromnim kolicinama, pa smo kao mislili da su ga nagrizle te kiseline kako spava). Sa dva mjeseca nam je pedijatar po prvi put rekao da bi mogao biti AD i dao Mustelu. Ja probala, djetetu bilo jos gore. Bacim je odmah i vratim se "standardnim" tretmanima (citaj: ni cemu osim strpljenju). Prolazilo samo od sebe, vracalo se.
Sve dok nije bas eskaliralo i odvedemo ga dermatologu. Dijagnoza: AD. Dobili smo elocom, fenistil kapi i Mustela-Stelatopia za AD. Uz redovno ispiranje fizioloskom (savjet je bio kamilica ali je nama od nje bilo gore-inace je kamilica jak alergen).
Nije mi bilo svejedno sto su KS, ali svjesno sam odlucila da probam. Jer je njemu bilo grozno od toga. Bio je nervozan, nije mu dalo spavati, sve je male krastice pravio po obrazima. Rukavice nismo skidali s ruku da ga sprijecimo u cesanju.

Uglavnom, tri dana po dva puta smo mazali elocom, nestalo je k'o rukom odneseno. Vidjeli su se tragovi gdje sam mazala (doslovno koza pobijeli). Poslije toga sam nastavila sa upotrebom Mustele (koristim je i dan-danas: ulje za kupanje i krema poslije).
Prvi (i jedini) put nam se vratilo 2-3 mjeseca poslije, pred onaj veliki snijeg, jer AD ne trpi veliku hladnocu (bar kod nas). I bili smo vani, navece mu se upalilo opet. Jedno mazanje Elocom-om i nestalo opet.

Danas mu je 13 mjeseci, traga AD-u nema, jede sve zivo. Nikad nije odreagovao niti na jednu namirnicu. Nismo radili nikakve alergotestove jer je on bio mali, i tacnost rezultata bi bila upitna.

U svakom slucaju (znam, oduzih malo), iz licnog iskustva, ja ne bih bjezala od Elocoma. KS jesu stetni, ali kada se koriste u vecoj kolicini i duzi vremenski period. Od par mazanja joj ne moze nista biti. Pogotovo sto ce joj pomoci sigurno (nestati joj mora), samo je pitanja da li ce i koliko brzo se opet vratiti.

Licno nisam protivnik ni biljnih preparata i koje kakvih krema, eliksira i cudesa, ali ni njihovi sastavi se ne znaju 100%. Kod Elocoma bar imas papiric u kutiji na kojem ti sve pise sta sadrzi i kako djeluje.

Sretno u svakom slucaju. Nadam se da ce se malena I. uspjeti toga rijesiti!

_____________________________

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 780
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:14:08   
zagy
Nama za crvenilo i osip pomaže da pospem termalnom vodom od Avene, pa kasnije A derma krema, kupanje A derma gel-plavi (ima i kupka) za par dana se povuče. E sada, možda je kod nas neki blaži oblik, ali možeš probati.

_____________________________

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 781
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:22:44   
Cickolini
IZVORNA PORUKA: Iman83


Probala bih i tu stanovitu Bioeliksir kremu ali me strah da i ona sadrži KS?
Zna li neko više o njojuser posted image




Ja sam je koristila sa D. Pisala sam i na temi. Odlicna je. Ja sam je dobila po preporuci od jedne prijateljice isto forumasice. I koristila je jos jedna nasa forumasica po mojoj preporuci. Svi prezadovoljni. Ja sam provjerila da nema KS, u apoteci u Zagrebu mi tvrde da se svi pedijatri i dermatolozi kune u nju i da je na biljnoj bazi. ODLICNA JE I VRIJEDI SVAKE PARE. D je imala na licu i bilo je bas ruzno.


_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 782
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:25:49   
Cickolini
Ja sam dobila dobar savjet, a to je da nista ne mijenjam. Ja sam sve kupke i sve proizvode ostavila i pokusala dijete da naviknem na iste. Samo smo koristili Bioeliksir kremu i to nam je bas pomoglo. Nestalo je ekcema. Jedno vrijeme sam jos kremu koristila samo poslije kupanja i onda skroz prestala.

Mislim da dijete treba naviknuti, a ne ukidati sve i kupovati skupe kupke. Ja sam to sve pokusala. Pomogne po malo, ali nista specijalno. I onda mi pukao film i sve prekinula. Samo kremu ubacila iprezadovoljna    user posted image


_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 783
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:27:57   
Pikapolonica
A prvo sto smo mi uradili jest ukinuli isto sve moguce kupke, sampone i cuda. S prva smo koristili onaj Hipp sampon i kupka u jednom,
i onda kad nam se pojavio AD ukinemo i to.
Danas, kad ga kupam, i dalje koristim Mustela ulje za kupanje (koje se ne ispira) i ne mazem ga apsolutno ni s cim. Samo na guzu ide bademova.
I najcistija mu je koza takva. user posted image

_____________________________

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 784
   RE: Atopijski dermatitis
19.9.2012 12:37:26   
minie
Da i ja podijelim nase iskustvo sa vama,

R se sa neka dva mjeseca pojavila kao suha flekica na licu (obrazu) i nakon vakcine pitam ja dr sta je to, kaze ona proci ce samo. I nakon suneta i stresa koji je pretrpio to je buknulo, vodili ga pedijatrima, dermatolozima i svi dali kremu sa KS koje ja nisam mazala. Vodili ga i kod dr Knor, koja je rekla da mu kupimo Aderma Exomega kremu i da mazemo i da ga po mogucnosti kupamo kisnicomuser posted image (ovo bi bilo super da kod nas nije zagadjenost zraka  visoka) i da ga ne kupamo sa samponima, kupkama i sl, nego samo mlakom vodom.
Tako smo radili i poboljsanja skoro nije ni bilo, cak se i po ledjima na par mjesta pojavilo. I ja jednom citam nesto na netu i vidim da je shea puter (organski i bez ikakvih dodataka) pravi lijek za atopicnu kozu. MM ga kupio u Njemackoj i od kada njim mazemo, hB, ni traga nigdje od AD. Za kupanje sad koristimo HIPP kozmetiku (i to svaki 3 put savim malo kupke, a samponom kosicu peremo svaki put).

Radili smo i alergotest na pedijatrijskoj klinici nekad pocetkom maja i rezultata jos nikad nema, nemaju reagense. Njemu smeta npr jogurt (pojave mu se crvene fleke) i od cokolade isto, dok od puter (koji mu stavljam u hranu) nista ne bude kao ni od frutolina (a u njmu ima mlijeka). Nadam se da ce mu do 2. godine izaci i ta osjetljivost na mlijeko.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 785
   RE: Atopijski dermatitis
25.1.2013 19:21:29   
Visnja RR
Danas mi je jedan poznanik rece kako je njegov sincici imao problema sa AD ali se to skoro smirilo i ima jos samo kod uha... to pere Aderminim sapunom...ali nekad ga nestane
Imate li savjet koju alternativu...misli bas na sapun ...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 786
   RE: Atopijski dermatitis
11.3.2013 8:38:56   
Misty_mama
Evo samo da se i ja prijavim, u nadi da će nekome biti od pomoći moje iskustvo. Moj A je od rođenja imao izrazito suhu kožu. Mislili smo da je krivac za to Plivasept, jer smo ga njime kupali na početku, nekada i po dva puta dnevno, jer se rodio po najvećim vrelinama, a kupanje ga je jako opuštalo... Probali smo skoro sve moguće kreme, od najjeftinijih do najskupljih, i problem je poprilično rješila A derma (exomega).. Barem kada je tijelo u pitanju.. Lice je bilo - onako.. Pogotovo je pokraj oba uha imao dva crvena kruga, koja su bez obzira na opšte stanje uvijek bila tu, nekad manje nekad više crvena, strukture kao neki lišaj.. Onda mu se sa nekih 2 i po mjeseca pojavilo crvenilo iza koljena, koje se pretvaralo u neke ranice.. Ne strašne, ali nije bilo samo crveno... Mislili smo da je od trljanja kože, ali ničim nismo mogli riješiti to.. Na kraju je dermatolog ustvrdio AD... Krajem jeseni lice mu je počelo biti sve gore, pa su se smjenjivali malo bolji i malo lošiji periodi.. Propisan je Afloderm, upotrijebila sam ga nekoliko puta kada je baš bilo kritično, a inače koristila nevenovu i još neku biljnu, iz apoteke Faveda... Međutim, one su mu samo hranile kožu da ne bude suha, a crvenilo i češanje nije prestajalo..
Prije nekoliko dana sam ovdje pročitala o Bioeliksir kremi, i više sva u očaju odmah otišla i kupila ju... Nadam se da neću navući peh, ali za nepovjerovati - jedno mazanje - crvenila uopšte nema! Zaista sam mislila da je u pitanju još jedan promašaj, ali znate kako je kad gledate dijete da se muči - otići ćete na kraj svijeta po lijek... Hvala Bogu, zasad je super... Nadam se da će tako i ostati.. Svakome ko se imalo predomišlja odmah bi je preporučila.. Skupa jeste, ali mislim da može dugo trajati, jer se maže u tankom sloju, a i ne stalno.. Tako da se isplati.. Na kraju krajeva, zdravlje naših pilića nema cijenu... Lijep vam pozdrav

_____________________________

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 787
   RE: Atopijski dermatitis
11.3.2013 8:52:51   
mama2009
Atopijski dermatitis je postao svakodnevnica u mojoj kuci, normalno zivimo s tim.... sa 10 mjeseci se prvi put pojavilo crvenilo na butini koje smo mi ignorisali, al vremenom se pocelo siriti i javljati na drugim mjestima koja su predlekciona za AD, iza koljena, na licu na zglobovima rukica....
Probali smo sve kreme, mustela, aderma, kupke i slicno....potezali za kortikosteroidima u krajnjem ocaju, pravili kreme po recepturi sa minimalnim udjelom kortikosteroida, al sve su to bile trenutne promjene u smislu poboljsanja .....dva puta smo zavrsili na injekcijama jer nam lokalna terapija nije pomagala
Sasvim slucajno jedna zena mi je preporucila da kupim LINODERM melem, kupili smo citravu kolekciju, mlijeko, melem, kremu ....nevjerovatno al moje dijete nakon 3-4 mjeseca koristenja nije imalo pojave AD, nema bronhitisa, opstrukcija i velikih osipa po kozi....

Vec skoro godinu dana nismo imali problema, povremeno se javi na zglobu ruke namazemo i sve prodje...

ovaj melem preporucujem svima, proizvodi ga Blagoleks, imate ga u CM-u, apotekama...

pokusajte

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 788
   RE: Atopijski dermatitis
18.3.2013 23:07:21   
bebaa
pozz...vec 20-tak dana se mucimo sa osipom po tijelu a najvise po licu...prvo sam mislila da je alergija na promjenu AD mlijeka ,pa ovo,pa ono,...neki dan dok smo bili na putu lice mu buknulo kao jagoda,sve crveno,uzareno a na dodir kao pijesak ispod koze,odemo u bolnicu kaze jaka alergija,sve izbacite iz ishrane i ostanite na AD mlijeku par dana da se vidi jeli ima promjena...u medjuvremenu se vratimo u sarajevo i danas odemo svom pedijatru...ma samo sto ga je pogledala sa vrata kaze beba vam ima atopijski dermatitis i tako ona mene ispita sve redom o ishrani i zakljuci da je udruzen sa alergijom na mlijeko i mlijecne formule,naravno ovo treba utvrditi u alergoloskom savjetovalistu...i tako mi dobijemo da pijemo NAN HA 2 hranu za takve bebice(5.5 mj)...smije zasad jesti samo jabuku i mrkvu...sreca pa se jos ne zna ceskat ili ga stvarno ne svrbi...madjutim rekla mi je dr. da je to naslijedio od mene jer koliko vidi i ja imam strasno suhu kozu,sto jest tacno i nikad jos nisam sebi nasla odgovarajucu kremu ili ulje da kozu malo osvjezim...kaze e isti cete problem imati i sa bebom...nemojte kaze dzaba davati pare na kojekakve kreme,prihvatitie to kao trajno stanje i samo strvpljivo a trudite se da mu kozu sto manje iritirate vodom,hemijskim preparatima,...isplakala sam se ko nikad...

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 789
   RE: Atopijski dermatitis
18.3.2013 23:09:28   
bebaa
zaboravih napisati da je od alergije dobio i bronhitis i sad se moramo 4 puta inhalirati...a pije i tovar kapi za alergije...ufff

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 790
   RE: Atopijski dermatitis
18.3.2013 23:51:28   
minie
IZVORNA PORUKA: bebaa

pozz...vec 20-tak dana se mucimo sa osipom po tijelu a najvise po licu...prvo sam mislila da je alergija na promjenu AD mlijeka ,pa ovo,pa ono,...neki dan dok smo bili na putu lice mu buknulo kao jagoda,sve crveno,uzareno a na dodir kao pijesak ispod koze,odemo u bolnicu kaze jaka alergija,sve izbacite iz ishrane i ostanite na AD mlijeku par dana da se vidi jeli ima promjena...u medjuvremenu se vratimo u sarajevo i danas odemo svom pedijatru...ma samo sto ga je pogledala sa vrata kaze beba vam ima atopijski dermatitis i tako ona mene ispita sve redom o ishrani i zakljuci da je udruzen sa alergijom na mlijeko i mlijecne formule,naravno ovo treba utvrditi u alergoloskom savjetovalistu...i tako mi dobijemo da pijemo NAN HA 2 hranu za takve bebice(5.5 mj)...smije zasad jesti samo jabuku i mrkvu...sreca pa se jos ne zna ceskat ili ga stvarno ne svrbi...madjutim rekla mi je dr. da je to naslijedio od mene jer koliko vidi i ja imam strasno suhu kozu,sto jest tacno i nikad jos nisam sebi nasla odgovarajucu kremu ili ulje da kozu malo osvjezim...kaze e isti cete problem imati i sa bebom...nemojte kaze dzaba davati pare na kojekakve kreme,prihvatitie to kao trajno stanje i samo strvpljivo a trudite se da mu kozu sto manje iritirate vodom,hemijskim preparatima,...isplakala sam se ko nikad...


Ako mozes nabavi shea puter, nerafinisani, on je pravo super za kozu, i bebanovu i tvoju. Moj djecak je isto imao AD i hB ima sigurno vise od 9 mjeseci kako se nigdje ne pojavljuje. I on je alergican na kravlje mlijeko, samo sto ja njega dojim jos uvijek. Nakon silnih odlazaka pedijatrima, dermatolozima, onda u alergolosko savjetovaliste svi su davali kreme sa KS, ali ja mu ih nisam htjela mazati, probali smo i ADERMU i Mustelu i LInoderm i nista nije pomoglo. Ali jednom ja slucajno naletih na neki tekst i vidim da je ovaj puter super za kozu sa ekcemima, suhu, pa cak i za strije i MM mu ga kupi u Njemackoj i stvarno je nahranio kozu i nigdje nista hB nema.
Evo vidim da je u ovoj dr Pasha kremi za bebe osnova shea puter pa robajte.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 791
   RE: Atopijski dermatitis
19.3.2013 21:56:41   
bebaa
darega minie ja sam se obradovala kad se pojavila dr.pasha za bebe i bili je super na pocetku bar bez pogorsanja ali ubrzo ni ona nije pomagala i evo sam je do danas forsirala ali nista...predvece isli na inhalacije i na kontrolu i rekla mi dr. da ako mogu da kupim A-DERMA gel za kupanje i kremu...i sta cu otisli i kupili pa cemo ga sutra kupati tim gelom...zabranila mi koristenje ikakvih kupki,sampona,krema i bilo cega...stara je doktorica i veli ako cete me slusato i imat cemo nekog napretka...pa valja mi slijediti njene upute...gledala sam i onaj bioeliksir na netu i zvala kzu 110 km ali ne garntuju da ce se povuci...sav njegov ves sam danas oprala nanovo bez omeksivaca,uvela NAN hranu za alergije kako mi je receno eto kupila i tu adermu pa cemo vidjeti razliku...daj boze...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 792
   RE: Atopijski dermatitis
19.3.2013 22:16:01   
minie
IZVORNA PORUKA: bebaa

darega minie ja sam se obradovala kad se pojavila dr.pasha za bebe i bili je super na pocetku bar bez pogorsanja ali ubrzo ni ona nije pomagala i evo sam je do danas forsirala ali nista...predvece isli na inhalacije i na kontrolu i rekla mi dr. da ako mogu da kupim A-DERMA gel za kupanje i kremu...i sta cu otisli i kupili pa cemo ga sutra kupati tim gelom...zabranila mi koristenje ikakvih kupki,sampona,krema i bilo cega...stara je doktorica i veli ako cete me slusato i imat cemo nekog napretka...pa valja mi slijediti njene upute...gledala sam i onaj bioeliksir na netu i zvala kzu 110 km ali ne garntuju da ce se povuci...sav njegov ves sam danas oprala nanovo bez omeksivaca,uvela NAN hranu za alergije kako mi je receno eto kupila i tu adermu pa cemo vidjeti razliku...daj boze...


Mlaka voda bez kupki, a moze i ta A DERMA, ili neko prirodno ulje za bebe, svega par kapi. Ne duze od 5 min kupati bebu, omeksivaci nista, duplo ispiranje, mozes mazati i nekom kvalitetnom nevenovom kremom... eto ne znam sta bih vise preporucila, e da, ako ga dojis onda izbaci iz ishrane jedno vrijeme mlijeko i ml proizvode. Ali raspitaj se malo po apotekama imaj uli shea puter nerafinisan pa probajte.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 793
   RE: Atopijski dermatitis
19.3.2013 22:23:31   
bebaa
ne dojim ga a pogledat cu za taj puter pa ima vala familije po svijetu,nrgdje cu ga naci ako ne ovdje...ovdje covjek nikad ne moze biti sto posto siguran...kze dr. i kad mislis da se sve povuklo moze na nesto da reaguje i da bukne a nemas pojma od cega...kod njeaga je problem sto mu ta alergija izaziva bronhitis ali se nadam da nece svaki put isto da se manifestuje...nema pravila...mi smo ucinili koliko je u nasoj moci pa cemo nadam se vidjeti pozitivne pomake...u svakom slucaju hvala na savjetima...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 794
   RE: Atopijski dermatitis
20.3.2013 10:48:53   
smajli80
Evo i naše iskustvo sa AD.

Imam djevojčicu od 5 god i sa 12 mj joj je diagnostikovan AD. U vidu osipa po stomaku i pregibima da bi se kasnije proširio na lice ruke i šake.
Prve dve godine od pojavljivanja je bio na obrazima da bi se povukao i ostao samo na pregibima ruke i šakama.
Takođe se javlja sa naglih prelaza na hladnoću.
Vodili dermatolozima i kao i kod vas.Elokom ili Lokoidon na proces par dana a dnevna zaštita lipokrema ili pantenol mast.Preporučili nam i A-derma Exomega kolekciju koja je užasno skupa a nema neke velike koristi od nje(barem u našem slučaju)Dok je koristimo bude malko bolje a poslije opet po starom.Juče sam je baš opet vodila.I opet isto.S tim da nema Lokoidona već Afloderm i A-derma.A-dermina kupka i mlijeko 56kmuser posted image .I uzmem joj Eucerinovu uljnu kupku za problematičnu kožu i Pantenol krem.To dvoje košta 15km.Dosta dobro reaguje na nju smanjio se svrabež.Fenistil pp.
Preporučili sdu mi da joj dajem probiotik-PRO BIOKID-ivančić i sinovi.Da joj se imunitet izbori sa tim.
Smeta joj vrućina,stalno se skida i HB nema bronhitisa inekih velikih alergija-ponekad burnije reaguje na kikiriki i paradajz.Morat ću probati ta SHEA puter svi ga hvale.

Jedna dok.(dermatolog) mi je rekla da su ta djeca koja ima ju AD izrazito aktivna.I upravu je ova moja se ne smirujeuser posted image user posted image

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 795
   RE: Atopijski dermatitis
20.3.2013 10:54:01   
Ben 10
Mi smo prilicno mirni sa AD vec duze vremena ,nakada sasvim malo se pojavi na pregibu od ruka i to je to.Rijesili smo se i bronhitisa,godinama se ne pojavljuje.Nadamo se da ce tako i ostati.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 796
   RE: Atopijski dermatitis
22.3.2013 11:37:39   
bebaa
ovo je uzas,ledja su mi kod bebe kao vrelom vodom polivena,crvena i ljuste se...glavica se sva peruta,pocelo ga svrbiti...strasno nervozan...u pelenama strasan osip uzareno...kupali ga sinoc aderma gelom i mazali istom kremom...
doslo mi da vristim,sta mislite da kupim bioeliksir jer shea maslac ima tek u zagrebu a ja ne mogu cekati...molim iskren savjet cak i ako neko nije zadovoljan tim eliksirom da nebi gori belaj napravila...

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 797
   RE: Atopijski dermatitis
22.3.2013 12:48:45   
minie
IZVORNA PORUKA: bebaa

ovo je uzas,ledja su mi kod bebe kao vrelom vodom polivena,crvena i ljuste se...glavica se sva peruta,pocelo ga svrbiti...strasno nervozan...u pelenama strasan osip uzareno...kupali ga sinoc aderma gelom i mazali istom kremom...
doslo mi da vristim,sta mislite da kupim bioeliksir jer shea maslac ima tek u zagrebu a ja ne mogu cekati...molim iskren savjet cak i ako neko nije zadovoljan tim eliksirom da nebi gori belaj napravila...


Kako mi je zao bebice, imas li Fenistil kapi, daj mu da ga prestane svrbiti. Kupi destilovanu vodu i ugrij je malo i okupaj ga, bez ikakve kupke, samo pazi da ne kupis za motore, pegle i sl.
ja sam samo rijeci hvale o bioeleksiru cula, mada ga nisam koristila. Joj ja mislim da vi sad ne smijete ni kreme sa KS,  ako mu se toliko prosirilo user posted image

user posted image da sto prije prodje


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 798
   RE: Atopijski dermatitis
22.3.2013 13:10:51   
bebaa
evo sam upravo citala i za neku linoderm kremu u prijasnjim postovima...a citam na hrvatskim forumima prepucavaju se o kolicini k.steroida u bioeliksiru i kako je jedna serija povucena...pa sad budi pametan...a pije fenistil vec 9 dana i ima jos veceras...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 799
   RE: Atopijski dermatitis
22.3.2013 13:31:39   
branka12
posto moj sin ima neki blagi osip po licu ...pedijatrica nam je spominjala Linolu ..kaze da je super..ali nisam je nasla i uzela sam a-dermu ..nije mu pomoglauser posted image


ta linola je oko 17 km 50g (cini mi se) i tesko je naci

_____________________________

"Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide"

moja sreca je stigla 21.07.2011 00:10h :)))

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *