ziki
|
IZVORNA PORUKA: Penelope82 Ja jucer ostala duze na poslu,dosla kuci iza 17h,bolesna,nikakva...kad ovaj moj prvačić kazeda za sutra (danas) treba uz pomoc roditelja napraviti kucicu za ptice od kartona.... A bas sam mislila popiti tylol i zaleci Elem,kutija od cizmica,oblozili je lijepim papirom od kartonske kese sa nekim cvijetnim dezenom;nemamo jos šestar,pa je posluzila šolja od čaja da joj iskružimo skalperom vrata ,ispod smo iskruzili jos jdnu rupicu kroz koju smo provukli rolnu od folije,da ptica moze,pobogu,na nesto stati kad izadje ,krov i tu rolnu smo "fasadirali" kolaž papirom,krov pricvrstili malim žičicama sa bratovog novog autića i na kraju smo iskružili onu blesavu ptičicu sa naslovne stranice zadnjeg Kolibrica,zalijepili je na karton(u njenom obliku) i postavili da kao stoji na toj rolni ispod vrata uh,umorili smo se,ali nam je suer ispala....jutros su joj se djeca divila Muz je odveo u skolu i zove me na posao jutros i kaze "E jesi i budala,drugi samo malo obojili kutijice od čaja i probusili rupu entuzijasta nema šta
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
|