|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: masina za susenje vesa
23.12.2008 1:56:05   
camm
kakve su to krpiceuser posted image

< Poruku je uredio camm -- 23.12.2008 1:57:09 >


_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: masina za susenje vesa
23.12.2008 23:03:01   
Anoniman
Ja imam Gorenje susilicu, ne bi je dala za milion. Natrpam je punu i za dva sata suho. Jos i ne peglam, jer nema potrebe. Posto izlazi para, nemam gdje u kuci prikljucit, drzim je na balkonu. A najdrazi su mi peskiri iz susilice, jer budu tako mekani.
A sto se tice tih 2u1, kod moje sestre je takva, ne znam koja marka, ali posle susenja nema sanse ispeglat.

(odgovor članu camm)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: masina za susenje vesa
23.12.2008 23:14:50   
Ilhana RR
Slazem se stobom Maida28 za peskire... jao te miline, ja najvise volim kad ih direktno iz masine izvadim a oni mehki a vruci... =)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: masina za susenje vesa
23.12.2008 23:23:03   
mummy
E baš ste me potrefile s temom. Nedavno kod prijeteljice koja je  tek uselila u stan kad ogromno kupatilo i perilica i sušilica jedne pored druge. Razbolila sam se još kad je stala faliti sušilicu sa kondenzatorom Zanussi. Ja to nemam jer nemam gdje staviti u kupatilo a Bogami ni u stan. Čak sam planirala izbaciti kadu i ubaciti tuš-kadu zbog sušilice ali ne može. Uglavnom su žene nezadovoljne ovim 2u1 pa ne bih experimentisala. Neko reče da drži svoju na balkonu, kako to? Tamo bih je mogla izbaciti ali mi nije zatvoreni balkon. Moram čekati bolja vremena.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: masina za susenje vesa
23.12.2008 23:45:20   
Anoniman
pa i moj balkon je otvoren. tamo je vec dvije godine, nista joj ne fali

(odgovor članu mummy)
  Neposredna veza do poruke: 30
   RE: masina za susenje vesa
24.12.2008 9:05:27   
emma.L
Mi isto drzimo susilicu na balkonu, onu bez kondenzatora. Napravili smo joj odvod za paru jer nam je balkon ustakljen i ne bih je dala niposto. Da se sad pokvari, trcala bih popodne po drugu. A na otvorenom ti cak i ne treba odvod- super stvar.
A ovdje mi najvise nedostaje bura i miris vesa izubijanog vjetrom user posted image . Stan malen, nemam kud osim da kacim po radijatorima.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: masina za susenje vesa
26.12.2008 0:22:25   
mummy
Dobra vijest, pronašla sam mjesto za sušilicu, u kuhinji planiram izbaciti jedan od elemenata, imam veliki plakar pa mi nije baš neophodan. A eto nekako sam sve mislila da na balkonu ne zaledi zimi. Planiramo uzeti BEKO, ima li neko tu i jeste li zadovoljne? Mi imamo i mašinu za suđe i el. šporet beko i prezadovoljni smo. Ipak je dosta jeftiniji od npr. Gorenja, danas mm gledao jer se i on naložio na sušilicu.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: masina za susenje vesa
26.12.2008 0:45:00   
triplemama
Mislim da bi ipak bilo bolje na balkonu al' bez kondenzatora.

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: masina za susenje vesa
26.12.2008 0:59:52   
medavi
kod mene je Miele i masina za ves i susilica , brate nema pametnije stvari od susilice -ja neznam kud bih s vesom da je nemam.
Kod nas je zrak toliko sad zasicen smogom od centralnog da se jednostavno ves usmrdi toliko da vam kuca smrdi kad ga uneseteuser posted image
dok nisam imala susilicu svasta sam deverala i po radijatorima susila ves ...pa pazi da nije pred spavanje da ne isparava pa u kojoj sobi patnja ziva , sto neko rece da se pokvari ni minut nebih cekala odmah bi isla po drugu!
Ja sam s ovom prezadovoljna ima kondenzator ja je drzim ispred ulaznih vrata imam jedan dio ispod stepenica koji je bas zgodan za masinu za ves ili susilicu tu drzim jos neke potrepstine...


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: masina za susenje vesa
26.12.2008 10:28:15   
Nunichi
Kod mene je Zanussi 2u1...pere 6kg,susi 3 kg. Meni je za sad super,susi posebno za ormar oko 90 minuta,a kao ono za peglanje oko 70 minuta. Cak kada i ne koristim susilicu ves je skoro pa suh,ima odlicnu centrifugu od 1200 obrtaja u minuti,tako da kad nije frka onda i ne koristim susilicu,samo prebacim preko susila,za pola sata sve je i suho. Ja bih je svakom preporucila. user posted image

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: masina za susenje vesa
27.12.2008 0:00:05   
mummy
Evo mene opet! Mislila sam koliko sutra riješiti pitanje sušilice ali ste me malo bacile u dilemu s ovim balkon vs kuhinja, tj. sa ili bez kondenzatora. Razlika u cijeni je vrijedna razmišljanja, pa ako imate još koji savjet javite. Brine me da ne bude bučna na balkonu, nemam ni struju provedenu tamo, valja mi po hladnoći tamo oko veša itd. Sorry ako sam dosadna, al ne bih da se pokajem kad bude kasno.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: masina za susenje vesa
4.1.2009 7:43:17   
ena0002
Ja imam Gorenje, samo susilica, i meni uvijek radi 2 sata user posted image Doduse ves masina mi nema puno obrtaja, ne znam sad tacno koliko ima. Ja sam po tom pitanju bas neki peh. Nakon par puta sto sam je ukljucila, akupljena je prije 10-ak mj., desilo mi se to da je za pola sata odradila kompletan program (bio je u pitanju bijeli ves), i kada sam je otvorila ves je bio mokar. Dolazio majstor i zamjenio neki senzor i nakon toga se to desili jos jednom, pa evo sad sam savki put ko na iglama kad radi da vidim kako ce odraditi. A sad, imati susilicu je OK, pogotovo zimi. Ali ja bas i nisam prezadovoljna. Naime, niko ovdje nije spomenuo da se ves pokupi. Ja sam susila par puta posteljinu i sad kad je navucem vidim da se skupila, jer mi se jorgan pokuplja u sliferu. Potkosulje su se takodjer pokupila, pa ih vise ne stavljam. Slazem se i to da je ves mekan, pogotovo peskiri. Ali ja sam upravo na peskirima primjetila da se, e sad ne znam kako bih se izrazila, poprilicno "rozaju" . Neki dan sam ukljucila sareno, stavila sam na osjetljivo, da mi se ne bi pokupilo, i neke majce mi se uopste nisu osusile, a radila je dva sata user posted image . Sve u svemu nije lose imati suslicu, ali i nije to bas neka extra stvar. To je, naravno,  samo moje iskustvo i misljenje.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: masina za susenje vesa
4.1.2009 7:47:48   
ena0002
Jos samo da dodam da nisam bas sigurna da li moze stajati na balkonu koji nije zatvoren, mislim na Sarajevo gdje su zimi minusi. Jer i kada zavrsi sa radom, bila kondenzacijska ili ona sa odvodom, uvijek u njoj ostaju kapljice vode, koje bi na minusu sigurno zaledile.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: masina za susenje vesa
22.1.2009 13:47:20   
mummy
Eto oko Nove Godine sam kupila Beko sušilicu i isto kao kod tebe mi se desio peh da prvi put ništa nije odradila. Srećom nije bio nikakav kvar u pitanju, sad radi super ali opet isto kao kod tebe suši 2 sata pa opet poslije ne bude baš sve suho, ali eto makar ne moram izlaziti vani, kačiti veš itd. Također i kod mene kupi veš. To sam primjetila na Emininoj rođendanskoj haljinici. Naime kupili smo za 18 mj a sad je Bogami došla kao za 12. Na ostalim stvarima još nisam primjetila. Stavila sam je ipak u kuhinju pa mi smeta ono isparavanje pravo. Na balkon ne može jer ne vrijedi garancija (5 god.) u tom slučaju.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: masina za susenje vesa
17.3.2009 16:10:01   
superstar24
bas se danima spremam da odem da kupim masinu za susenje vesa jer ne mogu vise po kuci da susim radi hane a opet sam trudna pa cemo zaista biti neophodna..naime naisla sam na Indesit masinu kondenzatorsku po povoljnoj cijeni od 569KM u Tehnomagu, pa ako ko ima informaciju jel to ok marka i cijena samo da mi javi, bila bih neizmjerno zahvalna obzirom da se ne razumijem mnogo u tu tehniku...hvalaauser posted image

_____________________________

djeca su vojska najjaca...

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: masina za susenje vesa
17.3.2009 16:23:51   
bebbe RR
Imam Gorenjevu, model iz 2000te godine, kada nije bilo kondenzacijskih, stoji mi na balkonu i ljeti i zimi i nizasta je ne bih dala:)))))), a na balkonu joj nista ne fali.

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu superstar24)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: masina za susenje vesa
17.3.2009 16:45:59   
Okarica
IZVORNA PORUKA: mummy

Eto oko Nove Godine sam kupila Beko sušilicu i isto kao kod tebe mi se desio peh da prvi put ništa nije odradila. Srećom nije bio nikakav kvar u pitanju, sad radi super ali opet isto kao kod tebe suši 2 sata pa opet poslije ne bude baš sve suho, ali eto makar ne moram izlaziti vani, kačiti veš itd. Također i kod mene kupi veš. To sam primjetila na Emininoj rođendanskoj haljinici. Naime kupili smo za 18 mj a sad je Bogami došla kao za 12. Na ostalim stvarima još nisam primjetila. Stavila sam je ipak u kuhinju pa mi smeta ono isparavanje pravo. Na balkon ne može jer ne vrijedi garancija (5 god.) u tom slučaju.


Meni je sveki prebacila svoju Bekovu kad se Iris rodila. Nekad mi bude sve suho, nekad vlažno, ne znam zbog čega. Nisam obraćala pažnju na to skupljanje, a sad mi je jasno zašto Iris brzo preraste robicu user posted image . Ja je držim u kuhinji i koristim je uglavnom za bebeće stvari i bijeli veš, ostalo sušim na balkonu. Para me užasno nervira. Bude baš grozno iako otvorim dva prozora. Ipak, puno mi je koristila u toku zime.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: masina za susenje vesa
18.3.2009 14:27:01   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Okarica

Para me užasno nervira. Bude baš grozno iako otvorim dva prozora. Ipak, puno mi je koristila u toku zime.


Ne kontam kakva para?
Kod mene ima ono fleksibilno crijevo, ja ga fino izbacim vani na prozor, malo priškrinem isto, i super bude, nema nikakve pare.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: masina za susenje vesa
19.3.2009 12:31:04   
nita
Kod mene je Bosh perilica i sušilica (2u1). Međutim, kad suši veš izgubi se onaj miris omekšivača, a veš primi miris mašine, nešto kao miris metala. Pokušala sam i sa onim mirisnim maramicama za sušilice, ali nema baš nekog efekta. Istina da rijetko koristim tu opciju sušenja, pa možda zbog toga se javlja taj miris. Ustvari, rijetko tako sušim upravo zbog tog mirisa na odjeći. Ako neko ima iskustva s tim ili ideju kako riješiti taj problem, molim vas da javite.

< Poruku je uredio nita -- 19.3.2009 12:32:57 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: masina za susenje vesa
19.3.2009 12:36:46   
Nedi
Nita i ja sam imala taj problem kad smo tek kupili susilicu i prijateljica mi je rekla da je to isti sistem kao i sa grijalicom kad tek kupis novu grijalicu ona smrdi dok se ne pocne koristiti. Meni je uzasno smetao taj smrad ali sam pregurala nekako jedan mjesec i evo koristim je trecu godinu i ne bih je dala ni za sta. A djecije stvari susim na snizenoj temperaturi i nisu se skupile.

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: masina za susenje vesa
19.3.2009 12:41:45   
nita
Nedi hvala ti puno. user posted image Sad ću i ja pokušati tako. A dobro je to poređenje sa grijalicom. Upravo takav se miris i javljao.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: masina za susenje vesa
19.3.2009 18:49:01   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Nedi

A djecije stvari susim na snizenoj temperaturi i nisu se skupile.

A bude li ves onda dovoljno suh user posted image  Kod mene na susilici imaju programi, npr. pamuk, sintetika, osjetljivo... i svaki od tih programa imaju nivoe susenja izrazene u kapljicama (dvije kapi, kap, suho, extra suho...), ali kada stavim na dvije kapi (pretpostavljam da je tad i temperatura niza) bude mi pomalo ves vlazan user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: masina za susenje vesa
25.5.2009 17:47:31   
Mya_81 RR
Vidim da tema nije bas vise aktivna, ali svejedno....

Planiram kupiti i sad sam bas zbunjena sto odabrati...

Nadam se da nije problem da mi napisete koji tacno model imate - mada sam primijetila da ste uglavnom zadovoljne sa Gorenjem -  ali ocito se to sve razlikuje od modela do modela...

Ne bih bas da uzmem nesto pa da se desi da suši po 2 sata i da trosi strasno puno user posted image user posted image user posted image user posted image

S tim  da mislim da mi vise odgovara mašina s kondenzatorom - nemam gdje staviti crijevo, a imam i problema sa vlagom zimi....


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: masina za susenje vesa
25.5.2009 21:37:14   
ena0002
Mya kod mene je kondezacijsa Gorenje D63225 ( ja ne bih isla ispod toga), ima poprilicno fino programa. Ne znam, meni dobro dodje u zimskom periodu ali da sam prezadovoljna-nisam, najvise me nervira sto skuplja ves.
Nisam sigurna, ali mislim da ti skoro svaka susi 2 sata, s tim se pomiri user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: masina za susenje vesa
25.5.2009 21:46:00   
enna
Mya_81 ja ti imam talijanksu marku Zoppas za pranje i susenje u jednom znaci i ja sam ti prezadovoljna.Neznam dali mozes naci takvu na nasem trzisut samo za susenje posto vec za prane imas.Ova ima programe za susenje sinteticke robe pamuka pa da podesis sama koliko da ti susi ma dosta toga ja stavim npr. pamuk na program za peglanje i susi 1h i 20 min.potrosna struje nije velika uglavnom bas sam zadovoljna odavno nsam uzela neku bolju stvar.

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *