Ringerajin kuvar: Maja78 RR

- 1 glavica crvenog luka
- 1 velika mrkva
- 100 g govedine za supu
- 1 kašika suhog biljnog začina
- na vrh kašike đumbira po želji
- sjeckani peršun
- Smjesa za čorbu:
- 1 jaje
- 1 kašika suhog biljnog začina
- so
- biber
- 1 kašika brašna
- 1 kafena šoljica mlijeka
- 4-5 kašika sirćeta

- U šerpu staviti očišćen luk, mrkvu i meso te preliti sa vodom. Kuhati dok sve ne omekša. Zatim izvaditi u drugu posudu luk, mrkvu i meso, a supu procijediti.
- Isjeckati mrkvu i meso na komadiće i vratiti u procjeđenu supu. Dodati još malo tečnosti i peršunov list i kuhati još 10-tak minuta.
- Pripremiti smjesu za čorbu. Umutiti jaje, dodati vegetu, so, biber, brašno i mlijeko. Naravno, polako miješajući. Pazite da se ne stvore grudvice.
- Supu sklonite sa vatre i u nju dodati miješajući ovu smesu. Zatim u tu supu (čorbu), dodati sirće. Kuhati još 10-15 minuta i gotovo. Služiti dok je toplo.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Salata sa morskim plodovima
Ringerajin kuvar: magnolija*
7
Riža s bananom i jabukom
Ringerajin kuvar: mamaibabo
6
Nutella kolac
Ringerajin kuvar: Ilhana RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2