moje zlato
Autor: Jasnalajla
Češke knedle
Uredništvo Ringeraja.ba, 11.4.2012- 500 g brašna
- 1 kesica suhog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 1 kašikica soli
- pola kašikice šećera
- 1 jaje
- umak po želji
- Prvo napravimo smjesu od mlake vode, kvasca i šećera. Sve dobro izmiješamo i ostavimo na toplom da se diže. U zdjelu s brašnom dodamo so, ulijemo već pripremljenu smjesu s kvacem, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto. Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premijestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči količina. Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo veknice. U veću serpu stavimo vodu da proključa. Kad voda provrije ubacimo jednu ili dvije (zavisi od veličine šerpe) veknice i kuhamo oko 20-tak minuta. Gotove knedle premjestimo na dasku, i još dok su vruće koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom za pečenje ili nekim drugim po izboru.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |