|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Višnja RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 500 g brašna
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kašikica soli
  • pola kašikice šećera
  • 1 jaje
  • umak po želji


  1. Prvo napravimo smjesu od mlake vode, kvasca i šećera. Sve dobro izmiješamo i ostavimo na toplom da se diže. U zdjelu s brašnom dodamo so, ulijemo već pripremljenu smjesu s kvacem, dodamo umućeno jaje, promiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i dlanovima izradimo glatko tijesto. Nakon 10-ak minuta, kada se tijesto prestalo lijepiti za ruke ili dasku, premijestimo ga u čistu zdjelu, poklopimo i ostavimo da se diže dok mu se ne udvostruči količina. Dignuto tijesto premjestimo na dasku, prerežemo na jednake dijelove i od svakog oblikujemo veknice. U veću serpu stavimo vodu da proključa. Kad voda provrije ubacimo jednu ili dvije (zavisi od veličine šerpe) veknice i kuhamo oko 20-tak minuta. Gotove knedle premjestimo na dasku, i još dok su vruće koncem ih prerežemo na kriške debljine jednog centimetra, stavimo na tanjur, prelijemo umakom za pečenje ili nekim drugim po izboru.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Salata s pečenom crvenom paprikom
Ringerajin kuvar: Anidla
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *