|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: bananica
Ključne riječi:

image
/11


  • Biskvit
  • 6 kom jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 žlice vode
  • Krema od jabuka
  • 600 g jabuka
  • 500 ml vode
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • na vrh male žličice cimeta
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • Šlag
  • 2 vrećice Dolcela Šlag hita
  • 250 ml hladne vode


  1. ? U posudu staviti mješavinu vode (350 ml), šećera, vanilin šećera, cimeta i oguljenih jabuka izrezanih na sitne kockice da se kuhaju dok skroz ne omekšaju.
  2. 2
  3. ? Pjenasto izmiksati jaja, vodu, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno s praškom za pecivo i na najnizoj brzini na mikseru izmiksati sve zajedno. Uliti u pobrašnjenu tepsiju.
  4. 3
  5. ? Smjesu za biskvit ispeći u tepsiji veličine 24*41, na papiru za pečenje ili u predhodno namašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi 180°C, 10-15 minuta.
  6. 4
  7. ? Kad je biskvit pečen, ostaviti ga u tepsiji da se ohladi.
  8. 5
  9. ? Skuhane i jos tople jabuke izmiksati štapnim mikserom ili u multipraktiku dok se ne dobije fina kašasta masa. Natrag ih staviti na laganu vatru i pomiješati s pudingom pomiješanim s ostatkom vode (150ml) i miješati pjenjačom dok se ne dobije fina čvrsta krema.
  10. 6
  11. ? Još vruću kremu brzo preliti preko ohlađenog biskvita i pustiti da se dobro ohladi.
  12. 7
  13. ? Kad je krema ohlađena, u visokoj posudi napraviti Dolcela šlag hit i premazati preko kreme. Ostaviti preko noći ili onoliko koliko treba da se sve stisne. Rezati na veće kocke.


ukusno

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Salata sa morskim plodovima
Ringerajin kuvar: magnolija*
3
Tufahije
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Jabuka i šljiva sa borovnicom
Ringerajin kuvar: Bebbe RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Fudbal.
Admin

Ko će osvojiti EURO 2024?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *