|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • Potrebno:
  • za tijesto:
  • 250 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 90 ml ulja
  • 1 jaje
  • 160 gr šećera
  • 70 gr čokolade za jelo i kuhanje
  • 1 kašika čajna kako praha
  • 2 kašike supene mljevenih lješnjika
  • pola praška za pecivo
  • na vrh čajne kašike sode bikarbone
  • 1 čajna kašika cimeta
  • preliv:
  • 30 gr čokolade za jelo i kihanje
  • malo putera ( 1 kašika supena neistopljenog)
  • 2 kašike mlijeka
  • 1 kašika ulja
  • za pečenje...
  • papirići za muffine 25 kom


  1. Potrebne sastojke za tijesto podjeliti na suhe i mokre u dvioje zdjele....
  2. Suhi su:
  3. 250 g brašna
  4. 160 gr šećera
  5. 70 gr čokolade za jelo i kuhanje izrendane
  6. 1 kašika čajna kako praha
  7. 2 kašike supene mljevenih lješnjika
  8. pola praška za pecivo
  9. na vrh čajne kašike sode bikarbone
  10. 1 čajna kašika cimeta
  11. Izmješati sve malo kašikom
  12. http://www4.slikomat.com/10/0318/p9z-Slika1.jpg
  13. zatim mokre:
  14. a to su
  15. 1 jaje
  16. 250 ml mlijeka
  17. 90 ml ulja
  18. http://www4.slikomat.com/10/0318/row-Slika1.jpg
  19. umutiti mikserom na najnižoj brzini
  20. kada umutimo mokre sastojke istresti suhe i sve zajedno umutiti na najačoj brzini nekih 7-8 minuta
  21. dobili smo smjesu
  22. http://www4.slikomat.com/10/0318/mmj-Slika1.jpg
  23. U pripremljene papiriće sipamo kašikom napravljenu smjesu...
  24. do polovine svakog...
  25. http://www4.slikomat.com/10/0318/gf2-Slika1.jpg
  26. i pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta
  27. Dok se peku u šerpici na tihoj vatri istopimo sastojke za preljev
  28. http://www4.slikomat.com/10/0318/cu8-Slika1.jpg
  29. ispečene muffine izvadimo i odmah sa kašike poljevaom preljevom i ostavimo da se hlade
  30. http://www4.slikomat.com/10/0318/3b6-Slika1.jpg
  31. dekorišemo po želji


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Karfiol s kiselim vrhnjem
Ringerajin kuvar: Višnja RR
3
Kiflice
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Umak od brokule
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3
Kiflice
Ringerajin kuvar: acudesa
3






Anketa

Kozmetika za bebe?
Marija13

Koje proizvode ste vi odabrale (ili cete odabrati) za njegu vase bebe?

Hipp (34%)

Nivea (16%)

Johnson (5%)

Becutan (24%)

Bubchen (6%)

Neku drugu... (16%)


Broj svih glasova: 164

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *