Ringerajin kuvar: Dinkica

- Tijesto:
- 120 g čokolade
- 25 g putera
- 3 žumanceta
- 4 bjelanceta
- 40 g šećera
- Krema:
- krema:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 350 g čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
- Ostalo:
- višnje iz kompota, ja sam uzela sve višnje iz tegle a moglo je i manje da se fil bolje prilijepi uz koru
- slatko vrhnje za šlag
- kakao u prahu za posipanje

- Čokoladu i puter rastopite. Žumanca tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte kašikom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
- Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi.
- Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
- Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem (ja sam uzela 400 ml vrhnja) i pospite kakaom u prahu.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Umak od gljiva
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2