Ringerajin kuhar: Kolacic

- 2 cureca ili pileca krilca
- 1 krompir
- 3 manje mrkve ili 2 vece
- 1 karfiol
- 1 glavica crvenog luka
- 3 cehna bijelog luka
- 200 ml mlijeka
- 200 gr pavlake
- 1 limun
- 1 jaje
- vegeta
- so
- peršun
- začini po volji
- 1 lovorov list

- Krilca oprati, nasuti hladnu vodu i prokuhati dok krv ne izade, odnosno dok se ne omekšaju ako su u pitanju pileća, prosuti vodu i ostaviti u stranu.
- Luk oguliti i sitno isjeckati, dinstati ga na malo maslinova ulja. Zatim dodati mrkvu, prodinstati pa onda dodati krilca. Dinstati još malo pa onda pomalo dodavati vodu. Nakon što se i to malo prodinsta dodati mlijeko i sve zajedno jos malo kuhati.
- Potom dodati lovorov list, bijeli luk kroz presu, krompirice na kocke sjecene, karfiol, i sve začiniti i izjednačiti.
- Kad je skoro gotovo nacijediti jedan limun i izmutititi 1 jaje a to daje super aromu. Zaciniti jos malo ako je potrebno, i pred služenje posuti isjeckanim peršunom.
-
Poslužiti sa kiselom pavlakom.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2