Ringerajin kuvar: Amelaa RR

- 500g mljevenog mesa,
- 1 kriška hljeba natopljenog u mlijeku ili vodi
- 2 glavice crvenog luka
- 1 cehno bijelog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so
- biber
- Za umak od paradajza:
- 2 kašike brašna
- aleva paprika
- paradajz pure
- so
- šećer
- kašika vegete

- Luk očistite, isjeckajte, a najbolje je sto sitnije da nema onih velikih komada luka u ćuftama. Sredinu hljeba potopite u mlijeko i ostavite da nabubri. Spojite luk sa mesom, dodajte ocijeđen hljeb, posolite, pospite vegetom, pobiberite, dodajte jaje i ako imate i suhi peršunov list, pa sve dobro izmiješajte.. Navlažite ruke i pravite ćufte, valjajte ih u brašno i pržite u zagrijanom ulju dok ne porumene sa svih strana.
- Umak od paradajza:
- U zagrijanom ulju propržiti 2 kašike brašna, dodati malo aleve paprike, naliti paradajz pire, dodati soli i na vrh noža šećera i miješati dok se umak ne zgusne. Kad je umak gotov, spustiti ćufte u umak i pustiti da jelo lagano ključa 1-2 min, uz miješanje.
Kao kraća varijanta može se koristiti i fant za ćufte.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2