Ringerajin kuvar: Hanady RR
- jedna veća jufka razvijena ili pakovanje do 500 gr kupovne
- pile
- začini, vegata so, biber
- 2-3 glavice crenog luka
- 1-2 čehna bijeloga luka
- 1 pakovanje gljiva šampinjona ( a može i do 500 gr na jedno pile)
- malo mlijeka, putera i soli
- 5 jaja
- 4-5 kašika pavlake
- malo vrhnja za kuhanje
- 100-200 ml kisele vode
- jufku veliku razvijem pa se suši user posted image
- kad tu jufku za sušenje potkuhavama stavim mal praška za pecivo prilikom potkuhavanja
- a pomažem se fenom prilikom sušenjauser posted image izrežem na 12 kocki :))) kad se suhne
- onda skuham sa začinim pile može proprižiti filete al ja više volim pile komlet sočnije je...
- sa njega očerupam meso i propržim sa lukom...2-3 glavice crvenog jedno čehno bijelog, i jednim pakovanjem gljiva...il kupim šampinjone pa i jače oko po kile ako ću veći plehuser posted image
- elem otopim malo mlijeka, ulja, putera i soli, sa kašike po jufkama bacam..
- jufrku na tri dijela podijelim, nadijev na dva
- složi u četvrtast pleh iz rerne...
- izrežem na kocke pa zalijem sa 5 umućenih jaja, 4-5 kašika pavlake, jedno dvije kašike vrhanj za kuhanje, jedno 150 ml kisele vode, soli..i na pečenje na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok kora ne porumeni fino...
- iz rerne poprskam sa ruke
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2