Ringerajin kuvar: Lejla Ka
- 1/2kg juneće šnicle
- 1 jako velika glavica crvenog luka
- 3 srednje mrkve
- 1 veliki prezreli paradajz
- 6 većih šampinjona
- cni biber, sol, pola lovorovog lista, peršun, malo ljutkaste paprike (opcionalno)
- alu-folija
-
- Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu. Zato sam uzela mlađu juneću šniclu i besprijekorno je operisala od svih žilica.
- Meso sam izrezala na krupnije zalogaje, glavicu crvenog luka na sitne kockice, mrkve na kolutiće, a oguljen paradajz na kockice
- Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, pola lovorovog lista i blago ljutkasta paprika.
- Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovor, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja".
- Na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i onda dodavala očišćene i na krupno izrezane šampinjone.
- Svaki sam paketić uredno i čvrsto "zapakovala" i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni.Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2