Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 500 gr bijelog brašna
- 200 gr integralnog raževog brašna
- 200 gr integralnog ječmenog bršna
- 20 gr di-go kvasca
- soli po potrebi
- tople vode
- 10 ge sjemenki susama
- 10gr sjemenki lana
- 10 gr sjemenki tikvinih košpica
- 1 bjelance i sjemnke za posuti odozgo

- zamjestiti tijesto do gore navedenih sastojaka,
- ostaviti d anadođe oko 45 minuta na toplom...
- prekuhati nakon toga i podjeliti u 3 lopte..ponovno pustiti da nadođu oko 30 minuta
- nakon toga prekuhati, oblikovati u pleh hljebčiće ...
- pleh pomastiti, hljepčiće premazati bjelancetom i posuti sjemenkama po želji...nek stoji na plehu još 10-15 minuta dok krene rasti...peći na 200 stepeni oko 25 minuta, onda smanjiti na 150 stepeni još 10 minuta pa na 100 stepeni 10 minuta, isključiti pećnicu i u istoj nek se tišti jedno 10 minuta
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2