|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Radich
Ključne riječi:

image
/11


  • 200g šargarepe, očišćene i sitno isjeckane
  • 125g fileta lososa, skinute kožice
  • 60ml soka od narandže
  • 40g jakog sira, npr. Čedar
  • Komad putera
  • 2 supene kašike mijleka


  1. Stavite šargarepe u šerpu, sipajte vode dovoljno da je šargarepa potopljena, pustite da provri, poklopite šerpu i posle kuvajte na srednjoj jačini oko 20 minuta sve dok ne omekša. Alternativno, kuvajte povrće u aparatu za kuvanje na pari oko 20 minuta.
  2. U međuvremenu, stavite losos u odgovarajuću posudu, prelijte filete sokom od narandže i izrendanim sirom. Poklopite, ostavljajući mali otvor radi ventilacije, stavite u mikrotalasnu na visokoj temperaturi da se peče oko 2 minuta, ili sve dok ne budete mogli lako viljuškom da probodete lososa. Takođe možete staviti lososa sa sokom i sirom u ranije zagrejanu rernu i peći ga oko 20 minuta na srednjoj temperaturi.
  3. Usitnite ribu viljuškom, pažljivo uklanjajući ostatke kostiju. Procjedite šargarepe, pomješajte sa mlijekom i puterom, i izmiksajte u blenderu zajedno sa ribom i sokom u kojoj se pekla. Za stariju djecu usitnite šargarepu i ribu i pomješajte sa sokom u kojem se riba pekla, puterom i mlijekom.


Pogodno za decu sa navršenih 7 meseciPogodno za zamrzavanjeKoličina za 3 porcije

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
7
Američka torta
Ringerajin kuvar: Hanady RR
5
Najbolji hljeb na svijetu!
Ringerajin kuvar: Kuharica
3
Krem čorba od špinata
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *