
- 200g šargarepe, očišćene i sitno isjeckane
- 125g fileta lososa, skinute kožice
- 60ml soka od narandže
- 40g jakog sira, npr. Čedar
- Komad putera
- 2 supene kašike mijleka

- Stavite šargarepe u šerpu, sipajte vode dovoljno da je šargarepa potopljena, pustite da provri, poklopite šerpu i posle kuvajte na srednjoj jačini oko 20 minuta sve dok ne omekša. Alternativno, kuvajte povrće u aparatu za kuvanje na pari oko 20 minuta.
- U međuvremenu, stavite losos u odgovarajuću posudu, prelijte filete sokom od narandže i izrendanim sirom. Poklopite, ostavljajući mali otvor radi ventilacije, stavite u mikrotalasnu na visokoj temperaturi da se peče oko 2 minuta, ili sve dok ne budete mogli lako viljuškom da probodete lososa. Takođe možete staviti lososa sa sokom i sirom u ranije zagrejanu rernu i peći ga oko 20 minuta na srednjoj temperaturi.
- Usitnite ribu viljuškom, pažljivo uklanjajući ostatke kostiju. Procjedite šargarepe, pomješajte sa mlijekom i puterom, i izmiksajte u blenderu zajedno sa ribom i sokom u kojoj se pekla. Za stariju djecu usitnite šargarepu i ribu i pomješajte sa sokom u kojem se riba pekla, puterom i mlijekom.
 Pogodno za decu sa navršenih 7 meseciPogodno za zamrzavanjeKoličina za 3 porcije
Pogodno za decu sa navršenih 7 meseciPogodno za zamrzavanjeKoličina za 3 porcije
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
        
            
    Grčka salata
    
Ringerajin kuvar: Amela V.
 3
3
 
    
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
 
        
            
    Kraljevska jaja
    
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
    
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
 2
2