Ringerajin kuvar: Hanady RR
- 250 gr palente (najbolje zlatno polje)
- 1 pakovanje gljiva (najbolje sviježih šampinjona)
- 2 ABC sira od 125 gr
- 100 gr trapista (najbolje livada fino se topi a ne previše)
- malo ulja
- so
- biber
- začinske trave (najbolje timijan i kopar)
- Palentu skuhati po uputama sa vrećice. Nauljiti tepsiju oblika kocke ili pravougaonika i malo je pomastiti te u nju istresti svu palentu te je fino izravnati. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stisne. Gljive malo propržiti na ulju sa pola fildžana vode i malo soli.
- ABC sir malo izmiješati sa biberom i sitno nasjeckanim začinskim travama.
- Kad se palenta dovoljno stisne izvadite je iz tepsije te režite manje kckice. U tim kockicama izdubite još manju kockicu i stavljajte ovim redom malo ABC sira malo gljiva pa opet ABC sir i na vrh tanko narezan kocka trapista. Sve kockice tako pripremljene malo stavite u pećnicu 5-8 min da se trapist istopi.
Poslužiti možete i kao toplo i kao hladno predjelo.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2